Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, maxthon написа:

Може ли и от локумчето с шам фъстък? Дано не е свършило, че ще се наложи да се аргументираш без да задаваш глупави въпроси, на които вече е отговорено.

Ами не щото веднъж викаш нямало, после нямало данни и си викам пак е в грешка отчаяния и е време да го въртим на чевермето.

И последно аз съм виновен че ти показвам очевадните грешки в мрънкането ти.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, kosyo написа:

Ами не щото веднъж викаш нямало, после нямало данни и си викам пак е в грешка отчаяния и е време да го въртим на чевермето.

И последноназ съм виновен нче ти показвам очакваните грешки в мрънкането ти.

Приятен ден и дано локума (мрънкането ти) свърши.....

преди 14 минути, maxthon написа:

И ето пак си виновен. Този пък ще ти го кажа аз. А локума още не е свършил. Лек ден и преди да свърши не се обаждай повече.

Аз искам да ти помогна с намирането на данни ти предлагам помощ да видиш в каква грешка изпадна пак ти се правиш на обидена сега. Не така бъди -3 декара лозе имам да пръскам с тебе и жалкия ти отричаш вой. И последно намери ли данните за земетресението дето го е нямало? Пак ти казвам аз ги имам и знаеш мога да ги използвам за да ти се подигравам :)

Виж сега не се обиждай знаем се . Знаеш колко не струваш ..не е ново положението за тебе.

Някои лидери на Запада казваха,  че ще помагат на режима в Киев толкова, колкото е необходимо.  И сега още колко години ще прежалват по 100 милиарда от парите на своите данъкоплатци?   Това в Киев не е кокошка снасяща златни яйца.

Русия се измъква от отговорност: Няма война - няма обезщетение за ранените в Курска област

За куриозен случай в Курска област разказва руски блогър-пропагандист. Оказва се, че за да получат обезщетение след раняване руските войници, пострадали в Курска област трябва да докажат как са пострадали.

https://www.actualno.com/europe/rusija-se-izmykva-ot-otgovornost-njama-vojna-njama-obezshtetenie-za-ranenite-v-kurska-oblast-news_2303271.html

:giggle1:

преди 33 минути, M.Николов написа:

Този сайт е пълна глупост. Вместо факти.бг трябва да е конспирации.бг защото няма никакви източници на информация а взети от тук и от там цитати на някакви хора , който са пристрастни.

преди 6 минути, Nikita' написа:

Русия се измъква от отговорност: Няма война - няма обезщетение за ранените в Курска област

За куриозен случай в Курска област разказва руски блогър-пропагандист. Оказва се, че за да получат обезщетение след раняване руските войници, пострадали в Курска област трябва да докажат как са пострадали.

https://www.actualno.com/europe/rusija-se-izmykva-ot-otgovornost-njama-vojna-njama-obezshtetenie-za-ranenite-v-kurska-oblast-news_2303271.html

Една обикновена проверка на actualno.com показва, че сайта е регистриран в САЩ, всичката информация за собственика е скрита и защитата на верификацията на сайта е DISABLED т.н. отидеш ли там всичката ти информация се ползва за някакви цели. Дори няма отказване на бисквитки и т.н.

преди 54 минути, nikolov2020 написа:

Косе

Руските (китайски) дрони с оптично влакно кефят 

Скоро ще има портрети на учудени елементи 

https://t.me/divannyevoini/9545

Изненада:

Нищо не става от тия дрончета . Само се чудя като не стават защо ги пускаш?

Нейде в някой ъгъл да си чувал/виждал едно бъди да хлипа? Помилвай го по главичката дано му мине , че бях малко лош с него, но аз съм лош кучковладелец по принцип.

преди 4 часа, attj написа:

Зеленски: Планът за победа на Украйна е напълно готов.           Нищо не споменава за недостига на войници във ВСУ.

В действителност, ВСУ има по-сериозен проблем в момента - липса на тежко въоръжение. Те, двата проблема са малко като скачени съдове. В периода на липса на доставки, ВСУ компенсираше липсата на тежко въоръжение с по-големи загуби на жива сила (често сравнително опитна), която не беше достатъчно оборудвана. После получи това-онова, но пък вече липсваха опитни войници, щото бяха опукани. Укрите тръгнаха в Курска област, там загубиха почти всичкото си тежко въоръжение (както и опитни бойци). Сега имат горе-долу хора (необучени и немотивирани, насила мобилизирани), но пак липсват танкове, БТР и др. Омагьосан кръг, а руснаците все по-твърдо се движат на запад. Наскоро взеха Украинск - поредният град, в случая с два пъти по-голямо население от Суджа - най-великото завоевание на ВСУ за тази година, което скоро ще бъде загубено.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че утре ще пътува до Киев, за да обсъди с  Володимир Зеленски  действията за допълнително удължаване на курса на Ленин за разединението  на руските казаци.    И защо всички ги е страх от обединени казаци?  Болшевиките през предния век,  а в настоящия век - целия католически запад?  Чак в САЩ във Вашингтон незнайно защо също се страхуват.    Изглежда пак ще подаряват мило и драго на Зеленски и на любимите си бандеровци.  Реално изтреблението им обаче продължава и Западът не им е приятел. 

преди 1 час, nikolov2020 написа:

Косе 

трагедия си брат

Не си виждал залп на Град - затова 

IMG_20240919_112309_029.jpg

Смях в залата.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Днес пак ли ще си "звездата" на темата?

Никога не съм бил такъв. И ти ли имаш локумчета да ми дадеш?

преди 22 минути, attj написа:

Както върви - няма да останат бандеровски хохли заради   "подкрепата"  на католическия Запад 

Аз пък си мислех, че Путлер иска да ги избие и затуй фърга бомби и ракети по Украйна.

Атидже, ти да не би да си мислиш, че Путлер фърга бомби и ракети по Украйна, за да ги пази от Католическия Запад ?

преди 50 минути, maxthon написа:

локумчета да ми дадеш?

Не беше ли сникерси ?

А уточнете се русофилите, да не се излагате.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз пък си мислех

Щом ходиш до Черноморск -значи си като Кокич,  който ходи все в Мосейково.      Бандеровските хохли подлежат на унищожение - защото не искат да се споразумяват за нищо с казаците.  Нищо не зависи сега и от Путин. Той е трябвало да изпрати руски сини каски в Киев да разтурят Майдана през 2014 година.   Сега вече неуместно  ни убеждават, че и Великая Русь е била католическа.  

Режимът на Путин плаши младите руснаци да не се бунтуват със специално ВИДЕО

Точно теб ще набележат. Точно теб ще подлъжат. Точно теб ще намерят". Това са трите послания на информационна кампания в Русия с цел да бъдат обезкуражени всички, които мислят да нанасят щети и да правят саботажи срещу режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Кампанията е под формата на видеоклип, който е явно насочен към младите руснаци. Най-важното послание обаче е - ако не слушаш, 10 години затвор. Поне. И предупреждение: "Не прави грешка, която не можеш да поправиш".

https://www.actualno.com/europe/rejimyt-na-putin-plashi-mladite-rusnaci-da-ne-se-buntuvat-sys-specialno-video-news_2303419.html

преди 20 минути, Nikita' написа:

Режимът на Путин плаши младите руснаци да не се бунтуват със специално ВИДЕО

Точно теб ще набележат. Точно теб ще подлъжат. Точно теб ще намерят". Това са трите послания на информационна кампания в Русия с цел да бъдат обезкуражени всички, които мислят да нанасят щети и да правят саботажи срещу режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Кампанията е под формата на видеоклип, който е явно насочен към младите руснаци. Най-важното послание обаче е - ако не слушаш, 10 години затвор. Поне. И предупреждение: "Не прави грешка, която не можеш да поправиш".

https://www.actualno.com/europe/rejimyt-na-putin-plashi-mladite-rusnaci-da-ne-se-buntuvat-sys-specialno-video-news_2303419.html

Дзверо, интересно ми е утре ако отидеш да сложиш експлозиви на някое обществено място или инфраструктура, нанесеш материални щети и не дай си боже - причиниш човешки жертви, дали нашите правораздавателните органи ще те потупат по рамото и ще те похвалят за стореното?!

Не разбирам защо се възмущаваш, че в Русия има разяснителна кампания против тероризъм и саботаж!

Това твоето малоумие е покъртително!

Докато инвазията на Русия в Украйна продължава вече повече от две години, лидерът на Кремъл Владимир Путин е изправен пред сериозен проблем: Русия губи интелектуалците си.

Това обяснява професорът по икономика в Лондонското бизнес училище Ричард Портес в интервю за американската медия Business Insider.

"В началото на конфликта близо един милион руснаци са избягали. Според документ, публикуван през юли 2023 г. от IFRI (Френския институт за международни отношения), 80% от тях са имали висше образование, а 86% са били на възраст под 45 години", споделя той.

Черешката на тортата? По думи на професора това изселване струва на Русия 38 милиарда евро.

"Всъщност много от тези руснаци са натрупали състояние. Когато напуснаха, те взеха всичките си спестявания със себе си, голяма част отидоха в Дубай", казва Портес.

Към това се прибавя и изтичането на мозъци... а в дългосрочен план това е драстично намаляване на човешкия и интелектуалния капитал, което със сигурност ще застраши страната. Както посочва Ричард Портес: „какъвто и да е изходът от войната, след пет години Русия ще е изчерпала физическия си капитал, с изключение на отбранителния сектор, и ще е загубила огромно количество интелектуален и човешки капитал. Да вземем за пример човек, който е завършил висшето си образование преди десет или петнадесет години, който изобретява нещо или разработва софтуер. Не можеш да замениш такъв човек с нов висшист.“

В такъв случай Москва ще бъде изправена пред регрес и може да се превърне от т.нар. развита икономика (силна индустрия) в слаборазвита икономика, разчитаща повече на експлоатацията на собствените си природни ресурси, уточнява Корий, което ще се отрази значително на жизнения стандарт на населението.

https://www.vesti.bg/sviat/putin-e-izpraven-pred-seriozen-problem-6208406

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.