Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Миро респром мой

Киев имаше не ешалонизирана отбрана , а Тотална пво  остатък от СССР снабдена с хиляди ракети в55 най масовата универсална зенитна ракета.

В Киев имаше 30-50 комплекса с300пт (стационарно с300)

Проблема им беше че сваляха всичко което засечаха без ограничения.

Руските масирани нападения губеха повече от 50% от пуснатите ракети.

Просто изхарчиха планина от боеприпаси и сега са долу в дупката.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Няма нови граници.

Има стари граници които рашистан наруши и превзе незаконно територии с тотален терор, изпепелена земя, сринати градчета  и война.

:hush:

От началото на широкомащабната война Украйна постоянно призовава за предоставяне на пълно ешалонизирано ПВО .

Такова до ден днешен не е достаавено в пълнота, а рашистктие изроди се радват  на това.

И плюят усилията на запада да защитят украинците от този тотален рашистки терор.

Ако някой се вмъкне вкъщи и ме обере, после имам ли право да се оплача, че никой не ми е предоставил алармена система и блиндирана врата, която почти никой не може да отключи или разбие? Аз ли съм виновен или тези безотговорни хора (държавата, общината или филянкишията),които не са  ми предоставили безплатно изброеното? 

Излиза, че страните от НАТО и ЕС са виновни за рашисткия терор. Да бяха предоставили безплатно и навреме ешалонизирано ПВО, а не да се ослушват, като шопари в чужд кукуруз. 

Една страна която реши да воюва с Русия, независимо дали е нападната или не, трябва да може да й се противопостави сама, а не да разчита на чужда помощ. Никой на никого не е длъжен, освен ако не е съюзник в отбранителен блок. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Ако някой се вмъкне вкъщи и ме обере, после имам ли право да се оплача, че никой не ми е предоставил алармена система и блиндирана врата, която почти никой не може да отключи или разбие? Аз ли съм виновен или тези безотговорни хора (държавата, общината или филянкишията) не са  ми предоставили безплатно изброеното? 

Излиза, че страните от НАТО и ЕС са виновни за рашисткия терор. Да бяха предоставили безплатно и навреме ешалонизирано ПВО, а не да се ослушват, като шопари в чужд кукуруз. 

Една страна която реши да воюва с Русия, независимо дали е нападната или не, трябва да може да й се противопостави сама, а не да разчита на чужда помощ. Никой на никого не е длъжен. 

Въобще осъзнаваш ли какви глупости пишеш ?

Избиването на руски деца за мен е геноцид, който не трябва да бъде простен и забравян.

Всяка една украинска трябва да знае, че тя и държавата и ще плащат скъпо и пресксъпо за избитите руски цивилни дечица в Белгород!

току-що, miro20 написа:

Въобще осъзнаваш ли какви глупости пишеш ?

Виж какво съм допълнил. Украйна не членува нито в НАТО, нито в ЕС. Никой не й е длъжен за нищо. Дори и рашистите да я унищожат цялата и избият всички украинци. Мен не ме интересува. Не отричам , че са нападнати и Русия не спазва международното право. 

преди 8 минути, Киро Н. написа:

Миро респром мой

Киев имаше не ешалонизирана отбрана , а Тотална пво  остатък от СССР снабдена с хиляди ракети в55 най масовата универсална зенитна ракета.

В Киев имаше 30-50 комплекса с300пт (стационарно с300)

Проблема им беше че сваляха всичко което засечаха без ограничения.

Руските масирани нападения губеха повече от 50% от пуснатите ракети.

Просто изхарчиха планина от боеприпаси и сега са долу в дупката.

Кире, объркан съм човек. Тая държава я няма от май месец , ти още я споменаваш. Някаква обсебия ли имаш?

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Виж какво съм допълнил. Украйна не членува нито в НАТО, нито в ЕС. Никой не й е длъжен за нищо. Дори и рашистите да я унищожат цялата и избият всички украинци. Мен не ме интересува. Не отричам , че са нападнати и Русия не спазва международното право. 

Класически нацист.

пардон.. рашист....

преди 1 час, miro20 написа:

Няма нови граници.

Има стари граници 

И какво следва с привършването на бандеровците?   

преди 8 минути, Anneliese написа:

Избиването на руски деца за мен е геноцид, който не трябва да бъде простен и забравян.

Всяка една украинска трябва да знае, че тя и държавата и ще плащат скъпо и пресксъпо за избитите руски цивилни дечица в Белгород!

Преди Белгород  любимите ти рашисти зибиха стотици украински деца из цяла Украйна .

Защо не се самосезира тогава ?

Освен това, самите твои любими рашисти  в лицето на руската омбудсманка признаха за 730 хил депортирани украински дЕЦА в рашистан.

Закоето путлер е обявен за военопрестъпник .

Защо не се интересуваш от това съвременно еничарство и каква е съдбата на 730 хиляди украински деца насилствено разделени  от своите родители от рашистките изроди ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

Класически нацист.

пардон.. рашист....

Кой тоз? Не съм аз със сигурност защото признавам, че Русия не спазва международното право. Иначе трябва да си плюя на сурата и на дипломата. 

преди 47 минути, Flashback написа:

Столтенберг в интервю за CBS признава, че САЩ и НАТО са страни в конфликта в Украйна:

"Президентът Си и президентът Путин искат НАТО и Съединените щати да се провалят в Украйна" - Столтенберг

И ще се провалят! :)

Този пенсионер вече разбира,  че НАТО не може да противостои на новия военен съюз Пекин-Москва-Техеран-Пхенян.       Ами той е възникнал точно заради САЩ.

преди 3 минути, attj написа:

НАТО не може да противостои на новия военен съюз Пекин-Москва-Техеран-Пхенян.   

Няма такъв военен съюз

преди 3 минути, miro20 написа:

Преди Белгород  любимите ти рашисти зибиха стотици украински деца из цяла Украйна .

Защо не се самосезира тогава ?

Освен това, самите твои любими рашисти  в лицето на руската омбудсманка признаха за 730 хил депортирани украински дЕЦА в рашистан.

Закоето путлер е обявен за военопрестъпник .

Защо не се интересуваш от това съвременно еничарство и каква е съдбата на 730 хиляди украински деца насилствено разделени  от своите родители от рашистките изроди ?

В международното право не се прилага т.нар. реторсия в която съдът има право да освободи двете страни от наказание. Единият обидил другия, после другият веднага отвърнал с обида и съдът решил да не наказва и двамата. Няма такова нещо за такива престъпления като убийството, дори в нашето право...Тъй че и едните са виновни и другите. 

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кой тоз? Не съм аз със сигурност защото признавам, че Русия не спазва международното право. Иначе трябва да си плюя на сурата и на дипломата. 

Кой те лъже?  Украинските казаци имат право на самоопределение съобразно Хартата и Устава на ООН.   И това не подлежи на оспорване.  В ООН ще има вето от Русия и Китай.  НАТО трябва да се съобразява и  с това.  Няма вече хегемонии като при бомбардировките на Белград заради Косово!  

преди 10 минути, miro20 написа:

Няма такъв военен съюз

Някои други ли имаха наскоро  съвместни учения в Арабско и в Южнокитайско морета?      Вземи попрочети   https://www.bta.bg/bg/news/world/633217-rusiya-iran-i-kitay-provezhdat-voennomorsko-uchenie-v-omanskiya-zaliv-i-arabsko                                https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/17356554

преди 2 минути, attj написа:

Някои други ли имаха наскоро  съвместни учения в Арабско и в Южнокитайско морета?      Вземи попрочети   https://www.bta.bg/bg/news/world/633217-rusiya-iran-i-kitay-provezhdat-voennomorsko-uchenie-v-omanskiya-zaliv-i-arabsko

Да ама пък в Беларус не ги били поканили.. Странно при това някой бяха пуснали новината все едно че граничат 2-те държави. Странна работа

Това го искам кабрио, че е жега:

преди 2 минути, kosyo написа:

Да ама пък в Беларус не ги били поканили.. Странно при това някой бяха пуснали новината все едно че граничат 2-те държави. Странна работа

Украйна и Беларус да ги броят ли?   Като наблюдатели са поканени по-големи държави.   Отделно Хохлия е без реални граници вече 10 години.     И още умират вместо нещо да договорят.   Така казаците ще стигнат и зад Киев.

Дружинка "Козяк-Бандера", не проумявам на какво продължавате да се надявате!

НАТО не трябва да кани Украйна да стане член на Алианса, настояха 60 политолози от САЩ и Канада

"НАТО не трябва да кани Украйна за членство в Алианса", написаха в отворено писмо 60 политолози от унивесритети и авторитетни организации от САЩ и Канада, сред които Вашингтонският и Чикагският университет, както и Фондацията за международен мир "Карнеги", в отворено писмо, цитирано от "Гардиън".

На предстоящата среща на върха някои страни членки ще настояват Украйна да се приближи значително към членство, например като бъде определен процес за присъединяване на Киев към НАТО. Всяка подобна стъпка би била неразумна, пише в писмото на експертите.

Ако Украйна стане член на Алианса след края на настоящата война, съгласно член 5 от Северноатлантическия договор, САЩ и техните съюзници ще се считат за ангажирани да се бият с руските сили в Украйна, ако Русия отново нахлуе в страната, отбелязват политолозите.

Те напомнят, че президентът на САЩ Джо Байдън изключи възможността за пряко използване на американска военна сила от началото на пълномащабната инвазия на Русия  в Украйна преди две години и посочват, че както Байдън, така и предшественикът му на поста Доналд Тръмп предупредиха, че конфликтът може да прерасне в Трета световна война.

"По същата причина, поради която Съединените щати не трябва да воюват пряко срещу Русия заради Украйна днес, те не трябва да поемат ангажимент да воюват срещу Русия заради Украйна в бъдеще", пишат политолозите.

Те коментират, че мнението, че присъединяването на Украйна към НАТО би възпряло Русия да нахлуе отново в Украйна, е "пожелателно мислене".

Откакто Русия нахлу за първи път в Украйна през 2014 г., съюзниците от НАТО демонстрираха с действията си, че не смятат, че залогът на конфликта, макар и значителен, оправдава цената на войната. Ако Украйна се присъедини към НАТО, Русия ще получи възможност да изпита и потенциално да раздели Алианса. Резултатът би могъл да бъде пряка война межди НАТО и Русия или разпадане на НАТО, отбелязват още те.

Забавянето на членството на Украйна в НАТО прави лоша услуга на украинците, но колкото повече НАТО се приближава до обещанието, че Украйна ще се присъедини към Алианса след края на войната, толкова по-голям е стимулът за Русия да продължи да води военните действия, за да предотврати това, пишат политолозите.

Според тях Киев е изправен пред труден избор с огромни последици за бъдещето на страната. "Украинците заслужават да преценят стратегическите си възможности с ясен поглед, а не през розови очила, поставени от външни лица", коментират експертите.

По думите им предизвикателствата, които Русия поставя, могат да бъдат преодолени, без да се налага Украйна да влиза в НАТО. Приближаването на Киев към членство в Алианса може да влоши проблема, превръщайки страната в място на продължителен сблъсък между двете водещи ядрени сили в света.

"Целта на НАТО не е да показва уважение към други държави; тя е да защитава територията на НАТО и да укрепва сигурността на членовете на НАТО. Приемането на Украйна би намалило сигурността на Съединените щати и съюзниците от НАТО, при това със значителен риск за всички", отбелязват политолозите.

https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/jul/08/nato-alliance-ukraine-member

преди 7 минути, attj написа:

Украйна и Беларус да ги броят ли?   Като наблюдатели са поканени по-големи държави.   Отделно Хохлия е без реални граници вече 10 години.     И още умират вместо нещо да договорят.   Така казаците ще стигнат и зад Киев.

Нали знаеш че не ти се получава с мен - що се хабиш? Да ти припомня ли пак, как така като няма държава ( сега и граници нямат), а охлюва се движи по-бързо от 2-рата армия в света на празно място? Предния път се затрудни , може  да се пробваш пак да избягаш от това. Кой ги бави толкова тая нечувана сила тогава?

преди 1 минута, kosyo написа:

Нали знаеш 

Изчезват тези,  които напоследък оспорват правото на самоопределение на украинските казаци!   Да оспорваш в този форум е без значение.   НАТО е безсилно,  а Косьо спори... И без да го питат -също като Миро,  Благой и забраванкото Кокич.

току-що, attj написа:

Изчезват тези,  които напоследък оспорват правото на самоопределение на украинските казаци!   Да оспорваш в този форум е без значение.   НАТО е безсилно,  а Косьо спори... И без да го питат -също като Миро,  Благой и забраванкото Кокич.

Е не сега една шепа казаци все ще се съберат и след 2-3 седмици ще я прегазят , а пък 2 години буксуват и пак да напомня - охлюва е по-бърз.

Явно не си прав нещо,а?

Пак са запалили вечния огън.

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Косе

Шминдрело - дори и днешния ден не искаш да мирясаш :)

Накрая края е близо - отивай да пасеш - дрон до дрона майно льо

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.