Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Аз не мисля на какво ми мирише, аз знам на какво ми мирише, защото знам, какво ползвам.

А това, че ти мислиш, че смрадта, която подушваш е от мен, не е мой проблем.

Щом това те успокоява, мисли каквото си искаш.

В крайна сметка на теб ти мирише, не на мен.

Сигурно и аз ако бях кто теб, и аз щях да бягам от реалността във фантазиите си.

Слава богу, не ми се налага.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, нушо написа:

. НАТО прогнозира нова, още по-кървава фаза

НАТО и САЩ до сега в нито едно прогнозирано нещо не са сбъркали.

За съжаление но...

преди 35 минути, ivottoshev написа:

Кого отбраняваше уж "отбранителното" НАТО в Ирак, Сърбия , Либия... Тези държави бяха ли членки на съюза, та да се налага някой да бъде отбраняван там? По предлог, също толкова измислен както "химическото оръжие" на Садам, в даден момент НАТО ще реши да нахлуе и в Русия. И аз да бях на мястото на Путин, и аз щях да искам да има възможно най-малко посоки от където "отбранителното" НАТО да може да ме нападне.

Я да видим, можеш ли да обясниш, ако лошото НАТО щеше да влиза в Русия, нямаше ли да го направи, когато

преди 1 час, ivottoshev написа:

пияницата Елцин я беше оставил в разруха и тя нямаше как да реагира.

ами чакаше 30 години ? Знам, че не можеш.  

Както, казах философствай си хипотетичните варианти "ще" колкото искаш, фактите в сегашно време са друго обаче. И това никой не може да го промени. И факта, че Русия нападна суверенна държава (за пореден път) не може да се промени. И да ми даваш "ама американците, и те" за пример, пак не може да го промени. 

преди 2 минути, andiay написа:

Аз не мисля на какво ми мирише, аз знам на какво ми мирише, защото знам, какво ползвам.

А това, че ти мислиш, че смрадта, която подушваш е от мен, не е мой проблем.

Щом това те успокоява, мисли каквото си искаш.

В крайна сметка на теб ти мирише, не на мен.

Сигурно и аз ако бях кто теб, и аз щях да бягам от реалността във фантазиите си.

Слава богу, не ми се налага.

Ко ?

Come On Reaction GIF by MOODMAN

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Я да видим, можеш ли да обясниш, ако лошото НАТО щеше да влиза в Русия, нямаше ли да го направи, когато

Както, казах философствай си хипотетичните варианти "ще" колкото искаш, фактите в сегашно време са друго обаче. И това никой не може да го промени. И факта, че Русия нападна суверенна държава (за пореден път) не може да се промени. И да ми даваш "ама американците, и те" за пример, пак не може да го промени. 

Не само не ги нападна, ами и ги спасяваше от глад

Цитат

Доставка гуманитарной помощи, известная как операция Provide Hope («Подай надежду»), началась 10 февраля 1992 года. В этот день 12 военно-транспортных самолетов ВВС США Lockheed C-5 Galaxy и Lockheed C-141 Starlifter, базировавшихся в Германии и Турции, доставили первую партию продовольствия и медикаментов в 12 городов бывшего СССР: Москву, Санкт-Петербург, Киев, Минск, Кишинев, Ереван, Алма-Ату, Душанбе, Ашхабад, Баку, Ташкент, Бишкек.

В ходе первой фазы операции, продлившейся до конца февраля, ВВС США совершили 65 вылетов и доставили 2274 тонны гуманитарных грузов

https://novayagazeta.ru/articles/2022/02/09/bort-v-pomoshch

За кой ли път ...Ретроспекция .

Чудя се... Дали не се задава 'провайд хоуп 2023 " ???

Като каза Ко, да беше казал и КоКо, поне щеше да повикаш събеседник на твоето ниво.

И той така се чудеше, но какво да се прави, природата така е отредила за вас, да се чудите.

П.С.  И верно НАТО и САЩ никога не са давали грешни прогнози.

Мда, тъй е, ама само за тези с твоя акъл, сиреч почти без такъв.

Оставям те да се наслаждаваш на "уханията" около теб.

Ние възрастните трябва и сами да се грижим за прехраната си, а не да чакаме да ни я осигури друг.

Лека ти нощ, Смехурко!

Редактирано от andiay
правописна грешка (преглед на промените)

САЩ и сатаната Байдън трябва да бъдат превърнати на ядрен прах! Зарази тия сатанисти, мир няма да има!:angry22:

Цитат

"Продължавам да смятам, че повечето хора не разбират добре геополитиката. Затова искам да кажа няколко основни неща.
Повечето хора са дълбоко емоционално разтревожени от събитията в Украйна. Дали защото образите ги шокират, дали защото в Европа бушува война, дали защото се страхуват от нова световна война, или защото е комбинация от тези и други фактори. Тази емоционалност е умишлена, защото всеки, който е емоционален, т.е. ядосан, уплашен, ужасен и т.н., е загубил способността си да мисли рационално. И ако не мислите рационално, а емоционално, лесно можете да бъдете водени от емоциите си. Това е доказано средство за контрол на тълпата.
Но ако искате да разберете геополитиката, трябва да я анализирате напълно студено и "безчувствено". Геополитиката е като игра на шах, а всички знаем, че никой никога не е печелил партия шах с емоции, а винаги печели този, който анализира най-добре и най-хладнокръвно. Това важи и за наблюдателя на шахматна партия, който може да разбере играта и стратегиите на играчите, само ако наблюдава играта толкова хладнокръвно и обективно, колкото я играят играчите.
В геополитиката тези наблюдатели на играта са анализаторите, към които се числя и аз. Трябва да гледате на политическите събития като на игра на шах. Ако в шаха съчувствате на пешката, която се отстранява от полето в известната "жертва на пешка", значи не разбирате играта. Пешката е само фигура и е била пожертвана, за да генерира предимство за своята страна, например като е била пожертвана в замяна на топ, например.
В геополитиката държавите и народите са пешките. Ако искате да разберете геополитиката, трябва да мислите като геостратег. А на геостратега не му пука дали една държава ще бъде унищожена и дали стотици хиляди хора ще бъдат убити в този процес - за него е важно само това, че неговата страна е спечелила предимство, а другата е била отслабена. Разрушената страна и стотиците хиляди невинни жертви са жертвената пешка. Геостратегът изпитва към тях толкова съчувствие, колкото шахматистът към дървената пешка, която е разменил за топа на противника си.
Цинично е, но това е реалността на геополитиката. Щастлив съм да бъда "само" анализатор. Наблюдавам и - докато работя върху анализите си - мога да скрия чувствата си. Не бих могъл да бъда геостратег, който взема решения, които ще убият стотици хиляди хора, "ако се наложи".
За да разберете геополитиката, трябва да знаете, че тя работи по начина, който току-що описах, и че вземащите решения разглеждат света като шахматна дъска, на която държавите и техните граждани са фигури. Мощните държави - преди всичко САЩ, Русия и Китай - са играчите, а всички останали държави са фигурите в играта, така че трябва да си я представите в малко по-опростен вид. Различните държави имат различно значение и сила - някои са просто пешки, други са топове, офицери или коне. Но те зависят от решенията на играчите, техните интереси или приятелство?
След като разбрахме, че геополитиката има малко общо с човечеството, въпросът дали има приятелство между държавите всъщност отново възникна. Отговорът е: не, в геополитиката няма приятелства, дори ако политиците обичат да ни казват, че САЩ или Франция, например, са приятели на Германия.
Геополитиката е въпрос на лични интереси. Ако Русия и Китай например днес са "близки приятели", то е защото имат еднакви интереси в много области. Те се интересуват от стабилността в Азия, тъй като никоя от страните не обича размирици в близост до границите си. Русия се интересува от технологиите и индустриалната мощ на Китай, Китай се нуждае от суровините на Русия, както и от подкрепа в технологични области, в които Русия е лидер.
Нещо повече, САЩ буквално принуждават двете държави да си сътрудничат, защото официално са обявили двете държави за свои врагове, с които от години водят открита борба чрез санкции и други средства. Съединените щати искат да останат водеща световна сила, т.е. да запазят световното си господство. Това се нарича еднополюсен свят, в който има само един полюс на властта.
Затова Русия и Китай имат интерес да разбият този полюс на сила, който ги е обявил за врагове и се бори с тях. Те се борят за световен ред, в който няма доминираща сила, която да може и да налага своите правила на всички останали. Те се стремят към многополюсен свят, в който има няколко равностойни полюса на власт, които обсъждат интересите си на човешко ниво и търсят решения, без единият да доминира над другия.
Когато държавите обединяват усилията си, зад това не стои приятелство, а фактът, че имат общи интереси. В общи линии това е настоящата констелация на геополитическата шахматна дъска.
В момента САЩ са в отбранителна позиция на игралното поле. През 90-те и 2000-те години на миналия век тя беше в разцвета на силите си. Съветският съюз се беше разпаднал, Русия беше слаба, а Китай все още беше изостанала страна. Съединените щати можеха да управляват и управляваха света по свое усмотрение. Те бяха световната сила, империята, както историците наричат световната сила.
Но през 2000-те години Русия се изправи на крака под ръководството на Путин, а по същото време Китай бързо набра сила. През 2010 г. Китай вече беше уверена световна сила, а Русия беше още по-резервирана и не съвсем сигурна в собствената си сила.
Решението за Русия дойде с Майдана през 2014 г., когато Русия се почувства принудена да се противопостави на амбициите на САЩ в нейния "заден двор". Оказа се, че Русия вече е достатъчно силна и икономически мощна, за да устои на санкциите на САЩ срещу нея. Русия стана още по-силна в резултат на натиска на санкциите, което първоначално само раздразни официалните лица във Вашингтон, но след това все повече ги плашеше. Санкциите буквално изчезнаха от Русия.
САЩ се обърнаха към Китай едва по-късно. Това се случи 2017 г. при президента Тръмп, който обяви Китай за враг номер едно, защото започна да застрашава икономическото господство на САЩ. Икономическото господство на САЩ обаче е в основата на военното им господство, поради което Китай всъщност е по-важният противник на САЩ, отколкото Русия.
Ключът към световната мощ, към "световното господство", както го наричат САЩ, е господството над Европа и Азия, т.нар. евразийски континент. Който управлява там, управлява света. Ето защо САЩ гледат на Русия като на опасен противник.
Самата Русия няма агресивни намерения срещу никого, тя разполага с повече земя и минерални ресурси, отколкото й трябват, и ще бъде заета с развитието на огромната си страна през следващите сто години. Но това е проблемът: Русия е огромна държава на евразийския континент и следователно представлява проблем за САЩ, ако не се подчини на американската воля. И точно това подчинение Русия, която възвърна самочувствието си при Путин, отказва да направи.
Това, че Русия няма агресивни намерения, не е въображение или руска пропаганда, както посочва един от най-мощните американски мозъчни тръстове - корпорацията RAND, в свое проучване от 2019 г. В САЩ обаче елитът не се радват на това, а се дразнят и мислят как да провокират Русия да отговори агресивно.
Това може да ви се струва неразбираемо, но е логично следствие, ако мислите геополитически. САЩ трябваше да създадат коалиция, за да поставят Русия на колене, защото докато тя не се подчинява на САЩ, без да заплашва никого, самият й размер не позволява на САЩ да претендират за доминираща сила в Евразия.
Но как се създава коалиция срещу мирен съсед? Това е много просто: като го дразните толкова много, че той вече не реагира спокойно, и тогава можете да кажете на останалите: "Вижте, Русия е опасна, трябва да се обединим и да я спрем!"
Ето как цинично работи геополитиката и ето защо разбирането на корпорацията RAND, че Русия няма агресивни намерения, беше лоша новина за САЩ.
След разпадането на Съветския съюз, Украйна беше страната с най-голям потенциал в Източна Европа. Страната имаше закъсала, но все още ефективна промишленост с доста конкурентни продукти. Имаше самолетостроене, корабостроене, космически технологии, ядрени технологии и тежка промишленост. Освен това Украйна е богата на минерални ресурси като въглища и има най-плодородната почва в Европа, а вероятно и в света.
Но Западът не желаеше конкуренция в промишлеността, така че беше добре, че алчни олигарси получиха централните предприятия на страната в приватизацията, обещана от Запада. Украйна така и не използва потенциала си, остана слаб играч в Европа, а в шахмата изглежда като пешка. Тя можеше да се превърне в дама, но на кого му пука, че потенциалният му противник може да стане дама на дъската?
Въпреки това, поради близките семейни връзки, които хората са имали още от съветската епоха, както и поради тесните икономически връзки между Украйна и Русия, Украйна е била много важен фактор за Русия. Заедно с Русия Украйна можеше да се превърне в дама, а самата Русия да се развива много по-бързо.
Предотвратяването на това беше една от най-важните цели на геостратезите във Вашингтон още през 90-те години на миналия век, както подробно обясни влиятелният геостратег Збигнев Бжежински в своята важна справочна книга "Единствената световна сила" през 1997 г. Книгата разказва основно, какво се случва през следващите две десетилетия. САЩ масово спонсорираха антируските сили в Украйна, за да вбият клин между Русия и Украйна (бел. за което помогна и Хънтър Байдън). Така Украйна, потенциалната руска царица, остана слаба пешка.
Фактът, че украинците живеят в бедност от 30 години, е без значение за геостратезите, защото геополитиката е цинична, а не филантропска.
От гледна точка на САЩ, с укрепването на Русия нараства опасността Украйна да се обърне към нея, Русия се превърна в привлекателен партньор за много съседи. Ако сливането с Русия би довело до по-голямо благоденствие на украинците, Украйна можеше да напусне сферата на влияние на САЩ. От гледна точка на САЩ това трябваше да бъде избегнато.
Интересите на Русия бяха други, тя не искаше да превърне Украйна в свой сателит, а в добър и стабилен съсед. Русия се интересуваше от мост към Европа заради разширяването на НАТО на изток и все по-конфронтационните политики на ЕС. От руска гледна точка Украйна трябваше да се превърне, първо, в буфер между НАТО и Русия, и второ, в мост към Европа, през който да преминават търговията, стокообменът и културният обмен.
Интересът на Русия и главната цел на Путин, която той подчерта в речта си пред Бундестага през 2001 г., беше голямото общо пространство от Лисабон до Владивосток, в което европейската промишленост и технологии заедно с руските минерални ресурси и работна ръка щяха да формират обща сила, в която ЕС и Русия щяха да зависят една от друга, без едната да доминира над другата. Украйна беше последният ключ към тази цел, след като САЩ вкараха балтийските държави в доминираната от тях НАТО, а Беларус беше отхвърлена от Запада.
Затова крайната цел на САЩ в Европа беше окончателно и трайно да откъснат Украйна от Русия. Организираният и финансиран от САЩ преврат на масите, който доведе на власт в Киев антируски, дори неонацистки правителства, беше голяма победа на САЩ. Но САЩ са си взели поука от миналото, тъй като преди това е имало Оранжева революция, но тя не е била окончателна и след нея изборите е спечелил по-проруски президент. Той беше успешно съчетан с Майдана.
За да избегнат повторение на "нежеланите" резултати от изборите, САЩ се нуждаеха от нещо, което би могло необратимо да разшири пропастта между Украйна и Русия. А какъв по-добър начин за това от войната? В книгата си за украинската криза от 2014 г., която в момента се публикува в преработен вариант, показах, че именно ръководителят на ЦРУ е наредил на тогавашните лидери в Киев да започнат война в Донбас. Той е присъствал инкогнито на решаващото заседание на украинския Съвет за сигурност в Киев, както се наложи да признае Белият дом само няколко дни по-късно.
Войната в Донбас беше истинската победа за САЩ, тъй като тя позволи на украинското население да се отрече от Русия и, което е по-важно, фактът, че населените с руснаци Крим и Донбас вече не можеха да участват в изборите в Украйна, означаваше, че само антируските сили спечелиха изборите. Селска Украйна най-накрая попада под американски контрол.
След това САЩ все още имаха за основна цел да победят двамата си противници в евразийската борба за власт. Майданът беше само малка, но важна стъпка. Борбата с Китай е друг въпрос, затова се придържаме към Русия.
Въпреки това Русия продължава да укрепва и всички санкции, наложени от 2014 г. насам под най-различни предлози, не промениха това. През 2014 г., докато западните експерти предричаха неминуем национален банкрут и колапс на Русия, тя продължи да укрепва, икономиката ѝ се разшири, валутните ѝ резерви се удвоиха, а благосъстоянието на народа ѝ остана непокътнато.
През 2019 г. гореспоменатата корпорация RAND написа друго проучване от 354 страници, в което подробно описа как да се отслаби Русия. Почти всичко, предложено в проучването, впоследствие е реализирано и силата на тези геостратези в САЩ не може да бъде подценено.
Най-добрият начин да отслабиш геополитически противник е да се включиш в скъпоструваща марионетна война. Принципът не е нов, той е известен още от Виетнам и Афганистан. Марионетната война е скъпа за противника, струва човешки животи, което може да доведе до вътрешно недоволство, нестабилност и вълнения, и може да се използва за пропагандни цели, за да се настроят други държави срещу противника и по този начин да се отслаби външната му политика.
Една от стратегиите на корпорацията RAND е да раздразни Русия, като разположи ядрени оръжия в близост до нейните граници. В проучването на корпорация RAND за Украйна черно на бяло се посочва, че САЩ нямат интерес от мир в Донбас, а искат да използват войната там по свое усмотрение, за да дразнят Русия и да ѝ причиняват разходи.
По време на Мюнхенската конференция по сигурността в края на февруари украинският президент Зеленски открито заплаши, че ще разработи и разположи свои собствени ядрени оръжия. Президентът не казва подобно нещо просто така, а всеки, който публично обявява подобно нещо, вече го е приложил или е на път да го направи. А Зеленски не би могъл да обяви това без подкрепата на Вашингтон.
Именно това се опитваше да направи корпорацията RAND: Русия имаше избор между чума и холера - можеше да допусне ядрени оръжия на границата си под контрола на държава, управлявана от радикални антируснаци, или да се опита да го направи по военен път в последния момент. Русия избра втория вариант, който отговаряше изцяло на интересите на корпорацията RAND, а оттам и на САЩ.
В момента в Украйна се води скъпоструваща марионетна война за Русия, която САЩ използват по най-добрия начин, за да отслабят Русия икономически, да създадат коалиции срещу нея и т.н. САЩ се надяват да отслабят окончателно Русия и да я поставят на колене с тази марионетна война, като Вашингтон казва открито, че целта е да се унищожи руската икономика. Както казах, геополитиката е нечовешка и цинична. Но това е начинът на работа.
Малцина обаче знаят това, вълнуват се от ужасните картини и призовават за действия срещу така наречения сатанински враг, дори ако това е в техен ущърб. В момента това се изразява в лозунгите срещу Путин. Геостратезите, когато чуят подобни лозунги, се радват за глупостта на хората, които не са разбрали какво се случва в действителност.
Масите лесно могат да бъдат подведени, са знаели още сенаторите в Древен Рим, когато са казали на хората, че трябва да принесат синовете си в жертва във войната срещу Картаген, защото те принасят децата си в жертва на езическите богове, което е било наистина варварско. Както откриха археолозите, това е било толкова измислена военна пропаганда, колкото и днешните лозунги за правата на човека. Единственото важно нещо е да се нажежат емоциите на масите, за да приемат страданията, жертвите и дори смъртта като войници за целите на богатите и силните.
Най-големият проблем днес отново е как да се подгреят емоциите. Когато хората са свръхемоционални, те изключват аналитичното си мислене. Просто трябва да загрееш емоциите, тогава тълпата става изключително лесна за ръководене.
И за това са медиите... "
Съмнявам се, че всичко това ще свърши с оттеглянето на Русия. Тази огромна язва в сърцето на Европа - Украйна ще продължава да кърви, защото това е целта на САЩ - слаба държава с възможност за контрол. САЩ ще продължи с агресията си, докато постигне голямата си цел - унищожението на Русия, вероятно и Китай. Дали това е възможно!? И дали сега ЕС не страда напразно, смачкана в машината на американската агресия!?

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Това  НЕ СА БЕЖАНЦИ, НЕ ГИ НАРИЧАЙТЕ ТАКА И НЕ ГИ ТРЕТИРАЙТЕ ТАКА! Това са ДОКАЗАНИ ЛЪЖЦИ, ИЗМАМНИЦИ И МАНИПУЛАТОРИ, КОИТО НИ ТОЧАТ ПАРИТЕ!

Цитат
Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и отиват в по-луксозните места за настаняване. Това заяви пред БНР Преслав Луканов, управител на двузвезден хотел в курортния комплекс "Златни пясъци".

"В момента от това да приютим хора, които бягат от война се получава един чист туризъм и конкурентната среда не е такава, каквато би трябвало да бъде. Даден украински гражданин, който е настанен абсолютно безплатно в двузвезден хотел и вижда възможността да се самонастани в по-висока категория хотел, тъй като колегите отвориха на първа линия 4 - 5-звездни хотели, решава да направи това нещо и никой не може да го спре", твърди управителят.
https://news.bg/society/nyakoi-ukraintsi-smenyali-hotelite-s-po- … situatsiyata.html

Явно не бягали само от войната , а бягали и от двузвездни и тризвездни, към 4 и 5 звездни хотели.

Една, която не разбира идеята за род, родина, патриотизъм. С промит мозък и готова да служи на САЩ:

Цитат

Тоест? Имаш предвид надъхани с патриотизъм и готови да бъдат изманипулирани от някой фалшив политик и да се бият даже за някакъв измислен национален идеал? Толкова щеше да е хубаво да няма патриотизъм, това веднага щеше да премахне и границите и народите щяха да се омешат. Ама ей на, преди много векове някой умен властник е измислил патриотизма и досега не е минала нито една война, която да не изгаря това гориво.

Едно разумно мнение, жалко, че са малко разумните хора у нас. Американската пропаганда е отровила страшно много мозъци и е превърнала хората в немислещи индивиди, послушни американски роби!

Цитат

Анализите, като този, който представи Деси, както и като този на Джон Миършаймър не могат да се преглътнат от голяма част от списващите - иска ви се в основата на събитията да е някакво изначално зло въплътено в образа на Русия - ами не е така.
И си личи най-вече по това, до какви аргументи се прибягва - стигнахте до там да правите толкова грозни обобщения,
да намесвате култура, литература, да изкарвате обикновения човек мерзавец, може би ще поискате от всеки руснак да да доказва предварително, че не е убиец?
За мен това е ограничено мислене.

Брюксел се подлага за дойна крава на САЩ

Дата 09.04.2022 152000 Боян Чуков
коментара
Боян Чуков
Съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години.

/Поглед.инфо/ Бъдещето на човечеството зависи от това, дали конфликтът в Украйна ще се превърне в Студена война-2, или в Трета световна 

Инвазията няма да завърши с День победы на 9 май, това е военен маратон  

Русия е мотор на глобалната икономическа трансформация и това никак не се харесва на САЩ 

Кирил Петков е повече евроатлантик, отколкото българин

- Г-н Чуков, може ли войната в Украйна да завърши преди 9 май, както се твърди, че е разпоредил президентът Владимир Путин заради важния за руснаците Ден на победата?

- Не мисля, че изготвянето на „пътна карта“ на бъдещите събития в Украйна е добър подход. Битката на украинска територия е между Русия и Западния свят, който включва САЩ, ЕС и Британската общност. Зад Русия се очертават вече достатъчно ясно контурите на Китай, Индия, Иран и редица други страни от Азия и Африка. Реално светът е в състояние на Трета световна война, която се води в четири сфери: военна, икономическа, дипломатическа и информационно-психологическа. Към този момент не виждам предпоставки за приключване преди 9 май на поне една от изброените по-горе сфери на водене на вихрещата се понастоящем война.

- Как ще завърши тази война?

- Ще победи тази страна, която надделее във финансово-икономическата схватка. Но битката в тази сфера ще има характер на изтощителен маратон години наред. Едва след месеци или даже няколко години на хоризонта ще се появи по-ясна представа за това кой ще бъде победител. А победителят ще получи накрая всичко. Естествено, нито САЩ, нито Русия засега желаят да посягат към своите атомни триади. Защото - случи ли се това, то въпросът ви ще бъде лишен тотално от смисъл. Няма да има победители. Ще се изясни на практика теоретизираното до този момент понятие „ядрена зима“. След случая „Буча“ наблюдаваме прекрачване на една много важна „червена линия“. По време на Студената война ядреният конфликт бе немислим. Това го доказа Карибската криза между САЩ и СССР през 1962 г. Тогава епохата бе далеч по-мъдра от сегашната.

- Може ли светът да тръгне по пътя на атомната война вследствие на една чудовищна манипулация?

- Това е фундаменталният въпрос в началото на 2022 г. Дали САЩ ще се намесят в Украйна директно и да се стигне до военен сблъсък между руснаци и американци? Тревожното е, че представител на американската академична общност като Джон Спенсър от Института за съвременна война твърди: „Това е един огромен риск... Но днес е различно“. Кое е различното на вчерашната атомна война от днешната? Нима атомната война след Буча е по-морална за света, в който няма да има победени и победители? Разликата между Студена война-2 и Трета световна война е огромна. Разлика, която определя бъдещето на човечеството.

- Ще сложи ли войната край на доминацията на долара и на САЩ в света?

- Излизането на света от доларовата матрица е стратегическата цел на Москва. Същата цел си е поставил и Китай, който е наясно, че неговата съдба в този момент е свързана с изхода от развитието на събитията в Украйна. Пекин е наясно, че не само Русия, а и Китай е основен неприятел на обединения западен свят в лицето на САЩ. Доларовото „ловно поле“ в света вече е доста ограничено. Търговията между големите световни играчи в глобалната икономика започна да преминава на база различни национални валути. Все по-често говорим за рубли, юани, рупии и други. Считам, че с колективните усилия на заинтересованите в случая икономически гиганти Китай и Индия доларът ще бъде лишен от своята доминираща позиция в света. Естествено, основният мотор на тази глобална трансформация в момента е Русия.

- ЕС налага пети пакет санкции на Русия, които обаче рефлектират силно негативно и върху европейската икономика. За какви икономически предизвикателства трябва да се готви Европа?

- ЕС допусна стратегическа грешка. Всички сериозни санкции, които можеха да се наложат от Брюксел на Русия, са отдавна почти 100% наложени. Сега всеки нов пакет санкции нанася по-големи щети на Евросъюза. Защо ЕС продължава да прави това? Това е обяснимо. Брюксел не е субект в международните отношения. Евробюрократите обслужват послушно стратегията на САЩ. Брюксел налага санкции, които Вашингтон нарушава, ако прецени, че не са му изгодни. Не е случайност, че Лондон напусна ЕС съвсем предвидливо и навреме и придоби допълнителни степени на свобода във водене на своята национална политика.

Великобритания започна да играе по-самостоятелна роля в геополитическото преформатиране на света.

Брюксел, за съжаление, все по-ясно започва да играе ролята на расова млеконадойна „крава“, която Вашингтон започна да „дои“ в икономически план. Европейските капитали бягат в САЩ и това е очевидно. След като американците получат „млякото“, се опасявам, че Европа ще бъде изпратена в кланицата за месо. Звучи ужасно, но според мен пътят, по който е тръгнал ЕС, е с гарантирана последна спирка в небитието. След Втората световна война англосаксонците се готвеха да превърнат Германия в картофено поле. Това не е конспирология. Кризата в Украйна води с шеметна скорост към деиндустриализация на Европа и преди всичко на Германия. През следващите няколко седмици ниските цени на хранителните продукти в немските супермаркети „Алди“ могат да се вдигнат с 20-50%. Управляващите в Европа с претекст, че продължават да наказват „руския агресор“, реално предлагат в обозримо бъдеще мизерия и страдания на своите съграждани. Бившият италиански министър Паоло Савони се изрази много точно: „Аз си мислех, че санкциите са срещу Русия, докато не видях цените в бензиностанцията“. Брюксел организира на самия себе си пропагандно обезпечена шумна евтаназия. От Европа към САЩ вече текат капитали, технологии, мозъци, че даже и цели производствени клъстери.

- Може ли реално Европа да се откаже от руски газ и въглища? 

- Този ваш въпрос има една скрита и много зловеща страна. А след време, когато европейската индустрия влезе в своята предсмъртна енергийна агония, ще има ли въобще нужда от руските енергийни суровини в сегашния им обем? Огромният германски концерн BASF вече алармира, че е пред спиране на своето производство. Ако ЕС продължи по същия път, то европейската икономика няма да има нужда от тези огромни обеми руски природен газ и нефт. Скромните днешни енергийни алтернативи, които в момента не могат да заместят руските доставки, ще бъдат в бъдеще най-вероятно задоволителни. Но предполагам, че всеки си дава ясна представа, че при това развитие на събитията ще последва огромен социален взрив, преди всичко в развитите индустриално държави на ЕС. На първо място в Германия, която днес е единствената европейска страна със сериозен профицит. Всички останали са „на червено“.

- Доколко значима е ролята на частните армии и наемници в Украйна?

- Не считам, че частните армии имат някаква значима роля при широкомащабните военни сражения на украинска територия, в които участват руските ВКС, модерни бронирани подразделения, тежка артилерия и други. Определено нямат. Още повече че в Русия се набират доброволци, които да бъдат изпратени на фронта. Украйна не е Мали, където има смисъл от „Вагнер“ или от други подобни частни военни формирования. Чеченците са в състава на руската редовна армия и нямат нищо общо с доброволци или частни инициативи. Мюсюлманите от Руската федерация се сражават рамо до рамо със своите православни братя. Въобще спрягането на „Вагнер“ или сирийски доброволци в случая има преди всичко пропаганден характер.   

- Чие дело е ужасът в Буча според вас? Възможно ли е Русия и Путин да бъдат  съдени заради жертвите в Украйна?

- Това, че Буча е елемент от информационно-психологическата война, както казват руснаците - „козе понятно“. Аз в случая мога абсолютно да се съглася с позицията на Пентагона, която е резервирана и не подкрепя категорично украинската версия, която не може да се потвърди от независими източници. Американските военни имат позиция, различна от тази на Белия дом, и това е сериозен повод за размисъл, преди да повтаряме тезата на глобални медии като CNN. Големият бразилски геополитик Пепе Ескобар написа в социалните мрежи, че казусът „Буча“ е операция на Киев под „чужд флаг“. Дали ще научим резултатите от аутопсията на труповете и заключенията на независимо международно разследване! Сигурен съм, че всичко ще остане в сферата на информационно-психологическата война. Въобще казусът „Буча“ ми напомня за събитията в Тимишоара в Румъния в периода 16-27 декември 1989 г., които послужиха за наелектризирането на румънското и световно обществено мнение и бе свален Николае Чаушеску. Използвана беше аналогична пропагандна технология. Днес в петте традиционни области на водене на сражения като въздух, земя, море, Космос и кибернетика се прибави и шеста - човешкият мозък. Френският експерт в областта на когнитивната (познавателна) война Франсоа дьо Клузел твърди: „Ако действията в петте области се реализират, за да се окаже влияние на жизнените пространства на човека, то целта на когнитивната война е да превърне всяка една от тях в оръжие“. Случаят „Буча“ е релефна демонстрация на понятието „когнитивна война“. 

Да бъдат съдени Путин и Русия? Кой да ги съди? Съдът в Хага, който не е имал никога някакви правомощия по отношение на действията на американските военни в Близкия изток и Афганистан? Днес много международни институции, включително и Стокхолмският арбитраж, се изпразниха от съдържание. Да не говорим за МВФ, СТО, СБ и други. Живеем в друг свят и е време да свикнем с настъпилите тектонични промени около нас. В украинското видео за Буча ми липсваха някак до Зеленски и Никълъс Кейдж, и Арнолд Шварценегер, и Жан-Клод ван Дам и много други холивудски актьори...

- Какъв знак е победата на изборите в Унгария на Виктор Орбан, смятан за проруски политик?

- Изборите в Унгария и Сърбия в действителност се превърнаха в референдум по отношение на украинската криза. Независимо дали искаме, или не искаме да приемем този реален факт! Центробежните сили в Европа се засилват, заформя се плавно поляризация на обществата и държавите. Страните - членки на ЕС, не правят изключение. В Сърбия проруските партии увеличиха своя електорат. Виктор Орбан като политик, поддържащ динамичен диалог с Владимир Путин, помете своята опозиция на парламентарните избори с разлика около 20%. Предстоящата икономическа криза ще залее Евросъюза като цунами и не съм сигурен, че след като водата се оттегли, картината ще бъде предишната. В момента всяка една държава се опитва да преодолее настоящия турбулентен период с най-малки за нея поражения. Питате за България? Ние сме загубили инстинкт за самосъхранение, което ще постави нашата държава и народ пред драматични изпитания, за които много от нас засега даже и не подозират. Българските управляващи живеят във виртуален свят, който коренно се различава от реалността. Те ползват сбъркана интерпретационна система. Ментални жертви са на когнитивната война.   

- Какъв риск крие предоставянето на българска военна помощ за Украйна?

- Предоставянето на военна помощ на Киев поставя България в сложна и опасна за националните ни интереси ситуация. Тази крачка може да ни донесе много негативи в обозримо бъдеще. Но може това вече да е направено зад гърба на българите. Сегашните управляващи най-вероятно ще си отидат с позор, но българският народ ще остане и ще търпи все по-тежки несгоди. Виктор Орбан е повече унгарец, отколкото евроатлантик. Кирил Петков е повече евроатлантик, отколкото българин.

Само тези политици, които ние избираме, имат правомощия да въртят държавното кормило. От тях зависи дали България няма да се окаже в ролята на „Титаник“, чиито пасажери безгрижно се веселят на палубата, преди корабът да се сблъска с айсберга. Ситуацията в България, която не е никак утешителна. На кораба няма капитан и професионален екипаж! Всичко е ерзац.

- Предстои ли нова Студена война и нова надпревара във въоръжаването след приключването на военните действия в Украйна?

- Днес светът се регионализира по един много бърз начин. Започват да се оформят панрегиони, които ще имат автаркичен характер. Всеки един от тях ще има своя собствена валута. Формираните панрегиони ще се изграждат на цивилизационен принцип. Студена война в този смисъл, в който я познаваме през ХХ век, няма да има. Ще има конкуренция между различните цивилизации, такива каквито са ги описали Данилевски, Тойнби, Хънтингтън и други. Има един много прост закон. Колкото един народ повече се отдалечава от своето цивилизационно ядро, толкова повече се топи в демографски план. Мисля, че въпросният ориентир е много жесток и болезнен, но всеки един народ може бързо да се ориентира накъде се е запътил, без да има познания в областта на политиката, геополитиката или геоикономиката. Естествено, всичко, казано по-горе, има смисъл, ако не опознаем преди това на практика „ядрената зима“.

Инж. Боян Чуков е експерт по борбата с тероризма. Бивш дипломат. Завършва специалност „Радио и телевизия“ в Техническия университет в София. Специализира в Института за политически науки, Париж. В периода от 1988 до 1992 година завежда консулския отдел в Посолството на България в Мадрид.  Външнополитически съветник и съветник по националната сигурност в правителството на тройната коалиция (2008-2009). Има над 500 публикации на международни теми. Владее френски, испански, руски, гръцки и английски.

в. Марица, Хенриета Костова

Още една истина за събитията в Украйна:

Цитат

Френски журналист след посещение в Украйна:
„Бях изненадан, че за да се присъединя към редиците на въоръжените сили на Украйна, това трябва да стане чрез американците. Почти ни арестуваха. Един американец се приближи и каза: „тук командвам аз, а не украинците“. Той се представи като ветеран от войната в Ирак. Репортаж за това ще се появи в списание Фигаро тази седмица. Държеше се грубо, в началото искаше да ни изгони. Поиска да вземе сим картите от телефоните. Трябваше да подпишем договор до края на войната. В общи линии там управляват американците. Разбира се, неофициално.
… Мислех, че ще бъдем с международните бригади, но се оказа, че с Пентагона.”

Цитат

Още като излязоха видеоматериалите с раздаването на стрелково оръжие от страна на украинските власти на цивилни граждани и подготовката на коктейли "Молотов" от гражданите, предупредих, че това ще доведе единствено до увеличаване на колатералните жертви сред цивилното население. То това си беше и целта на киевския режим, дирижиран от САЩ.
Не изключвам част от жертвите да са в резултат на разчистване на лични сметки, както и на приятелски огън между въоръжени групи граждани, в следствие на неопитност и повишен адреналин. И естествено, всичко се приписва след това на окупантите.

Истината за театралните лицемери:

Цитат

Ами някой кълват на гола пропаганда, на други им трябват разумни обяснения. А и съм останала с впечатление, че интервюта на местните не се взимат под внимание в тази тема, след като има стотици на хората от Мариупол, в които описват как са ги стреляли азовци и нито дума от някой хора за тях. Има достатъчно свидетелства и на пленени украински войски, в които сами си признават какви са ги вършили с мирните жители, които също са глас в пустиня. Така, че възмущението ви ми е силно театрално.

Въображението на американските фенки на макс:

Цитат

Да не си е разстрелял и придворния фотограф?
Голямо криене се крие този мишу-пишу Laughing

Става дума за това, че няма кадри от срещата на австрийския канцлер с Владимир Путин. А Путин бил получил ултиматум.:lol6:

Цитат
Инфлацията не може да бъде скрита, но като причина затова се посочва войната в Украйна, а това е оправдание. Ама няма кой да мисли. Путин ви скри олиото от рафтовете, той ви беше виновен, че ви бяха празни рафтовете по магазините , защото нямаше шофьори на тирове преди година ...
Житото е с цени тройни от преди две години, но цените на баничките не са поскъпнали на 24 февруари, а много преди това.

Истината за бесарабските българи, която няма да ви кажат по американската НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ:

Цитат

Още 2014 год. бесарабските българи се оплакваха, че мобилизирали основно малцинствата за военните действия срещу руснаците.

Цитат

Той е бил мобилизиран, както цялото население на Украйна, с изключение на тези, които са успяли да си купят свободата и се намират в Европа. Кажете и останалата част от интервюто. Представят ни как сега ще ни разкажат за живота на Иван, за неговото семейство, но се оказа, че никой, нищо не знае за него. Единият е  председател на фондация „Македония”, а другия се намира на 400 км. от селото. Гръмки заглавия само. Кажете и какво са направили гърците за тяхното население там и какво сме направили ние. Иначе помагаме на украинските бежанци, но на българската общност там нищо.

Истината за журналистиката и западните двойни стандарти за "безпристрастна журналистика":

Цитат

А това ми е ясно, но от друга страна главния редактор на държавната руска телевизия е европейски герой, защото се показа с плакат и дори не е вкараха за ден в затвора, нищо, че уж щяха да е осъдят на 15 години.
Същата тази руска журналистка, вече е на работа във Велт, значи, няма да се гледа предишната й биография, че 10 години е била в основата на путинската пропаганда, но вече е нов човек. Може и улица да кръстят на нея пред някое руско посолство в Европа.

И шефа на БТА се продаде на американците:

Цитат
Имаме доказателства за това, как руски граждани плащат на наши медии, за да "покриват" войната и да представят Украйна в негативна светлина. Следващите дни ще оповестим за кои медии става въпрос". Грозев

Грозно просто. :tease2:

Още лъжовна пропаганда:

Цитат

Преди няколко вечери се разрових в един от руските сайтове и форуми. За района на Екатеринбург. Естествено има и раздел за специалната операция в Украйна. Учудващо, но има и много трезви и реалистични мнения. Много от хората питат, защо точно умират млади руски момчета? Включително и такива на по 18-19 години. И обясняват, че се наемат масово съвсем млади хора, основно от бедни и затънтени села. Подлъгвали ги с обещания за някакво заплащане да подписват договори и ги пращат да се бият без никаква подготовка и обучение. Избягвали да наемат от по-големите градове, за да не се вдига шум и да не се задават въпроси. Най-зле били от забутаните републики из Сибир и по границата с Монголия и Китай. Масово били от ония с дръпнатите очи и мюсюлмани. Бедни, необразовани и живеещи в очевидна мизерия. Въобще не е за учудване, че не са виждали тоалетна, баня или основни дадености на цивилизацията.

По руската национална телевизия, както и по "Россия 24", всяка сутрин в 6 часа дават изключително точна информация за загиналите руски войници. Все още не съм сляпа. Момчета с типично руски имена (изписват ги на ленти), с бял цвят на кожата и европейски черти (показват снимките им) и има кратък текст какво точно са сторили преди да загинат. Те не са загинали напразно. Много от тях са спасили другари и цели групи от кланета, мини и подобни.

Много мразя да се лъже и изкривява истината!

За грозните лъжи, че в руските села няма тоалетни:

Цитат

Кога сте били в руско село последно. Големи глупости вървят тук. Има хора , които сме живели там и да ви кажа има села всякакви . И в България явно не сте ходили скоро на село , защото и тук на много места са с дупка на двора .Да не говорим, че в престижни софийски квартали няма канализация. Но иначе тоалетни със златни чинии има над дупките. Всъщност и в Украйна има голяма мизерия, дори повече от руската ,но не виждам какво променя това нещата особено. Смешно е да ги изкарвате първи европейци, заедно с наша милост , а другите тънели в Средновековието. Че работата е присмял се Щърбел...

Когато кокошките почнат да цитират като някой Бог, дълбоко компрометирана личност:

Цитат

Това го писа Григор Лилов във фейсбук преди няколко дни. Спомена и, че около Москва е разположена някаква дивизия, предана единствено на Путин. За да го пази в случай на пуч.

Цитат

Предпочитам да живея в Драгалевци, където няма канализация, отколкото някъде в изброените селища по-долу:

Благодаря, аз пък не бих се намъкнала да живея в мизерно "ВИП" място, дето все няма канализация. Не ми е грам хигиенично.:tease2:

Цитат
Много добре ме разбра, говоря за това, което се опитаха да ни представят по Нова тв. Там също се каза какво са направили гърците за тяхното население в Украйна, отвъд раздаването на оръжие, ние и това не сме направили. Важното е да се подмазваме на западните ни приятели и да ухажваме украинските бежанци, за българското население в Украйна може да се сещаме от време на време, като ги споменаваме по телевизията.

Още някой вярва ли на наркомана Зеленски?

Цитат

Днес Зеленски твърди, че руснаците изнасилват, включително и бебета.

Украинците постъпват с нас мега непочтено:

Цитат
Украински туроператори подвеждат бежанци, че ще ги настанят в БГ хотели
100% ръст на пристигащите на ГКПП-Дуранкулак в следните дни

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/04/12/ukrainski-turoperatori … -bg-hoteli.526641

Не със 100% а в пъти ще се повиши потока към безплатните хотели. От няколко дни го пиша, че това е супер порочна практика.

Тоя става все по - неадекватен:

Цитат

Зеленски наистина се помисли за голяма работа и морален съдник на цяла Европа, докато не си мърда пръста да озапти собствените си неонацистки формирования.

https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/me … ToLogin.bild.html

Зеленски отказа да приеме германския президент Щайнмайер в Киев „заради тесните си връзки с Русия“, пише Bild, позовавайки се на украински правителствени кръгове.

Няма по-противно изглеждащ Цинизъм от Ваксиниран нанороб , веещ украинското знаме !!!

Абсолютна ГРОТЕСКА ! 

Вместо да се кичите с жълто - сините парцали , поставете си надпис на профила

Аз съм Малоумен !

Ще ви върши същата работа.

И сега искам да ви представя на Вниманието един филм !  Филм с РЕални Драми и Съдби ! 

https://filmisub.com/filmi/57320-solncepek-gorescho-slnce-2021.html

Разтърсващ из основи , НАТУРАЛЕН , Истински , Филмът , който разплака Света !!!

Филмът отразяващ събитията такива , каквито са били през май 2014г. в Луганск и Донбас !

Филм , който ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ВИДЯТ И СЛЕД ТОВА ДА ПИШАТ , АКО МОГАТ "слава украйне " !!!

Показва Идеално ЧУДОВИЩАТА АЗОВЦИ И ТЕХНИТЕ ЗВЕРСТВА !!! 

ПОТРЕСАВАЩО !!!!

За тези ИЗРОДИ - САМО МЪЧЕНИЯ ! БЪРЗАТА СМЪРТ ЩЕ ИМ Е НАГРАДА !!!

И тук некакви Малоумни къртици ще ги Защитават ???!!!

АНАТЕМА !!!!

Seal-of-Solomon.jpg

преди 5 часа, miro20 написа:

Мен ми е най впечатляващо че едните съвпадат на 99% с другите.

Това и за вас се отнася.

Разбира се процентите както винаги ги изсмука от пръстите си.

Аз съм чел анкети и знам, че самостоятелно мислещите хора сме 20 % в стабилните общества. Не сме 1 %, както твърдиш ти. Сиреч от всеки 5 човека един мисли самостоятелно, като мене.

Следователно, хората, които се поддавате лесно на манипулации сте 80 % от обществото, а не сте 99 % както твърдиш ти. Ако не знаеш да смяташ проценти да ти обясня.

99 % от една част + 99 % от допълнението на тази част до цялото е = на 99 % от цялото.

Това твърдиш ти. Аз твърдя, че не сте 99 %, а сте 80 %, защото съм го проверявал, ей така като хоби, доксан докус пъти.

Ако делът на самостоятелно мислещите хора в едно общество се вдигне до над 23 % се получава така наречената революционна ситуация.

Ако делът на самостоятелно мислещите хора в едно общество падне под 17 % се получава мракобесие.

Според една умна и красива за русофилите:

Цитат
"Липса на достатъчно култура и знания за света, който обитават."

Истината за икономиката в Европа в момента:

Цитат

Зелките от Брюксел е крайно време да покажат, че не са зелки като спрат да финансират Путин и съответно войната. Време е да покажат, че наистина са против Путин като се „самосанкционират“ и наложат пълно ембарго на руските енергоносители.

Иначе вие си опявайте по цял ден от дивана кой е русофил и кой е русофоб, но истината е, че всички ние в Европа спонсорираме Путин.

НАТО сега дразнят Китай:

Цитат

Говорителят на външно министерство на Китай, Джао Лидзиен заяви, че НАТО определя себе си като „отбранителна организация“, но на практика непрекъснато предизвиква конфликти и напада суверенни държави. Джао Лидзиен подчерта също, че НАТО трябва веднага да спре с разпространението на невярна информация и предизвикателства срещу Китай, да се откаже от конфронтациите. НАТО вече обърка Европа, нека не се опитва да направи същото с Азия и света, добави той.

https://www.24chasa.bg/novini/article/11344572

Нещата не отиват на добре и войната в Украйна много бързо може да стане световна.

Тъжна е липсата на самостоятелно мислене:

Цитат

Абе вие верно ли вярвате на подобни статии и че руснаците насила ще ги държат тия хора?
Че те в Русия не държат на сила собствените си граждани, които искат да напуснат страната след началото на войната. Ужас, хайде малко да мислим самостоятелно. Трима човека казали, че руснаците им предложили път само към Донбас или Русия. Ми през фронта към западна Украйна ли да ги прекарат? Че да има нова статия "Руснаците използват евакуирани жители като жив щит на фронта".

Още истини за събитията в Украйна, премълчавани от нашите медии:

Цитат

Ти знаеш ли на украинската граница каква истерия беше, като не пускаха мъжете да напуснат страната? Очевидно от 20 мил. мъже в Украйна, не всеки има мерак да се бие, нещо за тях или пак пуснахме двойния стандарт?

Цитат
Няма да коментирам изказванията на Зеленски, но съветвам да прочетете за батальона Торнадо. Били са все пак вкарани в украинските затвори за тежки престъпления. Т.е. брутални нечовеци. Тези същите понастоящем са на свобода.

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Отбранителното НАТО тогава имаше да отбранява сърби, иракчани (на два пъти), либийци.. Отделно от това явно не се чувстват сигурни в победата си срещу Русия, ако тя не е обградена от всякъде и за това досега не са се впуснали в "отбрана" и на Русия.

За шести път: Кого отбраняваше алианса в Ирак, Сърбия, Либия? Защо нахлу и се намеси във вътрешните работи на суверенни държави, които не са членки? Това ли е дефиницията за "отбранителен съюз", и ти би ли се радвал, ако този "отбранителен съюз" те обгради от всякъде с бази?

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Кого отбраняваше уж "отбранителното" НАТО в Ирак, Сърбия , Либия... Тези държави бяха ли членки на съюза, та да се налага някой да бъде отбраняван там? По предлог, също толкова измислен както "химическото оръжие" на Садам, в даден момент НАТО ще реши да нахлуе и в Русия. И аз да бях на мястото на Путин, и аз щях да искам да има възможно най-малко посоки от където "отбранителното" НАТО да може да ме нападне.

НАТО оправи кашата която забърка Милошевич на Балканите. Опази мира в Европа. За два месеца прекратиха 10 годишна война. Кое е трудно да разбереш.

Преслушай пак последното изказване на Лавров. В него се изпусна каква е истинската причина за войната. Да се сложи край на господството на САЩ.

Начало » Поглед ТВ » Алтернативен Поглед » Проф. Людмил Георгиев: Дехристиянизацията на Запада доведе до неговия залез

Проф. Людмил Георгиев: Дехристиянизацията на Запада доведе до неговия залез

/ПогледТВ/ Разговор на Симеон Миланов с проф. Людмил Георгиев. Ето какво ще чуете:
Новата желязна завеса в Европа покрай специалната операция на Русия в Украйна.
За пореден път ли България избира губещата страна и ражда ли се нов световен ред?
Защо България и по-точно елитът й се нареждат сред първенците по русофобия и анти-руски политики?

Какво стои зад демографската катастрофа и има ли връзка това с народната психология на българина? 

Какъв тип общество е българското и какво произтича от това?

Прав ли е Освалд Шпенглер, че Западът е в своя залез и упадък?

Има ли война на цивилизациите, която да стои зад геополитиката в днешно време?

Има ли сблъсък на секуларния Запад и джендърната идеология с религиозните цивилизации на света - православна, ислямска, индийска, конфуцианска и други?   

Какво се крие зад джендърната идеология - социално-идейно инжинерство или моралният и културен упадък на една застаряваща цивилизация?

Къде е мястото на България в цялата геополитическа и цивилизационна мозайка и ще се запазят ли българската култура и национална идентичност?

/ВИДЕО/

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В "ТЕЛЕГРАМ" И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

преди 10 часа, parmobil написа:

Определено са ми интересни нещата, които пишеш, но леко дразни, че говориш за нас във второ лице.

Това се дължи на прекалената самовлюбеност и сегашната обстановка в Израел. Там има управляваща коалиция от 8 партии и всичките са антиНатаняку. Освен това Израел се подмазва на путин и е раздразнен на САЩ. САЩ ги изостави в Близкия Изток  да се оправят сами. В Сирия има руснаци и техни бази ,а шубето е голям страх. Има и голяма руска диаспора и шпиони ,които влияят на политическите им кръгове. Общо казано в Израел и като ТУК в политическата обстановка- правителството им се крепи с АНТИ , руснаците влияят на политиците и обществото им. Така че нищо ЧУДНО за нейната позиция!

преди 1 минута, bigiadri написа:

Така че нищо ЧУДНО за нейната позиция!

Чудно тогава защо твоята позиция е различна щом и при нас е така.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.