Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, N1K17Y написа:
преди 1 час, maxthon написа:

За града говорех. Не само, че не беше деблокиран, но и към днешна дата територията придобита от опита е загубена отново и нещата отиват към : Зехте ли Часов Яр?. Та в предвид, че сега деблокирането на Авдеевка се води от същия човек (но в качеството си на главнокомандващ), да очакваме ли различен резултат като този в Бахмут? Нещо голямо ФаБ-ене се случва в момента там. По 50-на бройки на ден.

Ма ти не взе ли Часов Яр преди година? :giggle1:

на 21.04.2023 г. в 9:46, maxthon написа:

П.С. Нещо се чува, че пътя Часов Яр-Артемовкс е отрязан.

на 13.02.2023 г. в 22:10, maxthon написа:

След като го превземат какво ще тръбиш? Че това селище също не е важно. Е така казваха и за Соледар. Започнаха да говорят така и за Бахмут. Освен да очакваме и там скоро сдал се, предал се? И да продължаваме по линията с незначително важни градове - Часов Яр, Константиновка, Краматорск, Славянск.

Стана ли скоро да продължаваме по линията? 3 дни или 2 седмици остават?

хахаха

Ма как и го наби .... :giggle1:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Щирлиц никога не е бил толкова близо до провала:

https://x.com/PStyle0ne1/status/1757105774495482330?s=20

РуZките безпилотници да без аналог в света:

Ако имаше и пилот в самолета ...

Поренето на риби продължава . Естествено има и буханка за лека нощ

преди 45 минути, miro20 написа:

И какъв е резултата ?

Ти кажи какъв е резултата от операцията по деблокиране на Бахмут? За нея говорим и за подобната такава, която в момента ще се случи и в Авдеевка.

преди 45 минути, miro20 написа:

Ма как и го наби ....

Както виждаш продължават. Не съм казал кога, но пък продължават, а ти се смееш на какво?

преди 43 минути, maxthon написа:

Ти кажи какъв е резултата от операцията по деблокиране на Бахмут? За нея говорим и за подобната такава, която в момента ще се случи и в Авдеевка.

Както виждаш продължават. Не съм казал кога, но пък продължават, а ти се смееш на какво?

"Скоро" означава над 1 година разбира се :) 

преди 45 минути, maxthon написа:
преди 1 час, miro20 написа:

И какъв е резултата ?

Ма как и го наби ....

Харесва ми как се концентрирате на някакви локални никому неизвестни градчета по "пътя на Берлин"  :) 

Които обаче са черна дупка в  която ежедневно потъват по около 1000 орки .

Това отдавна дори не мога да нарека "пирова победа" ... това е много по зле.. просто тотална месорубка за рашистите...

Не знам кой украински генерал или западен съветник е реализирал този капан , но е доста ефективен капан .

преди 50 минути, maxthon написа:

Ма как и го наби ....

Както виждаш

ми наби ти го .  :)

Нещо за цитатите ти да кажеш ? :giggle1:

От тролската централа -обосрались опять .

преди 6 минути, miro20 написа:

Харесва ми как се концентрирате на някакви локални никому неизвестни градчета по "пътя на Берлин" 

То това градче беше сума си време из цялата преса, но пък сега било никому неизвестно. Както се получава и в момента с Авдеевка. Също никому неизвестно, но пък медиите не спират да пишат и говорят за него.

преди 9 минути, miro20 написа:

Нещо за цитатите ти да кажеш ?

Казах вече. Не съм уточнил с точност кога ще му дойде времето на Часов яр и нататък. Може и сега да не му е дошло още. Но пък придвижването натам в налице.

преди 11 минути, miro20 написа:

просто тотална месорубка за рашистите

Месорубката ще е за тези, които се опитват да деблокират Авдеевка. А тези същите го направиха много успешно и в Бахмут. Чу ли го Подоляк за одита на армията. Или къде са хората защото сметката нещо не излиза при това с много. Винаги съм чувал за какъв ли не одит, но за такъв на броя на личен състав на армия не съм. Предполагам, че и ти не си?

преди 4 часа, bigiadri написа:

Новият главнокомандващ е изпратил подкрепления ,вкл. щурмовата бригада "Азов" . Крайно време беше. Явно вече е ясно след приемането от Сената за помощта за Украйна/все още не е гласувано от камерите/,украинците са по-сигурни и включват нови войски .

Това да ти го напомням ли след няколко дни, или ще си го запишеш на челото за да не го забравиш, когато Авдеевка последва съдбата на "непревзимаеми" крепости като Мариупол, Азовстал, Бахмут...

преди 3 часа, miro20 написа:

Относно новия главнокомандващ , да припомня че той ръководеше отбраната на Киев, където разгроми рашистката колона тръгнала да го превзема, и която стана символ на ршаисткото "обосрались за три дня "

Той ли е човекът, клъвнал на най-голата кукичка в съвременната военна история? Не знаех. Мислех че лично Зельоний Наркоман е наредил да се струпа всичката налична укроармия около Киев и да се отбранява града от една единствена танкова колона, докато през това време основните руски сили барабар с цялата им авиация и артилерия превземаха необезпокоявано оставеното без защита стратегическо Азовско карйбрежие.

Слава на шаранчето, героям слава :lol6:

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

Харесва ми как се концентрирате на някакви локални никому неизвестни градчета по "пътя на Берлин"  :) 

Мдааааа, от "непревзимаеми крепости, които ще удържат руснаците и ще обърнат хода на войната"... изведнъж стават "никому неизвестни градчета". Що се получава такава промяна в говоренето от страна на укропорпагандната машина? 

Кой е говорил за път към Берлин? Пак ли онзи генерал Мили? Споменал ли е "три дни", или този път се е въздържал да обявява конкретни срокове? 

За да спориш Миро трябва да се научиш да мислиш - а трудно ти се отдава.

Чудесни доброволци има Украйна изключително улесняват задачата ми. 

Та на армията от дрони РФ отвръща с лов на операторите им и разрушаване на бетонните  блокове в които има отбранителни позиции.

Като резултат някой  умира и то на 100% защото бомбите са 500/1000/1500кг.

Тази тактика предизвиква войа "дайте ф16 " обаче питам - а не може ли Патриотите да се преместят някъде до Авдеевка ?

Пробваха я тая работа.

Не не може - защото Зеления папагал трябва да посреща видни гости и да им обяснява че му трябват неща които ги няма на Запад. Впрочем и да ги преместят - ще ги изчукат.

Миро

Чичовото - нямате шанс - Украйна загива бавно - а защо бавно - за да не се жертват излишно руски бойци.

IMG_20240213_064510_166.jpg

преди 21 часа, Flashback написа:

Ти със сигурност не четеш, видно от потресаващата липса на елементарна обща култура и IQ, колкото градусите при стайна температура!

На един трол не му е нужно да чете, а само да повтаря като папагал спуснатите наготово кухи опорки и да разводнява темите с жалко тролене!

Те са радиоточки.

Защо ѝ е на една радиоточка да чете и мисли, да се занимава със силно неприсъща дейност, да я боли главата напразно и да губи време напразно?
---------

преди 18 часа, Гражданин написа:

А защо не отговори какъв е? Ти имаш ли информация, че е българин или само предполагаш?

<от следващи постове>

И все пак въпросът ми остава, каква е националността на Флешбек и защо така упорито я крие? 

Хайде де, кажи си каква е твоята националност? Щом не искаш да излъжеш, че си българин, значи поне това е до някъде почтено. Но всичките ти други мнения изглеждат платени. Докажи че не си платен като кажеш българин ли си!

Абе, гражданино, нали пръв плачеш и ореваваш света за спазване на форумните правила?!

С удебеленото погазваш едно много важно правило (и то е от зората на Интернета): да не се правят опити за добиване на лични данни.

Това, че инстаграм-фейсбугското поколение е без глава и си развява личните данни в публичен достъп, не прави това правило неверно или ненужно.

Ако бех като теб, отдавна да съм те докладвал и разпищял на администрацията и, струва ми се, би получил доста дълъг бан.
--------

преди 12 часа, Flashback написа:

Все пак един от прякорите на Сирски е "котловодец". :D

И Авдеевка няма да му е последния котел. 

И докато УкроРайх не капитулира, Джепето със страх ще подпитва всеки божи ден "Взехте ли това?" и "Взехте ли онова?"

Цялата му рода е в Русия и е максимално патриотична. Той е руснак.

Как Фродо Зеленски не се усеща, че след падането на Ойкрайна Сирски ще получи най-висш орден на Руската федерация?
😁

преди 46 минути, rado_svet написа:

Абе, гражданино, нали пръв плачеш и ореваваш света за спазване на форумните правила?!

С удебеленото погазваш едно много важно правило (и то е от зората на Интернета): да не се правят опити за добиване на лични данни.

Това, че инстаграм-фейсбугското поколение е без глава и си развява личните данни в публичен достъп, не прави това правило неверно или ненужно.

Ако бех като теб, отдавна да съм те докладвал и разпищял на администрацията и, струва ми се, би получил доста дълъг бан.

Това не са лични данни. Лични данни са ЕГН, номер на ЛК и такива неща. Другото е обща информация докато си приказваме. Колко пъти като са те питали дали си българин си си замълчал, освен ако не си българин?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Това не са лични данни. Лични данни са ЕГН, номер на ЛК и такива неща. Другото е обща информация докато си приказваме. Колко пъти като са те питали дали си българин си си замълчал, освен ако не си българин?

Искаш ли да пробваме да те докладвам, па да видим?

На времето в паспортите ни влизаше графа "националност", а в много други държави продължава да я има.

Деанонимизацията е сериозен проблем в Мрежата и към него се отнасят много сериозно в целия Запад.

току-що, rado_svet написа:

Искаш ли да пробваме да те докладвам, па да видим?

И за какво ще ме докладваш? Че съм попитал някого защо живее в темите за Русия, Путин и Украйна и непрекъснато разпространява безброй фейк новини, а даже не си ги и чете, копипейства мнения от виртуален асистент, за да генерира съдържание и при това пропагандно. Явно и ти си му от отгбора. Аз затова го питам дали е българин, а той не признава. Защото най-вероятно не е българин. Ти също си трол, може и той да те е пратил да заплаваш. Много сте смешни!

Актуални видео обобщения по отношение на ситуацията на фронта в Украйна и прокси войната на колективния Запад срещу Русия

преди 11 часа, miro20 написа:

Украинските киборги отстъпват само там ,където вече няма какво да се защитава.

И  какво въобще защитават в земя на казаци?   Даже 7 милиона казаци са като прокудени в Русия и ги няма там.   

преди 42 минути, Гражданин написа:

И за какво ще ме докладваш? Че съм попитал някого защо живее в темите за Русия, Путин и Украйна и непрекъснато разпространява безброй фейк новини, а даже не си ги и чете, копипейства мнения от виртуален асистент, за да генерира съдържание и при това пропагандно. Явно и ти си му от отгбора. Аз затова го питам дали е българин, а той не признава. Защото най-вероятно не е българин. Ти също си трол, може и той да те е пратил да заплаваш. Много сте смешни!

Гражданино в повече, пий си хапчетата, че с тези паранои ти си смешният!

Вече ще започна да те докладвам за спам, пак ще квичиш три дни като заклано прасе както се случи след последния ти бан!

И според извратената ти логика всеки, който не вряска като зомбиран "Слава Украине!" и "Украйна печели" не е "българин" и разпространява "фейкове". Клоун! 🤡

току-що, Flashback написа:

Гражданино в повече, пий си хапчетата, че с тези паранои ти си смешният!

Вече ще започна да те докладвам за спам, пак ще квичиш три дни като заклано прасе както се случи след последния ти бан!

И според извратената ти логика всеки, който не вряска като зомбиран "Слава Украине!" и "Украйна печели" не е "българин" и разпространява "фейкове". Клоун! 🤡

Добре, а какво толкова ти пречи да ми отговориш на този прост въпрос? А СПАМ какво е определят модераторите и всеки ден четат тази тема.

преди 1 час, Гражданин написа:

Офтоп.

Глей са, ако те търся чрез данни от Мрежата, по удебелената дума с клавиатурна грешка вече знам, че пишеш на физическа клавиатура с БДС-подредба.
Това стеснява областта на търсене, като отхвърля останалите случаи.

Ако – само например! – разбера, че си български арменец или пък че си протестант по конфесия, задачата ми се облекчава още повече.

Ако случайно се изпуснеш или по косвени признаци разбера, в кой град/област живееш, вече мога да те търся реално, на место.

Това е абстрактен пример за деанонимизация или doxing, doxxing (виж), която може и бива използвана в злодейски цели, заради което с нея върви сериозна борба от рестриктивните органи.

Конкретен пример е един безработен румънец в Румъния, който преди години се беше ровил в общодостъпни публикации в Интернет и изчислил/разкрил/намерил чувствителна информация за няколко световно известни личности (например реален адрес, на който живеят, в кой банков клон ходят, от кои магазини се снабдяват, обикновеното разписание на деня им и др.) и просто така я беше публикувал.
Сега, под натиска на американците, е в румънски затвор за над 20 години без право на обжалване.

преди 14 часа, maxthon написа:

Този същия ръководеше и деблокирането на Бахмут. Така го деблокираха, че..... виждаш резултата. А вече е имало и опити за някакви атаки по северния фланг на града. Останали са си само с опитването.

Този същия ръководеше ЗАЩИТАТА на Киев и благодарение на него руските НАЙ-ЕЛИТНИ тъпаци избягаха/тези които останаха живи/ след като мародерстваха  и убиваха по пътя , като плъхове гонени от невестулка, неграмотен /доказано от Косьо/ руски трол!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.