Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Групичката на питанките продължава с питанките... Елементарна защитна позиция, да поставиш опонента в обяснителен режим. 

Колкото и да ви се обяснява, не сте тук да водите конструктивни дискусии, а да дразните и обиждате с елементарно поведение.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 33 минути, Тhе Monstеr написа:

Лукойл е монополист на българския пазар и е руски. Булгаргаз е придатък на Газпром. Кметът на Варна е руснак. Няма го викаш вече руския ботуш, а? Едни мизерници като Възраждане, почнаха през ден да правят протести с докарани от всички краища, с автобуси. Това струва пари. Кой финансира? Ми те им веят знамената, що за въпрос... 30 години Русия пречи на България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО. Всячески!

Тия плениха цяла Украйна вече, ако се водиш по клипчетата на Филипов. 😆

Не е проблем, че е руски, а че все се изкарва на загуба !

Ако лайнойл си плаща както е редно, ако сащ си плащат за базите, ако златните концесии са с адекватни такси, а не за пари за семки....ехееее ;)

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Какво значи лично ? Руснак да дойде да ми открадне пералнята ли ? То тогава да те питам, какво са ти направили лично американците, че все ги плюеш. А проекта Белене кой го плати ? Това за достатъчно лично ли се смята ? 3-те милиарда за руския газопровод, кой ги плати ? 

Колко милиарда бяха реакторите? То чугунчето хич не се и усеща, че Раша пречи и на него самото, колкото и на мен и теб.

А Джуганчето не го слушайте. Не е в Берлин, във Франкфурт е и няма намерение да ходи никъде. Най- малко в Питер.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Какво значи лично ? Руснак да дойде да ми открадне пералнята ли ? То тогава да те питам, какво са ти направили лично американците, че все ги плюеш. А проекта Белене кой го плати ? Това за достатъчно лично ли се смята ? 3-те милиарда за руския газопровод, кой ги плати ? 

Ми, да, лично! Стига олайвахте с едни и същи опорки "по принцип и традиция". Какво за Белене те сърби? Дойдоха руснаците, завзеха министерския съвет и НС и наредиха какво? Да строим Белене и да купим реактора? А, да- осъдиха ни да си платим поръчаното, щото времената на целувките са в миналото, ама ти нали си по гювеча, защо да не са ти виновни? Песента за 3-те милиарда за газопровода, кажи на тате ти Сорос да си я сложи в рамка и да ти измисли нова. За едно чертежче на едни 8 самолета, например, дето ги платихме, пак 3 милиарда- по- актуална ще си с нея. KC9uW.gif.5dcd746b84843d5c05654175b0c3c4c0.gif

преди 2 минути, ivanivanov3 написа:

Не е проблем, че е руски, а че все се изкарва на загуба !

Да! Пропуснах да отбележа, а то си е важно. Откак съществува Лукойл, не е платил и една стотинка данък на държавата. Нещо повече, ползва всевъзможни данъчни облекчение и данъчни кредити. Демек, изсмуква моите и вашите пари, представяйки се за благодетел, работещ на загуба. За нас! Щото много ни обича. Типично по руски!

преди 14 минути, ivottoshev написа:
преди 19 часа, miro20 написа:

Относно температурите - да, аз го цитирах, и няма никаква лъжа. Повечето температури са отрицателни,  видно  и през нощта.

Това се оказа лъжа и то според твоят собствен линк, Самозатапчо  :hit:

Пак се излагаш. Ами смятай де... колко пъти температурите са падали под 0-та ?

Но дори  това не е важно. А че се правиш на патоанатом, с някакви тотални измишльотини дето си ги прочел вероятно от рашистките фейк сайтове .

Както казах и показах - всеки ден излизат нови и нови масови гробове все  повече свидетели и потърпевши от рашисткия геноцид.

А ти с брой температурите и дали разлагането или подуването е правилно,или не ... Сляп си за общата картинка. В която дори човек да се е съмнявал отначало заради мащабите, абсурдността и жестокостта на ситуацията  , все повече се убеждава че ... тази рашистка жестокост и античовешки абсурд, са ... факт.

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

клипчетата на Филипов.

Аз съм дал клипчета на някои с милиони абонати.  Юри и Михаил са украинци. И нацистите нещо искат да ги премахнат физически, защото не им пласират пропагандните лъжи. От днес са по програмата за защита.

Много сте елементарни това троловете.  Откровени лъжи (фейкове), Тъпизмите на оня смешник и солташака му, разни песнички, отклоняване и флудене на дискусията  с неща от преди 100 и повече години до изявления като на Гьобелс от преди 80 години. Просто банални нацисти.

преди 1 минута, Филипов написа:

Аз съм дал клипчета на някои с милиони абонати.  Юри и Михаил са украинци. И нацистите нещо искат да ги премахнат физически, защото не им пласират пропагандните лъжи. От днес са по програмата за защита.

Много сте елементарни това троловете.  Откровени лъжи (фейкове), Тъпизмите на оня смешник и солташака му, разни песнички, отклоняване и флудене на дискусията  с неща от птрди 100 и повече години до изявления като на Гьобелс от преди 80 години. Просто банални нацисти.

Да, те само на запад са смешници, онези на червения площад са най-честните, най-искрените, най-праведните.

Слез на земята. Имат косури и то много големи, по-големи вътрешни проблеми си имат отколкото украинците преди войната и никога няма да си ги решат.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Групичката на питанките продължава с питанките... Елементарна защитна позиция, да поставиш опонента в обяснителен режим. 

Колкото и да ви се обяснява, не сте тук да водите конструктивни дискусии, а да дразните и обиждате с елементарно поведение.

Като метнеш някоя клюка без да обясниш нищо, нормално да те питат за какво говориш. Който иска да научи нещо, пита въпроси. Глупакът си мисли, че знае всичко и реди наред по всяка тема. Той си дрънка общи приказки де, но си мисли, че говори с факти.

преди 1 минута, absurt написа:

Ми, да, лично! Стига олайвахте с едни и същи опорки "по принцип и традиция". Какво за Белене те сърби? Дойдоха руснаците, завзеха министерския съвет и НС и наредиха какво? Да строим Белене и да купим реактора? А, да- осъдиха ни да си платим поръчаното, щото времената на целувките са в миналото, ама ти нали си по гювеча, защо да не са ти виновни? Песента за 3-те милиарда за газопровода, кажи на тате ти Сорос да си я сложи в рамка и да ти измисли нова. За едно чертежче на едни 8 самолета, например, дето ги платихме, пак 3 милиарда- по- актуална ще си с нея. KC9uW.gif.5dcd746b84843d5c05654175b0c3c4c0.gif

Ми лично... тия пари за енергийните проекти И аз ги плащам. Ти на "песента" ѝ викай, както си искаш, фактът остава, че платихме 3 милиарда, а за 90% от тръбата се разпореждат руснаците за 20 години. Кога ще се изплати, никой не каза. И ти не можеш да кажеш и никога не коментираш конкретно темата, а ме пращаш при Сорос. А за чертежчето съм писал в темата, специално посветена на кабинета, който ТИ ЛИЧНО избира 12 години, включително го избра на власт, когато ни купиха чертежчето на самолетите :giggle1: Да не забрави ? Я гледай, как се правиш на луда. Или май не се правиш.

Цитат

„Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно.

А ако според теб, това не ми засяга живота ЛИЧНО, теб как ти засягат живота ЛИЧНО, американците, че все се оплакваш от тях ? Да не са те изгонили от вас, че да си строят базите? 

Смешник = професионален комедиен актьор. Единият ги ддрънка за вътрешна употреба, другият за външна. Какво се правиш на не разбрал?

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Да! Пропуснах да отбележа, а то си е важно. Откак съществува Лукойл, не е платил и една стотинка данък на държавата. Нещо повече, ползва всевъзможни данъчни облекчение и данъчни кредити. Демек, изсмуква моите и вашите пари, представяйки се за благодетел, работещ на загуба. За нас! Щото много ни обича. Типично по руски!

Ти си като пубер с неособено остър ум! За каква любов говориш, когато иде реч за бизнес? Щом има закони, които позволяват на бизнеса да не плаща данъци, няма идиот, който да не се възползва. Какво типично по руски виждаш тук? 

Ето ти нещо интересно- Ноам Чомски за войната в Украйна. На него можеш да позволиш да те накара да се замислиш, ако искаш, де.....

„Ами разширяването на НАТО? Джеймс Бейкър и президентът Джордж Буш дадоха изрично и недвусмислено обещание на Горбачов, че ако той се съгласи да позволи на обединена Германия да се присъедини към НАТО, САЩ ще гарантират, че няма да има нито едно движение на изток. В момента по този въпрос се разпространяват доста лъжи.“

https://www.lentata.com/page_25167.html?fbclid=IwAR0Q7WxVKu7HYOc44Pt-Bm66hW6Z4bMh65hLbexQGnC7nKC-KA6g7-YAnP4

преди 5 минути, absurt написа:

Ми, да, лично!

Колко лично ? Някой американец те е агресирал ? :giggle1:

Не смееш да се погледнеш в огледалото и да сипризнаеш че си жертва на една тотално фейкова соц пропаганда и червени илюзии,Преплетени разбира се с антиамериканизъм и путинолюбие.

Парадокса  е точно в последните две неща.

Мразите "злия Запад и "несправедлив упадъчен " капитализъм  , с долар койтовсеки месец гопогребвате и фалирате, а невиждате че в момента РФ е пример за най върл капитализъм с най гоелми диспропорции между малка олгиархия, владееща огромен държавен ресурс , и 140 млн бедни руснаци владеещи ... нищо от този ресурс. :)

Още повече ви боли че ... социална справедливост ищо годенормални доходи и висок стандарт на обикновенния човек  са постигнали именно в "злия капитализъм" , отколкото в коя да е пост съветска държава / камо ли в РФ /

И това емнно ви вбесява и радикализира.

Затова си "мразите по дефоулт'  :)  :)

преди 10 минути, absurt написа:

Дойдоха руснаците, завзеха министерския съвет и НС и наредиха какво? Да строим Белене и да купим реактора? А, да- осъдиха ни да си платим поръчаното, щото времената на целувките са в миналото, ама ти нали си по гювеча, защо да не са ти виновни?

Как си личи че нищо не знаеш  за процедурата.

Защо нито еднокомуне не зададе въпроса - Защо поръчката за реакторите е направена БЕЗ разрешение на парламент и МС ? И против мнението на мин. председателя към този момент - другаря ви Станишев ? ?  Двама от ръководителите на НЕК вземат свое си решение , добавят анекс и каквото тртябва към договора с руснаците, и поръчват реакторите  .

Как нито едно комуне не зададе въпроса как стават тия работи ???

Теб не ти ли е интересно ?

реципрочно си представи - решението за покупка на Ф16 да стане от някой военен генерал в МО  .Без дебат в МС,без решение на Парламент, без нищо... ?

Ей така .. решава си някой  от министерството и поръчва заобикаляйки всички  :)

Сега звучи абсурдно нали ? Но за реакторите е ФАКТ.

Дали са били възнаградени от руска страна за покупка на отдавнаморално остарели и непродаваеми реактори , азне знам.. а и историята мълчи .

Никой не знае къде са сега въпросните двама от НЕК  , и дали някой се интересува от тях.

преди 15 минути, absurt написа:

Песента за 3-те милиарда за газопровода, кажи на тате ти Сорос да си я сложи в рамка и да ти измисли нова. За едно чертежче на едни 8 самолета, например, дето ги платихме, пак 3 милиарда- по- актуална ще си с нея. KC9uW.gif.5dcd746b84843d5c05654175b0c3c4c0.gif

Газопровода не знам защо толкова го плюете комунетата, сигурно сте много недоволни че тръбите са дръжавна, българска собственост, а не руска монополна !

Мнооого ви бръкна в здравето този факт.  Всеки български интерес е оплют от вас. И всеки руски интерес - защитен .

А Процедурата по поръчаните 8 самолета по нищо не се различава от поръчките за други държави .

и като цени и като срокове.

преди 20 минути, absurt написа:

по- актуална ще си с нея

Жена е,нали?

преди 6 минути, absurt написа:

Ти си като пубер с неособено остър ум! За каква любов говориш, когато иде реч за бизнес? Щом има закони, които позволяват на бизнеса да не плаща данъци, няма идиот, който да не се възползва. Какво типично по руски виждаш тук? 

Ето ти нещо интересно- Ноам Чомски за войната в Украйна. На него можеш да позволиш да те накара да се замислиш, ако искаш, де.....

„Ами разширяването на НАТО? Джеймс Бейкър и президентът Джордж Буш дадоха изрично и недвусмислено обещание на Горбачов, че ако той се съгласи да позволи на обединена Германия да се присъедини към НАТО, САЩ ще гарантират, че няма да има нито едно движение на изток. В момента по този въпрос се разпространяват доста лъжи.“

https://www.lentata.com/page_25167.html?fbclid=IwAR0Q7WxVKu7HYOc44Pt-Bm66hW6Z4bMh65hLbexQGnC7nKC-KA6g7-YAnP4

А защо законът позволява на тази огромна руска компания, да не плаща данъци на България, питала ли си се ? :lol6:Случайност ще е. Все така не се сети никой. 

преди 6 минути, absurt написа:

дадоха изрично и недвусмислено обещание на Горбачов

Фейкомети .

Самия Горбачов :

"Темата за разширяването на НАТО никога не е била обсъждана през онези години”, казва той пред вестник "Комерсант" през 2014 г.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31273174.html

преди 2 минути, absurt написа:

Напротив, изобщо не ни осъдиха. Твоя любим вожд им подари ... колко бяха? 8 милиарда? Нееее, няма руски ботуш тука.

преди 19 минути, Филипов написа:

Много сте елементарни това троловете.  Откровени лъжи (фейкове), Тъпизмите на оня смешник и солташака му, разни песнички, отклоняване и флудене на дискусията  с неща от преди 100 и повече години до изявления като на Гьобелс от преди 80 години. Просто банални нацисти.

Братле, ти дали си даваш сметка, че не участваш в дискусия, а лееш чугун?

преди 5 минути, absurt написа:

Такива обещания не е сигурно дали е имало. И съм склонен да вярвам че е нямало. СССР се сгромоляса, фалира и хич не му беше до НАТО. 

Ако имаше такива договорки руснаците щяха да мрънкат още 2004 когато ние и прибалтика влезе в НАТО.

Мислиш ли че ако имаше споразумение Путин нямаше да го направи публично достояние.

преди 1 час, absurt написа:

И мъжът ми беше, а баща ми беше военен.

Ох горката.. това обяснява всичко ... :giggle1:

Затова си бленува по цоциализма тя.... ясно ясно ...

преди 2 часа, absurt написа:

за разлика от онова време, дето за теб, още не е минало, когато въпреки СССр-ския ботуш, нямахме нито чужди бази, нито съветски войници у нас. 

Уж си дъщря и съпруга на военни, а не знаеш елементарни неща.

Бях ти казал преди време, сега отново ще ти повторя

- Тодор Живков,сам бе признал че в нашите министерства има руски служители на техните служби и военни , в чиято работа " ние не се месим" .

За бази и съветски войски нямаше никаква нужда, защото нашите бяха придатък към съветските.

Което е още по зле. Не знам дали го осъзнаваш .

Няма никаква нужда от съветски бази у нас, тъй като  НРБ си бяхме изцяло придатък на съветските.

Разузнаване и шпионаж - също.  Всичко се ръководеше от Москва. Разрешаваше и  одобряваше.

Никой нищо не можеше да си позволи бе разрешение от "таваришчите" .

А ти си пей пасквилите че е нямало нито един съветски войник :giggle1:

преди 14 минути, N1K17Y написа:

А защо законът позволява на тази огромна руска компания, да не плаща данъци на България, питала ли си се ? :lol6:Случайност ще е. Все така не се сети никой. 

Ами, да, как да не е ясно защо? нали написах- руснаците дебаркираха в министерския съвет и НС, и под заплахата на ядрена бомба, накараха нашите законотворци и министри, които ние си избираме едни 30 години вече, да направят такъв закона. Еу малко трудно им беше, докато го направят само за тях да важии, а за всички други- не, ама.......ядрената бомба, си е ядрена бомба! icon_cooler.gif.d9b9d117d446fa0434335213589c41f3.gif

Боже, колко си ЕнтЕлЕгЕнтна, Аглая Епанчина!1134575821_download(16).gif.7521af0f6727630769fc599aa09daa76.gif

преди 1 час, absurt написа:

От какъв зор дадохме безплатно 6 бази на американците?

Пак не си в час. За кои точно6 бази говориш ?  Защото тези за които се знае, са по споразумение което предвижда съвместно ползване,  а глупостите че за америакнците не важат българските закони са пълна лъжа.

Отделно и за командването, което е пак..българско .

Относно числеността,последно и най актуално е казаното от Янев - Едва 206 американеца само има в момента /при договорено да има до 2500/ . Разбира се,  след рашистката офанзива, се говори за увеличаване на контингента и т.н. но това е все още в обсъждане.

Та... виждаш ли с колко фейкове и пропаганда си се напомпала  ?

преди 2 минути, miro20 написа:

Та... виждаш ли с колко фейкове и пропаганда си се напомпала 

Всичко им е дадено от партията както на бай ристо мустака. Докато ритнат камбаната ше пеят едно и също

преди 1 минута, Coco1 написа:

Всичко им е дадено от партията както на бай ристо мустака. Докато ритнат камбаната ше пеят едно и също

Тъжно но факт.  тия хора са на принципа....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.