Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Предполагам, че Оруел се върти в гроба като вентилатор от черна завист:

"Колкото по-дълго сме готови да помагаме, толкова по-бързо ще приключи войната" - клоун Столтенберг 🤡

huh-heh.gif.b9350f076db67a68edfa6cd669126cf9.gif

преди 3 минути, Flashback написа:

Предполагам, че Оруел се върти в гроба като вентилатор от черна завист:

"Колкото по-дълго сме готови да помагаме, толкова по-бързо ще приключи войната" - клоун Столтенберг 🤡

huh-heh.gif.b9350f076db67a68edfa6cd669126cf9.gif

Как па не видя нищо Оурелско в това да започневш война, опа, специална военна операция, за да има мир? :wub:

Или пък в това?

07russia-media1-mediumSquareAt3X.jpg

преди 1 час, Т.Христов написа:

Днес са минале на 50км. от Флорида.

И?

преди 55 минути, N1K17Y написа:

Как па не видя нищо Оурелско в това да започневш война, опа, специална военна операция, за да има мир? 

РозАвко, а за "освобождението" на Косово с огромната помощ от НАТО имаш ли коментар или отново ще замълчиш като пукал? :clown:

Та като казах Косово виж каква хвалебствена статия има в "Politico" за освободителитe на косовските сепаратисти: 🤡🤡🤡

Politico: Тони Блеър се срещна с Тониблер, Тониблер, Тониблер, Тониблер и Тониблер

Бившият британски премиер се ползва със статут на герой в Косово заради ролята, която изигра в освобождението на страната.

В понеделник бившият министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър пристигна в Косово, за да отбележи 25-годишнината от края на войната със Сърбия, и бе топло посрещнат от президента Вьоса Османи, група деца, развяващи британски знамена и петима мъже на име Тониблер.

Това не е правописна грешка. Името Тониблер произхожда от Косово в чест на Блеър заради ролята, която той изигра за освобождаването на страната.

Блеър не за първи път се среща с косовски граждани, кръстени на него. През 2010 г., по време на посещение в столицата на страната, той се среща с девет момчета, кръстени в негова чест, като му казаха, че името му е "доста разпространено" в Косово.

Блеър не е единственият световен лидер, който се ползва с голямо уважение и почит в Косово. На името на бившия президент на САЩ Бил Клинтън е кръстена улица в Прищина, както и издигната 11-метрова статуя, бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт също има собствен паметник. Имената Клинтън и Мадлин също са често срещани в Косово след войната.

https://www.politico.eu/article/tony-blair-meets-tonibler-tonibler-tonibler-tonibler-and-tonibler/

преди 2 часа, Киро Н. написа:

Слушай Косе 

НАТО тръгна с рогата напред. Твойте дрони заминават някъде в военните престъпления.

Сега ще почне сериозна ескалация. Затвори зурлата най-накрая.

Слушай Кире, аз си чакам видеото от април 2023. Пък ти продължаваш да ми говориш за друго. Кое не ти е ясно че да ги поясня. Ти си най-тъпата халиционираща ватенка тук ако не си разбрал. Виждаш видеа, виждаше май месец , виждаше април месец. Сподели поне на какво си че да ги видим и ние тия работи. Просто не е честно вече.

Лека дрононарезка:

Шесе пренареждат керемидите явно:

GP5QvMtXEAAepbG?format=jpg&name=large

То и затова РЕБ-а отгоре не работи. Не е щото не помага - спрян е за техническа профилактика на лампите.

...после ще поискат и натовски войници по задължителната процедура, защото украинското пушечно месо не е безкрайно число:

Столтенберг: Доставките на оръжия за Украйна ще станат задължителни за страните от НАТО

"Видяхме, че Съединените щати прекараха 6 месеца в съгласуване на допълнителна помощ за Украйна, също така виждаме, че не всички страни от НАТО доставят оръжия. Ако превърнем това от доброволни доставки в задължителни ангажименти към НАТО, тогава, разбира се, доставките за Украйна ще станат по-мащабни и надеждни", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в Брюксел. 

преди 44 минути, Flashback написа:

РозАвко, а за "освобождението" на Косово с огромната помощ от НАТО имаш ли коментар или отново ще замълчиш като пукал? :clown:

Та като казах Косово виж каква хвалебствена статия има в "Politico" за освободителитe на косовските сепаратисти: 🤡🤡🤡

Politico: Тони Блеър се срещна с Тониблер, Тониблер, Тониблер, Тониблер и Тониблер

Бившият британски премиер се ползва със статут на герой в Косово заради ролята, която изигра в освобождението на страната.

В понеделник бившият министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър пристигна в Косово, за да отбележи 25-годишнината от края на войната със Сърбия, и бе топло посрещнат от президента Вьоса Османи, група деца, развяващи британски знамена и петима мъже на име Тониблер.

Това не е правописна грешка. Името Тониблер произхожда от Косово в чест на Блеър заради ролята, която той изигра за освобождаването на страната.

Блеър не за първи път се среща с косовски граждани, кръстени на него. През 2010 г., по време на посещение в столицата на страната, той се среща с девет момчета, кръстени в негова чест, като му казаха, че името му е "доста разпространено" в Косово.

Блеър не е единственият световен лидер, който се ползва с голямо уважение и почит в Косово. На името на бившия президент на САЩ Бил Клинтън е кръстена улица в Прищина, както и издигната 11-метрова статуя, бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт също има собствен паметник. Имената Клинтън и Мадлин също са често срещани в Косово след войната.

https://www.politico.eu/article/tony-blair-meets-tonibler-tonibler-tonibler-tonibler-and-tonibler/

Ти ще ми отговориш ли на поне един въпрос преди да ме питаш нещо друго, пукале? :giggle1:

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Ти ще ми отговориш ли на поне един въпрос преди да ме питаш нещо друго, пукале? 

Първо ти трябва да отговаряш, все пак освобождението на Косово беше преди освобождението на Крим, Донбас и цяла Новорусия. 

С Косово САЩ отвориха кутията на Пандора, та не виждам защо продължавате да се тръшкате и да циврите за териториалната цялост на изкуственото образувание Украйна.

преди 2 минути, Flashback написа:

Първо ти трябва да отговаряш, все пак освобождението на Косово беше преди освобождението на Крим, Донбас и цяла Новорусия. 

С Косово САЩ отвориха кутията на Пандора, та не виждам защо продължавате да се тръшкате и да циврите за териториалната цялост на изкуственото образувание Украйна.

Аз за никакво освобождение не те питам, а за Оруел, за който ти повдигна темата :giggle1:

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Аз за никакво освобождение не те питам, а за Оруел, за който ти повдигна темата :giggle1:

Изказването на клоуна Йенс наистина засенчва Оруел! 

РозАвко, вместо да се хилиш идиотски, напрегни я тази единствена мозъчна клетка и си отговори на въпроса според кое международно право сепаратистите в Косово с помощта на НАТО/САЩ имат право да се отцепят от Сърбия, но донбасци и кримчани нямат това право?!

За да те улесня да намериш отговор: след референдума в Крим Путин цитира заявлението на САЩ пред Международния съд на ООН, направено на 17 април 2009 г. относно Косово: "Декларациите за независимост често може и да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че нарушават международното право". Повтарям, това подчертаното е заявление на САЩ пред ООН във връзка с отцепването на Косово от Сърбия.

И Путин тогава попита: "Ако това изявление на САЩ пред ООН е легитимно за Косово, където дори не се провежда никакъв референдум, защо то да не е валидно и за Крим?"

преди 13 часа, Митко Вълчев написа:

плевенското недоразумение

Из българско недоразуменията са ми до болка познати. 

НО:

Самото недоразумение в ЕС е, че Русия е враг! Процесите които са се случвали преди Русия да анексира Крим се замаскираха и се получи това недоразумение. 

Определено някои има интерес и то голям отново светът да се милитаризира и се върне в лоното на "Студената война". Тя към момента е само финансова, т.е. да се отнемат финансите на руските олигарси които са си държали парите извън Русия. 

Факта: В Украйна има множество които са със руско самосъзнание и именно тях ги пречупват. Това обаче не стана по начина по който някои си мислеха и се стигна до този военен конфликт в близост до руската граница. 

Не отчетоха, че Путин не ще направи грешката на Сталин! ;) Русия помни урока си от ВСВ. Множество в НАТО не осъзнават неонацизма в редиците си. 

На света това ли му трябва -> Свръх въоръжаване? Нова "Студена война' на кой е изгодна? 

Някои трезвеници трябва да си задействат менталното, а не милитъри съзнание и да се тръгне към преговори за мир. Русия е готова! Тя бе готова и преди да вземе тези крайни политически военни действия, но има ли умен в ЕП и изобщо сред тези които са на власт в ЕС? 

А, пълното недоразумение е: Един малоумен актьор изигравайки Президент се вживя до безумие в тази роля и бе избран за действащ президент на Украйна. 

Та плевенското недоразумение е "рядко щастие" в сравнение на украинското недоразумение с име Зеленски. :) 

Рядко влизам в тази тема, но тя е постоянно е 'гореща' и как да не сипя и аз своя дан тип "масло в огъня". :)  

И ти си тръгнал да ми обръщаш специално внимание към плевенското недоразумение. :) Не ме разсмивай. Моля! :) 

преди 11 часа, maxthon написа:

Кога да очакваме превода на парите към германска страна?

Колко ли пуканки ще трябва да приготвя докато се стигне до там? Никой няма да си получи парите.

Малко преди да бъдат свалени санкциите за Русия. Щото иначе няма шанс да бъдат. И няма да са само тези.

преди 10 часа, maxthon написа:

Обикновено това се получава когато хората не са доволни от политиката, която се води. Поне така пише в дебелите книги по демокрация. Шолц ако прецени, че ще минизимира щетите от това да остане докрай като предизвика предсрочни избори, може пък и да го направи по примера на Макрон.

Дружинката путинка, има ли обяснение, защо след такава изборна победа и 25 години на власт на путя, Русия е такава пародия на нормална и успешна държава?

преди 9 часа, andiay написа:

Колкото и подробно да ти пише човек - се тая....

Не се опитвам да те размазвам бре Миниминче анимирано....

Глупостта никой нимой я размаже...

Тя сама се омазва....

На нормално интелигентните хора, мога да кажа и с две думи това, което на такива като теб не мога да кажа и с 2 000....

Не аз нищо не казвам, а ти нищо не разбираш....

Искаш ли верно да ти обясня с картинки ка се цитира пасаж от коментар, че е очеизвадно, че по друг начин нема да успееш?

Искаш поименно да ти изброя за къде кое някъде се отнася?

Нема проблем, нормално е да не ти е ясно....

Първото някъде 'с цел" - Китай, САЩ, Русия.... да продължавам ли?

Второто някъде "от глупост" - Почти целият ЕС, Канада, а най-вече Австралия.... има и още - да продължавам ли?

Третото някъде "копиране", съчетано и с глупост и паника - всички страни като България, плюс Индия, Великобритания и подобни на тях....

Още да продължавам ли?

Правото на придвижване, правото да излизаш без разрешение от дома си, правото на медицинска помощ (за неща несвързани с ковида), правото на нормален образователен процес, правото да упражняваш професията си, правото да имаш всички права като всеки гражданин, ако откажеш ваксиниране, в Австралия даже бяха изградени лагери за принудително настаняване на отказали ваксинация.... има и още....

Да продължавам ли?

Нормално е за теб да напишеш подобна глупост...

Нито една от тези мерки по никакъв начин не може да спре разпространението на вирус, който има дълъг инкубационен период, а на всичкото отгоре над 97% от прихваналите го или нямат никакви симптоми, или имат слабоизразени симптоми, характерни за който и да е респираторен вирус...

Ти си типичният пример за неграмотник, който по всяко време ще е готов да замени, която и да е своя свобода срещу имагинерна сигурност...

А още много отдавна, един от бащите на САЩ е казал "Който е готов да замени свободи за сигурност, той не заслужава нито свобода, нито сигурност"...

Ако не бе рухнал комунизма ти щеше да си в челните редици на екзалтирано скандиращите "КПСС - БКП"....

Швеция постъпи мъдро, а не Запада като цяло....

От другия "лагер" мъдро, макар и с някои условности, постъпи Беларус...

Единствените работещи мерки бяха спазването на дистанция и да няма струпване в затворени пространства....

Всички останали мерки бяха напълно безполезни, а някои даже вредни...

Вируса затихна не поради "адекватните" мерки, а поради биологичните закони - постепенно мутира към все по-безвредни форми, а и човешката популация постепенно се адаптира към него....

Както се е случвало милион пъти назад в историята на човечеството....

Всеки вирус, който днес смятаме за почти безвреден, някога е бил непознат и много опасен за човека....

К-19 в никакъв случай не най-страшното нещо, с което сме се сблъсквали...

Грипният при появата си е бил в пъти по-смъртоносен и е атакувал предимно деца и млади хора....

В много страни и тогава са наложили подобни рестрикции и ползата е била нулева....

Но... необразовано пародийно недоразумение като теб е нормално да приема на доверие, че някой го защитава....

Минимунчо, Русия и Китай бяха сред тези, които налагаха мерките с цел, както посочих по-горе....

Като първоизточника на всички мерки бе Китай, даже от там се копираха злощастните протоколи за лечение....

Карантинираха градове из цяла Европа бе неграмотний....

Та дори и в България - Банско, при това без нито един болен, а както се установи последствие и без нито един заразен...

Всички копираха от Китай....

Предполагай си, щом ти върши работа....

Чешкането си е твоя фикция, не моя....

Чешкане от или на друг мъж пък съвсем...

И имаш пълното право да ползваш сека своя фантазия, която те стимулира....

Явно и за това не си в състояние 100 % да схванеш кво ти се пише, говори и т.н....

Щот го имаш за нещо казано от седмокласник....

А твоето развитие е спряло още в началното.....

Затуй и митата са по-ввжни от собствеността, тренда нема никво значение, низнайш ко е социална група, имало "обществено значими и обществено незначими професии", "фашизма е нещо, което е отречено от фашизма" и  още, и още...

Материализирана пародийна еманация на героите на Доньо Донев....

И на тримата...

Па ча си тръгнал да преценяш кое образование става....

В каквато и тема да участваш освен глупости, които дори не схващаш, друго нимой да предложиш....

Поради природата, дарила те с КИ под 50....

Жмунка толкова ненапъващо пишеш, че имам чувството че ще започнеш дам да си вярваш на глупостите които съчиняваш. Ти си точно никой дори в тази тема и този форум, но си капацитет от последна инстанция за Ковида, лечението му, конспирациите които стоят зад него. Толкова си зле, че сравнени с тебе дори потребители като atj и велев изглеждат адекватни, а това си е наистина постижение.

Тцъ, щом не му го е казал и некой, който той вярва, че е авторитет, то и в дома си да види нещо, пак нема да се е случило....

Във всеки случай, шанса да повярвам на някой който се хвали, че може да лъже дори когато казва истината и че лукавството се развива с годините и не е добро (но) и лошо. Айде моля ти се Глупи.

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Паниката породена от страх. Само идиотите са безстрашни...Така е. Дори може да не е напълно безпочвен. 

Интересното е, че понякога страхът се противопоставя на алчността и авантюризма и може да бъде полезен. 

Ха, най-после схвана, албаски реотане.  :) По принцип ги подкрепям, но не ми пука за тях, а и съм човек, който трудно се разделя с парите си.  :) 

Ако хвалех Путин щеше да ме допуснат до онзи сайт. Не ми стана ясно как са разбрали какво е отношението ми към Путин и СВО. Имаш ли някаква идея? 

То на никой не му става ясно, как са стигнали до този извод.

Тцъ, щом не му го е казал и некой, който той вярва, че е авторитет, то и в дома си да види нещо, пак нема да се е случило....

Във всеки случай, шанса да повярвам на някой който се хвали, че може да лъже дори когато казва истината и че лукавството се развива с годините и не е добро (но) и лошо. Айде моля ти се Глупи.

преди 1 час, dioib написа:

Из българско недоразуменията са ми до болка познати. 

НО:

Самото недоразумение в ЕС е, че Русия е враг! Процесите които са се случвали преди Русия да анексира Крим се замаскираха и се получи това недоразумение. 

Определено някои има интерес и то голям отново светът да се милитаризира и се върне в лоното на "Студената война". Тя към момента е само финансова, т.е. да се отнемат финансите на руските олигарси които са си държали парите извън Русия. 

Факта: В Украйна има множество които са със руско самосъзнание и именно тях ги пречупват. Това обаче не стана по начина по който някои си мислеха и се стигна до този военен конфликт в близост до руската граница. 

Не отчетоха, че Путин не ще направи грешката на Сталин! ;) Русия помни урока си от ВСВ. Множество в НАТО не осъзнават неонацизма в редиците си. 

На света това ли му трябва -> Свръх въоръжаване? Нова "Студена война' на кой е изгодна? 

Някои трезвеници трябва да си задействат менталното, а не милитъри съзнание и да се тръгне към преговори за мир. Русия е готова! Тя бе готова и преди да вземе тези крайни политически военни действия, но има ли умен в ЕП и изобщо сред тези които са на власт в ЕС? 

А, пълното недоразумение е: Един малоумен актьор изигравайки Президент се вживя до безумие в тази роля и бе избран за действащ президент на Украйна. 

Та плевенското недоразумение е "рядко щастие" в сравнение на украинското недоразумение с име Зеленски. :) 

Рядко влизам в тази тема, но тя е постоянно е 'гореща' и как да не сипя и аз своя дан тип "масло в огъня". :)  

И ти си тръгнал да ми обръщаш специално внимание към плевенското недоразумение. :) Не ме разсмивай. Моля! :) 

Обичам някой геостратег от твоя калибър, да тръгне да ми обяснява как някой сра на Путин в гащите и му е  виновен за това, че се само прецака в Украйна и върна Русия десетилетия назад.  Мир е възможен веднага, ако путин изтегли армията си от Украйна. Русия май също не помни как се стигна до ВСВ и каква беше нейната заслуга за нея още 1939. Нито кои държави имат огромна заслуга, тя днес да не е най голямата немска колония. То чунким му е първата агресия, откакто е на власт на путин и все не е виновен.  Че плевенския е "рядко щастие " съм съгласен напълно.

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Специално за @Киро Н.- по успешни фантазии и да намери видеото от април 2023:)

Конкуренцията..

Пак неправилно паркиране:

Когато си чувал ч си на безаналогова техника ама дрона ти промени мнението за нея:

Бодря дрононарезка с включени буханки за закуска

Месото от Шри Ланка не достига:

Както и ПВО-то:

Нещо гори трети ден 

Воя за касетъчните х101 вече е неописуем .

Те ги сваляли, бомбичките се сипели и гърмели. Някой с закъснение.

Зеля пак чака пари, НекроКосьо ни занимава с дрони.

Косе г-н Буданов вчера заяви че дроните не печелят войната !

И за кво се даваха пари - аааа Косьовци да мачкат мазни пачки :)

преди 12 часа, maxthon написа:

Кога да очакваме превода на парите към германска страна?

Колко ли пуканки ще трябва да приготвя докато се стигне до там? Никой няма да си получи парите.

"На международном экономическом форуме в Петербурге не заключили ни одного крупного контракта с иностранцами
https://www.moscowtimes.ru/2024/06/10/n ... mi-a133595

ПМИФ спокойно могат да го прекръстят на ПИФ (като детския комикс)." Не е към този ти пост, но да не пропуснеш. Сделки за 60 милиарда долара, но само ПЕТ процента с чужди държави. Има няма три милиарда така на око. Сериозно постижение в планетарен мащаб. Не мислиш ли?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Малко преди да бъдат свалени санкциите за Русия. Щото иначе няма шанс да бъдат. И няма да са само тези.

Дружинката путинка, има ли обяснение, защо след такава изборна победа и 25 години на власт на путя, Русия е такава пародия на нормална и успешна държава?

Жмунка толкова ненапъващо пишеш, че имам чувството че ще започнеш дам да си вярваш на глупостите които съчиняваш. Ти си точно никой дори в тази тема и този форум, но си капацитет от последна инстанция за Ковида, лечението му, конспирациите които стоят зад него. Толкова си зле, че сравнени с тебе дори потребители като atj и велев изглеждат адекватни, а това си е наистина постижение.

То на никой не му става ясно, как са стигнали до този извод.

Обичам някой геостратег от твоя калибър, да тръгне да ми обяснява как някой сра на Путин в гащите и му е  виновен за това, че се само прецака в Украйна и върна Русия десетилетия назад.  Мир е възможен веднага, ако путин изтегли армията си от Украйна. Русия май също не помни как се стигна до ВСВ и каква беше нейната заслуга за нея още 1939. Нито кои държави имат огромна заслуга, тя днес да не е най голямата немска колония. То чунким му е първата агресия, откакто е на власт на путин и все не е виновен.  Че плевенския е "рядко щастие " съм съгласен напълно.

Първо утучни границите на влияние между Киев и Москва. 😀 

Русия вече не влиза в съюзи. Тя е Федерална Република. В нея има автономия. Това не е държавност, а съжителства е на различни етности с обща цел = благо за всяка административно независима единица. 

Виж структурата й. Уж начетен човек си, а не виждаш очевадното - Путин не е актьор или поставено лице! 

Уви ти се изявяваш на Геополитик тук и то с възгледи от тоталитаризма.  Дори не зачиташ, че тук вси сме равнопоставени и беседваме на аматьорско ниво. 

За разлика обаче от други, то аз не ползвам жаргонни, а с прости думи споделям гледната си точка. 

Путин не е проблема! Нито руснаците! 

Проблема е на тези които желаят да властват над руски теритирии.

В Украйна има и руснаци. Те не са против Путин, а са против влиянието на Москва по дадени територии между Русия и Украйна. Някои пожелава да са независими републики и да са в състава на РФ. Кой реши да са под властта на Киев? 

Налагат се пронативски възгледи по насилствен начин чрез психологични способи на миналия век

преди 8 минути, dioib написа:

Първо утучни границите на влияние между Киев и Москва. 😀 

Русия вече не влиза в съюзи. Тя е Федерална Република. В нея има автономия. Това не е държавност, а съжителства е на различни етности с обща цел = благо за всяка административно независима единица. 

Виж структурата й. Уж начетен човек си, а не виждаш очевадното - Путин не е актьор или поставено лице! 

Уви ти се изявяваш на Геополитик тук и то с възгледи от тоталитаризма.  Дори не зачиташ, че тук вси сме равнопоставени и беседваме на аматьорско ниво. 

За разлика обаче от други, то аз не ползвам жаргонни, а с прости думи споделям гледната си точка. 

Путин не е проблема! Нито руснаците! 

Проблема е на тези които желаят да властват над руски теритирии.

В Украйна има и руснаци. Те не са против Путин, а са против влиянието на Москва по дадени територии между Русия и Украйна. Някои пожелава да са независими републики и да са в състава на РФ. Кой реши да са под властта на Киев? 

Налагат се пронативски възгледи по насилствен начин чрез психологични способи на миналия век

Путин не е проблема, той просто си взема своето. А неговото е всичко което той реши и му бъде позволено да си вземе? Русия вече не е добре дошла в съюзи иначе веднага би сключила такъв с Китай например. От вчера новина как Армения стартира напускане на ОДКБ. Някой е пожелал да властва над руските територии? Явно бисерите са хиляди които ще родите тук. Международното право, договори , закони реши  живеещите на украинска територия, да са под властта на Киев. В части от България има компактно турско население, кой реши да е под властта на София?

преди 14 часа, maxthon написа:

Вероятно също толкова колкото и в обратна посока. Въпроса си остава. Кой на куково лято ще си получи парите?

Защо руски троле ,на куково лято? Че руският пром все още някъде внася газ в ЕС,дори путин иска хъб в Турция  ,ако се вземе решение може и да се конфискува газ ,също има руски средства блокирани,може и тръби от потоците да се вземат -решения много ,но в един момент промът ще моли за да започне да доставя  в ЕС ,защото е пътник иначе -замразява вече сондажи ,загубите ще се увеличават ,той може да съществува само с тръбите към ЕС и рано или късно ще клекнат-тогава ще плащат с лихвите,троле.

Арабските страни се вглеждат в БРИКС и са на руските позиции.  Иран и Саудитска Арабия дори си нормализираха отношенията с посредничеството на КНР и РФ.  Египет официално изоставиха долара.  В Либия, Сирия и Ирак има антиамерикански нагласи.     Зеленски щял да ги убеждава за своята мирна формула.  Той украинските казаци не успява за нищо да убеди,  какво да говорим за другите държави в света.    

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Ем значи и санкциите няма да бъдат свалени. Швабите да се оправят както намерят за добре. До тук са намерили много добре.

преди 36 минути, Митко Вълчев написа:

"На международном экономическом форуме в Петербурге не заключили ни одного крупного контракта с иностранцами
https://www.moscowtimes.ru/2024/06/10/n ... mi-a133595

ПМИФ спокойно могат да го прекръстят на ПИФ (като детския комикс)." Не е към този ти пост, но да не пропуснеш. Сделки за 60 милиарда долара, но само ПЕТ процента с чужди държави. Има няма три милиарда така на око. Сериозно постижение в планетарен мащаб. Не мислиш ли?

И сумата се оказва двойно по-голяма от тази миналата годината. Сериозно постижение от планетарен мащаб. Не мислиш ли? Тези пари явно ще ги изкопаят от някъде за да се случат тези сделки.

преди 12 часа, Flashback написа:

Дружинката "Козяк-Бандера" има ли някакво обяснение защо Макрон и Шолц получиха леден душ на изборите в неделя?!

Слаб, жалък канцлер Шолц, унищожен от собственото си малодушие.

Politico: Времето на Олаф Шолц изтича

Докато всички погледи са вперени в предсрочните избори във Франция, Германия също може скоро да се изправи пред предсрочен вот.

https://www.politico.eu/article/spd-olaf-scholz-chancellor-germany-europe-elections-voting-reform/?utm_source=Twitter&utm_medium=social

Троле НЕ се ентусиазирай много ,защото може и сигурно ще дойде по-решителен от Шолц,особено ако е настроен реваншиски и тогава и немски ракети ще има за Украйна и още много оръжия за украинците

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.