Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Чакай да видим дефилето покрай Маями скъпо момче.

Ония дъртия сенатор ще изперка съвсем :)

ВАНКАТА станал борец за свобода - мммм добре ванката . 

Ех да въведат срочната военна служба и да литнеш в миризливите кубинки с автомат на шията...свободата иска жертви

Не може всеки да е оператор на дрони ....абе чакай малко и те станаха консуматив

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Браво на Украйна....нека сега крепостниците да видят и осетят че има война...а не да си мислят че това е някаква игра която всяка вечер им я сервират по Первъй канал.
Значи Раша може за нощ да изтреля по Украйна около 40 дрона и ракети и това е нормално, ама ако Украйна изстреля 5 ракети това не е нормално...А това че нашите зомбита от Кремъл им сервират фалшиви новини да си реват...

преди 4 минути, Киро Н. написа:

ВАНКАТА станал борец за свобода - мммм добре ванката . 

не съм борец за свобода, само констатирам фактите.

преди 1 минута, Кутин написа:

Браво на Украйна...

Наистина браво - повече от две години Хохлия е превърната в концлагер от Зельо и мъжете нямат право да напускат страната. 

Нека пан Зельо отвори границите да видим колко хохли ще останат да умират за американските интереси. 

преди 8 минути, Flashback написа:

Наистина браво - повече от две години Хохлия е превърната в концлагер от Зельо и мъжете нямат право да напускат страната.

и в Русия нямат това право, затова и ти не си ходил до Русия, а само до САЩ - от страх че Русия да не те вкара в пандиза и да не каже че си се самоубил с два куршума в главата

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

и в Русия нямат това право

Лъжеш за пореден път! :hit:

В Русия границите са отворени!

Абе карай 

Наративните са:

Гадни комунисти, кой не скача е червен , я да мрат от дрони, касети - да усетят войната.

Кутинче 

Като тръгнат 500 Геранки и 150 крилати като по нова година какво ще пеееш?

Впрочем ако хуситите получат Ал калибър - ох на мама какво пееене ще има.

И каква лоша седмица ще има в киев

преди 10 часа, Flashback написа:

Невероятно добра комбинация: AZOV + LGBTQ.

Дружинката "Козяк-Бандера" харесва това! :)

...те за пари държавата си продадоха на наглия,мръсен и подъл американец...

...та дирниците си ли няма?...

преди 10 минути, Flashback написа:

Лъжеш за пореден път! :hit:

В Русия границите са отворени!

да бе да - защо не казваш кога за последно си бил в Русия - яко те е страх вече

Грузия след като веднъж настъпи мотиката с кучия син Саакашвили, сега може да бъде спокойна, че е случила на читави управляващи.

Кметът на Тбилиси Каха Каладзе за натиска на САЩ върху Грузия и наложените санкции:

"Грузия не е нечий васал, Грузия не е страна, която някой ще използва в свой интерес, Грузия няма да повтори съдбата на Украйна. Ние защитаваме тази страна, искаме да запазим мира".

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Ти откъде си го разбрал, като тази сутрин Олга не го беше разбрала още това дето го разправяш?
Как ще стане тая работа да компресират времето за подготовка до няколко седмици, след като официално още не са почнали ?

Май си фантазираш само да се намираш на работа.

А Олга явно се е объркала че щели да са само 5 самолета Мираж, щото версията му е 2000 тире 5 или 2000 - Д.
Та числото 5 му се е видяло като бройка на някой некадърен преводач руснак.
Снощи изказа мнение една пилотка летяла на версията Д на Мираж 2000 , че трябвало поне 12 самолета да дадат.

...как?как?...

...ще инсталират banderGPT...

...подобрена версия на chatGPT с елемент на камикадзе AI

Коя граница е отворена и за кой? Вие освен да си измисляте нещо за Руснята от което да ви стане хубаво друго не пишете... Крилатите ви ракети са пълна скраб, скръб. ПВО-то на САЩ ги сваля като круши петровки, не стуват. Всичко това се вижда от Кремъл и затова почти ги спряха.... Ограничиха ги до минимум.... Ползват ги само срещу енергийната инфраструктура и то на места които не са защитени, където няма чадър. Вашият глупав диктатор сам вчера каза в интервю, ще цитирам думите му.... -Да не съм луд да нападна НАТО. Иначе ватенските журналя и подчинени на диктатора мижитурки които се натискат да правят четки и да се харесат за по-висок чин заплашват запада. Друзья, спокойной ночи.

преди 16 часа, Митко Вълчев написа:

Глупи, единственото съществено от плявата която за пореден път си написал. Линковете които давам, цитатите които отговарят на моето мнение( а не искам да представям за свои) и собствените ми разсъждения са точно и единствено по темата.

Миними, и тези които твърдят, че земята е плоска,  подкрепят собствените си "разсъждения" с линкове и цитати, които съвпадат с мнението им....

Но... всеки идиот смята, че разсъждава....

А преди да предявиш неква претенция, че умееш да разсъждаваш по неква тема, требе да си придобил следните умения....

1. Функционална грамотност, за да разбираш какво четеш, чуваш, пишеш....

2. Поне базови минималния знания по темата....

3. Да можеш да схващаш кога знанията ти са недостатъчни и да запълваш празнините, като редактираш ако се наложи досегашното си мнение, въз основа на новопридобитите знания...

4. Стремежа към надграждане на знанията да е непрекъснат...

Едва тогава вече можеш да разсъждаваш по дадена тема....

Разсъждението се базира върху знания и е непрекъснато изменящ се процес....

При разсъждение емоционални категории като - "добър / лош", "красив / грозен", "приятен / неприятен", "морално / неморално",  и т.н., нямат място и не се ползват, нито като аргумент, нито като отправна точка....

Разсъждението изключва и "говорене от името на всички", "слагане под общ знаменател" и т.н....

Разсъждението е вид анализ, а анализ се прави със знания....

Ти няма как да разсъждаваш по която и да е политическа тема, защото нямаш дори и елементарни знания, а и си тотално функционално неграмотен...

Можеш да изказваш единствено личното си мнение, което е базирано единствено на емоциите ти....

Това, че можеш да откриеш и други подобни мнения, независимо кой ги е казал, не означава, че мнението ти има няква стойност....

Точно както няма стойност и мнението на някой, който твърди, че земята е плоска и посочва като "аргумент" и чужди такива мнения....

И нищо от тях, ти и отбора към който очевадно се причисли, не можете да оспорите с разумни аргументи, освен Макстон. Но той очевадно е платен, обучен и ползва всички ресурси и опорки на пропагандата

И как пък точно пълен невежа като теб преценява кои аргументи са разумни и кои не....

И сори, но не се чувствам част от никакъв отбор, но...

Ти ползваш единствено и само изтъркани пропагандни клишета, а най-смешното е, че дори не разбираш какво точно казват....

Мито версъс собственост, фашизъм (там напрао изби и вирусите от смях), общочовешките ценности, статистиката, историята и още, и още...

Няма как глупакът да разбере, че използва глупости, нито пък може некой да му докаже, че е глупав....

Нито па да прецени кое е разумно и кое не е....

Нито да разбере кога го опровергават....

Ти не пишеш по темата. Настрана че постоянно провокираш с обиди, ти активно я оспамваш, заради този факт  можеш да бъдеш квалифициран като трол или като глупак, не и като човек с експертиза.

Каквото имам да пиша по темата - отдавна съм го написал, не изпитвам нужда да го повтарям до откат, към момента няма новопостъпила информация, която да ме накара да коригирам първоначалното си мнение, което за разлика от твоето е плод на разсъждения, а не на емоциии....

Липсва ти каквато и да е способност да прецениш на кой каква му е експертизата....

А как ще ме квалифицира някой неграмотник е без никакво значение....

Аз отговарям на спам, а не спамя....

Така, че в тази тема ти си точно никой, убеден съм че и на много други места, но това не е важно в случая.

Нормално е в селска кръчма да съм никой.....

А ти някой ли си?

Или просто ти се иска поне в нета да минеш за някой....

В реалността си простоват собственик на селски магазин....

Това какво общо има с тази тема?

Парите които съм дал за бежанците, са били на моите клиенти, които по собствен избор са похарчили при мен и са станали мои. Парите от данъците са нашите, дадени на държавата  и това че нямаме контрол върху какво ще бъдат похарчени, не променя този факт. По просто от това, не мога да го обясня. Реално са парите на всички нас, похарчени от държавата. 

Твоите клиенти са избрали да дадат парите си на теб, ти после си избрал да ги похарчиш за каквото прецениш....

Аз съм избрал да си плащам чинно данъците, защото така си купувам спокойствие, в този момент тези средства са престанали да бъдат мои, а общи....

А общата собственост не е като частната....

Не можеш да кажеш това е мое, това е твое....

Притежаваш само "идеални общи части"....

Да подпомагам означава друго....

Означава осъзнат избор да помогнеш на някой / нещо директно без посредник или с пълен контрол от твоя страна върху изразходването....

С данъците такова нещо е невъзможно....

А би требело....

Реално погледнато, давайки парите си за благотворителна акция некаква, ти подпомагаш организаторите й, а не крайните получатели (бежанци, болно дете и т.н.)....

Какво и колко ще достигне до бенефициентите, зависи вече не от твоята воля, а от волята на организаторите на кампанията....

Всичко променя фактът, че липсва личния контрол върху изразходването....

Но... нормално е това да ти убягва....

"Дипломата е лист хартия", в твоя случай си доказателство.

И ка го прецени, при условие, че единствено дипломата за завършено начално образование в твоя случай има евентуално неква стойност?

Нямал съм проблеми, нито комплекси с външния ми вид, радвам се че не съм твой тип, но на много жени съм бил, по скромно от това не мога.

Миними, колко пъти да ти го кажа....

Не съди за другите по себе си....

Аз нямам "мой тип" мъже....

Не коментирам мъжка красота, за мен сички мъже са грозни.....

Ти просто си излязъл все едно под четката на Доньо Донев....

Некъв хибрид между неговите герои, Миними от поредицата филми, наръпана от гризач тиквичка и гол охлюв....

Карикатура....

Секи влак си има пътници, но.... разликите в класите между влаковете не се определя от броя пътници, а от класата на пътниците....

Иначе...

"Всеки с вкуса си" - рекло кучето и се облизало под опашката си....

Със сигурност има жени или мъже, които харесват карикатури (мъжки или женски)....

По-учтиво нимоа да го кажа.... (и е пълно с метафори)....

Очевадно за врачка не ставаш, с  елементарната логика също си тотал щета.

За разлика от теб, аз прекрасно знам, че не ставам за врачка и никога не се опитвам да врачувам....

А за логика, освен да се опитваш да врачуваш, друго мнение нема ка да дадеш....

Липсва ти акъл...

Темата е селска кръчма, основно заради твоя отбор, всеки от вас с неговия номер ти с обиди, провокации и псевдоинтелектуални Нищонеказващи чаршафи, които дори цитираните на които отговаряш не четат. Ати с няколкото реплики за хохли и казаци, Макстон куклата неваляшка която на всеки факт пуска актуалната за случая опорка. Една камара с бодряшкото "на Берлин догодина", "Путин нарочно бави за да фалира запада", "путин просто се смили и остави Киев " , "Китай е безрезервно зад Русия ", "санкциите са и в полза" и още десетки подобни дебилизми. Има такива писания и от проукраинските фенове, но разликата е в пъти и може да се разглежда като отговор на вашето правене на по глупави отколкото сте реално, а не е да не сте. Нищо против нямам обидите ти, които само в твоите съзнание са рафинирани и интелектуални и ме засягат след първите ти няколко поста, в които се бях заблудил, че отсреща има интелигентен и нормален човек, рядко се заблуждавам толкова. Ясно е, че получаваш от същото. Но постовете които си разменяме, са тотално оспамване на темата и в друг форум щяхме да сме баннати отдавна. Дори се притеснявах, че другите потребители трябва да ни четат спама, докато се усетих че никой не го прави и поне за мен е загуба на време да те отразявам, но е част от избора ми да пиша в темата. Неизбежното зло, да отговарям на начетения шут, доказвайки му, че е такъв и всички са наясно с това, дори тези от отбора му. Запазвам си избора да ти пиша и отговарям на тези постове  и тази част от тях която преценя, което си е тотално губене на време, но поне няма да е на всяка написана от теб глупост Жмуньо. 

И кой приказва за обиди само....

Още в първият си пост в тази тема ти започна с обида бре селско чедо недорасло....

Влезна в нея точно като селския пустиняк у селската кръчма....

И няма ка да бъде другояче....

Защото си тук само да "мачкаш нещичкото в гащите си".....

Времето за теб е престанало да има значение още докато си се оформял кът зародиш....

Просто нема ка да го осъзнаеш...

преди 16 минути, Кутин написа:

Коя граница е отворена и за кой? 

Куцльо, би ли ни обяснил защо веднъж ваш'та дружинка се радва как руснаците напускали и бягали от Русия, за да не ги мобилизират, а в следващия момент изпадате в някаква брутална шизофрения и твърдите, че границите са затворени?

Последно - бягат или не бягат руснаците?! Пак се опетлахте като патета в кълчища и въобще не се усещате колко долнопробна е бандеровската пропаганда!

преди 10 минути, Flashback написа:

Куцльо, би ли ни обяснил защо веднъж ваш'та дружинка се радва как руснаците напускали и бягали от Русия, за да не ги мобилизират, а в следващия момент изпадате в някаква брутална шизофрения и твърдите, че границите са затворени?

Последно - бягат или не бягат руснаците?! Пак се опетлахте като патета в кълчища и въобще не се усещате колко долнопробна е бандеровската пропаганда!

2022 бягаха и затова 2023 русия си затвори границите

Русия започва да затваря границите за мъже

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

2022 бягаха и затова 2023 русия си затвори границите

Русия започва да затваря границите за мъже

Четенето с разбиране здраво ти куца!

Ти осъзнаваш ли факта, че Русия има население от 150 милиона, от които половината са мъже?!

И само тези 300 000, които получиха призовки по време на единствената засега частична мобилизация нямат право да напускат страната. Вече повече от година така и не се стигна до втора мобилизация, не е нужна, защото все още има достатъчно доброволци. 

А пан Зельо повече от две години е залостил вратите на концлагера за всички мъже от 18 до 60 години и насилствено събира куцо, кьораво и сакато директно от улиците, за да ги праща в месомелачката?!

преди 28 минути, Flashback написа:

Четенето с разбиране здраво ти куца!

Ти осъзнаваш ли факта, че Русия има население от 150 милиона, от които половината са мъже?!

И само тези 300 000, които получиха призовки по време на единствената засега частична мобилизация нямат право да напускат страната. Вече повече от година така и не се стигна до втора мобилизация, не е нужна, защото все още има достатъчно доброволци. 

А пан Зельо повече от две години е залостил вратите на концлагера за всички мъже от 18 до 60 години и насилствено събира куцо, кьораво и сакато директно от улиците, за да ги праща в месомелачката?!

а на теб не ти куца - ходи ли 2023 в Русия - но се похвали че си ходил в САЩ

те и Украйна спряха само за мъжете

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

те и Украйна спряха само за мъжете

Напълно си оправдаваш името!

Нямаш умствен капацитет да разбереш и осмислиш кратък елементарен текст!

Овца, тотал щета си! Отгоре на всичкото лъжеш и мажеш на поразия!

... ... ... 

Още едно силно изказване на Китайското министерство на отбраната от Shangri-La Dialogue в Сингапур:

"От Афганистан до Ирак, от Украйна до Газа, всички тези кризи и конфликти са резултат от егоистичните двойни стандарти на САЩ. Фактите доказват, че САЩ са най-големият източник на хаос в международния ред".

преди 11 минути, Flashback написа:

Напълно си оправдаваш името!

Нямаш умствен капацитет да разбереш и осмислиш кратък елементарен текст!

Овца, тотал щета си! Отгоре на всичкото лъжеш и мажеш на поразия!

... ... ... 

Още едно силно изказване на Китайското министерство на отбраната от Shangri-La Dialogue в Сингапур:

"От Афганистан до Ирак, от Украйна до Газа, всички тези кризи и конфликти са резултат от егоистичните двойни стандарти на САЩ. Фактите доказват, че САЩ са най-големият източник на хаос в международния ред".

Пе какво пък са направилинСАЩ в Украйна и Газа?

По евтино заяждане за 2 години не можаха ли са ви спуснат?

преди 7 минути, BANKATA написа:

Пе какво пък са направилин САЩ в Украйна и Газа?

Ванката, за да ти е още по-гадно, китайската военна делегация в Сингапур попита пан Зельо, който също се беше домъкнал  да проси:

"Ок, ще се биете до последния украинец, а после какво и с кого"? ;)

преди 1 минута, Flashback написа:

Ванката, за да ти е още по-гадно, китайската военна делегация в Сингапур попита пан Зельо, който също се беше домъкнал за да проси:

"Ок, ще се биете до последния украинец, а после какво и с кого"? ;)

Що имате гадният навик да мълчите като пу**и иогато ви питат нещо смислено?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Що имате гадният навик да мълчите като пу**и иогато ви питат нещо смислено?

Проблемът е, че ти не питаш нищо смислено!

Сериозно ли досега не си разбрал, че тази прокси война в Украйна е по вина на САЩ?!

Геноцидът в Газа също е по вина на САЩ, защото оръжията отново са американски и без подкрепата на Чичко Сам Нетаняху нямаше да върши тази касапница на цивилно население!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.