Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Цитат

Те са същите както и през 40те. Охотно позират пред овъглените останки на невинни хора, както бащите и дедите им охотно се снимаха до труповете на избитите червеноармейци и украински партизани. Те разстрелват от упор невъоръжени и мирни хора с благословията на задокеанските си спонсори, както стреляха в упор бащите и дедите им покровитвани от нацистите.
Преди го правеха за марки сега за долари-разликата никаква.
И преди и сега безчинстват на отвоювана и защитавана земя от синовете и дъщерите на Русия. Земя пропита с кръвта на милиони безимени Ваши сънародници Владимир Владимирович.
Обръщат се в братските могили тези Ваши сънародници виждайки какво става в изтерзаната и окървавена Украйна.
Трябва да се сложи край на кръвопролитията, и това можете да направите единствено Вие братан!
От 90та насам няма международен договор който янките и част от Запада да не са нарушили.
Няма минута след ВСВ в която янките да не са проливали кръв-и своя , но най вече чужда. Изплъзващото им се лидерство а и очертаващият
се многополюсен свят ги вади "извън релси", и правят в момента това което умеят най добре-войни.
Войни в Персийския залив, в Афганистан, в Северна Африка...Сега война и да границите на Русия.
Не разчитайте драги Владимир Владимирович на разум, на почтенност от американския президент. От него не зависи много, колкото и да е "почтен и мъжествен"/по думите Ви. Няма да Ви "спаси" както преположихте отговаряйки на въпроса на малкото момиченце. И не защото лично няма да поиска, а защото " Задкулисието" няма да му разреши. Същото това "Задкулисие"  което Вие ударихте през пръстите и не допуснахте до богатствата на страната Ви. Подобно действие  няма как да Ви бъде простено.
Всички знаем че това което става в Украйна е за да се удари Русия. 
Западът иска начело на страната Ви безволеви и неадекватни лидери подобно на двамата Ви предшественици за да правят каквото си искат и у Вас....и у Нас.
Войната в Украйна е война за Русия и Вие го знаете това най-добре. Безкулисието няма да се спре докато не види Русия подчинена, а и защо не разпарчатосана. Не разчитайте на разум, човечност... Не разчитайте и на медиаторския талант на госпожа Меркел. Тя в края на краищата е канцлер на окупирана държава.
Задкулисието няма да се спре пред нищо Владимир Владимирович. Видяхте на Майдана как убиха десетки и раниха стотици в гръб-уж свои.
Видяхте и виждате как убиват , палят, изтезават мирни хора. Тези фашистки погроми са поръчани от Задкулисието и единственото работещо решение е тази садистична сган да бъде смачкана както през ВСВ. Не се съмнявам, че това ще се случи отново. Не се съмнявам, че "юначните" днес убийци на невъоръжени хора ще пълзят за пощада като предките си. Само , че това действие трябва да се случи веднага! Веднага за да не се пролива още невинна кръв.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

И репресии. Някои комунета се скъсаха да се хвалят колко са били блокирали тук  . Е, блокирали са себе си де , ама няма значение.. Психоогическия аспект и жажда за репресии е важен . Манталитет...

Говорех за пасивните. Тези петолъчки, на които не им стиска да се заявят публично, та какво остава и да участват в репресии.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Ами смятам де. Цели 2 (два) пъти през нощта от 13 денонощия са падали под нулата. Това прави човекът изрекъл думите "Повечето температури са отрицателни,  видно  и през нощта."  - ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ!!!

Не било важно. На против - важно е, защото те уличава като лъжец!!!

Говоря единствено и конкретно за доказаната постановка на укропропагандата в онази уличка. Хора, които са способни на подобна инсценировка, не би трябвало да получават вече никакъв кредит на доверие. Това е общата картинка!

Чел ли си приказката за "Лъжливото овчарче"?

Инсценировка е според теб и абсурдните ви оправдания. Температурите били високи, труповете мърдали, ама не били трупове а актьори, меркурии бил ретрограден.

реджеп-баби, ще бъде яко ако укро-талибаните обявят война и на България.

Вие двамата с миро-идиота къде ще се криете от украинските ракетни комплекси точка-у?

ИЗВЪНРЕДНО:

ТАСС: Отстъпващи от Мариупол украинци са пленили българския кораб „Царевна”

Наци СТКИ части са разположили на палубите минохвъргачки, установки и стрелково оръжие, все още не е известна съдбата на членовете на екипажите им и тяхното здравословно състояние, каза зам.-началникът на отдела на народната милиция Едуард Басурин

"Украински нацисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два чуждестранни кораба". Това съобщи в днес заместник-началникът на отдела на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, цитиран от агнция ТАСС. Единият от тях е "Царевна", на който са българските моряци.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

И ако счетат мненията на вашата групичка за фейк ще оревеш орталъка нали ???

Вари го, печи го, комуниста си е комунист

Не съм посочил бенефициенти, а специфичен тип постинги. Без значение е кой е бил проводник на фалшива информация. Кой може да е сигурен, че вследствие четенето на такива фейкове тук, не се е стигнало, или не може да се стигне до възбуждане на хулигански действия, или дори терористична  дейност, от хора повярвали в тези фейкове?

Вертикалата на властта в Русия е устроена така, че мислите и публичните изявления на Водачът определят правилата на играта. Щом Президентът нарича предприемачите мошеници, то това звучи като призив към действие.

Запознайте се с историята на Валерий Пшеничний - един гений, на когото бюрокрацията в Мордор не му прощава.

Screenshot_2.png.0b11498b1da378d6d98f69be55fadff9.png

Получава отлично техническо образование в Петербург и става инженер. След това от нулата създава IT компания, която пуска на пазара съвършено уникална технология. Пресата нарича Пшеничний руският Илън Мъск и му предсказва блестящо бъдеще. Държавата също признава таланта на Пшеничний. Неговата компания създава 3D модели, които могат да се използват в различни сфери от промишлеността. Тази технология заинтригува министерството на отбраната защото отваря широки възможности за модернизация на военната техника.  Пшеничний получава предложение за голям договор с държавата. Трябвало да разработи 3D компютърен модел на подводница, който значително да облекчи техническата поддръжка. Руският Мъск започнал да прави това, което никой друг не е правил преди това по целия свят.  И есенцията на историята:

Но работата на частниците с държавата не винаги протича гладко. Има национални интереси, но има и интереси на конкретния чиновник. Страната се нуждае от технологии и специалисти, а чиновника се нуждае от рушвети. Те разсъжават много просто – щом са ти дали възможност да получаваш държавно средства, ти трябва да си благодарен на конкретни хора и задължен да делиш с тях. Следват обвинения за разхищение на държавни средства  срещу Пшеничний и се озовава в затвора.

Който желае може да прочете цялата история ТУК! Показателно е как действа машината Мордор и защо орките са на това ниво!

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Тези петолъчки, на които не им стиска да се заявят публично

Неутралните.

Истината никога не е на страната, която хвалят неутралните.

Абе аз съм неутрален и не съм за никой, ама скромното ми неутрално и обективно мнение е, че Русия и Путин са прави.

преди 21 минути, Hristo52 написа:

Май някой искаше да помагаме на шибаните нацисти? Че и да ги приютяваме а? Че и оръжие да им даваме? 

Извънредно! Батальон "Азов" превзе нашия кораб в Мариупол и води огън от палубата.

И на разни нацисти идващи тука с огромни коли и пари, с искания да се включим във войната? А те вместо да се бият да бягат а?

Или на други гадове дето искат да прекръщаваме улици и площади на украйнски "герои"? Вашата м@мм@!

Един кораб за който само един политик от Опозицията говореше. Чак го наричаха копейкин. 

Съществуват за съжаление, много малоумници, за които изгонването на руския посланик е геройство. Не е геройство драги малоумници, като например Мафията Герб и крайно десните от безмозъчното "Възраждане" Това е един жест, сещате се от кой, ниско наведени с изваден език готови да обслужат американски желания. Питам аз, коя държава изгони руски посланик? Не знам такава. Явно те са глупави а ние и хамериканците умни! Защо САЩ не изгони руския посланик? Нали ги дрънкат всякакви. Ами не смеят бе драги зрители. Това е почти обявяване на война. Нямат тоя кураж, милите хамериканци. Но знаят да дрънкат всичко. Ние обаче сме големи куражлии нали? И ако руски войски се появят в Русе като начало, какво правим? Ами знае се. Някои от народа ще излезе да ги посрещне а други (особено младите гяволи) ще се насерат от страх и ще хукнат да бягат! :giggle1:

преди 1 час, N1K17Y написа:

И източника на руски си го гима, да не кажеш че е лъжа:   ria *dot* ru / 20220403/ukraina-1781469605.html

Да това, заедно с ТАСС, са двата най-важни източника на путлеровата пропаганда. Нищо не излиза в тези две медии, без да е съгласувано с ФСБ и Путлер! И на знам, защо говорят за наци в Украйна, като текста показва недвусмислено, че в момента Русия се управлява от фашисти!!!

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

Не съм посочил бенефициенти, а специфичен тип постинги. Без значение е кой е бил проводник на фалшива информация. Кой може да е сигурен, че вследствие четенето на такива фейкове тук, не се е стигнало, или не може да се стигне до възбуждане на хулигански действия, или дори терористична  дейност, от хора повярвали в тези фейкове?

Не знам, на мен Филипов нищо не ми е направил. Да си ги пуска фейковете, като му е кеф да се излага.

преди 8 минути, gagodrago написа:

реджеп-баби, ще бъде яко ако укро-талибаните обявят война и на България.

Вие двамата с миро-идиота къде ще се криете от украинските ракетни комплекси точка-у?

ИЗВЪНРЕДНО:

ТАСС: Отстъпващи от Мариупол украинци са пленили българския кораб „Царевна”

Националистически части са разположили на палубите минохвъргачки, установки и стрелково оръжие, все още не е известна съдбата на членовете на екипажите им и тяхното здравословно състояние, каза зам.-началникът на отдела на народната милиция Едуард Басурин

"Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два чуждестранни кораба". Това съобщи в днес заместник-началникът на отдела на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, цитиран от агнция ТАСС. Единият от тях е "Царевна", на който са българските моряци.

На мен ми е интересно, ти какво ще говориш, ако братушките дойдат пак да ни освобождават. Ще призоваваш ли цяла Европа да стои и да гледа, да не се меси, щото това си е наша работа и не бива да ни се месят във войната. Или ще ревнеш, защо хеликоптер на Нато не ти е спрял пред панелката, че да те евакуира. 

преди 2 минути, symanbg написа:

Един кораб за който само един политик от Опозицията говореше. Чак го наричаха копейкин. 

Един плямпалник, който само усложни ситуацията. Друг идиот нарече мисията "секретна", та да стане цирка пълен и по български. Много ми е интересно как се извежда "секретно" цял кораб от район на бойни действия, където никой не спи? Правителството прави каквото може (а то в случая не е много), без да разлайва излишно кучетата, но бай копейко реши, че безплатната реклама му е по- важна от живота на тези моряци.

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Съществуват за съжаление, много малоумници, за които изгонването на руския посланик е геройство. Не е геройство драги малоумници, като например Мафията Герб и крайно десните от безмозъчното "Възраждане" Това е един жест, сещате се от кой, ниско наведени с изваден език готови да обслужат американски желания. Питам аз, коя държава изгони руски посланик? Не знам такава. Явно те са глупави а ние и хамериканците умни! Защо САЩ не изгони руския посланик? Нали ги дрънкат всякакви. Ами не смеят бе драги зрители. Това е почти обявяване на война. Нямат тоя кураж, милите хамериканци. Но знаят да дрънкат всичко. Ние обаче сме големи куражлии нали? И ако руски войски се появят в Русе като начало, какво правим? Ами знае се. Някои от народа ще излезе да ги посрещне а други (особено младите гяволи) ще се насерат от страх и ще хукнат да бягат! :giggle1:

Не е геройство, а е задължителен акт, когато въпросния посранник, почне да се изявява като губернатор.

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Един плямпалник, който само усложни ситуацията.

Да, от Азов са го гледали и са нападнали кораба...

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Литва го изгони. Ти сега кажи, в коя друга държава, освен съветско-европейския кенеф, наречен България, посланикът на Русия си е позволил да ги нарича подлоги ? Ти как се чувстваш, господин подлога ? Няма да отговориш естествено, можеш само да спамиш глупости. И нито едно русоробче няма да отговори също, а ще ми подминат коментара, сякаш не са го видели. 

преди 29 минути, Hristo52 написа:

Или на други гадове дето искат да прекръщаваме улици и площади на украйнски "герои"? Вашата м@мм@!

Малко ли ти е, че на пъпа на София има улица с името на този "толкова" мислещ за България граф Игнатиев?

преди 44 минути, Филипов написа:

Браво, добре обяснява на руски и ми даде линка към видеото с номера на ракетата от оригиналната италианска телевизия

https://tg.la7.it/esteri/guerra-ucraina-ecco-il-missile-che-ha-colpito-la-stazione-di-kramatosrk-08-04-2022-170588

Оня тъпунгел италианския водещ я представя като искандер щото било пишело на кирилица на нея, човекът не знае че и украинците пишат на кирилица.
Важното е че показват серийния номер от близо.

преди 15 минути, Тhе Monstеr написа:

Тези петолъчки, на които не им стиска да се заявят публично, та какво остава и да участват в репресии.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

На мен ми е интересно, ти какво ще говориш, ако братушките дойдат пак да ни освобождават.

При чугуните с петолъчки мозъчната смърт е видна. Те хем казват, че Русия трябва да дойде и да ни освободи от НАТО,  ЕС и от продажното правителство, но не дават да пратим оръжие в Украйна, защото ще предизвикаме война с Мордор. Ами нали това е целта и така ще се отървем от ЕС и НАТО! :no-no:

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Литва го изгони. Ти сега кажи, в коя друга държава, освен съветско-европейския кенеф, наречен България, посланикът на Русия си е позволил да ги нарича подлоги ? Ти как се чувстваш, господин подлога ? Няма да отговориш естествено, можеш само да спамиш глупости. И нито едно русоробче няма да отговори също, а ще ми подминат коментара, сякаш не са го видели. 

Аз няма да го подмина. Нарича подлоги не народа, а политиците. И е права.

преди 2 минути, ncl написа:

Да, от Азов са го гледали и са нападнали кораба...

Ма ти си убеден, че Азов наистина са "нападнали" кораба? Щото блиц пише така?

преди 2 минути, ncl написа:

Аз няма да го подмина. Нарича подлоги не народа, а политиците. И е права.

Политиците сме ги избрали ние на изборите, да ни представляват. Ама не ми беше това въпроса, а колко други посланици в други държави са позлвали думата подлога. Ето, че го подминаваш. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.