Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Gift написа:

Цомчо това си ти. 

Не се обаждай!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, В. Велев написа:

Не се обаждай!

Велке от сутринта си се накълвала 

414468810_122133543158080292_5904706025740037806_n.jpg

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Турция обмисля да се присъедини към БРИКС като алтернатива на ЕС

04.06.2024

Турция би искала да се присъедини към групата държави от БРИКС и възнамерява да повдигне въпроса на предстоящата среща на външните министри на икономическия блок в Русия, съобщи турският министър на външните работи Хакан Фидан.

Турция отдавна чака да стане член на Европейския съюз, но от години среща опозиция от някои от членовете на този блок. В този контекст Анкара сега разглежда БРИКС като алтернативна платформа за интеграция, обясни министърът по време на тридненвната си визита в Китай.

„Не можем да пренебрегнем факта, че БРИКС като важна платформа за сътрудничество предлага на някои други страни добра алтернатива“, каза Фидан, отбелязвайки, че докато групата все още има „дълъг път да извърви“, Анкара вижда „потенциала в БРИКС“.

Фидан заяви, че очаква с нетърпение да присъства на срещата на външните министри на групата, която ще включва представители от Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, Иран, Египет, Етиопия, Саудитска Арабия и ОАЕ. Събитието ще се проведе следващата седмица в руския град Нижни Новгород.

Москва приветства интереса на Анкара да се присъедини към БРИКС. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че темата за членството на Турция в групата ще бъде включена в дневния ред на срещата на върха следващата седмица, която тази година се председателства от Русия.

Песков отбеляза обаче, че икономическият блок може да не успее да задоволи напълно интересите на всички страни, които са изразили желание да се присъединят към БРИКС. Въпреки това той заяви, че „такъв активен интерес“ е добре дошъл и че групата ще направи всичко по силите си, за да поддържа контакт с всички заинтересовани нации.

Миналата седмица руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че вратите на БРИКС са отворени за представителите на „най-разнообразните икономически и политически системи и макрорегиони“.

Единственото условие за присъединяване към групата е ангажимент за работа на базата на ключовия принцип за суверенно равенство на държавите – нещо, с което западните колеги на Русия изглежда се борят, коментира Лавров.

Още по темата: БРИКС ще изпревари Запада по икономически растеж – Bloomberg

Цомчо а вие комунистите кога ще заминете за БРИКС

преди 7 минути, Gift написа:

Цомчо това си ти. 

Единия патологичен лъжец, другия луд за връзване...

Ало, Козяк! Пуснете нещо по-качествено на терена бре!

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Това им е мат'рала. Луди и ненормални. То други ще служат ли на американските интереси в България?

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Цомчо зная интерната където си, стига се обрисувал. Путлер кога ше ти върне младоста и какво стана с ескурзията до Луната няма ли да има втори опит

преди 2 минути, В. Велев написа:

Това им е мат'рала. Луди и ненормални. То други ще служат ли на американските интереси в България?

Велка и Цомчо пак са прекалили

378395311_6334964319935328_3338755555519791758_n.jpg

преди 10 часа, Мечо Хубавеца написа:

Има ли такива? Това трябва да са някакви свръхчовеци.

Пълно е с такива...

А това за свръхчовеците е въпрос на гледна точка....

За ме са просто много умни хора...

Както обичам да казвам - ако се сравнявам с Айнщайн то аз съм идиот и го приемам, ако се сравнявам с некои от пишещите тук, то мое да мина и за Айнщайн...

Та... въпрос на отправна гледна точка....

И аз съм така

Щом казваш....

Ти да приемеш поправка? Какво ти става бе човек?  Как тъй ще я приемеш?

И защо да не я приемам?

Ами не, не са новост за мен, но съм приятно изненадан, че не са и за теб. 

Ми не, аз не се изненадвам, че за некои неща имаш достатъчно знания....

Както и не се изненадвам, че за други неща нямаш и грам знания, но се натискаш да спориш....

Това е разликата между мен и теб - аз коментирам само неща за които съм сигурен, че притежавам достатъчно знания....

А твоята изненада в момента се дължи на незнанието ти в предходен момент  и по-точно на неосъзнаване на това незнание....

преди 11 часа, Мечо Хубавеца написа:

То че е под крилото на НАТО е вярно, но защо?

Ето един въпрос,  за който е явно, че трябва да натрупаш още знания, за да си отговориш и сам....

преди 10 часа, Звяра! написа:

Заминавай да защитаваш другаря Пу!

Всички сте такива предатели!

Уж държите за тях, а никой не отива да ги защитава, ако те попитам защо ще изсипеш някаква порция със глупости дето постоянно ни я поднасяте. :lol6:

Бегом, марш!  Кво се обесняваш тук? Докажи ни го това дето го пишеш! 🙂

Покажи още  

Нещо си се объркал!? Кога съм писал, че защитавам Путин?

Не ми е кеф от моите данъци да се дават пари на Украйна. Това защита на Путин ли е? Който иска да дава, дори да ходи на фронта, негова си работа... 

Сега пък аз ще си позволя да те "поправя"...

Резонният отговор към подобна традиционно  глупава реплика на дзверчето би бил:

"Щом ти държиш на Украйна и смяташ, че който не я подкрепя е предател, кво чакаш, та още не си отишъл лично да я защитаваш и да се бориш с диктатора, а се задоволяваш да ръсиш глупост след глупост във форум?

Та, ти предател ли си, страхливец, трол или редови глупак, който се забавлява от собствената си глупост?"

Човекът тази вечер се е почерпил. Дано да има хубав повод, ама надали..

Тцъ, опиянението му е по рождение....

Е, понякога алкохола спомага да паднат и малкото задръжки, които все пак е осъзнал, че е редно да притежава....

Иначе свиквай....

В тая тема не викаш ли "Слава Украини", то значи поддържаш Русия, Путин, комунизъма, фашизъма и прочее -изми....

Както ти казах по-рано, за некои ора снегът винаги е бял, небето е синьо и който си позволи да каже, че това не е задължително, а изцяло зависи от интензитета и ъгъла на светлината е глупак, луд или най-малкото платен руски трол....

bLTklXv.png

Новото ПВО с готина каска:

Това вече е притеснително. След самолетоносача сега и големия дрон. То нали вече се преразгледало решението за свалянето им и сега бам..

https://defencesecurityasia.com/en/american-owned-rq-4b-global-hawk-disappeared-during-operations-in-the-black-sea/

Или когато се позовеш на Риа и решиш че е ОК да станеш за смях.

Пропагандата вече смуче от тинята.

И обратната пропаганда :)

GPO3KzBWAAAQKJD?format=jpg&name=medium

Той човека в живота си не е близвал алкохол, пък така да го подхлъзват по пързалката.

преди 47 минути, kosyo написа:

Новото ПВО

НАТО разполага с едва 5% от системите за ПВО, нужни за защита на България и източния фланг

Европейските държави от НАТО имат много малка част от системите за противовъздушна отбрана, от които източноевропейските му членове ще се нуждаят, ако конфликтът в Украйна се разшири до пряка конфронтация между тях и Русия.

Това показват вътрешните изчисления на алианса, цитирани от Financial Times. НАТО в момента има „по-малко от 5 процента“ от капацитета, необходим за защита на така наречения източен фланг от Русия в случай на „пълномащабна атака“.

„Способностите за противовъздушна и противоракетна отбрана са основна част от плана за защита на Източна Европа. А в момента нямаме това“, каза високопоставен дипломат от НАТО пред изданието.

„[Противовъздушната отбрана] е една от най-големите дупки, които имаме. Не можем да го отречем“, потвърди друг дипломат от НАТО пред FT.

Последните планове за отбрана на НАТО призовават за мерки за „значително увеличаване“ на количеството и готовността на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана, потвърждавайки, че изпращането на съществуващото оборудване в Украйна е „намалило“ запасите в самата Европа.

През септември миналата година управляващото мнозинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС галсуваха решение България да предостави зенитни управляеми ракети за комплексите С-300 за противовъздушна отбрана на Украйна. Гласуването беше на закрито заседание в парламента, за да не се знае колко точно системи на българската армия, нужни за защита на небето над България и стратегически обекти като АЕЦ „Козлодуй“, ще бъдат дарени на Украйна. Официалната версия беше, че тези ракети са „дефектни“ и нямаме нужда от тях, а Украйна ще ги ползва за „резервни части“.

По рано този месец на изслушване в американския Сенат стана ясно, че армията на САЩ е беззащитна срещу руските хиперзвукови ракети. „Но това е вашата мисия – вашата мисия е противоракетната отбрана“, каза председателят на сенатската подкомисия по стратегическите сили Ангъс Кинг пред висши служители на Пентагона, които се опитаха да обяснят защо десетките милиарди долари, които министерството на отбраната получава всяка година, не са се превърнали в работеща система за противовъздушна и противоракетна отбрана.

„Ще очаквам по-нататъшен отговор, защото в момента нямаме много противоракетна отбрана. Независимо дали става дума за хиперзвукови ракети, за дронове, бих искал да се върнете и наистина да преосмислите каква е вашата мисия. Ако вашата мисия е противоракетна отбрана, трябва да преориентираме това, което правите“, каза Кинг.

Последните признания, че противовъздушната и противоракетната отбрана на НАТО е недостатъчна за защита на алианса, особено на източния фланг, задава въпроса на какво се надяват европейските политици.

Недостигът на противовъздушната отбрана на НАТО също е донякъде изненадващ, като се има предвид, че алиансът е изразходвал 1,3 трилиона долара – еквивалент на над 55% от световните разходи за отбрана, през 2023 г. – над 13 пъти повече от това, което Русия е направила за същия период.

Информацията потвърждава изявленията, направени от политици и военни, включително в Белгия, Италия и Германия, че ще имат достатъчно боеприпаси само за 24-48 часа да се бият, ако някога попаднат под директна, пълномащабна атака.

Още по темата: Ген. Марк Тис: Ако тук избухне война, ще трябва да хвърляме камъни само след няколко часа заради недостиг на боеприпаси

преди 1 час, Киро Н. написа:

Гифт среща Звяра

IMG_20231103_130717_360.jpg.969c73a416b352b1891a7ab277d7a0f8.jpg

Трудовак тръгна ли надника за деня

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

НАТО разполага с едва 5% от системите за ПВО, нужни за защита на България и източния фланг

Европейските държави от НАТО имат много малка част от системите за противовъздушна отбрана, от които източноевропейските му членове ще се нуждаят, ако конфликтът в Украйна се разшири до пряка конфронтация между тях и Русия.

Това показват вътрешните изчисления на алианса, цитирани от Financial Times. НАТО в момента има „по-малко от 5 процента“ от капацитета, необходим за защита на така наречения източен фланг от Русия в случай на „пълномащабна атака“.

„Способностите за противовъздушна и противоракетна отбрана са основна част от плана за защита на Източна Европа. А в момента нямаме това“, каза високопоставен дипломат от НАТО пред изданието.

„[Противовъздушната отбрана] е една от най-големите дупки, които имаме. Не можем да го отречем“, потвърди друг дипломат от НАТО пред FT.

Последните планове за отбрана на НАТО призовават за мерки за „значително увеличаване“ на количеството и готовността на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана, потвърждавайки, че изпращането на съществуващото оборудване в Украйна е „намалило“ запасите в самата Европа.

През септември миналата година управляващото мнозинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС галсуваха решение България да предостави зенитни управляеми ракети за комплексите С-300 за противовъздушна отбрана на Украйна. Гласуването беше на закрито заседание в парламента, за да не се знае колко точно системи на българската армия, нужни за защита на небето над България и стратегически обекти като АЕЦ „Козлодуй“, ще бъдат дарени на Украйна. Официалната версия беше, че тези ракети са „дефектни“ и нямаме нужда от тях, а Украйна ще ги ползва за „резервни части“.

По рано този месец на изслушване в американския Сенат стана ясно, че армията на САЩ е беззащитна срещу руските хиперзвукови ракети. „Но това е вашата мисия – вашата мисия е противоракетната отбрана“, каза председателят на сенатската подкомисия по стратегическите сили Ангъс Кинг пред висши служители на Пентагона, които се опитаха да обяснят защо десетките милиарди долари, които министерството на отбраната получава всяка година, не са се превърнали в работеща система за противовъздушна и противоракетна отбрана.

„Ще очаквам по-нататъшен отговор, защото в момента нямаме много противоракетна отбрана. Независимо дали става дума за хиперзвукови ракети, за дронове, бих искал да се върнете и наистина да преосмислите каква е вашата мисия. Ако вашата мисия е противоракетна отбрана, трябва да преориентираме това, което правите“, каза Кинг.

Последните признания, че противовъздушната и противоракетната отбрана на НАТО е недостатъчна за защита на алианса, особено на източния фланг, задава въпроса на какво се надяват европейските политици.

Недостигът на противовъздушната отбрана на НАТО също е донякъде изненадващ, като се има предвид, че алиансът е изразходвал 1,3 трилиона долара – еквивалент на над 55% от световните разходи за отбрана, през 2023 г. – над 13 пъти повече от това, което Русия е направила за същия период.

Информацията потвърждава изявленията, направени от политици и военни, включително в Белгия, Италия и Германия, че ще имат достатъчно боеприпаси само за 24-48 часа да се бият, ако някога попаднат под директна, пълномащабна атака.

Още по темата: Ген. Марк Тис: Ако тук избухне война, ще трябва да хвърляме камъни само след няколко часа заради недостиг на боеприпаси

Цомчо пак ли напипа фейковете за чугуни

преди 1 час, andiay написа:

Пълно е с такива...

А това за свръхчовеците е въпрос на гледна точка....

За ме са просто много умни хора...

Както обичам да казвам - ако се сравнявам с Айнщайн то аз съм идиот и го приемам, ако се сравнявам с некои от пишещите тук, то мое да мина и за Айнщайн...

Та... въпрос на отправна гледна точка....

Щом казваш....

И защо да не я приемам?

Ми не, аз не се изненадвам, че за некои неща имаш достатъчно знания....

Както и не се изненадвам, че за други неща нямаш и грам знания, но се натискаш да спориш....

Това е разликата между мен и теб - аз коментирам само неща за които съм сигурен, че притежавам достатъчно знания....

А твоята изненада в момента се дължи на незнанието ти в предходен момент  и по-точно на неосъзнаване на това незнание....

Ето един въпрос,  за който е явно, че трябва да натрупаш още знания, за да си отговориш и сам....

Сега пък аз ще си позволя да те "поправя"...

Резонният отговор към подобна традиционно  глупава реплика на дзверчето би бил:

"Щом ти държиш на Украйна и смяташ, че който не я подкрепя е предател, кво чакаш, та още не си отишъл лично да я защитаваш и да се бориш с диктатора, а се задоволяваш да ръсиш глупост след глупост във форум?

Та, ти предател ли си, страхливец, трол или редови глупак, който се забавлява от собствената си глупост?"

Тцъ, опиянението му е по рождение....

Е, понякога алкохола спомага да паднат и малкото задръжки, които все пак е осъзнал, че е редно да притежава....

Иначе свиквай....

В тая тема не викаш ли "Слава Украини", то значи поддържаш Русия, Путин, комунизъма, фашизъма и прочее -изми....

Както ти казах по-рано, за некои ора снегът винаги е бял, небето е синьо и който си позволи да каже, че това не е задължително, а изцяло зависи от интензитета и ъгъла на светлината е глупак, луд или най-малкото платен руски трол....

Андреа от соца и съветски трол, пак ли пусна чаршафите

Съвсем закономерно е руската машина за дезинформация да използва своите слуги за разпространението й. Кои са ги знаем отдавна, но възниква веднага един принципен въпрос. Защо го правят. Може да се допусне, че част от тях са обвързани с някаква зависимост-най-вече пари. Или ниска интелигентност, неинформираност. Но да го правиш с някакво вътрешно убеждение, че така е правилно, е трагедия. И най-примитивния организъм, едно чехълче, знае в блатото своя интерес-как да намери светлината, нещо хранително. Тукашните, обаче, правят точно обратното-те работят, освен срещу българския, и срещу своя интерес. Да гледаш една държава, в която цари безправие, беднотия и безперспективност, и да искаш в твоята да стане същото-това граничи с психична увреденост. Хей, съветски поклонници-как един афганистанец, сириец или какъвто и да е имигрант не сбърка да завие на изток?  Не четете ли, че в БГ, от как е демокрация, доходите са пораснали десеторно, магазините пращят от стока, и в основата на всичко стои СВОБОДАТА? Не ви щем съветската власт, като толко я харесвате, вървете там, ще ви дадат по един ватник и ръждясал калашник( за ядене не става дума).

Още един ОлиГоМайФренд се изока за свободата разбираш ли :)

Руснаците пътуват а украинците отиват в Харков да ги мелят на кайма.

Впрочем поста е за Косенцето

В резултат на голямата перемога без един хаймарс

https://t.me/russian_airborne/5966

преди 10 минути, Panzer 4 написа:

Тукашните, обаче, правят точно обратното-те работят, освен срещу българския, и срещу своя интерес.

Тия всичките тука са били и са все още облагодетелствани по един или друг начин от партията . Те искат отново да са робовладелци и да си живуркат като едно време Кореком само за тях къщи вили апартаменти коли от гърба на останалите. Комуниста е прост но хитър и мързелив.

преди 11 минути, Киро Н. написа:

351987600_273849778379415_7995428786425011553_n.jpg

преди 1 минута, Киро Н. написа:

млък бе Кокич :)

1663618493_43-mykaleidoscope-ru-p-veselaya-svinka-krasivo-46.thumb.jpg.4d77de881029459db5558140249cb843.jpg

Трудовак от соца пак ли буйстваш

Донските и запорожските казаци не искат повече да са в обща държава с хохлите.   Някои още не са разбрали.  Украйна се разделя като Чехословакия и Югославия.   Режимът в Киев няма да съществува още много дълго време.  Западът да предоставя по 100 милиарда на година е висока цена и за тях.   А ЕС има още други разходи и за милионите бежанци (реални бегълци и дезертьори)  от Украйна.

преди 21 минути, Киро Н. написа:

Кире, ти прочете ли коментарите? Знам вече колко си залюхан ама чак пък толкова..

Ето така се прави:

Пусни за самолетонасача де.. Искам пълно забавление, знаеш ли какви коментари имам за това..

Косе

цяла сутрин чета коментари

ПВО е стегнало редици и е получило нови ракети . 

Та приключи перемогата в Белгород,.

Ще почна да ти пускам сводката на удари по оператори на fpv. Знаеш лесно няма.

Радват се на голям интерес.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.