Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, _nib_ написа:

Според същия този Lloyd Austin май бил ранен в Киев.. Ама щом му вярваш..

ПВО-то определено работи на пълни обороти

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 31 минути, _nib_ написа:

Да попитам какво стана с контранастъплението на УВС дето го почнаха миналата година? Ще го довършват ли или ги мързи да контранастъпват? Ако е второто, за какво им дадохме толкова оръжия?

Кокич да каже кои излъгаха хохлите за богатството на Запада?   Сега умират за и заради НАТО...   Без никой дори да ги брои.  Заради военната тайна на Зельо.

преди 5 минути, maxthon написа:

Не думай.....Лъжа? Нещо повече да има да кажеш? Примерно защо смяташ, че лъжа.... Посредници, висока цена на петрола (формулата е обвързана с него). Какво още трябва?  Историческа цена на петрол най-висока в историята през този период и ти задаваш тъпи въпроси защо ти е скъп газа. Защо не попиташ следващите години при по-евтин петрол какво става с цената и на газа? Става това, че и дума не може да става за цени на газ като тези в момента.

Редовният ти номер е да "изпляскаш" някоя глупост и после още и още глупости в опита да си да защитаваш първата. Ще се радвам да ми кажеш кой е бил посредник 2013 г. примерно ?

Добро начало на атаката и после ..

и така ще мине

Бият вече по руZка територия а никой още не е извадил специалното изделие:

преди 4 минути, maxthon написа:

Не думай.....Лъжа? Нещо повече да има да кажеш? Примерно защо смяташ, че лъжа.... Посредници, висока цена на петрола (формулата е обвързана с него). Какво още трябва?  Историческа цена на петрол най-висока в историята през този период и ти задаваш тъпи въпроси защо ти е скъп газа. Защо не попиташ следващите години при по-евтин петрол какво става с цената и на газа? Става това, че и дума не може да става за цени на газ като тези в момента.

Цитирах те за ядреното гориво. Защо мълчиш срамежливо? Мога да се върна и на Gasum, които според теб бяха осъдени. Мога да се върна и на турбините, които се опита да пробуташ, но се оказаха прототипи. 

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да попитам какво стана с контранастъплението на УВС дето го почнаха миналата година? Ще го довършват ли или ги мързи да контранастъпват? Ако е второто, за какво им дадохме толкова оръжия?

Аз също имам въпрос: Взехте ли Киев или все още на са изминали три дни? 

преди 1 минута, parmobil написа:

Цитирах те за ядреното гориво. Защо мълчиш срамежливо? Мога да се върна и на Gasum, които според теб бяха осъдени. Мога да се върна и на турбините, които се опита да пробуташ, но се оказаха прототипи. 

Ако случайно ти отговори го питай и за радиацията в Италия дето е по-висока от едно място дето ударили руZнаците със скадирани снаряди с обеднен уран. Не че нещо, ама съм се засилил да ходя натам и не знам дали не е по-безопасно в Украйна да отида?

Баба Яга пак е грувяла

преди 1 час, attj написа:

Кой пък брои беден пенсионер като теб?   Да не се разсърдиш, в България почти всички пенсионери са бедни.  Родителите на Атидже и те са така.

Коя от болните ти бедни самоличности пише. Колко поколения сте в соц стаята 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Редовният ти номер е да "изпляскаш" някоя глупост и после още и още глупости в опита да си да защитаваш първата. Ще се радвам да ми кажеш кой е бил посредник 2013 г. примерно ?

Говориш за период и ти казвам за него какви са факторите за цената общо за периода. Да съм казал някъде, че посредник има през целия период? Та задаването на въпросите ти клони към заяждане. На точна дата с час до секундата ще поискаш ли име на посредник? За част от периода разбира се, че има посредници и това влияе на цена. Влияе и исторически рекордната цена на петрола. Което пък означава, че при сегашни цени на петрола при употреба на петролна формула нма как да има цени като тези, които в момента плащаме. Та плащаме ли в момента по-скъп газ от колкото трябва? А колко трябва това е грижа на управляващите да го постигнат.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ако случайно ти отговори го питай и за радиацията в Италия дето е по-висока от едно място дето ударили руZнаците със скадирани снаряди с обеднен уран. Не че нещо, ама съм се засилил да ходя натам и не знам дали не е по-безопасно в Украйна да отида?

Баба Яга пак е грувяла

Ти за тази радиация го питаш от време оно, но всуе

преди 5 минути, Звяра! написа:

Аз също имам въпрос: Взехте ли Киев или все още на минали три дни? 

Когато - тогава!

Разликата е в това, че за разлика от пан Зельо, Путин не проси от нас пари и оръжия, а руският бюджет не разчита ние да изплащаме заплатите  и пенсиите на руснаците!

току-що, Flashback написа:

Когато - тогава!

Разликата е в това, че за разлика от пан Зельо, Путин не проси от нас пари и оръжия, а руският бюджет не разчита ние да изплащаме заплатите  и пенсиите на руснаците!

Президента на Украйна г-дин В.Зеленски за разлика от джуджето не разполага със достатъчно военна техника за да защити териториалната цялост на страната си. За това НАТО му предоставя такава! :grimace:

преди 6 минути, Звяра! написа:

Аз също имам въпрос: Взехте ли Киев или все още на са изминали три дни? 

Аз каквото си искам си го взимам, но Киев не сред тези неща. Това е град, който може да се посети, а не да се вземе. Не е чувал с картофи да го отнесеш на гръб.    Попитах това, защото две години, че и повече ни муфтят, а резултат йок. Нали даваме, за да бъде освободена изцяло Украйна? Тогава защо украинците се мърдосват и не контранастъпват? За една година да ги бяха изгонили тия руснаци. Що не го правят?

преди 5 минути, Flashback написа:

Е, то това остава, да ни доят и руснаците....

преди 10 минути, parmobil написа:

Ти за тази радиация го питаш от време оно, но всуе

Така е ама все още се чудя дали да ходя , а той вече не ми отговаря. Сигурно е доста отчаян...

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Аз каквото си искам си го взимам, но Киев не сред тези неща. Това е град, който може да се посети, а не да се вземе. Не е чувал с картофи да го отнесеш на гръб.    Попитах това, защото две години, че и повече ни муфтят, а резултат йок. Нали даваме, за да бъде освободена изцяло Украйна? Тогава защо украинците се мърдосват и не контранастъпват? За една година да ги бяха изгонили тия руснаци. Що не го правят?

Две години отдавна минаха, свери си часовника! 

Целият свят очаква великата руска армия със без аналоговите оръжия да вземе Киев! Казаха, че за три дни ще го вземат? Дори имаше изказвания, че за два дни! За това попитах дали са го взели, ти може по-да знаеш от мен, взеха ли го? 

преди 10 минути, Flashback написа:

Когато - тогава!

разликата е там - че таз година пак ще идеш на почивка в САЩ а не в Русия:)

току-що, Без умствен капацитет написа:

разликата е там - че таз година пак ще идеш на почивка в САЩ а не в Русия:)

Браво!

Това е разумен и верен коментар. Скромен но казва самата истина!

Така е! 🙂

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Сравнението с Айнщайн не знам дали е много удачно. Той е бил велик учен, но от друга страна и не е бил много разумен. Когато е започвал работа в САЩ са попитали какв заплата иска и той поискал съвсем малка за работата която ще върши. Наложило се да не се съгласят с него и го "принудят" да се съгласи на много по-голяма заплата. Това го пиша по памет. Не претендирам за пълна точност и изчерпателност. Така че дали е дбре да си като Айнщайн е въпрос на отправна гледна точка.

Всичко в този свят е въпрос на гледна точка....

А гледната точка е въпрос на знания....

Далай Лама не притежава нищо, освен дрехите на гърба си, очила и часовник....

По-богат ли си от него?

Въпрос на гледна точка....

Във форума може да си позволиш да коментираш всичко, в работата и бизнеса не е така. То ако тук се коментира само на сигурно, какво ще стане? Има и неща, които са въпрос на гледна точка. 

По принцип навсякъде можеш да си позволиш да коментираш всичко....

Аз лично предпочитам да коментирам само неща от които имам понятие....

Но... всеки с изборите си....

Иначе в живота единственото сигурно нещо е смъртта....

За гледната точка вече казах мнението си....

Щото не ти беше в стила, ама знам ли хората се променят...

Значи не познаваш стила ми....

Поне от трийсет години, единствените промени в мен са само физически....

Едва ли ще се промени нещо друго занапред....

Така е и не е така. Първоначално имах идея точно това да напиша, но като видях какво пише го съжалих, а аз по принцип рядко съжалявам хора. Вторият ми отговор към него ти отговаря на въпроса. 

Аз пък не изпитвам съжаление към хора, които сами се хвалят с глупостта си....

На кой въпрос?

Тъй де, но го има и обратното. Аз по принцип съм против агресията на Русия. Изкарват ме русофоб, а не съм. Съветофоб, донякъде да, но това е друго. Имам и особено мнение за соца. Хем го критикувам, хем съм му и благодарен, че го е имало. Ако го нямаше със сигурност родителите ми нямаше да се съберат и да ме създадат мен, Мечо Хубавеца.

Цевски - Лесека, туй е положението тук....

Но... едните фенове за доста по-нетърпими към неутралността....

Аз по принцип съм против всяка една агресия....

Но... когато коментирам дадена ситуация, то се абстрахирам от собствените си възгледи....

Казвам защо според мен нещо се е случило, как според мен ще се развие, но нито оправдавам, нито обвинявам...

Но... щом не обвинявам, значи оправдавам, според по-кресливата нищонезнаеща фенска маса тук...

Нито съм фил на нещо, нито съм фоб на нещо....

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Абе бях се зарекъл, ама....

Хайде да сме добри и го наречем Многонаписал, но само понякога Нещо казал. По-справедливо е

И добре си се бил зарекъл....

Но... знаеш, отдавна ти го казах - "А дано, но надали"....

А дали някой е казал много или нищо не е казал, зависи от възможностите на слушащия / четящия го....

А тук е пълно с нищонезнаещи и функционално неграмотни индивиди, за които е извън възможностите им да схванат, какво им се казва / пише....

Не че това по некъф начин ме засяга....

преди 5 часа, БаалБек написа:

Той е популярен в Плевен с гръмкото име Многонаписал Нищонеказал

Здравей Душице тенекиена....

Па не позна - не съм популярен нито в Плевен, нито където и да било...

Популярност търсят таквиз кът теб....

Не знам аз дали нищо не казвам, но досега ти не си успяла да защитиш, каквото и да си казала...

Е, по-правилното при теб е квот си копирала и изпапагалила....

Но... нормално за едно обикновено тенекиено рупорче....

преди 4 часа, Митко Вълчев написа:

По принцип ми е противно да се занимавам с него, гнусен ми е. Това абсолютно сериозно, не с цел да го засегна. В него има някакъв вид интелект, но няколко други му се губят, а пък морална пречка да защитава каквато и да е теза, не забелязах , четейки по диагонал псевдоинтелектуалните му напъни. Горе долу постовете му са, една част колко е велик, "не че е Айнщайн но спрямо мене, тебе и т.н. си е такъв", оттам съответно обиди на опонента, целящи да унизят и провокират, но то да пишеш на някой "мъж или какво", не било провокация. Оттам на всяка доказана негова глупост, се почва това е метафора. "Аз никога не мигам, аз никога не се мапъвам", са малка част от дълга поредица бисери. А пък, коронния му номер е цитати от класици, по принцип умни мисли, но не негови и не по темата. Това ме обърка в началото, че може да е интелигентен, защото е много чел и има добра памет. Мислех, че има негласно споразумение, да не се коментираме взаимно с него, но съм се заблудил. Здраве, ще пия хапчета против повръщане. 

Миними, ако не искаш да ти се повръща е достатъчно да не поглеждаш в огледало и да не се гледаш на снимки....

Докато не предприемеш тези мерки никви хапчета нема да ти помогне....

За отявлената ти неграмотност вече е късно да вземеш мерки....

А да се привиждаш като нечий опонент е тотално изхвърляне....

Неграмотният, нискоинтелигентен не може да бъде възприет като опонент....

Това, че си пропилял живота си и си останал тотално неук и неграмотен индивид, който не е в състояние да различава метафори, хиперболи и т.н.,  си е твой избор, съчетан и с природните заложби....

Казах ти многократно - никакъв вид комуникация с теб не ме интересува, спираш да ме цитираш, споменаваш, коментираш и продължаваш на спокойствие да обяняваш на всички, колко са били глупави, луди и т.н., което ти поведение аз определих като "мачкане на нещичкото в гащите си", сиреч "самозадоволяване", сиреч "помпане на липсващо самочувствие", сиреч опит да прикриеш пълната си посредственост, ползвайки агресивно нагло просташко поведение...

Достатъчно ясен ли бях, за да може най-накрая да проумееш, какво ти казвам?

Ако не, сори, но по-опростено не мога да го кажа....

преди 13 минути, Звяра! написа:

Целият свят очаква великата руска армия със без аналоговите оръжия да вземе Киев!  

Не, цял свят чакаше как укропите с натовските оръжия ще нанесат "стратегическо поражение на Русия"!

Колкото повече чакаме, толкова по-нахален става пан Зельо, иска още и още кинти, а файда - никаква, само гробищата в Бандеристан растат. 

преди 19 минути, Gift написа:

Коя от болните ти бедни самоличности пише. Колко поколения сте в соц стаята 

Атидже от Германия ти е обърнала внимание и ти пак не си разбрал?    

току-що, Flashback написа:

Не, цял свят чакаше как укропите с натовските оръжия ще нанесат "стратегическо поражение на Русия"!

това кога и кой го е казал - в Украйна всичко върви по план

преди 1 минута, attj написа:

Атидже от Германия ти е обърнала внимание и ти пак не си разбрал?    

На бедното ти болно соц семейство не си могъл да осигуриш нищо. Като брат ти белгиеца. Болни и бедни комунисти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.