Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

При съвместна акция на 36та бригада на морската пехота и полк Азов в Мариупол, 36та бригада е пробила рашисткото обкръжение и се е обединила с полк Азов.

За ареста на Кръволока Медведчук

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, absurt написа:

Не те питах това. Говорим за прецедентите, които бяха позволени на САЩ от международната общност и ООН. За това, че избирателното неодобрение не води до нищо добро- сегашната война го доказва. Не оправдавам никоя война. Ама, как да вденеш, като по- далече от носа си не виждаш?

Неодобряваш никоя война ама... нямаш нищо против нахлуването на Русия в Украйна.

преди 1 час, A.com написа:

"1. Не гледа новини, защото всички лъжат. Всеки ден го пише в коментар под 10-20 медии...
2. Обявява се за пълен неутралитет. Ходи да обижда всеки, който не подкрепя Путин.
3. Пита те къде си бил 2014 г., когато са убивали в Донбас. Пише ДоМбас, чул го онзи ден.
4. Казва на конфликта братоубийствена война. Изключва Русия да ни нападне, защото ни била братска държава.
5. Кара ти се, че не те е грижа за страдащите от войните в Близкия изток и Африка. Обвинява ЕС, че приема бежанци оттам, нарича ги терористи.
6. Нарича те национален предател. Иска чужди ракети да падат върху българския парламент, "че да се освободим най-накрая".
7. Пише, че България е американска колония. "Да си мълчим, че Русия ще ни спре газа и петрола".
8. Осъдиш клането в Буча. Пита те за индианците в Америка.
9. Пита къде е другата гледна точка. Заканва се да те прати в концлагер в Белене, щото не е съгласен.
10. Говори от името на народа. Постоянно повтаря "прост народ, слаба държава".
11. Обижда те, че не си познаваш историята. Каже, че "Русия винаги ни е помагала".
12. Сподели видео от преди 7-8 години. "Бързо го вижте преди да са го изтрили"
13. Призовава да напуснем ЕС. Отбелязал, че живее в Германия.
14. "Мозъкът ти е промит". Обясни ти, че Зеленски е наркоман-илюминатите.
"

Златно :wors:

7 и 11 са ми любими. 

преди 8 часа, dimy написа:

Прав си Биги, но това, че Хамерика издоява икономически Европа - не я ли прави фактически ВРАГ?

ЕС трябва да води самостоятелна политика , да има своя войска ,но липсата на лидери я поставя в подчинено положение от САЩ. Сега обаче поради войната " Врагът на моя враг е мой приятел"

преди 11 минути, BANKATA написа:

Неодобряваш никоя война ама... нямаш нищо против нахлуването на Русия в Украйна.

Не одобрявам и вечно неразбралите за какво иде реч, ама тичащи да апострофират. И какво от това- не си спряла и за миг.203173716_download(13).gif.387b51a1c78fa5d7ecbdebac48d499d1.gif

преди 9 часа, vpvelev написа:

За каквото се сетиш за всичко сме разцепени като общество. По всеки въпрос. И за короната, и за нато и ЕС, и за Русия, и за прелетните птички, и т.н.

За съжаление МНОГО си прав! Толкова ли не намериха нещо ЗНАЧИМО около което да се обединим?

преди 5 минути, absurt написа:

Не одобрявам и вечно неразбралите за какво иде реч, ама тичащи да апострофират. И какво от това- не си спряла и за миг.203173716_download(13).gif.387b51a1c78fa5d7ecbdebac48d499d1.gif

Хем неодобряваш, хем не одобрваш. Изясни се първо със себе си и тогава си налагай мнението

Истината за историята на войната. За който иска да я знае.

https://www.lentata.com/page_25190.html?fbclid=IwAR1ZgBnEvT2JgJwg6JP1cKJNKSDXiI2FGsOGbsHfMiijpkr38yYFjyyVSUk

Жак Бауд е бивш полковник от Генералния щаб, бивш член на швейцарското стратегическо разузнаване, специалист по източните страни. Той е обучаван в американските и британските разузнавателни служби.Служил е като политически ръководител на мироопазващите операции на ООН. Като експерт на ООН по върховенство на закона и институции за сигурност, той проектира и ръководи първото многоизмерно разузнавателно звено на ООН в Судан. Той е работил за Африканския съюз и е бил в продължение на 5 години отговорен за борбата в НАТО срещу разпространението на леки оръжия. Той участва в дискусии с висшите руски военни и разузнавателни служители непосредствено след падането на СССР. В рамките на НАТО той проследи украинската криза от 2014 г. и по-късно участва в програми за подпомагане на Украйна. Той е автор на няколко книги за разузнаването, войната и тероризма, по-специално Le Détournement, публикувана от SIGEST, Gouverner par les fake news, L’affaire Navalny. Последната му книга е Poutine, maître du jeu? 

преди 1 час, A.com написа:

.,...

Ти поставяш знак на равеноство между "други страни да спазват нейните,..." и това, което съм написал ли?

Абсудрната я знам, че чете и вижда каквото и изнася и по същия начин определя какво са факти, призовавайки "Коректността изисква да зачитаме истината.".

Ахам,сега на буквалист ли се правим...

Смисъла който иначе ти влагаше че ФАЩ никоя държава не била принудила къде остана... Разбирам че когато не оттърва се правим на дръж ми шапката.. пфф

преди 8 часа, miro20 написа:

Дано да са им подготвили някаква тактическа изненада и да си го върнат

Какво се случва според мен в момента на фронта в Украйна? Руснаците имат един мохабет" Дело -табак" Какво означава и от къде е? Едно време по Волга корабите са се теглели на места от така наречените " Бурлаци" .Има такава картина на великият руски художник Иля Репин/исках да я кача но ми даваше някаква грешка/. Та те когато са теглили кораби се е налагало да пресичат реки ,притоци  на Волга. За да не си намокрят табака/тютюна/ те го държали в торбичка на врата и преди пресичане на река -приток изпращали някой да провери дълбочината за да не си намокрят табака. Ако е било дълбоко и имало опасност да си намокри табака им и няма да имат възможност да пушат ,той казвал"  Дело -табак." Та и сега на фронта руснаците ,знаейки от прочетеното за тяхната тактика ,те пускат най-неопитните/новите/да пробват отбраната на Украйна за слаби места , а същевремено  да им мине страха  , пък и да хвърлят фира ,те не са толкова ценни за да ги пазят. Предполагам , че украинците не се поддават и крият позициите и бункерите и чакат истинската битка!

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

При съвместна акция на 36та бригада на морската пехота и полк Азов в Мариупол, 36та бригада е пробила рашисткото обкръжение и се е обединила с полк Азов.

За ареста на Кръволока Медведчук

Пробила е мозъка ти на тебе пропагандата на Люсинка Арестовичич 😄😄😄

Я пак погледни материала,1026 пленени за една акция тази нощ,преди това опит за пробив неуспешен на 10-11 ноща,с разбежали се групички оцелели по полетата,и отстрелвани като зайци 😏 

Преди това малки групи,и една голяма от над 250 души пак предали се и пленени. Та кои са пробили и с кой Азов къде съединили ? Навярно с тези в Азовстал, да, дотам са успели да додрапат малка част от неуспешните пробивачи велики ... Бригада от 3 батальона с придадените им сили макаимум 2500 души, дори по-малко ... Зрада велика хлопци,направо невидана в истории Ухани 😅😅

П.С Каптан каякчиев Реджебофф, казах ти да не се правиш на военен,хич не ги разбираш нещата,лови си там цацата с каяка и не се излагай кат хохъл в Германия 😏

преди 27 минути, bigiadri написа:

Какво се случва според мен в момента на фронта в Украйна? Руснаците имат един мохабет" Дело -табак" Какво означава и от къде е? Едно време по Волга корабите са се теглели на места от така наречените " Бурлаци" .Има такава картина на великият руски художник Иля Репин/исках да я кача но ми даваше някаква грешка/. Та те когато са теглили кораби се е налагало да пресичат реки ,притоци  на Волга. За да не си намокрят табака/тютюна/ те го държали в торбичка на врата и преди пресичане на река -приток изпращали някой да провери дълбочината за да не си намокрят табака. Ако е било дълбоко и имало опасност да си намокри табака им и няма да имат възможност да пушат ,той казвал"  Дело -табак." Та и сега на фронта руснаците ,знаейки от прочетеното за тяхната тактика ,те пускат най-неопитните/новите/да пробват отбраната на Украйна за слаби места , а същевремено  да им мине страха  , пък и да хвърлят фира ,те не са толкова ценни за да ги пазят. Предполагам , че украинците не се поддават и крият позициите и бункерите и чакат истинската битка!

Айде поредния военен разбирачев се появи 😄😄 .. Ох мале, ще ме уморят от смях .. Не се излагай с такива разсъждения за пускането на новобранците най напред... Изпадаш до нивото на каптана и тлъстия русенски сорсоидохохъл

на 11.04.2022 г. в 20:27, miro20 написа:

Това си е поредният виц спуснат от Великая  збройна сила  Ухани 😏 и разпространена от такива като теб в уж факти бг ... Мдам, като гледам снимките баш от тази ракета ще да е ямата , 300 и кусур  килограма бойна глава да остави такава малка ямка е смях в залата, с много по малко тротил ще направят къде къде по огромна... 

Навярно след като си бил в армията уж, са ти известни нормите колко взрив трябва примерно за да се направи танков окоп нали смешнико, ако не знаеш можеш да попиташ колегата си по военни знания за колко цаца се лови с една шашка динамит 😄😄😄

преди 21 минути, Moriati написа:

Не се излагай с такива разсъждения за пускането на новобранците най напред... Изпадаш до нивото на каптана

Кой е казал ,че отиват новобранци? Това са резервисти ,но масово ги взимат от републиките -Дегистан,Киргистан Чечня  и т.н. Това го казват руснаците , чети руски сайтове . И аз за разлика от теб не се подигравам на никого , защото съм ДОБРЕ възпитан и седемте ми години са били пълноценни. Уважавам хората БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ,какви разбирания им!

"Окопитилият се Путин сега е в свещена фаза. Заяви, че мисията му е да прекрати американското господство в света. Преди два месеца искаше да смени президента на Украйна. Видя че не става и реши да го убие. Не става. Реши да превземе Киев. Не става. Като не става с Киев, сега напред към Вашингтон..."

https://www.clubz.bg/126724-okopiteniyat_putin?fbclid=IwAR3tEEkxsbFJyV-El2iDomb_YCTtHQpb_DERxKIqHATawEi3--1V9pgG7U0

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

"Окопитилият се Путин сега е в свещена фаза. Заяви, че мисията му е да прекрати американското господство в света. Преди два месеца искаше да смени президента на Украйна. Видя че не става и реши да го убие. Не става. Реши да превземе Киев. Не става. Като не става с Киев, сега напред към Вашингтон..."

https://www.clubz.bg/126724-okopiteniyat_putin?fbclid=IwAR3tEEkxsbFJyV-El2iDomb_YCTtHQpb_DERxKIqHATawEi3--1V9pgG7U0

https://www.lentata.com/page_25190.html?fbclid=IwAR1ZgBnEvT2JgJwg6JP1cKJNKSDXiI2FGsOGbsHfMiijpkr38yYFjyyVSUk

преди 11 часа, bigiadri написа:

Това се дължи на прекалената самовлюбеност и сегашната обстановка в Израел. Там има управляваща коалиция от 8 партии и всичките са антиНатаняку. Освен това Израел се подмазва на путин и е раздразнен на САЩ. САЩ ги изостави в Близкия Изток  да се оправят сами. В Сирия има руснаци и техни бази ,а шубето е голям страх. Има и голяма руска диаспора и шпиони ,които влияят на политическите им кръгове. Общо казано в Израел и като ТУК в политическата обстановка- правителството им се крепи с АНТИ , руснаците влияят на политиците и обществото им. Така че нищо ЧУДНО за нейната позиция!

преди 11 часа, bigiadri написа:

Моята позиция е само една! ЕС е най-доброто място за живеене. Искам БГ да е в ЕС и да има достойна позиция ,да не се подмазва на Русия и да няма война в Европа! Това е причината за моя интерес към политиката/макар че тя не ми харесва/, защото от нея зависи всичко това.

Приятелю, позволявам си да коментирам постовете ти, защото знам, че ще ме разбереш правилно.

В първия цитиран пост се забелязва една много набиваща се на очи неточност, която съм удебелил.

Това просто не отговаря на истината.

Второ, израелците може да са всякакви, но не и страхливци и са го доказвали многократно.

Трудно ми е да си представя по-мотивирана и боеспособна армия от тяхната.

Що се отнася до поведението на Валкирия, то няма нищо общо с етническата й принадлежност, подобни хора има сред всички националности. Ти поне знаеш колко сме се дърляли с нея и какво е мнението ми за нея.

Относно позицията й по темата обаче, налага се да призная, че въпреки че е жена, то тя има много по-трезв поглед от повечето коментиращи тук.

Това, че някой не вика "Слава Украини", не означава, че е за Путин.

Това, че някой казва, че не всичко е черно-бяло, не означава, че подкрепя агресията.

Това, че някой казва, че разбира защо се е стигнало до тази ситуация и че вината не е само в Русия, не означава, че е русофил и прочее глупости, характерни за темата.

Означава единствено и само, че прави безпристрастен анализ, без фенщина.

Това прави и Валкирия, за разлика от почти всички вас.

Що се отнася до вторият ти цитиран пост, то пак се набива на очи един грешен извод, който също съм удебелил.

Политиката е война, човеко.

При това много по-жестока от тази, която коментираме тук. Тази война е следствие на сблъсъка на приличащи си в основата си политики, а не е следствие само на една единствена "грешна" политика.

Жертви в тази война стават всички, които вярват, че политиката определя начина им на живот.

Личния ти живот зависи единствено и само от теб самия и от никой друг. Дали ще е щастлив или нещастен, богат или беден, зависи изцяло от решеният, които взимаш през живота си.

Социалният климат зависи от манталитета на критичната маса от хора, която населява дадена територия, а не от политиките, които се водят на тази територия.

ЕС е странна птиця, защото за разлика от САЩ, където въпреки някои доста различия в отделните щати, все пак има много общо в манталитета на населението им, а в ЕС различията в манталитета на отделните народи е много повече от приликите.

До разширяването му с бившите соц, страни, все пак се наблюдаваше някакво взаимстване на положителните неща от всяка нация, днес се наблюдава точно обратното, вместо такива като нас да взаимстват, други взаимстват от такива като нас лошите практики.

Ако тази тендеция не се промени, то този съюз няма добро бъдеще.

Дали ще бъдеш зависим от Русия или от който и да е друг, това няма да промени факта, че си зависим.

Идеалният свят без войни и с постоянен икономически възход е утопия, не е възможно да съществува такъв.

Закона за ентропията важи във всички аспекти на нашето битие.

Надявам се поне ти да ме разбереш правилно.

Бих предпочел да кментираме съвсем други неща с теб, а не политика.

Политиката не е тема за приятен разговор, а също така не е проста работа да коментираш политика.

Нищо, че от футбол и политика викат, че всеки разбира.

Изобщо не е така.

Приятна вечер!

Редактирано от andiay
правописна грешка (преглед на промените)

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Не знаех, че швейцарците са разпалили войната...

И аз не знаех, че чак толкова фрапираща функционална неграмотност се шири у нас, ама на- ти я демонстрираш непрекъснато. 

Патакламата в Донбас я разпалиха украинските бандеровци с недомисленото решение за АТО.  Сега българският парламент защо се занимава с осигуровките на украинските бежанци?  Парите са в недостиг за българските майки и за пенсионерите.  Да се махат, да си отиват в Украйна и там за всичко да се договарят.    Русия и Украйна са извън НАТО и ЕС, не трябва да да нарушаваме български неутралитет в конфликта!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.