Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Една гънка

Комунисти, червени - който не скача е червен...

Недоубит седесар - гаранция

ПП

Парамобил как е пенсията

Скачаш ли за ония гей - Вили Лилков ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Meжду другото, забелязъл съм, че от украинските фенове, няма ни един с повече от две мозъчни гънки... И тоя не прави изключение. 😆

За разлика от вас двамата с няколкото профила ние поне имаме по две гънки! :P

Вие и толкова нямате! :grimace:

Видно е от коментарите ти, че тази регистрация си я направил с ЯСНАТА ЦЕЛ да се заяждаш!!! Редно е Администратора да предприеме необходимите мерки. :popcorn2:

Операция Z !

Започна руското нападение над Купянск.

Въоръжените сили на Руската федерация започнаха изненадващо нападение срещу град Купянск на северната фронтова линия на Донбас. В резултат на успешните настъпателни операции руските сили пробиха украинската отбрана и се закрепиха в града.

Според руски и украински военни източници първата руска атака е извършена вечерта на 13 ноември. Две руски щурмови групи на бронирана техника се придвижиха от военните си позиции в района на Лиман Перви към Купянск. Според украинските военни първата руска щурмова група е включвала 2 бронирани машини МТ-ЛБ, бойна машина на пехотата и танк.

Украинските войници не можаха да разкрият броя на превозните средства във втората щурмова група, тъй като тя влезе в битката късно вечерта. В резултат на изненадващото нападение руски танк и поне една от бронираните машини МТ-ЛБ от първата група пробиха украинската отбрана, влязоха в града и преминаха по улица Сватовска. На улица "Некрасова" той попадна под украински обстрел, но беше твърде късно, тъй като около 15 руски щурмоваци вече атакуваха украински позиции в града и превзеха украински крепости в сградите. Позициите им скоро са подсилени от други войници.

Украинските медии споделиха кадри от боевете в покрайнините на града:

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/11/kup.mp4?_=1

След първия ден на градските боеве руските щурмоваци, подкрепени от бронирана техника, завоюват плацдарм в града. Първата линия на украинската отбрана беше унищожена и украинското командване е принудено спешно да изпрати подкрепление, за да спре руското настъпление в града, включително допълнителни сили от близките села, които бяха вкарани в битката за Купянск.

Украинските военни бяха изненадани от неочакваното руско нападение и са принудени да отблъскват атаките с пушечно месо. В покрайнините се водят тежки битки.

Според руски доклади от бойното поле, резервните части, хвърлени в битки в Купянск, не са обучени и включват предимно войници, взети от болници, и мъже, заловени по улиците. В резултат на това украинските сили понасят тежки загуби, застрашени от предстоящото подсилване на руската групировка в града.

Ако руските сили успеят да запазят контрола над превзетите позиции и да разширят плацдарма си в града, украинският гарнизон, разположен на левия бряг на река Оскол, ще се сблъска със сериозни проблеми с снабдяването, тъй като по-рано въоръжените сили на Руската федерация поеха контрола над село Колесниковка и прекъснаха украинския път за доставки до Боровая.

преди 14 минути, communismatic написа:

Meжду другото, забелязъл съм, че от украинските фенове, няма ни един с повече от две мозъчни гънки... И тоя не прави изключение. 😆

Не сте ли в Telegram вече?

преди 16 минути, communismatic написа:

А аз съм забелязал, че повечето от руските фенове имате нужда от буквар.

току-що, Гoст написа:

А аз съм забелязал съм, че повечето от руските фенове имате нужда от буквар.

Те нямат гънки дори и затова лесно се водят, като стадо с овце а чубанина е диктатор! :giggle1:

преди 12 минути, nikolov2020 написа:

Една гънка

Комунисти, червени - който не скача е червен...

Недоубит седесар - гаранция

ПП

Парамобил как е пенсията

Скачаш ли за ония гей - Вили Лилков ?

Още не съм за пенсия. Рано ми е.

Скачате ли за Тръмп още? Още ли леви евразийци се радвате?

Това което е чудесно че скоро ще млъкнете като Реджеп драги мой Козяци.

ПП

Тръмп назначи укрофил за държавен секретар.  Не сте ли доволни бе :):)

Иначе в крайна се случва неизбежното - метеори падат в Одеса - а след това в Кривой Рог и Полтава

преди 22 минути, nikolov2020 написа:

Какъв българин си бе профил ?

Колко профила задвижва един калъф като теб ?

3-4 или повече?

ПП

БА ми пуска реклама в суратефтера.

Патриотите трябва да се запишат в армията - ти записа ли се ?

А баба Пенка с 4-те профила къде се обажда. Кире, днес някой да е спрял парите да знаеш?

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Това което е чудесно че скоро ще млъкнете като Реджеп драги мой Козяци.

ПП

Тръмп назначи укрофили за държавен секретар :)

Не сте ли доволни бе :)

Вие от какво сте доволни? Някой да ви е обещал нещо?

Изчезни бе вентилатор :)

След малко ще ти пусна снимките от Одеса 

Бизнеса направо литна в космоса.

Мядар има ли ново видео? Оплака ли персонала ?

IMG_20241114_191813_178.jpg

Днес видеата са направо един път. И 2-та месарски канала са пълни с прясно накълцано, но номер 1 едно е вдв-шкия месар- някакъв явно е пикал върху разтяжката. Няма да е много мъжествен вече.

току-що, nikolov2020 написа:

Изчезни бе вентилатор :)

След малко ще ти пусна снимките от Одеса 

Бизнеса направо литна в космоса.

IMG_20241114_191813_178.jpg

Не се пълни - какво каза всичко свърши ( и ние ) още на 31.12.2023.:)

Поради липсата на китайски части от една година, днес дрононарезка няма да има:

Останките от една велика цивилизация:

Само да отбележа че днес било ден 100 от набега в Курска област. Както знаете 2-мата най-големи тука @Киро Н. ака @nikolov2020  ака баба Пенка и ака @maxthon след дълго търкане по кристалната топка познаха ще нещата ще приключат за няколко дни. Ей бре как познават бре :). Те затова не им се говори за това - ама пък то написаното си остава.  Иначе са стабилни като комунисти на разпит :)

Май един от тях позна и за този кораб . Нищо му няма ама има паметна плоча :

Знам че изтрита ама си има снимка да се радвате на героите. Надявам се че най-после бъдито намери кораба , че имаше проблем по едно време.

В Одеса има дискотека.

Повода е загиналия капитан първи ранг в Севастопол. 

Екстра се получава - нещо се запали в пристанището.

И не само там :)

IMG_20241114_222934_067.jpg

IMG_20241114_223000_075.jpg

преди 34 минути, FBI-International написа:

Те нямат гънки дори и затова лесно се водят, като стадо с овце а чубанина е диктатор! :giggle1:

Тъпи ги правиха едно време, тъпи си останаха и до ден днешен. Все обичат някой да ги строява и да ги командори, че ако останат сами ориентацията им в пространството им се струва сложна задача, ако трябва да разчитат на себе си та затова все така си настояват на и чакат това партията да им нареди как да мислят и да седят наредени. И естествено като зад партията седи Путин, той за тях става светец. Наредено им е междувременно да саботират България и докато чакат Русия да дойде да ги освободи. И те не са сигурни защо след като най-щастливи се чувстват когато на масата са си сложили да плюскат и пият нещо на промоция от Лидъла. Ама това не си го признават пред партията, мълчат си че европейската трапеза им харесва, за да не ги отлъчат себеподобните им оркороби.

преди 38 минути, FBI-International написа:

Редно е Администратора да предприеме необходимите мерки. :popcorn2:

Гледам,че ги е взел след доклада. Обаче май трябва и да вземе мерки към тези ,които си правят по двеста профила да дращят в темите за политика. :magnifier:

преди 2 минути, nikssi написа:

Гледам,че ги е взел след доклада. Обаче май трябва и да вземе мерки към тези ,които си правят по двеста профила да дращят в темите за политика. :magnifier:

това значи и твоя рег, защото и той е мой:D

преди 2 часа, Moriati написа:

Ами още от 6 ти век,когато византийските източници ползват думата за обозначаване на група народи нахлули и разселили се  на балканите 😏

Още тъпизми да питаш, казах ти изясни си терминологията а не делай манджа с геозде по сороспийски 😅😅

Не е ли седми век...

преди 2 минути, nikssi написа:

Напълно съм съм съгласен с това предложение. :)

След като аз мога да пиша/коментирам само от този профил, не виждам причина и другите да не могат! :bubblegum:

Кировите профили, николов, Николов.М, Киро нещо си и другите отдавна трябваше да бъдат премахнати Ники! :)

Още повече, че има профили от които пишат няколко човека. Пак става въпрос за вашата коалиция.

Благодаря на Администратора за вниманието и предприетите мерки! Лека вечер! :weather2:

:Dbrahma-3.jpg

какво ще кажете да направят като в Русия - всичко против интереса на държавата да се банва - тоест всички които не подкрепят НАТО

преди 26 минути, nikolov2020 написа:

В Одеса има дискотека.

Повода е загиналия капитан първи ранг в Севастопол. 

Екстра се получава - нещо се запали в пристанището.

И не само там :)

IMG_20241114_222934_067.jpg

IMG_20241114_223000_075.jpg

Чудя се кой ли го е думнал? Да не е ФСБ-то с 6 куршума, така и не се справи с Мадяр и са решили да си го изкарат на него. Ох пак забравих че го уби и него. Ама пък сега каквинвифв пуска... Майко мила, май беше по добре да го държат жив,а?

Лада номер 155 за тази година отпътува :) Все си мислех че може и да стигнем 200 до Нова година,ама малък е шанса..

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

това значи и твоя рег, защото и той е мой:D

Нищо не ти се разбира. 

преди 13 минути, FBI-International написа:

Напълно съм съм съгласен с това предложение. :)

След всичките други профили дето три остана с един профил? 😁 Горкия.

преди 15 минути, FBI-International написа:

Пак става въпрос за вашата коалиция.

Това ли правите тука. Война един с друг ... пфу 

преди 1 час, glen написа:

Операция Z !

Започна руското нападение над Купянск.

Въоръжените сили на Руската федерация започнаха изненадващо нападение срещу град Купянск на северната фронтова линия на Донбас. В резултат на успешните настъпателни операции руските сили пробиха украинската отбрана и се закрепиха в града.

Според руски и украински военни източници първата руска атака е извършена вечерта на 13 ноември. Две руски щурмови групи на бронирана техника се придвижиха от военните си позиции в района на Лиман Перви към Купянск. Според украинските военни първата руска щурмова група е включвала 2 бронирани машини МТ-ЛБ, бойна машина на пехотата и танк.

Украинските войници не можаха да разкрият броя на превозните средства във втората щурмова група, тъй като тя влезе в битката късно вечерта. В резултат на изненадващото нападение руски танк и поне една от бронираните машини МТ-ЛБ от първата група пробиха украинската отбрана, влязоха в града и преминаха по улица Сватовска. На улица "Некрасова" той попадна под украински обстрел, но беше твърде късно, тъй като около 15 руски щурмоваци вече атакуваха украински позиции в града и превзеха украински крепости в сградите. Позициите им скоро са подсилени от други войници.

Украинските медии споделиха кадри от боевете в покрайнините на града:

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/11/kup.mp4?_=1

След първия ден на градските боеве руските щурмоваци, подкрепени от бронирана техника, завоюват плацдарм в града. Първата линия на украинската отбрана беше унищожена и украинското командване е принудено спешно да изпрати подкрепление, за да спре руското настъпление в града, включително допълнителни сили от близките села, които бяха вкарани в битката за Купянск.

Украинските военни бяха изненадани от неочакваното руско нападение и са принудени да отблъскват атаките с пушечно месо. В покрайнините се водят тежки битки.

Според руски доклади от бойното поле, резервните части, хвърлени в битки в Купянск, не са обучени и включват предимно войници, взети от болници, и мъже, заловени по улиците. В резултат на това украинските сили понасят тежки загуби, застрашени от предстоящото подсилване на руската групировка в града.

Ако руските сили успеят да запазят контрола над превзетите позиции и да разширят плацдарма си в града, украинският гарнизон, разположен на левия бряг на река Оскол, ще се сблъска със сериозни проблеми с снабдяването, тъй като по-рано въоръжените сили на Руската федерация поеха контрола над село Колесниковка и прекъснаха украинския път за доставки до Боровая.

Стига с този Купянск....Разкажи какви ги забатачиха в Курск руснаците? 

преди 1 час, kosyo написа:

Героят на вечерта:

Този покойник ли е или кандидат покойник? Ако не знаеш всички които воюват са такива. Всички, без значение какви са...

преди 45 минути, nikssi написа:

Нищо не ти се разбира.

птиците не са умни:D пити писи пипро пист:D

така по ясно ли е

преди 11 часа, Flashback написа:

Tоз Гост не е Дзверо, а друг зрадник (от зрада :)), преди се подвизаваше като Гражданин. Този трол страда от тежки и неизлечими соц обсесии и паранои. 

И Гост/Гражданин е увил кратуната със станиолената шапка и чака ли, чака "ПЕРЕМОГАТА", въобразявайки си, че с тролене на фейкометщини по форумите "помага" на глупавото прокси Бандеристан. 

Ееее, това беше готино, зрадник (уж от зрада :lol6:), направо съжалявам, че не се сетих първи, но приветствам такива сполучливи попадения. "селянина" никога не е бил гражданин, а най-обикновен комплексар, каквито са всъщност и дружките му. Майка ми също е от село, но в техният случай използвам термина като олицетворение на тъпотия, а не родно място. Пиша, след като съм прочел всичко с изключение на яйцата и историята, която не знаят (или вече не знаят ... безумствените да не се вземат предвид), не им се ловкайте на тиквенските номера на укролите, като убиха Илья Кива пак за яйцата говориха и то страници наред, нещо не им е наред с яйцата. Оня другия, с умножените самоличности е по-вреден, бута се в теми за да докаже, че е нормален, но не би, нещо е сбъркала природата в неговия случай, веднъж дори два профила си направи за два часа, шестак, кво да го мислиш, дали е дзвер или мнайсе други имена, все тая, грешката е вярна.

преди 11 часа, Филипов написа:

И отново е прав, където има успехи ги споменава, където обаче някой бърка, го казва, а много бъркат на места. Защо мислите, че кухите от дивия запад си внушиха, че могат да победят Русия? Заради онова в Харковска област, никой не го интересува, че били десет пъти повече, важното е перемохата, е, оттам тръгна всичко. Та и при тази първа грешка, и втората с проспиването на Курск вината е само на един, на оня от ГЩ на Русия, който при Сталин отдавна да е дал фира.

Обезпокоен съм от този десант в Купянск, нещо ми напомня, че грешките на горния май се повтарят, дано да не е така, но няколко групи в Курска област, сега и тук може същото да се случи, дано не съм прав. И то точно както винаги, когато руснаците ги разнасят навсякъде някой ще допусне грешка, не някой, знае се кой. ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ!

Що се отнася до Тръмп, ще пиша в темата за сащите, само дето трябва вече да се смени името и се радвам, но май руснаците предпочитаха предсказуемия вариант, а тук, нещо ми мирише на заплаха с далекобойни ракети ... дано отново не съм прав.

П.П. Само нашите блогъри ли не разбраха, че разговор между Тръмп и Путин не е имало, дори простия факт, че Путин изглежда през цялото време е мълчал не им ли се видя странен. Укропите са много тъпи същества и като пуснат някой фейк само техните верни грешки не го виждат, съжалявам, че приятни блогъри се ловят на толкова зле скроени фейкове.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.