Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 минути, attj написа:

Три милиона човешки драми няма как да бъдат разследвани.

Толкова ли стигна общи брой?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 54 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Сега, аз не казвам, че другите са цветя... Чел съм за събитията през 2014-та, където и те са били потърпевши. Както и че такива неща се случват по време на война и сигурно ги има и между Израел и Палестина и другите горещи точки, но реално сега бандеровците може да са фашаги, но тази новини горе показват, че и другите са си близки като идеология до нацистите. Това явно е дело на някой руски д-р Менгеле. Който и да победи аз съм всички военнопрестъпници да си понесат последствията. Без значение от коя страна са. Но за съжаление едва ли това ще стане. Peace.

Как да го коментираме?

Ако всичко в информацията е вярно, явно е дело на някой психопат.

Или на някой страхливец, който се е опитал да прикрие убийството на момичето.

С две ръце съм за "Който и да победи аз съм всички военнопрестъпници да си понесат последствията. Без значение от коя страна са."

Но и аз, като теб, не вярвам, че ще се случи.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Толкова ли стигна общи брой?

Заради Зеленски ще има и още. А трябваше просто да си изпълни предизборните обещания.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Аз избягвам да пиша и коментирам в тази тема, но ми е интересно да чуя мнения по въпроса. Някак си тази новина не видях да се е коментирала и е минала метър. А е доста сериозна. Да, война е, знаела е за рисковете...ама мъчения, липсващи органи...това вече е брутално и извън Женевската конвенция.

1 Още в началото на войната, по  медиите се въртеше един рекламен украински клип. Сред цъфнали жита, облечена в украинска носия и с венец на главата жена, стоеше зад застанал на колене  войник облечен в руска военна униформа . Жената държеше в ръцете си сърп.Скандално видео, показа в едър план  как украинска актриса отрязва главата на руснак. "Събираме нашата кървава жътва" - обяснява звездата на украинския театър и кино Андрианна Курилец-Кметюк. Видеото е определено като "социална реклама"е заснето в стил ИДИЛ

Нецензурирана версия

"Кога европейците ще разберат, че Украйна е ИДИЛ в центъра на Европа, подкрепян от нейните лидери?"

тук:

https://www.avtora.com/skandalno-video-pokazva-kak-ukrainka-reje-glavata-na-rusnak-

2 Когато се случиха събитията в двата кибуца , Исраел показа телата на жертвите и филмите от камерите в кибуца. Показа ги на дипломати, религиозни дейци, политически лидери. Видяха ги Байдън, генерали от Пентагона, дипломати от страните  в Залива, Спилбърг. Заснетото беше показано и в ООН, видя го и Тръмп, след инагурацията си.  Някои от тези тела стоят до ден днешен в камерите. Не видях някакво доказателство в показаното от теб. Кой и кога е заснел помещенията,че и залите за мъчения? Кой видя тялото на журналистката, освен изнесеното в доклада от украинските източници. Всичко е догадки. След като изрично е казано,че "начина на настъпването на смъртта едва ли ще бъде доказано" , тогава кой знае как точно е загинала. Иначе, да , няма нормален човек, който да не осъди това. Но, никога не вярвам на украинската пропаганда, която беше уличена в доста лъжи.

Западната пропаганда тотално издиша.     Също като забраната за гледане в ЕС на ТВ 1 Останкино.   

преди 3 минути, valkiria1 написа:

1 Още в началото на войната, по  медиите се въртеше един рекламен украински клип. Сред цъфнали жита, облечена в украинска носия и с венец на главата жена, стоеше зад застанал на колене  войник облечен в руска военна униформа . Жената държеше в ръцете си сърп.Скандално видео, показа в едър план  как украинска актриса отрязва главата на руснак.

Това е отвратително. Явно всичко е пропаганда (или поне човек трудно да може да отсее истина от пропаганда). Направо се сетих за листовките от сцената на Враг пред портата...

преди 6 минути, valkiria1 написа:

2 Когато се случиха събитията в двата кибуца , Исраел показа телата на жертвите и филмите от камерите в кибуца. Някои от тези тела стоят до денднешен в камерите. Не видях някакво доказателство в показаното от теб.

О, аз нищо не съм показал. Аз просто бях бесен на статията (тази версия, която съм публикувал ми се стори най-пълната като анализ). Клипа е случаен, защото бе най-дълъг, най-скорошен и с най-добър монтаж. Аз за клипове тръгнах да диря едва след като прочетох статията. Оказа се, че то случая е дори стар (починала миналата година), февруари върнали тялото, а чак сега се дава отзвук. Дори в CNN статията е от днес.

https://edition.cnn.com/2025/04/30/europe/ukrainian-journalist-russia-torture-intl/index.html

Каквото и да е истината направо тръпки да те побият от такива садистични разкрития. Мен това ме възмути като цяло.

"Не само днешният, но и по-раншният исторически опит показва, че демокрацията все още не е изстрадана ценност за повечето българи. 

Както казва Стоян Михайловски България след своето освобождение от османско владичество не е свободна, а освободена страна, българите не са свободни, а освободени. Културната модернизация на българското общество изостава значително след неговата индустриална и политическа модернизация."

Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителен процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.

421441575_7232203470156249_3319029696350226688_n.jpg.5abd6b4f63b1a1b95fcb00f14d9d8a2c.jpg

преди 29 минути, attj написа:

Западната пропаганда тотално издиша.     Също като забраната за гледане в ЕС на ТВ 1 Останкино.   

Това е много стар прийом. Дебилите от ООН, също непрекъснато цитират Хамас за броя на жертвите в Аза. Без да бъдат потвърдени  от нито един независим източник. 

В този случай цитират това, което им поднасят украинците. Разбира се,че ще изберат известна личност. Това ще предизвика скандал и осъждане. Само ,"почакаха", няколко месеца  за да обявят, че тялото е с липсващи органи, макар, че според тях са направили аутопсията и ДНК пробите веднага след връщането на телата. 

Зеленски най-нагло излъга и Тръмп и вицепрезидента и американските медии и то в Овалния кабинет. Отчаян, прибягва до всичко. Демонизиране на врага. В същото време гледайте филма Солнцепёк. Заснет е по действителни случаи. Някои от хората преживели това са още живи.

Зеленски доунищожава Бандеристан пред погледа на всички.     И какво следва?

преди 44 минути, valkiria1 написа:

Това е много стар прийом. Дебилите от ООН, също непрекъснато цитират Хамас за броя на жертвите в Аза. Без да бъдат потвърдени  от нито един независим източник. 

Че евреите допускат ли до там "независими източници"?!? Та те заплашиха с танкове и накараха да се изтеглят дори мироопазващите сили на ООН за да не им пречат да си провеждат геноцида над палестинците, ти искаш независими източници да потвърждават. Колко удобно...

преди 2 часа, марк5 написа:

Сталин,а сега и ученикът му путин разбирал, че продължителното съществуване на социалистическия режим в съседство с нормални държави е невъзможно.

путин няма общо със сталин а и времето в което живеем е различно

путин е либерал

сталин отдавна да махнал търговията с чужди държави чрез хартия

ако нещо ще се търгува

в натура щеше да е 

тон алуминий за 4 тона желязо 

Страната ни е поела пътят на ЕС и доброделите,а не на злото и азиатският департамент на кочината раша да се разпорежда в родината ни! Даже ДАНС определи раша като враг на страната ни и нейната пропаганда е гибелна за нас! Всички наши стари възрожденци са били за това да станем като всички прогресивни народи на тогавашна Европа!

Пропагандата на орките вече е на ниво северна корея, където вярват че умиращите от глад американци изяли всички птички в Щатите.

Айде, там интернета е забранен, ама рашаните имат достъп до реални новини.

преди 5 часа, марк5 написа:

Ченгетата ,време е да се осеверясате,ако сте българи,а не руски мекерета!

493309300_1769021510692180_6046105228986826388_n.jpg.b594680b35aae7933b73510bdd897b2e.jpg

ice_screenshot_20241205-183934.png.c2375536ede82fd65fdb3cbca4cc2f92.png

“Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк”

П. К. ЯВОРОВ

Яворов никога не е кавал това!!!!!!!!!!!

преди 9 часа, nikolov2020 написа:

И след това ще ядат калая от дедо Тръмп - хаха

Тръмп се преобу във въздуха, Букова Главо, по стара методичка работиш.

САЩ се преобуха във въздуха и пак са враг на Путлер.

Ся, ти ясно си прост.

По мое мнение, САЩ се опитват хем да помогнат на Русия, за да могат в бъдеще да я използват като плашило срещу Европа, хем искат Европа да си мисли, че САЩ не помага на Русия и да продължи да спи и да не се въоръжава.

Са, понеже Европа се събуди, САЩ са пред дилема. Ако продължат да помагат на Русия, ще загубят Европа като съюзник, а на САЩ не им трябва суверенна и въоръжена до зъби Европа.

За сега Европа печели. Путлер се оказа не само недоговороспособен, но и горещ въглен, който САЩ вече не желаят да вадят от жарта със собствени ръце. Пари.

Европейския Съюз има една единствена идеология. Ненарушимост на границите. Нарушението на границите на Украйна е недопустимо за ЕС. За това европейските политици ясно осъзнават, че всяка подкрепа за Русия се явява враждебно действие срещу Европа и срещу съществуването на Европейския Съюз.

преди 1 час, Т.Христов написа:

Докажи !!!

преди 3 часа, Т.Христов написа:

“Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк”

П. К. ЯВОРОВ

Глупости!!!

Завоевателните намерения на Русия
Предговор към книгата "Гоце Делчев", 1904 г.

Айде...
Всеки който се съюзи със САЩ (най-голямото световно зло) накрая яде папарлянгата...

Шарий

Цитат

США и Украина подписали соглашение о добыче редкоземельных металлов, сообщает корреспондент Bloomberg со ссылкой на источники.

Три. Продано.

Показаха заснета насилствена мобилизация в украинския парламент.

Ефекта ще е като тук - нулева реакция

Мутрите на Ермак са готови. 

ПП

Одеса изяде 20 германки и няколко ракети

Доставката на гърмящо “зърно” ще бъде пренесено пак през Румъния

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Тръмп се преобу във въздуха, Букова Главо, по стара методичка работиш.

САЩ се преобуха във въздуха и пак са враг на Путлер.

Ся, ти ясно си прост.

По мое мнение, САЩ се опитват хем да помогнат на Русия, за да могат в бъдеще да я използват като плашило срещу Европа, хем искат Европа да си мисли, че САЩ не помага на Русия и да продължи да спи и да не се въоръжава.

Са, понеже Европа се събуди, САЩ са пред дилема. Ако продължат да помагат на Русия, ще загубят Европа като съюзник, а на САЩ не им трябва суверенна и въоръжена до зъби Европа.

За сега Европа печели. Путлер се оказа не само недоговороспособен, но и горещ въглен, който САЩ вече не желаят да вадят от жарта със собствени ръце. Пари.

Европейския Съюз има една единствена идеология. Ненарушимост на границите. Нарушението на границите на Украйна е недопустимо за ЕС. За това европейските политици ясно осъзнават, че всяка подкрепа за Русия се явява враждебно действие срещу Европа и срещу съществуването на Европейския Съюз.

Докажи !!!

Не, ти докажи кога и къде го е казал !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дрононарезка

Възпитаници на московските гей-клубове се радват че ще опитат помощта на Червения кръст

Тоя по писане на глупости, започна да се надбягва и с титани на мисълта като Баалбек, Джокович, Госта, ВАНКАТА, Мичигън, Миро и прочее...

Европейския Съюз има една единствена идеология. Ненарушимост на границите. Нарушението на границите на Украйна е недопустимо за ЕС.

Ако беше така, нямаше с помощта на държавите-членки на ЕС да се отцепва Косово от Югославия. "Ненарушимост на границите" е залъгалка за лаладжии като теб :getout:

Абсолютно, да. Това е двойният аршин на запада. Косово е едно абсолютно политическо извращение на САЩ, то дори името му е сръбско... но нямаше абсолютно никакви проблеми НАТО да се намеси в подкрепа на албанците срещу сърбите, тогава се впрегнаха абсолютно всички сили само и само да могат да ги смажат, и то при положение, че нито една държава-членка на НАТО не беше част от бившото СФРЮ на Йосип Броз Тито. Да не говорим за Сребреница, там абсолютно нищо не се доказа... Слоба бил готвил геноцид, малко като с Буча стана работата. Интересно, за какво му е на Слободан Милошевич, да прави подобна военна и политическа провокация, при положение, че е съвсем наясно, че целият свят ще се обърне срещу Сърбия, а Русия по това време беше тотално слаба под крилото на Борис Елцин и нямаше да ги защити. Той... Путин затова и в момента е толкова нехаресван, просто защото държи здраво юздите и не дава, да се откъсват живи парчета месо от Руската федерация, което през 90-те се случваше при Горбачов и Елцин, там колко американски олигарси захлебиха от руските ресурси, направо ви е бедна фантазията. Аз бях дете, но помня като американските боклучарници бомбардираха дори мостове с хора по тях. А Баалбек ми говори, че имало бум на раковоболни у нас, ми що да не е и от бомбенето на Сърбия с обеднен уран? Той сигурно е изключително НЕвреден.

Т.е. Косово се отделя от Сърбия и няма никакви проблеми, но ако Крим се върне при руснаците, това е огромен проблем. И то... като се има предвид, че косоварите са абсолютен политически франкенщайн, такъв етнос няма. Докато в Крим винаги е живяло руско население. Т.е. дори и от тая гледна точка руснаците са много повече в правото си.

Преди няколко месеца се бях натъкнал на някакво интервю на певицата Дуа Липа, че ми стана много смешно. Нямам никакви проблеми с нея, красиво момиче, прекрасен глас и прочее... Ама... Баба й е "босненка", сиреч сръбкиня-мюсюлманка, а тя плюе по сърбите, понеже пренаписвали историята на... Косово!? Що за непознаване на собствената си история? То направо е тъжно, докъде може да доведе промиването на мозъци за да се сложи началото на някакъв политически процес и създаването на държава-франкенщайн. А дядо й, нищо чудно, да е някой дьомбел на хранилка при някое американско НПО. Щом защитава обратната теза...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.