Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Косьо, това ти  ли си? Бая стара снимка е. 

Не ми отговори на въпроса. 

В тоталитарните държави слабите не оцеляват дълго. Замисли се над това

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, kosyo написа:

В тоталитарните държави слабите не оцеляват дълго. Замисли се над това

Аз съм живял в тоталитарна държава и съм оцелял, мен не ме мисли. 

Отговори ми за мирния план. Ако трябва нещо да го преправя и тогава да го пращам на Путин и Зеленски. Един авер казва, да променя датата на 24.02.2032 година. Ама туй е много бе! 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Е, малко ли беше ковидът и две войни, които продължават?  Кажи им да го отложат. 

ковида бе с малка смъртност - трябва да умрат 1/3 от света

sshot-4.png

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Аз съм живял в тоталитарна държава и съм оцелял, мен не ме мисли. 

Отговори ми за мирния план. Ако трябва нещо да го преправя и тогава да го пращам на Путин и Зеленски. Един авер казва, да променя датата на 24.02.2032 година. Ама туй е много бе! 

Колкото и да я смяняш няма да помогне.

преди 1 минута, kosyo написа:

Колкото и да я смяняш няма да помогне.

Тогава какво да променя? Къде е слабото място на плана? Опитал съм се да удовлетворя и двете страни, а и е справедливо. Кой каквото вземе до тази дата, негово е. Да се напънат щом искат повече. 

преди 7 часа, BANKATA написа:

Кога някой им е пречил?

Аз обяснявах цяла вечер, но ефект никакъв. Да стреляш по Донбас си е директен метод за убеждаване как точно да се определиш. Или казано по друг начин ето ти този, който пречи на едни хора да се определят. Това ли е най-правилен начин да накараш хората да се определят?

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Опитал съм се да удовлетворя и двете страни, а и е справедливо.

Ама то не може така и двете страни. Инвеститора не дава....

П.С. Тази сутрин е имало пореден превод на репарации към Укайна. Очаква се всичко да бъде традиционно свалено включително репарациите от разрушения морски флот.

След падането на Бахмут през май 2023 г. и падането на Авдийвка през февруари тази година руските сили превземаха едно след друго села и заеха позиции близо до Часив Яр.                    

Ако Русия превземе Часив Яр, тя ще получи контрол върху ключови украински маршрути за снабдяване, което сериозно ще затрудни операциите в района.   В крайна сметка падането на Часив Яр би означавало, че последните украински крепости в Донецка област - градовете Костантиновка, Дружковка, Краматорск и Славянск скоро ще бъдат също атакувани.

преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

Напълно умиране няма. Има по тъп начин и по неизбежен начин. 

Тези в Киев не се усещат и нямат чувство за мярка.  Не им работи и инстинкта за самосъхранение.   Одеса и Николаев също са проруски градове.  Като нищо ще ги загубят и тях.   Биха останали без достъп до Черно море. Без нито едно пристанище.   

„Ние сме наясно, че войната промени съотношението на силите в нашия Черноморски регион и че руският флот никога повече няма да господства в тези води. Украйна ще преследва и по море своите национални интереси и тези на своите партньори, както и ще брани транспортните маршрути“, посочва украинският държавен глава.  Зеленски дори не усеща наличието на реалната  заплаха.  Ако Одеса и Николаев се разбунтуват -  и на тях ли ще изпрати антитерористична военна операция?   Обаче руската армия е твърде близо.

Пан Зельо в снощното си традиционно видеообръщение към хохлите, които държи като заложници: "Ще изгоним Русия от Черно море". 🤡🤡🤡

Кървавият клоун още повече настървява руснаците да си вземат обратно Одеса и въобще цялото украинско черноморие. 

Днес посред бял ден Киев си получи ракетите.

Кое натрупа последната точка негатив - не е ясно.

Резултата - за начало няма да има ток - бая време.

Другото ще се разбере чак довечера.

Укрите вдигат нечовешки вой за някаква детска болница - нека си припомним площада на Белгород и дроните по пътищата.

Днес посред бял ден Киев си получи ракетите.
  Кое натрупа последната точка негатив - не е ясно.
  Резултата - за начало няма да има ток - бая време.
  Другото ще се разбере чак довечера.
 Укрите вдигат нечовешки вой за някаква детска болница - нека си припомним площада на Белгород и дроните по пътищата.

Нека вдигат вой и за елементите от бойната глава на Пво намерени около болницата....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Орбан: Нe мога да си представя поражение на Русия в Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че му е трудно да си представи поражение на Русия в Украйна, имайки предвид баланса на силите, оръжията и технологиите,  в интервю за заместник-главния редактор на вестник "Билд" Пол Ронцхаймер. Коментирайки срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, Орбан подчерта, че "той (Путин) има ясна представа какво ще се случи и как Русия ще победи". 

"Имах възможност да разговарям и с украинския, и с руския президент и повярвайте ми, следващите два-три месеца ще бъдат много по-брутални, отколкото си мислим", продължи Орбан.

"Путин не може да загуби, ако погледнете военните, оръжията и технологиите. Победата над Русия е идея, която е трудно да си представим. Възможността Русия наистина да бъде победена е напълно извън въображението", каза Орбан. 

Орбан прогнозира, че "ситуацията на фронта ще се влоши през следващите месеци". "Има много оръжия и руснаците са настроени по-решително", каза той. Затова, според него, "сега е подходящият момент да се премине от политика на война към политика на мир".

преди 7 часа, maxthon написа:

Аз обяснявах цяла вечер, но ефект никакъв. Да стреляш по Донбас си е директен метод за убеждаване как точно да се определиш. Или казано по друг начин ето ти този, който пречи на едни хора да се определят. Това ли е най-правилен начин да накараш хората да се определят?

Ама то не може така и двете страни. Инвеститора не дава....

П.С. Тази сутрин е имало пореден превод на репарации към Укайна. Очаква се всичко да бъде традиционно свалено включително репарациите от разрушения морски флот.

Да го сменим, щом не е справедлив.

Така ли стана? Значи Украйна спечели войната, щом получава репарации...

преди 3 часа, attj написа:

Тези в Киев не се усещат и нямат чувство за мярка.  Не им работи и инстинкта за самосъхранение.   Одеса и Николаев също са проруски градове.  Като нищо ще ги загубят и тях.   Биха останали без достъп до Черно море. Без нито едно пристанище.   

Ами не работи. Пълнят си джобовете (сметките) и не отиват на фронта. 

Ей за това живея

Но има уникален нов момент - един от каналите заплаши с терористична акция в Москва :)

Това е ново - всичко ще си кажат :)

ПП

Искам да знам как различават крилатите ракети в полет ?

IMG_20240708_150111_209.jpg

преди 1 час, Flashback написа:

Орбан: Нe мога да си представя поражение на Русия в Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че му е трудно да си представи поражение на Русия в Украйна, имайки предвид баланса на силите, оръжията и технологиите,  в интервю за заместник-главния редактор на вестник "Билд" Пол Ронцхаймер. Коментирайки срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, Орбан подчерта, че "той (Путин) има ясна представа какво ще се случи и как Русия ще победи". 

"Имах възможност да разговарям и с украинския, и с руския президент и повярвайте ми, следващите два-три месеца ще бъдат много по-брутални, отколкото си мислим", продължи Орбан.

"Путин не може да загуби, ако погледнете военните, оръжията и технологиите. Победата над Русия е идея, която е трудно да си представим. Възможността Русия наистина да бъде победена е напълно извън въображението", каза Орбан. 

Орбан прогнозира, че "ситуацията на фронта ще се влоши през следващите месеци". "Има много оръжия и руснаците са настроени по-решително", каза той. Затова, според него, "сега е подходящият момент да се премине от политика на война към политика на мир".

От моторетките или от електрическите тротинетки се впечатли повече? 

Енчо 1 

Победа ли чакаш драги :)

Току що смениха ф16 с миг29.

Никой не иска да си има работа с Путин.

Протестното движение на украинските бежанци набира скорост в цяла Европа и всъщност неволно играе в ръцете на руската армия, унищожавайки оръжия и техника още преди пристигането им в Украйна.

Чрез саботажи, палежи и експлозии на територията на Румъния украинци от организацията "Съпротива" унищожиха и повредиха:

— Газовият терминал BulRom Implekx близо до румънския град Сирет, координати 47.933975, 25.971136, палеж е извършен на 3 юли в шест сутринта, пожарът продължава на терминала няколко дни, като почти напълно унищожава инфраструктурата на газопровода и терминала;

— товарен влак със снаряди, безпилотни летателни апарати, ракети и компоненти за Украйна, координати 47.876503, 25.996639, по железопътна линия, предназначена изключително за изпращане на стоки по украинско направление и без други разклонения;

— Голям военен склад за оръжие и оборудване, предназначен за изпращане в Украйна в румънския град Слобозия, координати 47.7678392, 26.0556328;

— Голям военен склад с оръжие и оборудване, предназначен за изпращане в Украйна в румънския град Слатиоара.

Украинското партизанско антивоенно движение бързо се разпространява на териториите на Полша, Молдова, Румъния и други страни, които подкрепят режима на Зеленски и наливат масло в огъня на войната.

преди 1 час, Киро Н. написа:

Искам да знам как различават крилатите ракети в полет ?

Най-важното е, че е обявено за липса на жертви в болницата. Тоест днес украинците деца не са убили.....

Бандеровската пропаганда е уникална - не е ясно дали и как ще изгонят украинските казаци от районите около Черно и Азовско море...   Та те живеят там от векове...   Направо ги насърчават да се преместят всички те  в РФ.    И непрестанно все просят и плачат пред колективния Запад. За какво им са на НАТО такива хора?    

преди 9 минути, maxthon написа:

Най-важното е, че е обявено за липса на жертви в болницата. Тоест днес украинците деца не са убили.....

Събитията около болницата-Ракетата Patriot PAC-3, уловена на видео, се разбива на земята.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.