Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

За десет лева две години едно и също. В една соц стая 3 поколения

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, maxthon написа:

Сиреч някъде из всичките тези редове отговор към друг форумен участик ти се разпозна?

Отговарям на писано на мене в долната част на цитата.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

ползата е че населението на Русия ще намалее

Овца, пак си се объркАла - населението на Русия ще се увеличи с поне 10 милиона православни руснаци от бившата Украйна. :)

Толкова си обладана от пещерна русофобия и въобще не ти дреме, че изкуственото териториално образувание, наречено Украйна ще бъде съсипано териториално, икономически и демографски. 

преди 2 минути, Flashback написа:

Да, никак не се хвалила как с поредното натовско "вундервафе" перемогата е аха-аха точно зад ъгъла!

Тоест, твърдяла е че има втората армия на света, втори полюс ? Непобедими и безаналогови оръжия? Остави това, как търпиш да си в Швеция подписала договор за военно сътрудничество с България?

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Тоест, твърдяла е че има втората армия на света, втори полюс ? Непобедими и безаналогови оръжия?

Да, Зельо каза, че руската армия е втората по сила в Украйна, демек украинската армия е първата. :clown:

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Остави това, как търпиш да си в Швеция подписала договор за военно сътрудничество с България?

Толкова е подъл че не го интересува русия само да земе стотинките и да плюска. 

преди 4 минути, Gift написа:

За десет лева две години едно и също. В една соц стая 3 поколения

Стига вече твои спомени с майка ти и с нейното бригадирско движение.

току-що, attj написа:

Стига вече твои спомени с майка ти и с нейното бригадирско движение.

Нямаш отговор за соц стаята в която живеете 3 поколения. 

преди 1 минута, Т.Христов написа:

447560580_913841393827102_5840875496681272614_n.jpg.fe2e559798921d9cb4c6a27b89e6fa14.jpg

Защо си беден съветцки трол и изглеждаш така

преди 7 минути, Gift написа:

Нямаш отговор за соц стаята в която живеете 3 поколения. 

Сега имаме 6 имота с 15 стаи  - ама Кокич пак не е наясно.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Жмуньо, мислех да подмина поста ти. Но ТИ ми нареждаш? Алфа мишле, интелекта на което се състои в преливане от пусто в празно. Постовете ти се състоят от минутка за реклама , кой съм аз пък кой си ти. Друга за обиди, провокации, плоски като тебе и някой цитат от класик, красиви цитати понякога, но красивото никога не е от тебе. Наистина си Айнщайн на форума, щото Айнщайн са го разбирали само двама, пък ти какво си написал по същество никой не може да разбере. Нямам спомени да си постигнал нещо в живота, което да ми създаде комплекси, виж при теб с постоянното самоизтъкване явно са твърде много. Толкова си безумно скучен, че на всяко написано изречение знам каква ще е репликата ти , която според теб ще е духовита. Хайде да се разберем следното. Оставям те да ме обиждаш колкото поискаш в един пост, щом ще ти олекне и ще ти повиши самочувствието. След което почваш да пишеш само по същество в темата. Или спираш да пишеш в нея. Не те гоня, просто покажи че имаш какво да напишеш по същество, ако си неспособен участвай в теми в които са ти от експертизата, все има такива и ще допринесеш полза.

Миними, не ти заповядвам бре недорасло мишеобразно природно недоразумение....

При теб липсва какъвто и да е зародиш на човешки интелект, затова и ти се струва, че някой прелива от пусто в празно....

Единственото пусто и празно е съдържанието в пространството между ушите ти и е невъзможно да бъде променено това състояние....

Казвал съм ти многократно - не говори от името на всички, се пак в този форум има достатъчно интелигентни, умни и знаещи хора, а не само такива недоразумения кът теб....

С тях се разбирам чудесно, дори и възгледите ни да не съвпадат - те разбират какво им казвам аз и аз разбирам, какво ми казват те, независимо от стила...

В сравнение с теб, повечето деца ще минат за Айнщайн....

Каквото и да се напише по същество,  ти не си в състояние да го схванеш, както много отдавна установихме....

Дори материалите, които сам подаваш....

Дори не си в състояние да схванеш как те лъжат със статистическите данни, които фалшиви данни после ползваш като "аргумент"...

Аз имам експертизата, за да коментирам тази тема, защото това ми е образованието - "Политически науки", магистърска степен, получено в един от топ 10 университети за тази специалност в света....

Каква е твоята "експертиза", че участваш в тази тема?

И си позволяваш да даваш мнение за моята експертиза....

Отвори си тема - "Как да развием малък бизнес със селски магазин" и може и да има някаква полза от теб за някой...

Хем си знаеш, че си неук неграмотник, хем се пънеш и викаш на други, че са такива....

И не те обиждам, а констатирам фактите за теб....

Цялото ти поведение откакто се появи в този форум е "мачкане на нещичкото в гащите ти"....

Сега да не решиш, че пак ти правя предложение?

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Предпочитам да ме сравняват с милиардер от първата десятка. Всички освен много богати, са и много умни. Въпрос на гледна точка...                   Този Лама не ми е бил клиент и не знам какво точно имущество има, но щом казваш, че има само несъквестеруеми вещи, може и така да е. :)    Ако не искаш да понесеш последствия в работата си или в бизнеса си, не може.                              Заблуждаваш се, но не мога да го докажа и ще приема, че е така.                  Има хора когато се напият не са на себе си и обикновено става след лични проблеми. Това имах предвид и затова не му отговорих по този начин.          И аз съм така...

Казах ти - всичко е въпрос на гледна точка....

преди 27 минути, Митко Вълчев написа:

Изчакват първо светкавичния блицкриг на Русия, щото започна първи. Пък и някой да си спомня Украйна да се е хвалила, че е могъща, непобедима и втори световен полюс?

И аз плащам да чакат и се ослушват ли? Хайде да настъпват, гонят окупатора и да се свършва с тая пущина. Стига сме плащали!

преди 8 минути, attj написа:

Сега имаме 6 имота с 15 стаи  - ама Кокич пак не е наясно.

Една соц стая и 3 поколения комунисти русороби вътре. Яка мизерия. От колко деситилетия не се движиш

преди 47 минути, maxthon написа:

Има точно няколко човека в страната, които може да го сметнат до стотинка. При около 30$ по-евтин петрол сега спрямо тогавашните цени няма как и цената на газ при използване на петролна формула да не е по-евтина. В момента от Азърбайджан (разбирай пак Русия) цената е по-евтина от колкото би била 2013г. За да имаме същата цена на микса като тогава това какво говори за останалата част от газа, който купуваме? Разбира се е, че е по-скъп. И пак да кажа какво трябва го решават управляващите. Каквото надробят това и сърбаме. В момента имаме само част от газа по петролна формула. Ще ни се наложи доста време още да си го ползваме останалия газ на скъпи пазарни условия. Какво би било ако получавахме всичкия си газ по петролна формула може да се досетиш и сам и няма нужда някой да ти го смята.

Цената на петрола не е била определяща, а компонента. Да беше погледнал 14-15 (сигурно си го видял ама не ти изнася да го осмислиш). Цената на петрола пада, а тази на газта си остава същата като през 2013. края на 2014 плащаме същаат газ като сега при цена на петрола 50$ барел. Ако сложим и инфлацията излиза че сега газта ни е с около 20% по-евтина.

Ситуацията не е толкова трагична колкото се опитваш да я изкараш

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

И аз плащам да чакат и се ослушват ли? Хайде да настъпват, гонят окупатора и да се свършва с тая пущина. Стига сме плащали!

Тцъ, обективно погледнато, ти, аз, втори, трети, не плащаме нищо точно за тази цел.....

Плащаме задълженията си към бюджета, а как ще бъде изразходван този бюджет, вече е извън нашите правомощия за съжаление....

Отделно от това, "плащаме" и чрез европейския бюджет доста по-сериозни суми, като там пък вече дори и като държава не можем да влияем....

Франция, Германия, САЩ знаят много добре защо плащат - инвестиция....

Даже бих казал, че е в техен интерес по-голямата продължителност на този конфликт....

За такива като нас са единствено загубите....

"Пущината" ще свърши тогава, когато размера на инвестициите стане такъв, че възвращаемостта им вече ще е под въпрос....

преди 5 часа, Flashback написа:

Валентин Вацев: 

Американската политика на българска територия е вкарване на България във война. Американското посолство очевидно разбира, че ограничено българско военно присъствие няма да промени хода на войната, но ще стане нещо друго - необходимостта е българи да избиват руснаци и руснаци да избиват българи. Българите да се накървавят срещу руснаците, което според американското посолство ще бъде краят на столетната българска русофилия. Когато тръгнат ковчезите от Украйна към България ще настъпи краят на българската русофилия – така вярват в американското посолство.

Целта на българското участие в украинския конфликт не е той да бъде разрешен по някакъв начин, а да бъде "възпитана" българската нация да обърне гръб на русофилията си. Българите да се накървавят срещу руснаците. През последните няколко дни всички значими политически фактори се заклеха, че български войник няма да стъпи на украинска територия. Но това, разбира се, е предизборна пропаганда. Дали български доброволци – рота или най-много батальон, ще стъпят на украинска територия, зависи не от българските политически сили, а от волята на американското посолство.

https://epicenter.bg/article/Valentin-Vatsev--Bogovete-na-voynata-veche-sa-budni--no-oshte-ima--5-minuti--shans-za-mira/352096/11/34

Юруш тази неделя до урните, да спасим българската русофилия! :clown:

преди 12 минути, andiay написа:

Тцъ, обективно погледнато, ти, аз, втори, трети, не плащаме нищо точно за тази цел.....

Плащаме задълженията си към бюджета, а как ще бъде изразходван този бюджет, вече е извън нашите правомощия за съжаление....

Отделно от това, "плащаме" и чрез европейския бюджет доста по-сериозни суми, като там пък вече дори и като държава не можем да влияем....

Франция, Германия, САЩ знаят много добре защо плащат - инвестиция....

Даже бих казал, че е в техен интерес по-голямата продължителност на този конфликт....

За такива като нас са единствено загубите....

"Пущината" ще свърши тогава, когато размера на инвестициите стане такъв, че възвращаемостта им вече ще е под въпрос....

Обективно погледнато част от моите данъци отиват точно за тази цел. Естествено как ще се харчат парите от данъци, не решава данъкоплатецът. Европа също обеднява, което не е в наш интерес. Не е в интерес и на данъкоплатците на Франция, Германия и САЩ. Те нищо не инвестират, дават безвъзмездно, както и безлихвени заеми, които едва ли ще бъдат върнати.                       Каква възвращаемост? Печелят само определени компании. Най-много се печели от войни и кризи. Ти ако си французин или германец щеше ли да си доволен от политиката на твоята държава и ЕС?

Важни изявление на Путин от Петербургския международен икономически форум, на която присъстваха почти всички световни информационни агенции като Агенция Франс прес, Асошиейтед прес, Ройтерс, Синхуа (Китай), ДПА (Германия), AНСА (Италия), ЕФЕ (Испания), ИРНА (Иран), Киодо (Япония), Aнадолската агенция (Турция), Йонхап (Южна Корея).

- Удари срещу Руската федерация с участието на западни държави означават пряка война срещу Русия, Москва ще реагира. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща, организирана с представители на световни информационни агенции.

- Украинските военни не могат самостоятелно да нанасят удари с оръжия като ракети ATACMS. Тези системи се управляват от натовски персонал. Западни инструктори присъстват в Украйна и търпят загуби. В ЕС и САЩ предпочитат да премълчават това.

- Като ответна реакция Русия може да достави своите далекобойни оръжия в региони на света, откъдето ще има чувствителни удари по страните, доставящи оръжие на Украйна (някъде на брега, гледайки към небето, хусите се усмихнаха замечтано). Можем да реагираме и по други начини, но няма да ги споделя, нека бъдат изненада. 

- Безвъзвратните загуби на Украйна са пет пъти по-големи от тези на Русия

- В момента има 1348 руснаци в украински плен, 6465 украински военни в руски плен

- САЩ настояват за намаляване на прага на мобилизационната възраст в Украйна до 18 години, това е "публична тайна". Мисля, че администрацията на САЩ ще принуди сегашното ръководство на Украйна да вземе тези трудни решения, да намали мобилизационната възраст до 18 години. И тогава те просто ще се отърват от Зеленски. Но първо трябва да се направи всичко това, защото това не е лесна история – трябва да се приеме закон, да се направят определени стъпки, Зеленски да поеме всички негативи и след това ще го сменят. Това ще отнеме време до началото на следващата година, може би до пролетта. Когато Зеленски изпълни това, САЩ ще кажат: "Довиждане". И ще го сменят. САЩ вече имат набелязани няколко бъдещи кандидати за нов кучи син. 

- Американската администрация прави една грешка след друга. Русия като цяло не се интересува кой е президентът на САЩ, защото русофобската политика на САЩ не се променя. Байдън или Тръмп e без значение за Русия.

- Никой в САЩ не се интересува от съдбата на Украйна, американците се интересуват само от запазване хегемонията на Чичо Сам

- Ако европейските лидери имаха повече смелост да защитават националните си интереси, те щяха да намерят решения на трудни въпроси.

- Русия вижда, че политиката на Италия е по-сдържана в сравнение с много други страни и там русофобията не процъфтява.

- В продължение на 8 години Русия беше "водена за носа" с Минските споразумения. Русия не можеше повече да си затваря очите за проливането на руска кръв в Донбас. Русия имаше право да признае независимостта на ДНР и ЛНР в съответствие с Хартата на ООН.

преди 56 минути, Flashback написа:

Овца, пак си се объркАла - населението на Русия ще се увеличи с поне 10 милиона православни руснаци от бившата Украйна. :)

Толкова си обладана от пещерна русофобия и въобще не ти дреме, че изкуственото териториално образувание, наречено Украйна ще бъде съсипано териториално, икономически и демографски. 

ти си в грешка, май си обладан от запада - на фронта мрът и украаинци

преди 4 минути, Flashback написа:

Важни изявление на Путин от Петербургския международен икономически форум, на която присъстваха почти всички световни информационни агенции като Агенция Франс прес, Асошиейтед прес, Ройтерс, Синхуа (Китай), ДПА (Германия), AНСА (Италия), ЕФЕ (Испания), ИРНА (Иран), Киодо (Япония), Aнадолската агенция (Турция), Йонхап (Южна Корея).

и нито една ли не е снимала видео:)

преди 4 минути, Flashback написа:

С това ли вече ще се хвалят руснаците, кои информационни агенции са отразили форума вместо кои държави са участвали.

Похвално!

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Обективно погледнато част от моите данъци отиват точно за тази цел. Естествено как ще се харчат парите от данъци, не решава данъкоплатецът. Европа също обеднява, което не е в наш интерес. Не е в интерес и на данъкоплатците на Франция, Германия и САЩ. Те нищо не инвестират, дават безвъзмездно, както и безлихвени заеми, които едва ли ще бъдат върнати.                       Каква възвращаемост? Печелят само определени компании. Най-много се печели от войни и кризи. Ти ако си французин или германец щеше ли да си доволен от политиката на твоята държава и ЕС?

И що реши, че пиша за редовия французин, германец, американец, българин и т.н.?

Но... разликата между българина и останалите трима е, че в някакъв бъдещ момент другите ще "облажат" и част от дивидентите от тази днешна инвестиция....

А е инвестиция, защото тези "безвъзмездни" помощи вървят винаги и с някои писани и неписани условия...

Този конфликт рано или късно ще свърши, по един или друг начин...

Ще има и възстановяване на Украйна, без значение какво точно ще представлява тя....

И т.н. и т.н.....

По време на война и след война, винаги се печели, но печелят само силните....

А самата тази война е невъзможно да бъде спечелена чрез капитулация на някоя от страните....

В края й победител и победен няма да има, нищо че всеки ще твърди, че е победител....

Реално всички ще сме загубили с изключение на най-силните, които ще са истинските печеливши....

А най-много ще загубят тези, които изгубят живота си в битките....

Но... те не се "осчетоводяват"....

преди 28 минути, andiay написа:

И що реши, че пиша за редовия французин, германец, американец, българин и т.н.?

Но... разликата между българина и останалите трима е, че в някакъв бъдещ момент другите ще "облажат" и част от дивидентите от тази днешна инвестиция....

А е инвестиция, защото тези "безвъзмездни" помощи вървят винаги и с някои писани и неписани условия...

Този конфликт рано или късно ще свърши, по един или друг начин...

Ще има и възстановяване на Украйна, без значение какво точно ще представлява тя....

И т.н. и т.н.....

По време на война и след война, винаги се печели, но печелят само силните....

А самата тази война е невъзможно да бъде спечелена чрез капитулация на някоя от страните....

В края й победител и победен няма да има, нищо че всеки ще твърди, че е победител....

Реално всички ще сме загубили с изключение на най-силните, които ще са истинските печеливши....

А най-много ще загубят тези, които изгубят живота си в битките....

Но... те не се "осчетоводяват"....

Не го реших, а само попитах.                                  Колко  още да се разори Украйна, че да спечелят повече от възстановяването? И като е разорена с какво ще плаща? Да даваш и да разчиташ, че евентуално някога ще получиш нещо и то косвено от печалбите на определени компании е пълна глупост. Теоритично и наши фирми могат да участват.  Никой не знае как ще приключи войната. Пълна капитулация на Украйна може да има ако спрат помощите или ако Русия се реши да ползва ядрено оръжие, което е най-лошият вариант. Ако не спрат според мен ще има примирие след година-две. Ще кандисат на загубеното. Нямат достатъчно хора да воюват. Там ловят хора и ги пращат след обучение на фронта. Няма не искам, няма недей...

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Колко  още да се разори Украйна, че да спечелят повече от възстановяването?

Колкото е казал Мечо Пух....

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

И като е разорена с какво ще плаща?

Със собственост, както правят всички разорени....

И с послушание, нема нищо по-послушно от вечният длъжник, комуто се пак си позволил да диша, както би требело добре да знаеш....

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да даваш и да разчиташ, че евентуално някога ще получиш нещо и то косвено от печалбите на определени компании е пълна глупост.

Мислиш прекалено на битово ниво и затуй ти се струва глупост....

САЩ затова са станали хегемон....

А сега по утъпканата им пътека върви Китай, но много по-фино, типично по азиатски....

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Теоритично и наши фирми могат да участват.

Теоретично е доказано, че е възможно да има паралелни вселени....

Квантовата теория ни учи, че всичко е възможно, но с различна степен на вероятност.....

Това, което посочваш теоретично е възможно, просто е с изключително ниска степен на вероятност да се осъществи....

Поне в тази вселена, в друга може ние да сме хегемона....

преди 25 минути, Мечо Хубавеца написа:

Никой не знае как ще приключи войната.

Вероятни са само три варианта....

преди 27 минути, Мечо Хубавеца написа:

Пълна капитулация на Украйна може да има ако спрат помощите или ако Русия се реши да ползва ядрено оръжие, което е най-лошият вариант.

Няма да има пълна капитулация на никой, това е еднакво неизгодно за всички замесени....

А има само две причини, които могат да принудят Русия да прибегне до ядрено оръжие.....

Към момента вероятността да се случи това е нищожна, но да, все пак съществува.....

преди 38 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако не спрат според мен ще има примирие след година-две. Ще кандисат на загубеното. Нямат достатъчно хора да воюват. Там ловят хора и ги пращат след обучение на фронта. Няма не искам, няма недей...

Примирие тип "Корея" е варианта с най-голяма вероятност....

Но... не бих се ангажирал със срок....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.