Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

3453.thumb.jpg.cd05e792d8ad0f019d66b207ad068d4b.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Т.Христов написа:

3453.thumb.jpg.cd05e792d8ad0f019d66b207ad068d4b.jpg

И кои биха били тези страни?

Освен Сирия, не се сещам за друга....

Може би и Йемен....

Но... тогава би имало риск от влошаване на отношенията с Израел....

Струва ми се, че това е просто риторика....

Възможно, но малко вероятно....

преди 19 минути, andiay написа:

Колкото е казал Мечо Пух....

Със собственост, както правят всички разорени....

И с послушание, нема нищо по-послушно от вечният длъжник, комуто се пак си позволил да диша, както би требело добре да знаеш....

Мислиш прекалено на битово ниво и затуй ти се струва глупост....

САЩ затова са станали хегемон....

А сега по утъпканата им пътека върви Китай, но много по-фино, типично по азиатски....

Теоретично е доказано, че е възможно да има паралелни вселени....

Квантовата теория ни учи, че всичко е възможно, но с различна степен на вероятност.....

Това, което посочваш теоретично е възможно, просто е с изключително ниска степен на вероятност да се осъществи....

Поне в тази вселена, в друга може ние да сме хегемона....

Вероятни са само три варианта....

Няма да има пълна капитулация на никой, това е еднакво неизгодно за всички замесени....

А има само две причини, които могат да принудят Русия да прибегне до ядрено оръжие.....

Към момента вероятността да се случи това е нищожна, но да, все пак съществува.....

Примирие тип "Корея" е варианта с най-голяма вероятност....

Но... не бих се ангажирал със срок....

Само че като е толкова повече няма да му се види края бе...                                Аз не разрешавам на длъжника да диша, разрешава му закона. Да разчиташ на някой, че ще е послушен само защото ти дължи пари и то без лихва...     Затова писах теоритично...на терия могат много неща да станат, дори аз да ударя джакпота, нищо че не пускам фишове, може да го намеря на улицата...Ние сме послушни и без да дължим нищо...        САЩ са световен хегемон защото са много напред технологично. Писах го, не са те най-богатата държава на глава от населението. Има девет по-богати, демек в девет се живее по-добре. Имам много приятели и познати там. Скъсват се да бачкат, а нямат кой знае колко много кинти, поне не такива, които да ме впечатлят. Не ме кефи животът там. Ще кажеш, въпрос на гледна точка...

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Само че като е толкова повече няма да му се види края бе... 

Секо нещо има начало, развитие и край....

Различни са периодите между тех....

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз не разрешавам на длъжника да диша, разрешава му закона. Да разчиташ на някой, че ще е послушен само защото ти дължи пари и то без лихва... 

Лихвата е послушанието....

А вечният длъжник вечно дължи и лихва...

Ако не позволиш на длъжника да диша, то и нема шанс да си прибереш парите....

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Затова писах теоритично...на терия могат много неща да станат, дори аз да ударя джакпота, нищо че не пускам фишове, може да го намеря на улицата...

Така е....

Ако пускаш фишове играеш комар и това вече не е чист късмет....

Късмет е да намериш печелившия фиш....

Вероятността това да се случи е приблизително същата да се сбъдне теоретичния ти пример....

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

.Ние сме послушни и без да дължим нищо...   

Само си мислиш, че не дължим....

И тук са правени инвестиции....

преди 21 минути, Мечо Хубавеца написа:

САЩ са световен хегемон защото са много напред технологично.

Вече не са толкова напред технологично, а и технологията сама по себе си не ти гарантира статута на хегемон.....

Но... темата е дълга, а лекции не ми се изнасят....

Довери ми се, че знам какво и защо го казвам....

преди 25 минути, Мечо Хубавеца написа:

Писах го, не са те най-богатата държава на глава от населението.

Да, не са....

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Има девет по-богати, демек в девет се живее по-добре.

По-добре / по-зле са субективни критерии....

Във всяка държава може да живееш и добре, и зле...

Както си го направиш....

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

Имам много приятели и познати там.

Целият род на баща ми е там, още от 50-те години на миналият век....

Сина ми и внучката ми също са там....

Самият аз също бях там....

преди 31 минути, Мечо Хубавеца написа:

Скъсват се да бачкат, а нямат кой знае колко много кинти, поне не такива, които да ме впечатлят.

За бачкане - бачка се.....

А кинти всеки има толкова, колкото наистина иска да има....

Без значение къде живее....

Братовчедка ми и мъжът й имат повече, отколкото могат да изхарчат и три поколения след тях, като със всяка година се увеличават....

Дъщеря им с мъжа си обаче решиха да не разчитат на семейните пари, а да спечелят свои - вече гонят родителите, ако не са ги и задминали....

Братовчед ми от своя страна се задоволи с кариера на мениджър и е доволен,  децата му вървят по неговите стъпки....

Чичо ми (Бог да го прости) и семейството му се задоволиха с малък семеен бизнес, гарантиращ им място в горната средна класа....

Другият ми чичо (който забегна в края на 70-те) се задоволи да бъде работник във фирмата на мъжа на братовчедка ми и също бе доволен....

Дъщеря му обаче не бе доволна и направи кариера в туристическия бранш, после и собствена фирма и днес вече прескача едно ниво над средната класа....

Сина ми вече изкарва повече, отколкото аз бих изкарал тук за двойно по-дълъг период от време, все още не е доволен, но бъдещето е пред него....

Аз, ако бях останал там, щях със сигурност да изкарвам повече, отколкото тук, но това нямаше да ме направи по-доволен....

Тук имам значително повече свободно време и изкарвам напълно достатъчно, за да бъда доволен, като във всеки един момент мога да увелича приходите си при нужда....

Засега не изпитвам такава нужда....

преди 59 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не ме кефи животът там.

Животът е такъв, какъвто си го направиш....

Има много неща в САЩ, които ми харесват, има и много неща, които не ми харесват.....

Като се пак уточним, че говорим най-общо, защото разликите между отделните щати в САЩ е значителна и понякога изпитваш чувството, че прекосяваш различни държави....

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Ще кажеш, въпрос на гледна точка...

И ще съм прав....

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Ростовската рафинерия ви праща пламенен привет. Да се готвим за нова намаление на горивата:

Дрон снима как негово другарче удря Тор дето трябва да ги сваля тия неща. Това си е направо асиметричен отговор:

Време е за класическа музика и китайски боклуци:

@maxthon и днес ПВО-то я Белгород е работило на 100% ама пак отломки са падали върху хората.

https://t.me/vvgladkov/7663

Така е като не знаят как да го ползват. Ти що не им кажеш , че това е ежедневие вече.

Истински интернационалист паднал в борбата с агресора:

20230823_092822.thumb.jpg.e515eb3f57a3b1f5d55ee98c1691849e.jpg

преди 6 минути, Киро Н. написа:

Оооо Косе

Къде е селфито с Мядар :)

Пропуснал си го :)

Кире, ти го уби- не помниш ли?

Къде ми е отчета за провала на обещанията ти за месец май? И новите прогнози за юни. Той месеца ще свърши ти още ги мислиш. Виж как добре се справи с предните , а сега зацикли. Това да не е щото се засегна нещо,а? Ще ми свикнеш и няма да ти прави впечатление вече.

Ква рафинерия ,това не е точно така ,гордото безаналогово ПВО свали всички дронове и чутите гърмежи са от тяхната точна стрелба ,а огънят е на запаления треволяк от отломките на точнопоразените дронове на хохлите ,казва най-достоверните руски медии. Трябва да им се върва ,те казват според зашеметиния руски трол Кирчо Н-то само истината и истината .

В китайските оценки липсва сатанински идиотизъм                                                                              https://glasove.com/novini/kitayski-general-kam-zelenski-zamislete-se-kakvo-shte-postignete-ako-se-biete-do-posledniya-ukrainets

преди 8 часа, Без умствен капацитет написа:

ползата е че населението на Русия ще намалее

Нали щели да си приберат поне 13 милиона бивши украински казаци?   За хохлите са неизвестностите колко ще останат.

преди 8 часа, andiay написа:

Миними, не ти заповядвам бре недорасло мишеобразно природно недоразумение....

При теб липсва какъвто и да е зародиш на човешки интелект, затова и ти се струва, че някой прелива от пусто в празно....

Единственото пусто и празно е съдържанието в пространството между ушите ти и е невъзможно да бъде променено това състояние....

Казвал съм ти многократно - не говори от името на всички, се пак в този форум има достатъчно интелигентни, умни и знаещи хора, а не само такива недоразумения кът теб....

С тях се разбирам чудесно, дори и възгледите ни да не съвпадат - те разбират какво им казвам аз и аз разбирам, какво ми казват те, независимо от стила...

В сравнение с теб, повечето деца ще минат за Айнщайн....

Каквото и да се напише по същество,  ти не си в състояние да го схванеш, както много отдавна установихме....

Дори материалите, които сам подаваш....

Дори не си в състояние да схванеш как те лъжат със статистическите данни, които фалшиви данни после ползваш като "аргумент"...

Аз имам експертизата, за да коментирам тази тема, защото това ми е образованието - "Политически науки", магистърска степен, получено в един от топ 10 университети за тази специалност в света....

Каква е твоята "експертиза", че участваш в тази тема?

И си позволяваш да даваш мнение за моята експертиза....

Отвори си тема - "Как да развием малък бизнес със селски магазин" и може и да има някаква полза от теб за някой...

Хем си знаеш, че си неук неграмотник, хем се пънеш и викаш на други, че са такива....

И не те обиждам, а констатирам фактите за теб....

Цялото ти поведение откакто се появи в този форум е "мачкане на нещичкото в гащите ти"....

Сега да не решиш, че пак ти правя предложение?

Казах ти - всичко е въпрос на гледна точка....

Добре 

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

И аз плащам да чакат и се ослушват ли? Хайде да настъпват, гонят окупатора и да се свършва с тая пущина. Стига сме плащали!

Няма стига. Щом не се мобилизирахме в началото, плащанье до второ нареждане.

Косе

Прогнозата е проста. Ама друго си е да я каже големия шеф

Бомбене докато не свършат мобилизираните.

Гледам в момента ликвидират полицията - бравос, умно решение. Те поне знаят да стрелят с пистолет.

По въпроса за "червената линия" , ако продължат да се правят на хитри хусите ще изобретят ракетите "Ал калибър" и "Ал Искандер". Може пък и Асад да ги изобрети .

А ти продължавай с дроните - големи успехи има, Мядар е жив, Сирски също, некви бензиностанции горели . Абе има перемога - екстра.

А в Киев няма ток. За подсещане.

Чакаме сега голямата Западна помощ да подкрепи Украйна.

Нали Вълчев ?

преди 1 час, bigiadri написа:

Ква рафинерия ,това не е точно така ,гордото безаналогово ПВО свали всички дронове и чутите гърмежи са от тяхната точна стрелба ,а огънят е на запаления треволяк от отломките на точнопоразените дронове на хохлите ,казва най-достоверните руски медии. Трябва да им се върва ,те казват според зашеметиния руски трол Кирчо Н-то само истината и истината .

Рафинерията гордо унищожи украинските ракети удряйки се в тях.

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Няма стига. Щом не се мобилизирахме в началото, плащанье до второ нареждане.

До последния бандеровец!?       В украински плен са 1348 руски войници и офицери, а в руски - 6465 украински войници, каза вчера Путин пред медиите.   Всички се сещат къде са изчезналите 800 000 войници от ВСУ.

преди 6 минути, Киро Н. написа:

Косе

Прогнозата е проста. Ама друго си е да я каже големия шеф

Бомбене докато не свършат мобилизираните.

Гледам в момента ликвидират полицията - бравос, умно решение. Те поне знаят да стрелят с пистолет.

По въпроса за "червената линия" , ако продължат да се правят на хитри хусите ще изобретят ракетите "Ал калибър" и "Ал Искандер". Може пък и Асад да ги изобрети .

А ти продължавай с дроните - големи успехи има, Мядар е жив, Сирски също, некви бензиностанции горели . Абе има перемога - екстра.

А в Киев няма ток. За подсещане.

Чакаме сега голямата Западна помощ да подкрепи Украйна.

Нали Вълчев ?

Как помощ бре Кире, тя нали държавата свърши май месец без помощ? Ама човек не се излагай така. Вземи си мини още веднъж по записките и си ги прочети още веднъж щото нещо сериозно си противоречиш вече.

Както казах вече другия форумен шут нервно пуши като те чете какво си го писал.

И за "бензиностанциите"- било за 3 път само. Това е заради единствено в света ешалонирано ПВО - да го знаеш от мене.

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Къде ги видя тия ракети ?

На картинка ли ?

Къде я видя тая бензиностанция. Ох, извинявай забравих че руZката бензиностанция е най-голямата в света.

Голяма бензиностанция - голям пожар 🔥

https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:24hrs;@39.85,47.83,12.85z

преди 8 часа, BANKATA написа:

Цената на петрола не е била определяща, а компонента.

При петролната формула цената на газ се определя от цената на петрола. Гледай хубаво, че със спадане на цената на петрола това прави и газа.

преди 8 часа, BANKATA написа:

Ако сложим и инфлацията излиза че сега газта ни е с около 20% по-евтина.

Плащаме скъпа втечнена газ и цената и се компенсира от евтината такава от Азърбайджан. И пак се получава така, че плащаме двойно по-скъпа газ. До преди месеци беше и до три-четири пъти по-скъпа. Първоначално смесената формула е била 30/70 в полза на борсовата индексация. След това е изравнена 50/50. Защо ли? Може би защото борсовата цена като изключим няколкото месеца първоначална еуфория при въвеждането и, никога не е била изгодна за ценообразуване на газ. Изгодна разбира се само за търговците и....

Косе

Оправяй се брат. Хапчета в големи количества ще трябват.

Дай да видим "чрез дрони към победа" докъде ще стигне .

Абе какво стана с западното оръжие по РФ.

Защо заглъхна тая акция ? Някъде нещо ? 

Новата червена линия, ако някой окупира части от РФ ще види тогава. "ПМИФ - ленинградския международен икономически форум.
Тази година международното участие бе сведени до талибаните, Южна Осетия, Боливия и още една-две делегации.

Важното от бъртвежите на Путята пред журналята:
- реализира се червената линия за удари по рашъ със западно оръжие, а именно каза че отношенията с Германия са увредени завинаги и че ще "започне" да "доставя" оръжие на враговете на Запада.
- призна за поне 300000 безвъзвратни руски загуби, но като се има предвид традиционното проектиране руските загуби върху украинската страна и думите му, че всеки лъже за своите загуби, от обявените от него 1400000 украински загуби следва, че руснята е дала над милион безвъзвратни патерьнет досега.
- оплакването, че САЩ трябва да спрат да дават въоръжение на Украйна и тогава войната ще свърши за 2-3 месеца, означава че положението с въоръжението и боеспособността на глистите е много-много зле.
- нарастването на ангажираността и подкрепата на Запада за Украйна, както и това, че последните месеци, за първи път от три десетилетия Европа масово започва да разглежда Педерацията като основен враг и започва да се въоръжава го плаши много. Затова сега са и приказките никого не заплашваме с ЯО и никога за нищо на света няма да нападнем НАТО.
- и най-веселото поне за мен - нови цървени линии - ако някой окупира части от РФ, то ще го нападнем с ЯО. Сигурно всяка нощ сънува кошмари как ВСУ превзема Белгород, Воронеж, Курск, Кубан...много се плаши от възможен контраудар на ВСУ в източна посока."

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада, че Русия би могла да използва всички налични средства, за да се защити, ако нейният суверенитет или териториална цялост бъдат накърнени, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че президентът на Русия е казал това в отговор на въпрос за рисковете от ядрена война заради Украйна.

Западът многократно е обвинявал Русия в отправяне на заплахи, че може да използва ядрени оръжия, но това е погрешно, заяви Путин, който посочи, че именно САЩ са използвали ядрени оръжия срещу Япония през Втората световна война.

Путин каза това на срещата с ръководители на световни информационни агенции вчера в Санкт Петербург, като отбеляза, че руската ядрена доктрина позволява използването на такива оръжия в отговор на редица заплахи.

"По някаква причина Западът смята, че Русия никога няма да ги използва", каза Путин. Ние имаме ядрена доктрина и ако нечии действия застрашат нашия суверенитет и териториалната ни цялост, ние смятаме, че е възможно да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не трябва да се приема с лека ръка, повърхностно", посочи руският президент.

"Нямаме желание да нападаме НАТО, да не мислите, че сме луди или нещо такова", добави също така Путин, цитиран от Ройтерс.

https://www.vesti.bg/sviat/putin-zaplashi-s-nestandarten-otgovor-ako-ruska-teritoriia-byde-atakuvana-s-oryzhiia-ot-zapada-6200445

Омекна!:D

Като му опря яйцето до дупиту и взе да му идва акъла!!! ❤️

Сега дано преосмисли глупавата си постъпка в Украйна и се извини на хората. След това да възтанови причинените щети. В противен случай ще яде бомбите....

преди 12 минути, Киро Н. написа:

Косе

Оправяй се брат. Хапчета в големи количества ще трябват.

Дай да видим "чрез дрони към победа" докъде ще стигне .

Абе какво стана с западното оръжие по РФ.

Защо заглъхна тая акция ? Някъде нещо ? 

Кире , щом на тебе не са помогнали не знам как ще помогнат на теб.

Дай пак да видим защо не ти се случиха нещата май месец. Аз викам щото не си случил на кристална  топка ами си блещиш каквото пише по блядските канали и не навързваш нещата май ,а?

Добре ли се чувстваш в ролята на форумен шут или не ти отива ролята.  Според мен не - спряха победните изказвания, внимаваш в обещанията(освен онова от вчера за 2025). Я си отпусни душата, пусни хората да пасат/лъскат, бъди истинска ватенка.

Айде стига бе, това не може да е истина:

За 2-рото говоря

преди 10 часа, andiay написа:

Здравей Душице тенекиена....

Па не позна - не съм популярен нито в Плевен, нито където и да било...

Популярност търсят таквиз кът теб....

Не знам аз дали нищо не казвам, но досега ти не си успяла да защитиш, каквото и да си казала...

Е, по-правилното при теб е квот си копирала и изпапагалила....

Но... нормално за едно обикновено тенекиено рупорче....

Ех, жалко. Поне сега да беше написал нещо различно, а то....пак претоплена манджа. Ползваш си определен набор от клишета и това си е.

Следващия път, когато преценя пак ще те повикам, понеже си ми вярно кученце ти ще се отзовеш веднага. Тогава дано напишеш нещо различно.

А дано, ама надали....

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Тази година международното участие бе сведени до талибаните, Южна Осетия, Боливия и още една-две делегации.

Още една-две и така до 136.

image.png.da75bb0d01cb6bef2451db1f57b9fd31.png

преди 13 минути, Митко Вълчев написа:

Важното от бъртвежите на Путята пред журналята

А дали е имало такива брътвежи? Бъртвежи може и да е имало....

Какво е това  западните страни "доставят системи с голям обсег и публично казват: атакувайте всяка цел на територията на Руската федерация и в същото време свикват мирна конференция в Швейцария, която ще се състои след десет дни".    Не е ли сатанински идиотизъм?   И щели пак да санкционират и да наказват отказалите да участват.   Според уникалното променливо международно право на САЩ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.