Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Искаш опорки Гражданино ?

ОК. Ето ти една от виден укро националист.

https://t.me/stranaua/176401

1/3 от населението се е върнала в "разрушения" Мариупол където оправиха инфраструктурата за 1 година.

Украинската с изключение на глупави проекти в Киев не е пипана от 1991.

Парите естествено са присвоени - като тук в БГ.

ПП

Това и Миро може да го погледне. И да обясни - ако може :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Сергей Лавров  се изказа против замразяването на конфликта и подновяване на Минските споразумения за решаването му. Споразуменията, сключени с посредничеството на Германия и Франция през 2014 г. и 2015 г., предвиждаха наред с други неща, автономия за Донбас - нещо, което  Володимир Зеленски впоследствие отхвърли.    Така се създава риск за съдбата на цялата им държава.

Русия се е намесила в  Украйна на 22 февруари 2022 г.,  за да предотврати опита  на Киев да си върне по военен начин частите от Донецка и Луганска област, контролирани от проруски сепаратисти, посочва ДПА.    Дори Тръмп предупреждава Зеленски,  че всякакво споразумение за мир е за предпочитане пред продължаването на военните действия.   Зельо обаче чертае разни планове за победа и не разбира,  че всякакво утре ще е по-лошо от вчера -дори и когато лично Доналд Тръмп му го казва.

Ох attj изчакай още 32 дни а :)

Нека намалим писането на кухи постове.

ПП

Впрочем укрите обстреляха центъра на Белгород. Целта е голяма бомбардировка за да мрънкат за оръжие и пари.

Лавров щял да замести Путин на срещата на Г-20 в Рио де Жанейро в Бразилия.   Мненията му са важни за бъдещото развитие.

Позицията на РФ е ясна.

Няма да се промени.

Така че да оставим укроботовете да плякат.

преди 22 минути, attj написа:

Сергей Лавров  се изказа против замразяването на конфликта и подновяване на Минските споразумения за решаването му.

Всички в Русия са наясно, че сега напъните на Запада ще са да излъжат Путин за замразяване на фронта с пореден Минск, а остатъците на Бандеристан макар и силно очукани, да останат жизнеспособни като тлееща гнойна язва по границите на Русия, която да се "възпали" в подходящия момент в бъдеще.

Лавров каза, че без желание от страна на НАТО за траен мир, Русия няма да седне на масата за преговори и ще продължи до пълната и безусловна капитулация на Бандеристан. 

За да ни е мирна главата на всички в Европа, Русия трябва окончателно да се справи с бандеровския въпрос. 

Флаш по къси изречения.

Пасивния екип на Байдън позволи на Ермак да си разиграва коня и сега са в задънена улица.

Проблема с прекратяване на огъня е голям.

Лостове за влияние върху РФ има малко защото ги употребиха преждевременно.

Сега ще сърбат чорбата дето я надроби Блинкен.

Денацифициране или ново русифициране на Малорусия и Новорусия,  с нови проруски управници в Киев.    Бандеровците умират - за да не се случи отново това.  С векове са били при руско владичество.

Attj 

За да стане това трябва парите за заплати към Крайна да спрат

Дефицита вече им е 80% - затова треперят толкова.

Мъчителните европроцедури и Тръмп могат да ги довършат.

Надявам се Орбан да ги мори до дупка. 

"Изненадващ" съюз между новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, унгарския министър-председател Виктор Орбан и папа Франциск може да сложи край на надеждите на Украйна за продължаваща подкрепа от страна на Запада. Това пише британският вестник The Independent, като цитира интервю на посланика на Унгария във Ватикана Едуард Хабсбург-Лотринген, предава "Фокус".

Ахахаха, канадската армия, която е член на "великото" НАТО.

Погледнете тези клоуни, които дори не умеят да маршируват, сега си ги представете в окопите в реална война:

Върви поредния слух.

Украйна иска гаранции че ще съществува.

Тоест искат американците да сключат договор като с Япония и Южна Корея  .Или РФ и Беларус.

Тръмп трябва да е луд да се навие тия мутри да ги вземе на изхранване.

преди 1 час, Flashback написа:

Твоето IQ едва ли надвишава градусите при стайна температура.

Защо копираш цели мои изречения, толкова ли нямаш поне една мозъчна клетка, за да си измислиш собствени реплики?!

Разбирам, че си свикнал да повтаряш само това, което ти спуснат от Тролската централа и нямаш собствена мисъл, но вече дрънчиш ужасно на кухо.

Дори за трол от най-ниско ниво нямаш необходимия умствен капацитет!

Дано твоите работодатели от Тролската централа хвърлят по едно око колко си жалък, че стотинките дето ти плащат отиват бадева!

Защо нямаш IQ?

преди 6 минути, nikolov2020 написа:

Върви поредния слух.

Тоест искат американците да сключат договор като с Япония и Южна Корея  .Или РФ и Беларус.

Лукашенко отдавна е продал Беларус на Русия и е нейна марионетка и няма никакви американци сключили сделка там в смисъла, в който намекваш. А Южна Корея и Япония имат по-висок БВП от цяла Русия взета заедно без да разчитат на природните дадености.

преди 2 часа, attj написа:

Сергей Лавров  се изказа против замразяването на конфликта и подновяване на Минските споразумения за решаването му. Споразуменията, сключени с посредничеството на Германия и Франция през 2014 г. и 2015 г., предвиждаха наред с други неща, автономия за Донбас - нещо, което  Володимир Зеленски впоследствие отхвърли.    Така се създава риск за съдбата на цялата им държава.

Русия се е намесила в  Украйна на 22 февруари 2022 г.,  за да предотврати опита  на Киев да си върне по военен начин частите от Донецка и Луганска област, контролирани от проруски сепаратисти, посочва ДПА.    Дори Тръмп предупреждава Зеленски,  че всякакво споразумение за мир е за предпочитане пред продължаването на военните действия.   Зельо обаче чертае разни планове за победа и не разбира,  че всякакво утре ще е по-лошо от вчера -дори и когато лично Доналд Тръмп му го казва.

Как зельо ще иска да спре войната като ще му спрат кранчето? Колко милиарди дотук му наляха? Затова сега разправя приказки от 1001 нощ за победи и пр. щуротии. Джонджа му гарантира още един транш дори и при положение че Тръмп спечели изборите(Както и стана), ЕС също ще налива още и още докато е под влиянието на дъртия кукумицин, накратко не става дума за никакви Украйна, Донбас, Логанск и пр. а единсвтвено и само за пари, много пари. Хубжавото е, че ся Тръмп ще покаже на зеления цървул къде го е клъвнал петела, лошото е, че Европа хвърли стотици милиарди на вятъра и тепърва ще усети каква глупост е сътворила.

преди 44 минути, nikolov2020 написа:

Върви поредния слух.

Католическият Запад имат  избор - могат и още  да финансират режима в Киев до привършването на войниците във ВСУ.    

преди 1 час, nikolov2020 написа:

Сега ще сърбат чорбата дето я надроби Блинкен.

Блкинкен беше само изпълнител, попарата я надроби Байдън за да върви далаверата на сина му.

преди 30 минути, Bubbles написа:

Как зельо ще иска да спре войната като ще му спрат кранчето? Колко милиарди дотук му наляха? Затова сега разправя приказки от 1001 нощ за победи и пр. щуротии. Джонджа му гарантира още един транш дори и при положение че Тръмп спечели изборите(Както и стана), ЕС също ще налива още и още докато е под влиянието на дъртия кукумицин, накратко не става дума за никакви Украйна, Донбас, Логанск и пр. а единсвтвено и само за пари, много пари. Хубжавото е, че ся Тръмп ще покаже на зеления цървул къде го е клъвнал петела, лошото е, че Европа хвърли стотици милиарди на вятъра и тепърва ще усети каква глупост е сътворила.

Ех тоя Путин, да позволява така да наливат милиарди на Джонджата и Зельо :giggle1:

преди 20 часа, parmobil написа:

Нещо за парите пропусна да ми опонираш. 

И това ли е лъжа:

"12 ноября «Важные истории» сообщили, что военкоматы в Москве начали рассылать призывникам на срочную службу оповещения в виде СМС-сообщений от информационного портала мэрии Москвы mos.ru. В оповещениях было сказано, что на призывников наложены «ограничения за неявку по повестке», в том числе в виде «запрета на выезд из РФ»."

Tъй? И? От тоя цитат ти си правиш генерални заключения, че всичко живо се пращало на фронта? Я ми дай 20 клипчета из интернет пространството, как руски военни се жалват, че ги пращат на фронта насилствено? Няма как да ми дадеш такива, щото просто няма такива. Ама от другата страна? Ти имаш ли понятие, че официално се признава, че във ВСУ служат СПИН-озни, туберкулозни, момче с мозъчна атрофия, момче със синдром на Даун и прочее... Има разлика, нали? И най-фрапиращото е, че продължава да няма хора. Залужни искаше да мобилизира половин милион солдати преди една година, а сега ще свалят мобилизационната възраст на 20 години за да наберат още пушечно месо. То това не е най-лошото. Ако има смисъл, да се бият... "иди дойди", ама при положение, че само удължават агонията си и тия хора ще измрат заради корумпираните си политици... Ти осъзнаваш ли какви боклуци управляват Украйна?

преди 20 часа, FBI-International написа:

Ако руснаците нямаха ядрено оръжие, НАТО щеше да ги изритва от Украйна: Адмирал Роб Бауер (ВИДЕО)

И ти вярваш на тия оправдания, нали? 😆

преди 20 часа, Гoст написа:

Кой знае с какви московски тролове си пишеш и те са ти "суматите познати от Русията". Като не е така, ти що не идеш в Русията? Путин е одобрил официална програма за бягащи от прокажения запад стига да заявят желание и признаят, че техните принципи и морал са несъвместими с тези на запада и търсят убежище в Расия. Ти що не желаеш? Там Ленин е още в мавзолея, тамън ще си го видиш и на живо и т.н.. Тамън за "комунезматик" като себе си. Няма да си самотен като сега, там имало много "комунезматици".

Кви московски тролове, кви пет лева?! Имам сума ти авери там и повярвай ми... нищо общо с пропагандата от тук. Оня ми вика, че 10 яйца стрували 80 рубли, което са малко над 1,50 лева. Ти в България при това "уау" селско стопанство, къде ще намериш 10 яйца за 1,50 лева? Литър прясно мляко било 50 рубли или 1 лев. Кока-кола вече никой не взимал, понеже руснаците си прилапаха заводите на Кока-Кола и си правят своя. Казват, че "Драгая Кола" била с 80% сходен вкус с истинската и била доста евтина. Вика ми, че метрото било леко вдигнато. Имало вдигане на цените на техниката, понеже била идвала от Запада, ама и това не било голям проблем, понеже можело да се набави от СНГ страните. Общо-взето нищо, което да четем тук...

преди 1 минута, communismatic написа:

Кви московски тролове, кви пет лева?! Имам сума ти авери там и повярвай ми... нищо общо с пропагандата от тук. Оня ми вика, че 10 яйца стрували 80 рубли, което са малко над 1,50 лева. Ти в България при това "уау" селско стопанство, къде ще намериш 10 яйца за 1,50 лева? Литър прясно мляко било 50 рубли или 1 лев. Кока-кола вече никой не взимал, понеже руснаците си прилапаха заводите на Кока-Кола и си правят своя. Казват, че "Драгая Кола" била с 80% сходен вкус с истинската и била доста евтина. Вика ми, че метрото било леко вдигнато. Имало вдигане на цените на техниката, понеже била идвала от Запада, ама и това не било голям проблем, понеже можело да се набави от СНГ страните. Общо-взето нищо, което да четем тук...

Уоу! Комунистът ще умре от завист на яйца от 1,50! :D

Разсмиваш ме много! Не че искам да се смея на някой, който живее като скот, понякога човек не си избира сам такъв живот ама за 1,50, ако ти е важно, защо не се преместиш да живееш в Русия при познатите ти? Нали е хубаво там? И имат политика на даване на руско гражданство на оплакващи се от евролибералната демокрация. Който иска да отиде в Русия не е спрян, а е посрещан с широки обятия там. Ти защо не опиташ за руски паспорт или те е страх от хубавия живот?

Ахахаха, клоунът Шолц казва, че се гордее, че Германия борави с парите си "отговорно", а парламентът се смее.

Германия, някога индустриална сила, се превърна в посмешище откакто затъна до ушите в укропското прокси блато:

преди 11 минути, Гoст написа:

Уоу! Комунистът ще умре от завист на яйца от 1,50! :D

Разсмиваш ме много! Не че искам да се смея на някой, който живее като скот, понякога човек не си избира сам такъв живот ама за 1,50, ако ти е важно, защо не се преместиш да живееш в Русия при познатите ти? Нали е хубаво там? И имат политика на даване на руско гражданство на оплакващи се от евролибералната демокрация. Който иска да отиде в Русия не е спрян, а е посрещан с широки обятия там. Ти защо не опиташ за руски паспорт или те е страх от хубавия живот?

Струва ми се, че малко ти куца четенето с разбиране. Не, че е изненада. Така като гледам... на голяма част от съфорумците им куца. Казваш ми, че си пиша с "тролове", отговарям ти, че няма нищо такова, давайки ти примери с неща, които просто знам от там. Говоря ти за хора, които ги познавам от сума ти време.

А тая мантра с "Ми вървете си в Русия тогава" е колкото изтъркана, толкова и нелепа. Няма нужда да ходя някъде, понеже съм българин и си живея в България и се чувствам добре тук. Няма нужда и да чувствам неудобство, понеже съм използвал благините на запада, понеже ако тръгнем по тая логика, то електричеството, което използваме е строено от българи по руски инженерни чертежи. А водата, която пием я добиваме от язовири, които са строени пак от българи и пак с руски чертежи.

Чудя се, що американците не пишат на айфоните си "made in USA, manufactured by evil and dangerous China"...

-------------
Toва също е интересно. Относно "конпспираторите"...

https://t.me/BulgariaNapred/101

Ало Госта

Или напиши някакво мнение или те докладвам за спам .

Всеки месец има един като тебе.

преди 27 минути, communismatic написа:

Струва ми се, че малко ти куца четенето с разбиране. Не, че е изненада. Така като гледам... на голяма част от съфорумците им куца. Казваш ми, че си пиша с "тролове", отговарям ти, че няма нищо такова, давайки ти примери с неща, които просто знам от там. Говоря ти за хора, които ги познавам от сума ти време.

А тая мантра с "Ми вървете си в Русия тогава" е колкото изтъркана, толкова и нелепа. Няма нужда да ходя някъде, понеже съм българин и си живея в България и се чувствам добре тук. Няма нужда и да чувствам неудобство, понеже съм използвал благините на запада, понеже ако тръгнем по тая логика, то електричеството, което използваме е строено от българи по руски инженерни чертежи. А водата, която пием я добиваме от язовири, които са строени пак от българи и пак с руски чертежи.

Чудя се, що американците не пишат на айфоните си "made in USA, manufactured by evil and dangerous China"...

-------------
Toва също е интересно. Относно "конпспираторите"...

https://t.me/BulgariaNapred/101

Ти си интернационалист, така че не си никакъв българин. Българин си, защото ти изнася да си в "еврогейска България", наясно си, че в Русия могат да те мобилизират и там никой не живее добре освен свързаните с управлението на страната. В "колективния запад" на всеки долнопробен трол му е ясно, че много повече му изнася, независимо дали се чувства последен там, предпочита така вместо във фашистка Русия. При теб има много дефицити, ти сам си даваш някакви примери и си говориш тъпотии в стил "кат Русия няма втора". Очевидно имаш липси в образованието, прогресът е много повече от язовири и елекетрификация. Днешно време на запад се занимават с квантови компютри, AI и т.н.. високи техинологии, икономиката има невъобразимо количество направления докато ти мислиш за петилети и боб и леща и ти липсва казармата и някой да те строява. Най-тъжно би било, ако си под 30 години и мислиш така. Даже в РусИ-то има как да си високоефективен трудещ се човек, но ти си избрал да си комуист на помощи. Никой не ти е виновен, че си на дередже да оцеляваш с 1000 и си озлобен и искаш, ако ти не можеш, на всички да им е гадно и да е като в Русия. Затова са и тролските простотии, с които се опитваш да удавиш душата си. Беден си и мразиш прогнилия запад и все пак въпреки това оставаш да живееш в него и да живееш от огризките му, вместо да отидеш в любимия сАвеЦки рай при вожда си.

преди 6 минути, Гoст написа:

Ти си интернационалист, така че не си никакъв българин. Българин си, защото ти изнася да си "еврогейска България", наясно си, че в Русия могат да те мобилизират и там никой не живее добре освен свързаните с управлението на страната. В "колективния запад" на всеки долнопробен трол му е ясно, че много повече му изнася, независимо дали се чувства последен там, предпочита така вместо във фашистка Русия. При теб има много дефицити, ти сам си даваш някакви примери и си говориш тъпотии в стил "кат Русия няма втора". Очевидно имаш липси в образованието, прогресът е много повече от язовири и елекетрификация. Днешно време на запад се занимават с квантови компютри, AI и т.н.. високи техинологии, икономиката има невъобразимо количество направления докато ти мислиш за петилети и боб и леща и ти липсва казармата и някой да те строява. Най-тъжно би било, ако си под 30 години и мислиш така. Даже в РусИ-то има как да си високоефективен трудещ се човек, но ти си избрал да си комуист на помощи. Никой не ти е виновен, че си на дередже да оцеляваш с 1000 и си озлобен и искаш, ако ти не можеш, на всички да им е гадно и да е като в Русия. Затова са и тролските простотии, с които се опитваш да удавиш душата си. Беден си и мразиш прогнилия запад и все пак въпреки това оставаш да живееш в него и да живееш от огризките му, вместо да отидеш в любимия сАвеЦки рай при вожда си.

1000 лева сега е по-добре отколкото 150 лв тогава, тъй че не е за оплакване. Ще има и за ядене, че и за отопление през зимата... П.п.  СССР отдавна го няма, а в Русия е див капитализъм. По-добре да отиде в Беларус човекът. Чиста страна в която има ред и казарма. Ще му хареса.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.