Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 27 минути, Митко Вълчев написа:

- призна за поне 300000 безвъзвратни руски загуби, но като се има предвид традиционното проектиране руските загуби върху украинската страна и думите му, че всеки лъже за своите загуби, от обявените от него 1400000 украински загуби следва, че руснята е дала над милион безвъзвратни патерьнет досега.

Лъжеш бетер престарял индивид от едно определено малцинство!

Путин каза, че безвъзвратните загуби на Украйна са пет пъти повече от руските.

Откъде си ги измисли тези числа?!

И на Световния икономически форум в Санкт Петербург тази година има представители на близо 140 държави, още една потвърдена лъжа на Мимето. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, andiay написа:

Секо нещо има начало, развитие и край....

Различни са периодите между тех....

Лихвата е послушанието....

А вечният длъжник вечно дължи и лихва...

Ако не позволиш на длъжника да диша, то и нема шанс да си прибереш парите....

Така е....

Ако пускаш фишове играеш комар и това вече не е чист късмет....

Късмет е да намериш печелившия фиш....

Вероятността това да се случи е приблизително същата да се сбъдне теоретичния ти пример....

Само си мислиш, че не дължим....

И тук са правени инвестиции....

Вече не са толкова напред технологично, а и технологията сама по себе си не ти гарантира статута на хегемон.....

Но... темата е дълга, а лекции не ми се изнасят....

Довери ми се, че знам какво и защо го казвам....

Да, не са....

По-добре / по-зле са субективни критерии....

Във всяка държава може да живееш и добре, и зле...

Както си го направиш....

Целият род на баща ми е там, още от 50-те години на миналият век....

Сина ми и внучката ми също са там....

Самият аз също бях там....

За бачкане - бачка се.....

А кинти всеки има толкова, колкото наистина иска да има....

Без значение къде живее....

Братовчедка ми и мъжът й имат повече, отколкото могат да изхарчат и три поколения след тях, като със всяка година се увеличават....

Дъщеря им с мъжа си обаче решиха да не разчитат на семейните пари, а да спечелят свои - вече гонят родителите, ако не са ги и задминали....

Братовчед ми от своя страна се задоволи с кариера на мениджър и е доволен,  децата му вървят по неговите стъпки....

Чичо ми (Бог да го прости) и семейството му се задоволиха с малък семеен бизнес, гарантиращ им място в горната средна класа....

Другият ми чичо (който забегна в края на 70-те) се задоволи да бъде работник във фирмата на мъжа на братовчедка ми и също бе доволен....

Дъщеря му обаче не бе доволна и направи кариера в туристическия бранш, после и собствена фирма и днес вече прескача едно ниво над средната класа....

Сина ми вече изкарва повече, отколкото аз бих изкарал тук за двойно по-дълъг период от време, все още не е доволен, но бъдещето е пред него....

Аз, ако бях останал там, щях със сигурност да изкарвам повече, отколкото тук, но това нямаше да ме направи по-доволен....

Тук имам значително повече свободно време и изкарвам напълно достатъчно, за да бъда доволен, като във всеки един момент мога да увелича приходите си при нужда....

Засега не изпитвам такава нужда....

Животът е такъв, какъвто си го направиш....

Има много неща в САЩ, които ми харесват, има и много неща, които не ми харесват.....

Като се пак уточним, че говорим най-общо, защото разликите между отделните щати в САЩ е значителна и понякога изпитваш чувството, че прекосяваш различни държави....

И ще съм прав....

То има, ама не се вижда бре... Какво имане е тва...     На гърците като им опростиха толкова милиарди, станаха ли послушни....В Украйна наливат, наливат, дали някога ще се върнат под каквато и да е форма, никой не знае...На обикновеният германец дали му дреме дали украинците ще са послушни.... Не е това начина да подчиниш една държава. Подчиняваш я, като подчиняваш политиците им. Контролираш ги без значение как и държавата е твоя без да я окупираш или й даваш кинти...             Чак пък толкова малка...Какво като някоя наша фирма обере трохите някъде, що па да не стане...                           В България примерът ти с длъжника не е удачен. Той е свещена крава, а и от три години има абсолютна давност......      Какво като имаш много кинти, а нямаш време да ги харчиш...Пак ще напишеш, че е въпрос на ....

преди 41 минути, Flashback написа:

На кой му пука какво е казал вашия вожд

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Добре 

Няма стига. Щом не се мобилизирахме в началото, плащанье до второ нареждане.

То туй е ясно, че ще ни таковат до второ нареждане, ама хайде да ги приканим тия украинци да контранастъпват...Стига са си почивали, хайде да атакуват с бодра песен на уста и знаме в ръка...

преди 10 минути, Gift написа:

На кой му пука какво е казал вашия вожд

А на Кокич защо не му пука,  че привършват бандеровците?   

преди 2 минути, attj написа:

А на Кокич защо не му пука,  че привършват бандеровците?   

Кой го интересува болния трол какво пита

преди 2 минути, Gift написа:

Кой го интересува болния трол какво пита

Като свършат бандеровците ще свърши и тази тема.   Кокич ще пише за Мосейково в другите теми.

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

То туй е ясно, че ще ни таковат до второ нареждане, ама хайде да ги приканим тия украинци да контранастъпват...Стига са си почивали, хайде да атакуват с бодра песен на уста и знаме в ръка...

Единственото, което ще постигнем с нашата ''помощ" е още по-голяма демографска катастрофа в Бандеристан и още повече загуби на територия.

НАТО вече тотално се опетла като пате в кълчища на укропския прокси полигон и затъна да ушите в блатото.

Първо, НАТО въобще не очакваше войната да продължи с години, надяваха се, че санкциите ще свършат основната работа и ще нанесат "стратегическо поражение на Русия" за няколко месеца, максимум година. Изчисленията им бяха, че заради санкциите, руснаците масово ще се вдигнат на ожесточени бунтове и ще свалят Путин, а Западът ще инсталира своя марионетка на власт (някой от избягалата на Запад руска опозиция); фронтът ще се разпадне и Бандеристан ще си върне границите от 1991 г. с последващо бързо приемане в НАТО.

Второ, след като се видя, че ефектът на санкциите не е такъв, какъвто очакваха, не една и две западни медии писаха, цитирайки Залужни и други официални украински лица, че натовските плановици са се надявали, че бандеровската хунта като настъпи с натовската прехвалена и "непобедима" броня, то руснаците само като видят Леопардите и Брадлитата - ще умрат от страх и ще избягат. С този пожелателен план натовските плановици са се надявали да стигнат до Крим за два месеца (според интервюто на Залужни за Тhe Economist), но там ги чакаше непобедимата отбранителна линия "Суровикин". Отново мокрите натовски блянове за "стратегическо поражение на Русия" отекоха в канала. 

Трето, след тези провали и грешни изчисления, както и отчитайки факта, че мобилизацията в Бандеристан става все по-трудна и проблематична, защото украинското пушечно месо не е безкрайно число, сега НАТО е в пълна безизходица как да се измъкне от тази каша и да продаде на света очевидната загуба като победа. 

преди 1 минута, Flashback написа:

Единственото, което ще постигнем с нашата ''помощ" е още по-голяма демографска катастрофа в Бандеристан и още повече загуби на територия.

Защо говориш с "нашата помощ"? Ти не си от "нашите", а си руснак.

НАТО следваше да вразуми бандеровците да изпълнят гласуваното през 2014 година в Радата в Киев  решение за федерализиране и автономия на ЛДНР.  Нямаше да има гражданска война.   Сега  НАТО  им съдейства да умират и да губят още територия.    

преди 38 минути, Flashback написа:

НАТО вече тотално се опетла като пате в кълчища на укропския прокси полигон и затъна да ушите в блатото.

Първо, НАТО въобще не очакваше войната да продължи с години, надяваха се, че санкциите ще свършат основната работа и ще нанесат "стратегическо поражение на Русия" за няколко месеца, максимум година. Изчисленията им бяха, че заради санкциите, руснаците масово ще се вдигнат на ожесточени бунтове и ще свалят Путин, а Западът ще инсталира своя марионетка на власт (някой от избягалата на Запад руска опозиция); фронтът ще се разпадне и Бандеристан ще си върне границите от 1991 г. с последващо бързо приемане в НАТО.

Второ, след като се видя, че ефектът на санкциите не е такъв, какъвто очакваха, не една и две западни медии писаха, цитирайки Залужни и други официални украински лица, че натовските плановици са се надявали, че бандеровската хунта като настъпи с натовската прехвалена и "непобедима" броня, то руснаците само като видят Леопардите и Брадлитата - ще умрат от страх и ще избягат. С този пожелателен план натовските плановици са се надявали да стигнат до Крим за два месеца (според интервюто на Залужни за Тhe Economist), но там ги чакаше непобедимата отбранителна линия "Суровикин". Отново мокрите натовски блянове за "стратегическо поражение на Русия" отекоха в канала. 

Трето, след тези провали и грешни изчисления, както и отчитайки факта, че мобилизацията в Бандеристан става все по-трудна и проблематична, защото украинското пушечно месо не е безкрайно число, сега НАТО е в пълна безизходица как да се измъкне от тази каша и да продаде на света очевидната загуба като победа. 

Нашата цел е свободна и независима Украйна. Затова не гледаме нашите загуби и тези на украинците. Ами тази свободна Украйна не се постига с лежане в окопите. Хайде да се вдигат на щурм. Стига сме ги чакали...

преди 39 минути, Гoст написа:

Защо говориш с "нашата помощ"? Ти не си от "нашите", а си руснак.

Всички тук във форума сме на страната на Украйна. Не гледай какво пишат. От нашите данъци се облагодетелства Украйна, затова всички сме за нея...

преди 1 час, attj написа:

Като свършат бандеровците ще свърши и тази тема.   Кокич ще пише за Мосейково в другите теми.

3 поколения болни сте в една соц стая. От колко деситилетия си прикован за леглото

Кокич,  какъв е този Коконяк!?    Снимка от Мосейково?    

преди 2 минути, attj написа:

Кокич,  какъв е този Коконяк!?    Снимка от Мосейково?    

Колко години си на легло в соц стаята

Нивото на образованост на фенките на запада:

Цитат

Той и Чингиз хан и неговата империя са били огромна сила,но удрят на камък още при Украйна и Полша ги спира.

:giggle1::lol6::popcorn2:

преди 7 минути, Anneliese написа:

Нивото на образованост на фенките на запада:

:giggle1::lol6::popcorn2:

Друго си е да си образован от компа в Берковица

Нямам търпение да видя, как Мордор ще качи Кинжали и друг аналоговнет на моторетки и тротинетки и газ да ги доставят на арабски терористи, че да стрелят по западни цели :popcorn2:

Руският президент Владимир Путин заплаши държавите, които разрешават на Украйна оръжието им да се използва срещу цели в Русия, че ще даде ракети на трети страни, от чиято територия те да бъдат атакувани.  Ескалацията продължава.  

След  скарите по сухоземните средства  дойде ред и на  заграждения във водата да НЕ работят..

Язък , хубава електроника беше денатифицирана.

Това видео е вредно за очите ви и трябва да се гледа само със слънчеви или заваръчни очила:

https://t.me/kurt_compani_group/328

За тези с допълнителна хромозома - под лекарско наблюдение.

Тук е без гадостите, че на оригинала беше майко мила.

преди 4 часа, maxthon написа:

Още една-две и така до 136.

image.png.da75bb0d01cb6bef2451db1f57b9fd31.png

А дали е имало такива брътвежи? Бъртвежи може и да е имало....

https://bg.news-pravda.com/world/2024/06/05/16632.html само в този обективен сайт и Гласове споменават нещо. Важното "подписани договори за трилиони рубли", "шанс за рекорд", "не са използвали хартия за договорите", Завода на Лада, вече ще го ползват китайците. Конкретика за трилионите - нула. За брой участници - нула. Но в пропагандата за дебили винаги ще се намери ресурс, който да потвърди каквото е нужно.

В последните дни  Западът и Украйна не успяха да настроят държавите от Глобалния юг срещу Русия.     Китай, Бразилия и Южна Африка, които са регионални лидери, не подкрепиха инициативите на Зеленски. Те, за разлика от западната общност, заемат безпристрастна и трезва позиция  за събитията в Украйна.

преди 4 часа, Flashback написа:

Лъжеш бетер престарял индивид от едно определено малцинство!

Откъде си ги измисли тези числа?!

И на Световния икономически форум в Санкт Петербург тази година има представители на близо 140 държави, още една потвърдена лъжа на Мимето. 

Къде има потвърдено за 140 държави? Като се вземе предвид фактори като използването на много по високоточни западни оръжия, бронирани машини с по добра защита и това, че в повечето случаи украинците са в отбрана, което води до по малко жертви от атакуващите, какъв е шанса за повече украински жертви от руските?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.