Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, andiay написа:

Купил си и си изпратил оръжие, боеприпаси и т.н.?

Миними, това че си подхвърлил някакво подаяние в нечия благотворителна инициатива, без дори да си наясно за какво се използвани парите е нещо съвсем друго от това, което ти пиша аз....

Кви данъци плащаш ти бре, Миними.....

Правилното е, че криеш данъци, а не че плащаш....

А задълженията са?

А правата са?

Аз спазвам задълженията си да внасям 100% дължимото към хазната, с ясното съзнание, че те няма да бъдат използвани рационално и няма да имам някаква полза от това....

Няма как да влияя за какво и как ще бъде изразходвано събраното в държавния бюджет, което хич не е ОК, но аз съм възпитан да спазвам законите, дори и да не ги одобрявам напълно....

Нищо не очаквам от държавата....

Дали ще харчи тези пари за нещо безсмислено като "каузата Украйна", или ще потънат в поредния ремонт на ремонта на ремонта или друга подобна глупост, за мен е без значение....

Би имало значение да не се крадат, а да се влагат в наистина качествена инфраструктура или пък в инвестиция в човешки капитал, или реална инвестиция в здравеопазването, в западналите части на България и т.н.....

С плащането на данъци си купувам спокойствие на нищожна цена....

Се едно тези, които пазаруват от парцалките, които продаваш да ги е яд, че харчиш парите, които са ти дали за глупости....

Явно требе да ти се повтаря до откат.....

Миними, до 30-на възраст успе ли да минеш средното или на село не са придиряли?

"Мачкане на нещичкото в гащите" = "самозадоволяване" = "помпане на самочувствие без грам покритие" = комплекси....

Това е фактът...

А другия факт е, че коги некой ти се подиграва, то ти го приемаш за интерескъм теб и то даже на сексуална основа....

Този факт доказва две неща: 

1. Бъркаш желаното с реално....

2. Имаш подтиснати и неудовлетворени въжделения....

Тцъ, на некои им се налага да те търпят на живо....

Искрено им съчувствам...

Пак не си схванал Миними Донев....

Имаш право да подкрепяш каквото и когото си искаш....

Имаш право да постъпваш както прецениш за добре, стига да не нарушаваш закона....

Имаш право да харчиш собствените си пари за каквото си искаш....

Но....

Нямаш никакво право да изискваш и другите да постъпват като теб, а ако не споделят твоите убеждения да ги наричаш луди, глупаци и т.н....

Единственият доказано простеещ малоумник, който нито разбира какво чете, нито разбира какво пише си ти Донево чедо....

И разбираемо освен да повтаряш пропагандни клишета, които си приел поради тоталната си необразованост за "Светата Истина", друго не си в състояние да вършиш...

А Глупи е героиня от една книга, която е била наречена така, а накрая се установява, че интелектът й е много по-развит от този на хората....

Затова й ти казах преди време, че наричайки ме така всъщност ми правиш комплимент, естествено без да осъзнаваш....

Но... тъй става, кога копираш нещо, което не разбираш....

Като всичко останало при теб....

Верно, кой от тримата си?

И от кога се изживяваш като форума?

Ако чуеш разговор между двама на площада, който разговор ти е безинтересен, то казваш ли им, че площада не го интересува разговорът им?

А че си в грешка не е новина....

И че никой не се интересува от теб - също....

Нищо, че "крещиш", че ти се интересуваш....

Тцъ, просто някой казва "Млък" на пинчерчето дет се дере "Джаф - джаф - аф - аф -афффффф".....

Неспособно нищо друго да казва, горкото пинчерче....

Но... знае се, дребните породи компенсират със шум от страх...

А дано некой ги приеме на сериозно....

Ама надали....

Муньо, при съмнение за данъците ми можеш да сигнализираш където трябва. Дал съм за каквото съм преценил собствени средства, повечето е за бежанци. Радвам се , че подпомагаш и ти с каквото можеш, като шведа например. Не искам да подценявам политически науки в топ университет, но доколкото разбирам ти нямаш научна степен, което те прави с диплома за висше образование каквото е и моето. Взел съм го без да се напъвам въобще, явно това че ти си положил неистови усилия, а си се провалил в реализацията после , те прави такова злобно и противно човече. И така натам, плява на умствено объркан девиант изживяващ се като "Айнщайн спрямо останалите", реално не можещ да асимилира аджеба какво означава заглавието на темата. 

преди 13 минути, maxthon написа:

Тя и шхуната няма нищо общо, но след като я намесиха ти изпита върхово чувство да си изразиш мнението за нея. Съответно получи и уточнението.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Не си спомням мой коментар за капитан и шхуна? Би ли посочил?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 31 минути, Flashback написа:

Можеш само да си мечтаеш София да е като Москва!

Коври с къси поли и наркомани с татуси по врата в луксозни немски возила ще практикуват традиционни християнски ценности в кенефа на столична дискотека след няколко часа :giggle1:

Ти мечтаеш ли си Стокхолм да е като Москва? 

Не си спомням мой коментар за капитан и шхуна? Би ли посочил?
Отговаряш на пост за самолетоносач. Извинявай сигурно си имал намерението да коментираш рибарска лодка по горното течение на Мисисипи. И разбира се сега се оказва, че не си спомняш.

преди 1 минута, maxthon написа:

Отговаряш на пост за самолетоносач. Извинявай сигурно си имал намерението да коментираш рибарска лодка по горното течение на Мисисипи. И разбира се сега се оказва, че не си спомняш.

Извинен си. 

И аз съм песимист за Миражите, трябва време за обучение. Важното е F 16 да влезе в действие.

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Ти мечтаеш ли си Стокхолм да е като Москва? 

Да!

В Стокхолм половината квартали са гета и престъпността е извън контрол!

преди 1 минута, Flashback написа:

Да!

Що тогава отиде в Москва, а се завря в гетата на Стокхолм? 

Извинен си. 
И аз съм песимист за Миражите, трябва време за обучение. Важното е F 16 да влезе в действие.
Кое поред важно оръжие ще стане F16? Има ли някой останал, който да ги брои? А след като Макрон говори за изпращане на самолетите бъди сигурен, че вече обучение на пилоти е преминало.

преди 3 минути, Flashback написа:

Да!

Понеже трудно ще стане толкова прекрасен като нея, що не вземеш да се преместиш в Москва. Цял форум чака да докажеш думите си с дела. Мен Жмуньо политолога ме кара направо да се пиша доброволец срещу непобедимата, а ти просто ще отидеш на хубавото.

преди 3 минути, maxthon написа:

Кое поред важно оръжие ще стане F16? Има ли някой останал, който да ги брои?

Всички са важни. Да не забравяме Украйна срещу Русия. Наратива от десетилетия е Русия срещу НАТО. 

преди 1 час, andiay написа:

Имане, като имане....

Това, че ти, аз, втори, трети не го виждаме, нема никакво значение....

Който требе го вижда....

Въобще не са им опростени, а ги плащат и днес с лихвите....

Но... с тях ЕС допусна стратегическа грешка, но... това е друга тема....

И да, по-послушни станаха - немат избор....

Едни ще си ги върнат многократно, а други ще пием студена вода....

Най-лесно се подчиняват политици с кинти....

Затуй САЩ са станали хегемон....

А за редовия гражданин на никой не му дреме....

Да, може да обере трохите, останали неизкълвани от кокошките....

Имаме даже и подобен пример с други войни....

Пак приказваш наизуст малко, нищо че става въпрос за твоята сфера....

В България длъжникът е най-необлагодетелстван, но карай....

От жив длъжник има шанс да си върнеш парите, от мъртвия - не....

И кой е казал, че нямат време да ги харчат?

И пак ще съм прав....

Това, което пишеш, не се знае дали ще стане и кога ще стане... Че след започване на войната се облагодетелства военно-промишленият комплекс го виждам и аз, но за нещастие не съм акционер там. :(

Ами, опростиха им голяма част от лихвите, а голямата инфлация изяде друга част от лихвите. САЩ си плащат за базите там, за разлика от тези у нас. Е, за Укрйна слушкат, но то кой не го прави? Дори и Орбан кандиса. Имат компромати срещу всички. Ако аз стана премиер, сигурно и за мен ще намерят нещо с което да ме държат, дори да не се сещам за такова в момента.

Ако са си с пенсия или с нетна заплата равна или под МРЗ  не могат да ти удържат нищо, освен ако не си осъден да плащаш издръжка. Единствено жилище може да се изкара за продан само в определени случаи. Има вещи които са несеквестируеми и не могат да ги пипат. Като минат десет години изискуемият дълг се погасява по давност. Колко повече да бъде защитен длъжникът? По-защитен в България никога не е бил. 

Туй аз го написах. Държат политиците в една държава и управляват. Няма нужда да дават кредити на самата държава, тя да се възтановява и т.н..

Ами не, можеш да съдиш наследниците му и/или ако има наследство да се удволетвориш от него. Тук е малко сложно и зависи от конкретният случай.  И друго, поне няма да ти е гадно, че някой който в момента е жив те е прецакал. :) 

Козяшки трололинки, чакам първо вие да отидете на фронта за "Слава Кокаине!", вашето заминаване е по-належащо от моето, Киев вече има сериозни проблеми с набирането на пушечно месо! 

... ... ... 

Швейцарската среща на върха за Украйна няма да бъде началото на мирните преговори. Това каза германският канцлер Шолц.

Според германския лидер целта на конференцията е да привлече колкото се може повече държави на страната на Киев.

Шолц поне имаше сили да каже на глас, че това не е мирна конференция, а пореден опит за организиране на кръстоносен поход срещу Русия.

преди 15 минути, Flashback написа:

Да!

тогава защо според теб там е по хубаво

преди 8 минути, Flashback написа:

Козяшки трололинки, чакам първо вие да отидете на фронта за "Слава Кокаине!",

взимаме пример от теб - и да сме назапад

преди 15 минути, Flashback написа:

Козяшки трололинки, чакам първо вие да отидете на фронта за "Слава Кокаине!", вашето заминаване е по-належащо от моето, Киев вече има сериозни проблеми с набирането на пушечно месо! 

... ... ... 

Швейцарската среща на върха за Украйна няма да бъде началото на мирните преговори. Това каза германският канцлер Шолц.

Според германския лидер целта на конференцията е да привлече колкото се може повече държави на страната на Киев.

Шолц поне имаше сили да каже на глас, че това не е мирна конференция, а пореден опит за организиране на кръстоносен поход срещу Русия.

Руско шведче, ти ни пращаш на фронта ние теб  на хубавото. Щом това те нервира, ясно колко вярваш в предимствата на руски Мир.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Руско шведче, ти ни пращаш на фронта...

Миме, дълбоко се заблуждаваш, че с дървено философстване от дивана помагаш за перемогата, така че нарамвай мешката и към фронта!

преди 23 минути, Flashback написа:

... ... ... 

Ма ти що реши, че като те пращаме да живееш при Хер Путлер, означава те пращаме на фронта бре ?:giggle1:

преди 5 минути, Flashback написа:

Миме, дълбоко се заблуждаваш, че с дървено философстване от дивана помагаш за перемогата, така че нарамвай мешката и към фронта!

нали ти казах - подръжаваме ти, крием се

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Ма ти що реши...

Е, аз реших, че след като се мятате като Матросов на амбразурата във виртуална защита на Бандеристан, то най-накрая ще проявите малко смелост и реално ще помогнете на Зельо. Повече отвсякога Киев има нужда от пушечно месо, не се бавете, че накрая ще дочакате една сочна зрада. 

преди 5 минути, Flashback написа:

Е, аз решиш, че след като се мятате като Матросов на амбразурата във виртуална защита на Бандеристан, то най-накрая ще покажете малко смелост и реално ще помогнете на Зельо. Повече отвсякога Киев има нужда от пушечно месо, не се бавете, че накрая ще дочакате една сочна зрада. 

Ние сме си у нас, ти си на чужда територия и викаш срещу заплащане за русия. Нещо ти е едно такова объркано а грухи биоса с амнайсете профила

Всеки от вас е свободен да напусне ЕС и запада, ама никой от вас не го прави при отворени граници а мекерета, що така

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Муньо, при съмнение за данъците ми можеш да сигнализираш където трябва. Дал съм за каквото съм преценил собствени средства, повечето е за бежанци.

Миними, въобще не изпитвам съмнение за данъците ти....

Напълно наясно съм какви данъци плащат в твоят сектор, още повече пък на село, още повече пък зареждащи от Илиенци....

Просто е нещо, което не ме касае, а и донякъде ви разбирам....

Твоите си пари можеш да харчиш толкова глупаво, колкото си прецениш....

Нямаш право да ползваш това обаче като аргумент за каквото и да било....

Нито пък да изискваш общите пари да бъдат харчени по твое усмотрение....

преди 14 минути, Митко Вълчев написа:

Радвам се , че подпомагаш и ти с каквото можеш, като шведа например.

И отново доказваш неграмотността си и невъзможността да асимилираш, какво си прочел....

Мои лични пари не са отишли за подпомагане на Украйна или която и да е друга държава....

Все едно да кажеш, че твоите клиенти са подпомогнали бежанците, за които ти си дал, каквото си преценил....

По-опростено не мога да ти го обясня....

Всеки освен откровен дебил би требело да го схване...

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:

Не искам да подценявам политически науки в топ университет, но доколкото разбирам ти нямаш научна степен, което те прави с диплома за висше образование каквото е и моето.

И отново селското образование си казва думата....

Висше образование по какво имаш бре неграмотнико? (което говори категорично какво е нивото на образованието у нас)....

Опитваш се да сравняваш дърво с картоф Миними Донев....

Дипломата е лист хартия, особено диплома придобита у нас..

преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Взел съм го без да се напъвам въобще, явно това че ти си положил неистови усилия, а си се провалил в реализацията после , те прави такова злобно и противно човече.

Явно на село критериите са изключително занижени.....

И ти личи, че си взел диплома без да се напъваш - останал си си тотално функционално неграмотен и необразован....

И ка реши, че аз не съм се реализирал?

Нема да вденеш, че и за врачка не ставаш - немаш дарба....

А за друго немаш акъл....

Да видим колко пъти ще е нужно да ти го повтарям, докато схванеш....

И не съди за другите по себе си - туй, че ти си озлобен, защото винаги са ти се подигравали (не само за външният вид), нсе означава, че и аз съм озлобен....

Туй, че са ти повтаряли многократно, че си гнусен (не само физически), не означава, че и аз съм като теб....

Желаното не е реално Миними, осъзнай го....

преди 39 минути, Митко Вълчев написа:

И така натам, плява на умствено объркан девиант изживяващ се като "Айнщайн спрямо останалите"

Тцъ, Айнщайн бих бил спрямо такъв като теб, но то всеки нормално умствено развит би бил Айнщайн спрямо такъв като теб....

преди 42 минути, Митко Вълчев написа:

реално не можещ да асимилира аджеба какво означава заглавието на темата. 

Аз мога, но ти не можеш.....

Подсказка - не означава да копираш чужди мнения от фейса, нито да предлагаш линкове към статии, нито да обиждаш типично по селски всеки, който има различно мнение от теб, нито да смяташ, че твоето "мнение" и подобните му са единствено меродавните....

Още повече, когато ти липсват елементарни познания по политически дисциплини....

Темата не е, за да си "мачкаш нещичкото в гащите" в опит да си самовнушиш, че "Митко е мъж".....

Реално, много отдавна темата е "селска кръчма" и то благодарение на теб и подобните ти....

Затова и изгубих секакъв интерес към нея....

А отговарям само на това, което ми пишат....

А когато тази война приключи ще се кефя на това как наглите неграмотници като теб ще се върнат тихомълком в дупките си....

Както стана с Коронатемата, където пак такива неграмотници като теб ми обясняваха, че пиша глупости, а накрая се случи това, което бях написал в първия си пост в нея....

А се пак не съм учил за вирусолог...

Казах ти - не ме цитирайте, не ме коментирайте, не ме споменавайте и никакво внимание няма и да се сетя да ви обърна....

Ще ви напомня за себе си, едва когато войната приключи, какъвто и да е краят й....

преди 9 минути, Flashback написа:

най-накрая ще проявите малко смелост и реално ще помогнете на Зельо.

а ти проявяваш ли е тази смелост да помогнеш на Пуьо

преди 37 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това, което пишеш, не се знае дали ще стане и кога ще стане... Че след започване на войната се облагодетелства военно-промишленият комплекс го виждам и аз, но за нещастие не съм акционер там. :(

Ами, опростиха им голяма част от лихвите, а голямата инфлация изяде друга част от лихвите. САЩ си плащат за базите там, за разлика от тези у нас. Е, за Укрйна слушкат, но то кой не го прави? Дори и Орбан кандиса. Имат компромати срещу всички. Ако аз стана премиер, сигурно и за мен ще намерят нещо с което да ме държат, дори да не се сещам за такова в момента.

Ако са си с пенсия или с нетна заплата равна или под МРЗ  не могат да ти удържат нищо, освен ако не си осъден да плащаш издръжка. Единствено жилище може да се изкара за продан само в определени случаи. Има вещи които са несеквестируеми и не могат да ги пипат. Като минат десет години изискуемият дълг се погасява по давност. Колко повече да бъде защитен длъжникът? По-защитен в България никога не е бил. 

Туй аз го написах. Държат политиците в една държава и управляват. Няма нужда да дават кредити на самата държава, тя да се възтановява и т.н..

Ами не, можеш да съдиш наследниците му и/или ако има наследство да се удволетвориш от него. Тук е малко сложно и зависи от конкретният случай.  И друго, поне няма да ти е гадно, че някой който в момента е жив те е прецакал. :) 

Мечо, неам нищо против да продължим тоа "задушевен разговор", но си избери друга тема в която да го прехвърлим....

Че ми писна да отговарям и на хора "мачкащи нещичкото в гащите си", без значение от пола им....

Изборът е твой....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.