Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Вече е факт

IMG_20250218_094555_388.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 30 минути, Мечо Хубавеца написа:

Люксенбург

Да, доброволческа

преди 31 минути, Мечо Хубавеца написа:

Андора

Да, Нова Зеландия

преди 1 час, Solly написа:

Ако се изпращат такива средства, следва да има референдум.

По случая с референдума за еврото всичко беше изрядно от към документална и законова гледна точка, но управляващите се изплашиха от евентуалният резултат и го отмениха. Конституционният съд реши че колкото и подписи да са се събрали за провеждането на даден референдум, в крайна сметка Народното събрание решава дали да има такъв или не. 

С две думи - забрави за референдум, ако управляващите не са сигурни че евентуалният резултат ще им хареса.

https://news.lex.bg/конституционният-съд-обясни-защо-не-м/

Цитат

В решението се обяснява, че при подписка от над 400 000 души Народното събрание самостоятелно формира воля по предложението, преценявайки го...

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Понеже Зеля не разбира от намеци се наложи да му кажат директно.

IMG_20250218_101827_185.jpg

Много интересно, защо винаги искат мир и прекратяване на войната от ЖЕРТВТА , а не от този който я е инициирал, нахлул, ограбил , разрушил ???

Винаги питам и за продължението как си го представяте

- Добре, спират се всички помощи, Украйна е изцяло окупирана от рашистите, и какво следва ?

рашистите ще си приберат войските в рашистан ли ? Не мисля.

Съседите като Полша и др ще се успокоят ли ?? Не мисля.

НАТО ще се изтегли и разформирова ? :) 

Украинците ще заобичат окупатора, който ще вилнее с терора и геноцида си както на  досега окупираните земи, само че вече в цяла Украйна ? Ще са братя с тези които са избили семейството ти , жена ти, децата ти ? Не, няма да ги заобича.

Украйна ще процъфтява както "процъфтяваше"  при олигархичното мафиотско правителство на Янукович ли ?? Срещу който бяха всички тези протести на Майдана, искащи борба с мафията, а олигарсите, с корупцията ?

Не, няма да процъфтява.

и тн.

преди 7 минути, miro20 написа:

инициирал

При последната среща между Путин и Байдън последния е предупреден, че Минските споразумения трябва да се спазват при, което Байдън уверява Путин, че ще инструктира държавния си секретар да работи в такава насока. Месец по-късно в изпълнения на тази заръка Блинкен започва тайни доставки на оръжие за Украйна. А за това става ясно от самия него признал това няколко седмици преди да сдаде поста си. И понеже си голям фен на хронологията може да провериш сам кога е била срещата и кога си е признал Блинкен за започналите доставки на оръжие. А защо са тайни всеки може да се досети.

преди 12 часа, parmobil написа:

И защо ви става навик да ми орязвате постове?

И защо като им го връщам ме банват ?

Ватата са гнусни доносници, затуй искат да се върне комунизма на щиковете на Червената армия.

Слава на Украйна !!!

преди 22 минути, miro20 написа:

Много интересно, защо винаги искат мир и прекратяване на войната от ЖЕРТВТА , а не от този който я е инициирал, нахлул, ограбил , разрушил ???

Винаги питам и за продължението как си го представяте

- Добре, спират се всички помощи, Украйна е изцяло окупирана от рашистите, и какво следва ?

рашистите ще си приберат войските в рашистан ли ? Не мисля.

Съседите като Полша и др ще се успокоят ли ?? Не мисля.

НАТО ще се изтегли и разформирова ? :) 

Украинците ще заобичат окупатора, който ще вилнее с терора и геноцида си както на  досега окупираните земи, само че вече в цяла Украйна ? Ще са братя с тези които са избили семейството ти , жена ти, децата ти ? Не, няма да ги заобича.

Украйна ще процъфтява както "процъфтяваше"  при олигархичното мафиотско правителство на Янукович ли ?? Срещу който бяха всички тези протести на Майдана, искащи борба с мафията, а олигарсите, с корупцията ?

Не, няма да процъфтява.

и тн.

Ако си бяха събули гащите и надупили през март 2022 г. както България през септември 1944 г. всичко щеше да мине почти мирно и тихо. Репресиите след 09.09.1944 г. не ги броим, те са нещо нормално, имало ги е във всички окупирани страни. Поне така разправят...Сега обаче нещата са много по-зле. Хем много повече убити, хем гащите съдрани, хем дупето еВано... П.п. Русия няма да завладее цяла Украйна. В завзетите територии недоволните ще се изселят или бъдат в затвора или гробищата. Такава е реалността. Е, ще има и такива, които ще псуват с чаша в ръка, но само когато са пияни...

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Банват те защото орязваш постове или защото употребяваш думи като "гнусни"? Ето го и личното ми мнение. Употребата на такъв тип думи няма място в нито един форум. Многократното им използване със съответните санкции и липсата на бележка след тези санкции трябва да води само и единствено до вечен бан.

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Репресиите след 09.09.1944 г. не ги броим, те са нещо нормално

Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець — той здобуває світ.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Ватата са гнусни доносници, затуй искат да се върне комунизма на щиковете на Червената армия.

Слава на Украйна !!!

Реджепчо, та ти нямаш нито един коментар без обидни квалификации към тези, които не мислят като теб!

Само Мирко те надминава по простащина!

Даже много ви търпят модераторите, за вечен бан сте, щом не можете да водите нормална дискусия!

говори се че щяло да има някакви преговори между сащ и русия

и  щял да преговаря от  американска страна рубио

според мен това тръмп го е измислил  за да си разчисти партийните сметки понеже рубио е някакъв партиец

и като се провали да каже рубио се  провали и да  го изгонят  от партията  и тръмп да си вдигне акцииите  в партията .

нещо  като в пеевото догановото дпс в българия 

тръмп да е нещо като пеевски 

преди 31 минути, miro20 написа:

Украинците ще заобичат окупатора, който ще вилнее с терора и геноцида 

Геноцида беше от страна на Киев. Руснаците се отзоваха на молбата за помощ, също както краварите решиха да помогнат на АОК.

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець — той здобуває світ.

В повечето случаи това не води до нищо добро, в останалите цената е висока. Пример войните на СССР с Финландия. Биха се финландците и то геройски, но пак отстъпиха териториите.

преди 10 часа, Michigan111 написа:

Ами могат да се намесят единствено, ако държавата е член на НАТО.

ОК, де. Що в Югославия се намесиха тогава? Щото НАТО е военен инструмент на САЩ, ето защо...

И още 10 пъти по толкова да бяха избили, пак нямаше да доближат пострадалите от сръбския шовинизъм.

Насилие срещу насилие в миналото? Майка и дете, имат ли вина за ставалото през 20-те години на ХХ век по времето на Караджорджевич? Да не говорим, че Сребреница за мен е адски съмнителна работа...

Мястото ни е много стратегическо, просто нямаме политици които да го осъзнават и използват.

Какво "стратегическо място", не ме карай да се смея... Те за една кьорава Македония никой не ни подкрепи, даже самият Макрон сам си призна, че са ни "извили ръцете", ти говориш за някакви по-сериозни работи. Абсолютно никой не ни бръсне за живи.

преди 21 минути, communismatic написа:

ОК, де. Що в Югославия се намесиха тогава? Щото НАТО е военен инструмент на САЩ, ето защо...

Тук някой обясни че официално намеса на НАТО там не е имало.

11 отделни страни (които по случайност са членки на алианса) взели решение да се намесят, но самото НАТО нямало нищо общо.

И от юридическа гледна точка, човека си е прав...

Я да добавим и Либия към тая схема

https://bg.wikipedia.org/wiki/Военна_интервенция_в_Либия_2011

ПП

Само че сега имат насреща РФ и то след 10 години усилени инвестиции в армията.

Така че желаещите ги няма - а укропропагандата пее за слабите руснаци. 

Чудна работа - нещо не им вярват :)

преди 24 минути, communismatic написа:

В Югославия се намесиха някои страни от НАТО, не всички. Не знам що си мислиш, че военните сили на страните от НАТО трябва да се използват само за защита на страните от НАТО.

преди 26 минути, communismatic написа:

Какво "стратегическо място", не ме карай да се смея... Те за една кьорава Македония никой не ни подкрепи, даже самият Макрон сам си призна, че са ни "извили ръцете", ти говориш за някакви по-сериозни работи. Абсолютно никой не ни бръсне за живи.

Никой не ни бръсне, защото нямаме полотическа класа, която да устоява интереса на държавата. Кое не ти е ясно по въпроса?

Абе дечко

Нали всичко по-качествено от училище е засмукано от Запада

Откъде ще дойдат тия свестни политици ?  

преди 2 минути, Michigan111 написа:

В Югославия се намесиха някои страни от НАТО, не всички. Не знам що си мислиш, че военните сили на страните от НАТО трябва да се използват само за защита на страните от НАТО.

Аха. ОК, да приемем, че си прав (което всъщност е пълна простотия, ама карай). Тъй... Що за Кипър и Украйна не се намесиха тогава?

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Никой не ни бръсне, защото нямаме полотическа класа, която да устоява интереса на държавата. Кое не ти е ясно по въпроса?

Аха. Я ми кажи, кога в историята ни от 1878-а до момента ние сме била "важна" държава. Дай ми три-четири примера, ако може...

преди 27 минути, communismatic написа:

Насилие срещу насилие в миналото? Майка и дете, имат ли вина за ставалото през 20-те години на ХХ век по времето на Караджорджевич? Да не говорим, че Сребреница за мен е адски съмнителна работа...

За тебе може и да е съмнителна работа, но си е реалност. Сърбите си готвеха отново етническо прочостване. Разбирам, че за някои от вас сърбите са по- важни дори от наши сънародници в Косово, но за мен не са по- важни. В крайна сметка да са мислели предварително. Това, че са решили, че отново ще избиват безнаказано, си е техен проблем.

Я ми кажи тквунчо

за лагер Ясеновац (на хърватски: Logor Jasenovac)

Чувал ли си ?

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха. ОК, да приемем, че си прав (което всъщност е пълна простотия, ама карай). Тъй... Що за Кипър и Украйна не се намесиха тогава?

Ами, макар че за теб и това ще е простотия, понеже от носа си по-далеч явно не виждаш, в Кипър - Турция е вече член на НАТО в това време. Анализирай за себе си. В Украйна - би означавало война с Русия.

Голямо циврене за Югославия, любимата ви болшевишка кочина. Сърбите случайно сигурно се оказаха във война и с хървати, и с бошняци. Все другите са виновни, само добрите шовинисти сърби са онеправдани. Ай стига глупости.

преди 9 минути, communismatic написа:

Аха. Я ми кажи, кога в историята ни от 1878-а до момента ние сме била "важна" държава. Дай ми три-четири примера, ако може...

Ти някакъв майтап си правиш май? От 1878 год т.нар. Велики сили не са спрели да се бъркат в нещата на Балканите. Сигурно защото не са важни за никой.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Исландия няма армия и МО. Там как се оправят? Излиза, че дори нашата слаба армия може да ги завладее. Ама не го прави. Ами Андора и Люксенбург? Те имат ли армия?

Кой ще плаща за тази военна техника? Предлагам армията ни да се издържа от доброволни дарения. Който го е страх от руснаците даждарява и тя да се издържа. Аз не искам да плащам данъци с които да се издържа военният бюджет. Единствено съм съгласен да има гранични войски, включително морски, както и ПВО. Другото е излишно. Исландия няма армия, но никой не я напада.

Ние ще плащаме, хората. След като не можем да разчитаме на помощ от САЩ и НАТО, ще плащаме. Искам да сме независими и това е начина. Исландия никой не я напада сега, но след време това може да се промени и след като не са подготвени ще се предадат и ще правят с тях каквото си поискат. Ние по-добре да гледаме нашата страна, а не другите защото това до никъде няма да ни заведе. Едните да гледат Исландия други Северна Кореа трети Франция, Гърция или Турция. Най-рационално е в Европа да се създаде военен съюз подобен на НАТО, съюз който да ни обедини и в който да сме единни. Не е задължително в този съюз да участват всички държави от Европа, а само тези които ще са съгласни с условията и договорите които ще приемат. Друг начин за свобода и независимост не виждам.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.