Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

На Капутин дочъта

9dca6eda60dc3875a1e87981ab5abf33_extract

300px-Vladimir_Putin_at_Sabantui-1.jpg

Еднакви на 100 %. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 часа, andiay написа:

Миними, и тези които твърдят, че земята е плоска,  подкрепят собствените си "разсъждения" с линкове и цитати, които съвпадат с мнението им....

Но... всеки идиот смята, че разсъждава....

А преди да предявиш неква претенция, че умееш да разсъждаваш по неква тема, требе да си придобил следните умения....

1. Функционална грамотност, за да разбираш какво четеш, чуваш, пишеш....

2. Поне базови минималния знания по темата....

3. Да можеш да схващаш кога знанията ти са недостатъчни и да запълваш празнините, като редактираш ако се наложи досегашното си мнение, въз основа на новопридобитите знания...

4. Стремежа към надграждане на знанията да е непрекъснат...

Едва тогава вече можеш да разсъждаваш по дадена тема....

Разсъждението се базира върху знания и е непрекъснато изменящ се процес....

При разсъждение емоционални категории като - "добър / лош", "красив / грозен", "приятен / неприятен", "морално / неморално",  и т.н., нямат място и не се ползват, нито като аргумент, нито като отправна точка....

Разсъждението изключва и "говорене от името на всички", "слагане под общ знаменател" и т.н....

Разсъждението е вид анализ, а анализ се прави със знания....

Ти няма как да разсъждаваш по която и да е политическа тема, защото нямаш дори и елементарни знания, а и си тотално функционално неграмотен...

Можеш да изказваш единствено личното си мнение, което е базирано единствено на емоциите ти....

Това, че можеш да откриеш и други подобни мнения, независимо кой ги е казал, не означава, че мнението ти има няква стойност....

Точно както няма стойност и мнението на някой, който твърди, че земята е плоска и посочва като "аргумент" и чужди такива мнения....

И как пък точно пълен невежа като теб преценява кои аргументи са разумни и кои не....

И сори, но не се чувствам част от никакъв отбор, но...

Ти ползваш единствено и само изтъркани пропагандни клишета, а най-смешното е, че дори не разбираш какво точно казват....

Мито версъс собственост, фашизъм (там напрао изби и вирусите от смях), общочовешките ценности, статистиката, историята и още, и още...

Няма как глупакът да разбере, че използва глупости, нито пък може некой да му докаже, че е глупав....

Нито па да прецени кое е разумно и кое не е....

Нито да разбере кога го опровергават....

Каквото имам да пиша по темата - отдавна съм го написал, не изпитвам нужда да го повтарям до откат, към момента няма новопостъпила информация, която да ме накара да коригирам първоначалното си мнение, което за разлика от твоето е плод на разсъждения, а не на емоциии....

Липсва ти каквато и да е способност да прецениш на кой каква му е експертизата....

А как ще ме квалифицира някой неграмотник е без никакво значение....

Аз отговарям на спам, а не спамя....

Нормално е в селска кръчма да съм никой.....

А ти някой ли си?

Или просто ти се иска поне в нета да минеш за някой....

В реалността си простоват собственик на селски магазин....

Това какво общо има с тази тема?

Твоите клиенти са избрали да дадат парите си на теб, ти после си избрал да ги похарчиш за каквото прецениш....

Аз съм избрал да си плащам чинно данъците, защото така си купувам спокойствие, в този момент тези средства са престанали да бъдат мои, а общи....

А общата собственост не е като частната....

Не можеш да кажеш това е мое, това е твое....

Притежаваш само "идеални общи части"....

Да подпомагам означава друго....

Означава осъзнат избор да помогнеш на някой / нещо директно без посредник или с пълен контрол от твоя страна върху изразходването....

С данъците такова нещо е невъзможно....

А би требело....

Реално погледнато, давайки парите си за благотворителна акция некаква, ти подпомагаш организаторите й, а не крайните получатели (бежанци, болно дете и т.н.)....

Какво и колко ще достигне до бенефициентите, зависи вече не от твоята воля, а от волята на организаторите на кампанията....

Всичко променя фактът, че липсва личния контрол върху изразходването....

Но... нормално е това да ти убягва....

И ка го прецени, при условие, че единствено дипломата за завършено начално образование в твоя случай има евентуално неква стойност?

Миними, колко пъти да ти го кажа....

Не съди за другите по себе си....

Аз нямам "мой тип" мъже....

Не коментирам мъжка красота, за мен сички мъже са грозни.....

Ти просто си излязъл все едно под четката на Доньо Донев....

Некъв хибрид между неговите герои, Миними от поредицата филми, наръпана от гризач тиквичка и гол охлюв....

Карикатура....

Секи влак си има пътници, но.... разликите в класите между влаковете не се определя от броя пътници, а от класата на пътниците....

Иначе...

"Всеки с вкуса си" - рекло кучето и се облизало под опашката си....

Със сигурност има жени или мъже, които харесват карикатури (мъжки или женски)....

По-учтиво нимоа да го кажа.... (и е пълно с метафори)....

За разлика от теб, аз прекрасно знам, че не ставам за врачка и никога не се опитвам да врачувам....

А за логика, освен да се опитваш да врачуваш, друго мнение нема ка да дадеш....

Липсва ти акъл...

И кой приказва за обиди само....

Още в първият си пост в тази тема ти започна с обида бре селско чедо недорасло....

Влезна в нея точно като селския пустиняк у селската кръчма....

И няма ка да бъде другояче....

Защото си тук само да "мачкаш нещичкото в гащите си".....

Времето за теб е престанало да има значение още докато си се оформял кът зародиш....

Просто нема ка да го осъзнаеш...

Жмуньо Нищонеказвач, овладей си психопатиите и виж заглавието на темата. Никой не е длъжен да се занимава с комплексите ти. В темата ( и не само) ти си точно Никой и с всеки следващ пост ставаш такъв все повече. Няма да препоръвам лечение, защото е ясно, че медицината още е безсилна за случай като твоя.

преди 8 часа, maxthon написа:

Вътрешно проучване, но Вашингтон пост магически знае какво пише вътре. Още в първия абзац на статията си личи колко фалшива новина е това.

Проучването на Газпром е публично, поръчано е от него затова вътрешно. Има го в достатъчно медии г-н Платен.

преди 7 часа, Flashback написа:

Проблемът е, че ти не питаш нищо смислено!

Сериозно ли досега не си разбрал, че тази прокси война в Украйна е по вина на САЩ?!

Геноцидът в Газа също е по вина на САЩ, защото оръжията отново са американски и без подкрепата на Чичко Сам Нетаняху нямаше да върши тази касапница на цивилно население!

Каква вина имат САЩ че Путин е идиот?

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Проучването на Газпром е публично, поръчано е от него затова вътрешно. Има го в достатъчно медии г-н Платен.

Значи няма да има проблем да споделиш поне едно място от тези достатъчни медии. А вътрешно проучване винаги е означавало вътрешно проучване. Случава се вътрешно в предприятието и остава за вътрешно ползване.

Хубаво гръмна хуманитарката:

https://x.com/albafella1/status/1799206291732369741

преди 7 минути, Киро Н. написа:

Косе

кажи нещо за селяните дето ги избиха като мухи

Или това е вата - да мРат

Кире ще кажа че само лъжеш с месеците. Ту май , ту юни и нито за един не си познал... Това е щото си голям познавач на краварска политика.

Скучно порене:

https://x.com/TOGAjano21/status/1799310414271967327

Да живее единственото в света ешалонирано ПВО:

https://x.com/EPICGOPFAIL/status/1799197552279228515

Млъквай некрофил

утре други ден ще ядат калая твойте питомци

Пари нема впрочем :) Ще си останат с 10 милиарда на Байдън

преди 22 минути, Киро Н. написа:

Млъквай некрофил

Кирка да не секнат рублите от Москва. Че няма да имаш и за кисело мляко

преди 24 минути, Киро Н. написа:

Млъквай некрофил

Записвам за утре да ти напомня.

То е ясно че нямаш обяснение за месец май и юни сам надявам се за утре да измислиш.

Масовчик , мисля че се провали тотално и колкото и да се пънеш с тия лозунги за утре/вдругиден/2025 ставаш единствено да забърсвам пода с тебе.

на 27.07.2023 г. в 6:44, Киро Н. написа:

,Хайде - чакаме да им дадат чудо оръжието и топ дрони :)

парите свършиха пичове - рибай Стека трябва да се плаща.

ПП

Има друга ужасТна новина.

Финландците пак почнаха да купуват руски гаЗ

Значи финансират един престъпен, ужасен, диктаторски режим.

Пари няма още от 27.07.2023.

Скоро време една година без пари ще станат..

Кире, пак си познал ... Би ли бил така добър да кажеш числата от тотото поне?

За другото май пак си познал като гледам - 110% си преизпълнил плана.

И преди да ме е изпреварил четящия и цитирания само западна преса:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-06-08/putin-is-running-out-of-time-to-achieve-breakthrough-in-ukraine

На някой му свършва времето.

Абе Косе

къде са гордите бригади доброволци :)

Само Вълчев вярва в Великия Запад :)

ПП

Току що прочетох че цели 27% електроцентрали работели. Е скоро ще са 0%

Зеля вчера каза че Украйна ще победи неминуемо .

Дай някоя победа бе Косе - не ме мъчи. А аз ще си пиша каквото ми дойде наум.

преди 10 часа, Кутин написа:

Да не съм луд да нападна НАТО. Иначе ватенските журналя и подчинени на диктатора мижитурки които се натискат да правят четки и да се харесат за по-висок чин заплашва

Тъпакът е СВЕТОВЕН ЛЪЖЕЦ ,през 2019 г така каза и за УКрайна . Единствено за да почне да говори истината е като се принуди за това ,А то вече започна да се случва,всички червени линии- да не се дава западно оръжие,да не се напада крим, да не се напада русия със западно оръжие  и т.н.са вече минало.Вчера взе да бие отбой и за ядрена заплаха,вече НИКОЙ в русия да НЕ говори за нея,явно китаецът го е смотал  или се е уплашил ,той си е страхлив плъх ,я как се скри ,когато пригожин тръгна за него.

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Абе Косе

ПП

Аз прочетох че от май месец тия за които говориш ги няма вече. Или беше от юни. Бе с 2 думи - няма ги. Какво се пънеш да ги коментираш като липсват.

Косе

заминавай в канала. Барабар с FPV дроните си.

Само това могат да покажат укрите.  Тая нощ "стратегическите" хвърчила са свалени до едно.

Хората взеха да си носят ловджииските пушки

преди 8 минути, Киро Н. написа:

Косе

заминавай в канала. Барабар с FPV дроните си.

Само това могат да покажат укрите.  Тая нощ "стратегическите" хвърчила са свалени до едно.

Хората взеха да си носят ловджииските пушки

Кире, успокой се , всичко приключи миналия месец. За какво се нервиш сега? Какви пушки хората вече правят любов.

19147398.jpg

преди 10 минути, Киро Н. написа:

Абе Косе

ПП

Ами Кирчо Н-то какво става с газта и прома,какво става с рафинерии и бензиностанции/супер ,цената на петрола пада/ ,какво става в черноморския флот  .Зърнена сделка тази година няма да има за тъпаците през Черно море,щото корабчетата са чак в Азотско море,то и крим закъса ,фериботчета разни, пво та  разни ,корабчета разни са аут,ред е на моста и тази красна линия вече НЕ съществува,.Кво стана с Харков ,има слух ,че цял генерал там е развял бялото знаме  заедно с войската ,всичко руски троле е по план .

На тебе готин да ти пише Gift

Горе долу на едно ниво сте :)

Но ще направя усилие. 

Няма кой да се бие за Украйна - всички които могат са си платили да не ходят на фронта. Другите се крият.

Путин се подигра от трибуната на това - и какво измисли креативния съвет?

Претрепа 50 човека за да развали настроението на събитието в Питер.

преди 3 минути, Киро Н. написа:

На тебе готин да ти пише Gift

Горе долу на едно ниво сте :)

Но ще направя усилие. 

Няма кой да се бие за Украйна - всички които могат да си платили да не ходят на фронта.

Путин се подигра от трибуната на това - и какво измисли креативния съвет?

Претрепа 50 човека за да развали настроението на събитието в Питер.

Пак да питам за тая държава дето приключи май месец ли говорим още или за някоя друга?

Щом не е приключила Косе

защо влачат мообилизираните насила а в тиса се удавиха над 100 човека ?

От любов към Родината ли ?

Това с дрон не може да се оправи. С пари също.

Ама ти си пускай тъпотиите. 

току-що, Киро Н. написа:

Щом не е приключила Косе

защо влачат мообилизираните насила а в тиса се удавиха над 100 човека ?

От любов към Родината ли ?

Това с дрон не може да се оправи. С пари също.

Не те разбирам Кире. Как така влачат нещо дето приключило? То май не си четеш собствените писания,а?

Интересно. Приключилата държава праща подаръци от миналото(от преди май месец). И обещавам да не говоря за единственото в света ешалонирано ПВО:

Ей се забравям за многото гледни точки .

2-ра гледна точка.

КОсе

вие сте непоправими ...

Та викаш с Мугинчетата ще запалим стратегически бомбардировач :)

А защо мугинчето въртеше кръгове драги - сигурно търсеше Ту да го улучи с машинното зрение :)

Това не ти е ФПВ драги - 1000км са това :) Старлинка не работи там 

ПП

Единствения сполучлив опит беше с десантчиците дето ходиха 500км до летището :)

преди 4 минути, Киро Н. написа:

КОсе

вие сте непоправими ...

Та викаш с Мугинчетата ще запалим стратегически бомбардировач :)

А защо мугинчето въртеше кръгове драги - сигурно търсеше Ту да го улучи с машинното зрение :)

Това не ти е ФПВ драги - 1000км са това :) Старлинка не работи там 

ПП

Единствения сполучлив опит беше с десантчиците дето ходиха 500км до летището :)

Кирка малоума умря отдавна 

400204615_874470294086766_439812256914788344_n.jpg

преди 12 часа, BANKATA написа:

Атидже германка ли е ?

Туркиня,  която е родена в България през 1994 година.  В Германия е от 2013 година. Завършила е право в Берлин.  Живее с германец.   Има доста украински бежанци.     Страхуват се да се върнат в Украйна. Не са на акъла на Зеленски и не им се воюва с казаците.    Биха се договорили някак с тях.  Обаче не ги питат и те предпочитат да са в чужбина.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.