Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 59 минути, communismatic написа:

Попривършили са, а? Ми... деазнам...
03.04.2024 г. Над 100 000 за четири месеца. Колко да са "попривършили"...

Много ми е чудно, вие като ги поствате тия простотии, вярвате ли си? Щото ако си вярвате, лекувайте се, наблизо е Карлуково...

Нещо за парите пропусна да ми опонираш. 

И това ли е лъжа:

"12 ноября «Важные истории» сообщили, что военкоматы в Москве начали рассылать призывникам на срочную службу оповещения в виде СМС-сообщений от информационного портала мэрии Москвы mos.ru. В оповещениях было сказано, что на призывников наложены «ограничения за неявку по повестке», в том числе в виде «запрета на выезд из РФ»."

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Тоя пише с такава увереност, че ще рече някой, че е 100% сигурен в думите си. Направо прилича на болестно състояние... Никаква мобилизация няма в "Раша", абсолютно всички които отиват в Украйна са хора на договор. Няма нужда и да се мобилизират хора, просто защото има предостатъчно баламурници, дето да отиват да се бият срещу добро заплащане. Малко като кълвете на западната пропаганда е хубаво и да имате повече от две мозъчни гънки. Да не говорим, че имам и сума ти познати в Русия, нищо общо с простотиите, които тук се пишат.

Кой знае с какви московски тролове си пишеш и те са ти "суматите познати от Русията". Като не е така, ти що не идеш в Русията? Путин е одобрил официална програма за бягащи от прокажения запад стига да заявят желание и признаят, че техните принципи и морал са несъвместими с тези на запада и търсят убежище в Расия. Ти що не желаеш? Там Ленин е още в мавзолея, тамън ще си го видиш и на живо и т.н.. Тамън за "комунезматик" като себе си. Няма да си самотен като сега, там имало много "комунезматици".

Псевдо-гражданино Гост, а ти защо все още не си нарамил мешката и не си заминал към фронта в Украйна, да "защитаваш" евроатлантическите ценности?!

С празноглаво тролене по форумите не помагаш по никакъв начин да "победим" Путин и Русия! :rabbit:

преди 2 минути, Flashback написа:

Псевдо-гражданино Гост, а ти защо все още не си нарамил мешката и не си заминал към фронта в Украйна, да "защитаваш" евроатлантическите ценности?!

С празноглаво тролене по форумите не помагаш по-никакъв начин да "победим" Путин и Русия! :rabbit:

А един долнопробен московски трол с какво е полезен на България? Аз не знам, кажи ти.

току-що, Гoст написа:

Аз не знам, кажи ти.

Фронтът в Украйна те зове, няма да "победите" Русия с лаладжийстване на фейкове по форумите!

преди 2 минути, Flashback написа:

Фронтът в Украйна те зове, няма да "победите" Русия с лаладжийстване на фейкове по форумите!

Така е, знам и ти съчувствам. Поназнайваш български и са ти дали форумите. Ако спреш да пишеш те чака фронта.

Ако руснаците нямаха ядрено оръжие, НАТО щеше да ги изритва от Украйна: Адмирал Роб Бауер (ВИДЕО)

"Абсолютно сигурен съм, че ако Русия нямаше ядрено оръжие, НАТО щеше вече да е в Украйна - изритвайки ги оттам". Това заяви адмирал Роб Бауер, председател на Военния комитет на Северноатлантическия алианс.

"Но те имат ядрено оръжие - затова не е както в Афганистан", уточни Бауер:

Очевидното за всеки "признание" идва на фона на поредната "червена линия", която Русия обяви. Говорителят на руското МВнР Мария Захарова го стори - този път тя каза, че Руската федерация щяла да счита "за директен въоръжен конфликт" евентуално разрешение на САЩ и Запада за Украйна да ползва дарено западно оръжие без ограничения.

На този фон, в Полша беше открита нова американска база, която накара говорителят на Кремъл Дмитрий Песков да роптае, че САЩ се приближават до руските граници. Базата Aegis е в Редзиково, на 165 километра от руския анклав Калининград, където има руско ядрено оръжие. Това е първата постоянна американска база в Полша - в нея има радарна система AN/SPY-1, ракетни системи Mk 41 VLS, които могат да изстрелват ракети "Томахоук" и ПВО системи SM-3, които са разработени за противодействие на балистични ракети.

Пореден удар на Украйна срещу руска петролна мощност

Междувременно стана ясно, че Украйна е нанесла успешен удар с дронове по петролен резервоар в руското петролно хранилище "Росрезерв" в село Монтажен.

Става въпрос за покрайнините на затворения град Заречний (бивш Пенза-19) в Пензенска област, където се сглобяваха ядрени бойни глави. Сега градът е свързан и с атомната индустрия на Руската федерация.

Местният областен управител отрича дроновете да са нанесли поражения, защото всички паднали в гората, но плитката лъжа личи много лесно заради достатъчно достоверни и геолокализирани видеокадри:

https://www.actualno.com/europe/ako-rusnacite-njamaha-jadreno-oryjie-nato-shteshe-da-gi-izritva-ot-ukrajna-admiral-rob-bauer-video-news_2338863.html

преди 3 минути, FBI-International написа:

Ако руснаците нямаха ядрено оръжие, НАТО щеше да ги изритва от Украйна: Адмирал Роб Бауер (ВИДЕО)

Ако, ако, ако... Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка! :rabbit:

преди 20 минути, Flashback написа:

:rabbit:  :tease:

преди 37 минути, Flashback написа:

Както неведнъж съм казвал тук - ядрен рекет. Иначе са си в кофите. Знам, не ти/ви харесва, но самите руски генерали ги казват тези неща.

преди 52 минути, Flashback написа:

Последно реши се най-накрая от кой профил ще пишеш, че е много тъпо така! :bubblegum:

на 8.11.2024 г. в 20:30, nikssi написа:

Той ме разбра бре Дзверо. Даже ми отговори.

Опс :rabbit:

:rabbit:  :tease:

Добър вечер на баба Пенка и любимите и домашни любимци.

Полигонните стрелби продължават с пълна сила..

Лео срещу колона. Какво ли може да се обърка? Пак да напомня за ръкожопите арабели дето не могат да свикнат с безаналоговата техника и затова я губят. Абе да не да ги наели тях случайно? Щото гледам (може и да е монтаж) ама танка не се движи (което е безумие) ама пък тия безаналоговци къде гледат...

"Кога ще има избори в Украйна
Зеленски е много ясен - той иска всички войници и бежанци да могат да гласуват"

https://www.vesti.bg/sviat/koga-shte-ima-izbori-v-ukrajna-6213440

Няма да има 

Врътнаха се двамата другари - друг план се движи :)

Мислят се за много хитри.

«Мосфильм» передал армии России 36 танков

"По словам господина Шахназарова, «Мосфильм» передал вооруженным силам 28 танков Т-55, 8 танков ПТ-76, шесть боевых машин пехоты и восемь тягачей."

Това е 2-рата сила в света. Мосфилм и предава 36 машини.

И понеже се сравняват с Дисни( много ясно че са по-добри) -кога другари Дисни ще се вземе в ръце и ще подари 36 x-wing или TIE Fighter-и, а? Ще ми се мерят те с самая болшая. Къде са тръгнали тия кравари, бре? Ми то само Мосфилм може да ги премаже за 3 дни тия украници- за 3 дни!

https://www.kommersant.ru/doc/7298457

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Няма да има 

Врътнаха се двамата другари - друг план се движи :)

Мислят се за много хитри.

Нека позная план -31.12.2023 нали?

Обичам близки кадри на безаналоговия РЕБ!

Особено на буханка и особено от дронче дето няма китайски части от 1 година за него.

Героят на вечерта:

Шапки долу!

преди 2 часа, Flashback написа:

то ако победи Русия - пак ще ходиш в САЩ, а в Русия не:D

преди 35 минути, Недко написа:

"Кога ще има избори в Украйна
Зеленски е много ясен - той иска всички войници и бежанци да могат да гласуват"

https://www.vesti.bg/sviat/koga-shte-ima-izbori-v-ukrajna-6213440

докато е в война държава - избори няма

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

то ако победи Русия - пак ще ходиш в САЩ, а в Русия не:D

Според теб лично къде е мястото на Малорусия и на Новорусия?   Великая Русь да не би да е някаква полуполска Хохлия?   

преди 2 минути, attj написа:

Според теб лично къде е мястото на Малорусия и на Новорусия?   Великая Русь да не би да е някаква полуполска Хохлия?   

Където и на Крим. В Украйна

преди 1 минута, attj написа:

където и да е шветчето - няма да иде там - но в САЩ ще ходи редовно, а и ще продължи всяка вечер да се завива с американското знаме

"Тук живеем много добре": Руски емигранти в екзотични страни

По нейните думи, рускоезичните хора в Панама не са повече от 2000 души, а местните хора са изключително добронамерени и искрени. „Панамците вероятно са най-добрите хора, които съм срещала в живота си – искрени и истински. Но те въобще не знаят какво се случва сега в света и не се интересуват от новините.“

„В Панама ни харесва. Тук живеем много добре и засега искаме да останем тук“, посочва пред ДВ Анастасия.

https://fakti.bg/world/927489-tuk-jiveem-mnogo-dobre-ruski-emigranti-v-ekzotichni-strani

:lol6:

преди 1 минута, BANKATA написа:

Където и на Крим. В Украйна

Няма ги вече Ленин,  Сталин, Хрушчов и Горбачов. Няма СССР.   Там живеят руснаци.    

🤡🤡🤡

Олаф Шолц отново обвини бившия германски финансов министър Кристиан Линднер, че е искал да изпрати 12 милиарда евро в Украйна, които са били предназначени за изплащане на пенсии на германците.

Анализаторът на Bild Юлиан Рьопке смята, че "германският канцлер е започнал да настройва германските пенсионери срещу военната помощ за Украйна".

Между другото, външната министърка на Германия наскоро се похвали, че са съкращавали парите за детски градини, образование, социални услуги, инфраструктура, за да ги дават на Украйна. Даже го изтъква с гордост!

37 милиарда евро, дадени на Украйна никога не са били планирани в бюджета и трябваше да бъдат отрязани от други области.

преди 19 минути, Flashback написа:

🤡🤡🤡

Олаф Шолц отново обвини бившия германски финансов министър Кристиан Линднер, че е искал да изпрати 12 милиарда евро в Украйна, които са били предназначени за изплащане на пенсии на германците.

Анализаторът на Bild Юлиан Рьопке смята, че "германският канцлер е започнал да настройва германските пенсионери срещу военната помощ за Украйна".

Между другото, външната министърка на Германия наскоро се похвали, че са съкращавали парите за детски градини, образование, социални услуги, инфраструктура, за да ги дават на Украйна. Даже го изтъква с гордост!

37 милиарда евро, дадени на Украйна никога не са били планирани в бюджета и трябваше да бъдат отрязани от други области.

това са само думи без факти - аа и нали знаеш че това е и политическа игра на крайните партии - я кажи ако победи Русия, ще продължаваш ли да ходиш редовно в САЩ ?

преди 4 часа, FBI-International написа:

"Абсолютно сигурен съм, че ако Русия нямаше ядрено оръжие, НАТО щеше вече да е в Украйна - изритвайки ги оттам". Това заяви адмирал Роб Бауер, председател на Военния комитет на Северноатлантическия алианс.

"Но те имат ядрено оръжие - затова не е както в Афганистан", уточни Бауер:

Очевидното за всеки "признание" идва на фона на поредната "червена линия", която Русия обяви. Говорителят на руското МВнР Мария Захарова го стори - този път тя каза, че Руската федерация щяла да счита "за директен въоръжен конфликт" евентуално разрешение на САЩ и Запада за Украйна да ползва дарено западно оръжие без ограничения.

На този фон, в Полша беше открита нова американска база, която накара говорителят на Кремъл Дмитрий Песков да роптае, че САЩ се приближават до руските граници. Базата Aegis е в Редзиково, на 165 километра от руския анклав Калининград, където има руско ядрено оръжие. Това е първата постоянна американска база в Полша - в нея има радарна система AN/SPY-1, ракетни системи Mk 41 VLS, които могат да изстрелват ракети "Томахоук" и ПВО системи SM-3, които са разработени за противодействие на балистични ракети.

Пореден удар на Украйна срещу руска петролна мощност

Междувременно стана ясно, че Украйна е нанесла успешен удар с дронове по петролен резервоар в руското петролно хранилище "Росрезерв" в село Монтажен.

Става въпрос за покрайнините на затворения град Заречний (бивш Пенза-19) в Пензенска област, където се сглобяваха ядрени бойни глави. Сега градът е свързан и с атомната индустрия на Руската федерация.

Местният областен управител отрича дроновете да са нанесли поражения, защото всички паднали в гората, но плитката лъжа личи много лесно заради достатъчно достоверни и геолокализирани видеокадри:

https://www.actualno.com/europe/ako-rusnacite-njamaha-jadreno-oryjie-nato-shteshe-da-gi-izritva-ot-ukrajna-admiral-rob-bauer-video-news_2338863.html

Щях да ги призная украинците за герои и да им бъда фен, ако воюваха сами, без чужда помощ. Ама никаква помощ, дори хуманитарна. 

Най смешното е че оставих Косьо и козяшката група да дращи за да видя абонирани ли са за Х.

Явно не са ...

Косе, за нищо не ставаш драги.

Баба Пенка официално ти съобщава ще докато ръсеше глупости една колона (последни бройки) влезе в Купянск като на парад и стовари десант.

ВВС в момента недоумява как, защо и т.н. след като Украйна е топ военна сила това се случило :)

Хисбула са направо професионалисти - само това ще ви кажа .

Та големите приказки са в интернет. Тиктока ми е задръстен от нова вълна укропропаганда ...

Впрочем получили са Миражите. Значи чакаме тренировка на ту-95 след няколко дни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.