Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Великата украинска армия изгори Мол в Донецк

велика перемога :)

пп

гледам Косето не е мирнал да почине :)

Некрофилчо няма перемога - ама никаква, пляскай на воля

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 8.10.2022 г. в 15:53, Banesc написа:

нямате гориво  да се отоплявате  зимата 

Ми почти позна.

преди 1 час, Flashback написа:

Има все още 5000-6000 украинци, настанени в хотели на пълна издръжка, но те са бял кахър както се казва. 

Онзи ден стана ясно, че Чехия досега е произвеждала и снабдявала Украйна с боеприпаси за сметка на нейния държавен бюджет. 

Аз съм убеден, че нашите военни заводи работят по същата прецакваща схема, неслучайно тази година новите заеми ще са 18 милиарда лева. 

Значи не те бърка да плащаш за 5-6000 души.... Ти си бил голям самарянин...

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не съм сигурен, но до това лято със сигурност имаше. Да се радвам, че вече евнтуално съм спрял да плащам за тях ли? 

Доколкото те познавам се радваш.

на 8.10.2022 г. в 17:28, Banesc написа:

сърди се на виктория нюлънд дето даде 5 милиарда на отряда азов 

Никакви обективно доказателства, че не ги дала на теб нямаш! 

на 8.10.2022 г. в 18:49, Anneliese написа:

Укрофилите сте наистина тъпи и това не е обида,  констатиран факт.

Вие не вярвате, но аз категорично вярвам и знам какво ще стане, ако на Владимир Путин му падне пердето. Вие се смеете и подигравате на руската армия, но, за разлика от обикновеното военно въоръжение, Русия си поддържа много добре ядрения арсенал. Украйна не, Но САЩ ще пострадат, защото точно те финансират, подпомагат и насъскват украинските терористи!

Като му падне пердето, ще нареди Вашингтон да бъде бомбардиран с най - мощното възможно ядрено оръжие - "Цар Бомба". Не знам дали си наясно, но мощна на това оръжие е такава, че буквално ще заличи Вашингтон и всичко в района на 50 км околовръст. Оръжието е толкова мощно, че, ако бъде насочено към Белия дом или Пентагона, от тях ще остане само един много дълбок кратер и нищо друго! Всички ще се изпарят на секундата, никой няма да оцелее. Новите "Сатана" са такива, че могат да бъдат изстреляни от всяка точка на света , да преодолеят американската ПВО и да нанесат едновременно тежки удари по столиците на щатите и на страгеическите военни места. Явно и вие, и откачения Джо Байдън наистина искате да проверите тези оръжия дали работят и дали наистина са толкова мощни. Дърпате дявола за опашката.

Без САЩ Зеленски и армията му няма да просъществуват дълго.  А Великобритания, Германия и Франция ще се отдръпнат, няма да посмеят да рискуват да си превърнат столиците на ядрена пепел...............

Това ще стане.

Не вярвате? Добре, сега ще видим. Ще имате възможност укрофилите да видите лично по телевизията как работят "Сатана" и "Посейдон". Тях ги пазят за краен случай. Ще видим после кой ще се смее.

Светът може без САЩ, светът е съществувал и преди САЩ, но без САЩ украинският диктатор е мъртъв!

Искате да видите на живо ядрения потенциал на Русия? Добре, само да не ви замръзнат усмивките после.

Аз бих отправила следното предложение до Джо Байдън и администрацията му:

" Изберете ни един  атол из океаните, дайте ни координатите, и ще ви направим директно показно какво може системата "Сатана".  Пратете самолети с ваши и украински медии, ние ще пратим наши, нека предават директно по телевизията и да видим ефективни ли са или не са "Сатана".

Явно съм го изпуснал това предаване със "Сатаната", "Подейдона" и цар Бомба? По кой канал точно го даваха, че гледах за конната кавалерия  на самия болшая армия мира и съм го пропуснал.

Още не може да спра да се хиля, дано не ми замръзне усмивката на повторението. 

на 8.10.2022 г. в 18:58, attj написа:

Бандеровците в Киев са виновни за цялото развитие, включително и за драмата с този самолет.  Скоро няма да има бандеровци в Киев.   Ще се разбягат като им фалира държавата.

Никакви обективни доказателства за този фалит няма, а ;) Тъжно.

преди 12 минути, kosyo написа:

Никакви обективно доказателства, че не ги дала на теб нямаш! 

има записи записани на ленти 

преди 1 минута, Banesc написа:

Не лъжи-няма обективни доказатества! 

на 9.10.2022 г. в 16:55, Гост написа:

----------------------------------------

11.jpg.0b29611145610db03b5d38d500b0f848.jpg

Автор: Александър Коц, руски военен кореспондент, kp.ru

Лъжец , говори за северно-корейци в Курска област , а всички знаем, че такива са отречени от най-начетения тук ака ( @maxthon). За малко да ти объркам титлата човек- на косъм бях направо ;)

Моля подбирайте си източниците с некомпрометирани такива!

преди 21 минути, Banesc написа:

само че записите са изгубени като документите за строежите в наводнението

на 10.10.2022 г. в 1:50, Banesc написа:

Не виждам обективни доказатества , че не е тъпа руZка пропаганда за по-умните тук, но може би е защото си замесен по някакъв начин ? 

на 10.10.2022 г. в 16:39, maxthon написа:

Остава само да се разкрие мистерията какво става с ракетите от ПВО на Украйна?

Залагам че е същото което правят ПВО ракетите в Белгород примерно. И имам обективни доказателства за това и дори съм ти го давал. Само трябва да потърсиш ;) Ама с капацитет като тебе най-много да кажеш че нямаш интерес . Между другото прави впечатление липсата ти по време на жеста на добра воля. Това ти е първото включване , едва ли е защото поради липсата на доказателства ,а ;) ? Просто отбелязвам, че изчезваш по време на такива събития.

на 10.10.2022 г. в 18:56, Banesc написа:

въпросът ти е  логически

българия е ползвана като логистика

предполагам някоя фирмичка и тиражия  под наем да направят курс

и е стигнал до русия

евентуално празен

и в русия е напълнен от тоя взрив дето гръмна  госпожица Дугина

лично мнение 

Няма обективни доказателства, а знаем че тия твойте любимци малко послъгват :). Ама като мятате пари през прозорците на непознати и на това ще повярвате.

на 10.10.2022 г. в 21:04, Banesc написа:

и може да се  окаже че българин е използван като камикадзе на кримския мост

Българина е бил от Перник! Напил се е , засилил се е  и е помлял моста само с шутове, юмруци и тяло. 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Против тия нямам нищо против. Имах предвид тия които са по хотелите за наша сметка и безвъзмездната помощ на България и ЕС за Украйна, както и даването на заеми, които никога няма да бъдат върнати. Ей това не ми харесва. На теб харесва ли ти? Приятно ли ти е да ти се опразва джоба?

Не ти ли е жал за тия украински момчета, които ги ловят по улиците и насила пращат на фронта? Голяма част от тях вече са покойници...

В библията е казано "Хвърли хляба си по вода и някой ден ще го намериш". Убедена съм, че България има добра карма, защото през годините е спасила много хора - евреи, арменци и т.н. и т.н. Не ми е жал за парите, които са използвали, за да помогнат на семейства на бежанци, при мисълта, че деца и възрастни хора няма да си лягат гладни или на студено под някой мост, ми става добре, радвам се също, че могат да имат достъп до медицинска помощ, образование и т.н. Отделно, че нашата икономика също печели от парите, които се внесоха тук от бежанците. Жал ми е и за украинските момчета, и за руските момчета, които насила ги карат да сключват контракти, жал ми е и за севернокорейските момчета, и за кубинските момчета, и за момчетата от бившите съветски републики и мигрантите, които ги принуждават да сключват контракти и т.н. и т.н.  Не мислиш ли, че всичкото туй нещо можеше да бъде избегнато, ако Русия не беше обявила война на Украйна? 😥

на 10.10.2022 г. в 22:40, Banesc написа:

ловиме ли бас на една пенсия че европа до края  на 2023 е приключила и ще има гладомор и масови безредици  и

Опа... Напред съм с една пенсия.

преди 1 час, BANKATA написа:

Скоро ще има още самолети за Украйна.

Оръжие чудо нали? Пак са в категорията няма да променят нищо на бойното поле.

преди 39 минути, Мери) написа:

В библията е казано "Хвърли хляба си по вода и някой ден ще го намериш". Убедена съм, че България има добра карма, защото през годините е спасила много хора - евреи, арменци и т.н. и т.н. Не ми е жал за парите, които са използвали, за да помогнат на семейства на бежанци, при мисълта, че деца и възрастни хора няма да си лягат гладни или на студено под някой мост, ми става добре, радвам се също, че могат да имат достъп до медицинска помощ, образование и т.н. Отделно, че нашата икономика също печели от парите, които се внесоха тук от бежанците. Жал ми е и за украинските момчета, и за руските момчета, които насила ги карат да сключват контракти, жал ми е и за севернокорейските момчета, и за кубинските момчета, и за момчетата от бившите съветски републики и мигрантите, които ги принуждават да сключват контракти и т.н. и т.н.  Не мислиш ли, че всичкото туй нещо можеше да бъде избегнато, ако Русия не беше обявила война на Украйна? 😥

Съвсем ясно го написах. Тези, от които нашата икономика печели, са добре дошли. Навлеците, които ги хрантутим, не. Който иска да помага, но да не прави помен с чужда пита.

Русия поне не затвори границите си за мъжете и все пак има разлика от оказване на натиск да бъде мобилизиран и закаран на фронта насила. 

Няма обявена война, но какво от това. Ако Путин ме беше попитал дали да напада Украйна, щях да му отговоря с не. Ама не ме попита, повярвай ми. 

Аз като юрист вярвам на факти, а не на карми. 

Би било добре по руската и украинската телевизията да показват убити и тежко ранени войници всеки ден. Да агитират мъжете да отидат на фронта с думите. "Има ли живот след смъртта? Иди на фронта и разбери". 

Виктор Суворов:

“Веднъж ме попитаха: кажи ни защо на СССР му трябваше Афганистан? Какво са търсили там? Ще си послужа с думите на А. Солженицин,когато му задават този въпрос. Солженицин отговаря така : “попитайте един раков тумор, защо се разпространява? Той убива самото тяло ,макар че ще умре с него.” Така виждам днес съвременна Русия. А Украйна е онази жива тъкан , сбор от онези малки тела, които устояват на тумори. И сякаш казва с примера си: момчета, ние не се страхуваме от ядрена война – ние се съпротивляваме и няма да се поддадем, дори и всички да загинем! И това дава огромна надежда.

Когато работех в Швейцария, пристигна съветска делегация от заслужили производствени работници. Разхождаха се, гледаха как живеят швейцарците в най-богатата страна на света. А в същото време Швейцария няма минерали, няма нефт, няма нищо. Нашите хора се обезсърчиха ,но офицерът от КГБ, който ги придружаваше , каза: „Момчета, те изобщо не знаят как да се бият, но ние сме победителите!“ И изведнъж цялата тази делегация се преобрази.

Същият синдром проработи и сега в Украйна : ние сме победители, знаем да се бием. Уж в Украйна живеят хора като нас /руснаците/. Но по някаква причина те живеят красиво: виждат се чистотата , асфалта, хората са прилично облечени. Докато в руското село е някакъв ужас.

И ето ревността, завистта работят – мисля, че това е причината за зверствата.

Тук искам да спомена Полша.

Имам много приятели там. На великия полски народ – моята искрена благодарност за подкрепата и помощта, която поляците оказват на Украйна. И каква красива комбинация се получава, когато две приятелски държави се простират от Балтийско до Черно море – Полша и Украйна! Този съюз няма да позволи на тумора да се разпространи някъде по-нататък, на запад.

Целият свят разбира това. И колкото повече руски самолети бъдат свалени, танкове изгорени, транспортьори и бойни машини на пехотата заседнат в плодородния украински чернозем, толкова по-добре ще бъде за целия свят. Сега Украйна защитава Европа, света , демокрацията. И това е нейната историческа мисия.”

„Много добре знаем, че не ви пука за международното право и че сте фундаментално неспособни на мирно съжителство със съседите си. Вашият радикален национализъм е неутолима жажда за доминация — най-ужасната форма на шовинизъм. Това няма да свърши, докато не осъзнаете и не признаете, че ерата на империите приключи и че вашата империя никога няма да се завърне! Всеки удар, нанесен ви от украинските войници — Бог да ги благослови — приближава този ден.“ — Министърът на външните работи на Полша Радослав Шикорски, обръщайки се към представителя на Русия в Съвета за сигурност на ООН.

преди 6 часа, kosyo написа:

Ами не знам ти я четеш тая Западна преса

Ню Йорк ТАСС

Ма тя вече и западната преса се осъзна. Само нашите ватенки все още викат хайл Путлер

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Всеки има право да реши дали да влезе в месомелачката и умре защитавайки родината си или да бъде осъден и влезе в затвора, ако откаже. Така става в правовите държави, включително в Израел. Там не ловят хора по улиците.

Според мен, дори и в правовите държави (включително и Израел), ако по време на война числеността на въоръжените им сили спадне както в Укрия с над 70%, няма да има "на фронта ли искаш, или в затвора". На всякъде ще има хайки за попълване на пушечното месо, подобни на тези в Укрия.

преди 4 часа, Мечо Хубавеца написа:

Аз като юрист вярвам на факти, а не на карми. 

Ахааа, а що тогава в оная тема защитаваш евреите, въпреки че са факт множество резолюции на ООН, които им казват да се разкарат от окупираните територии, а те не го правят? Въпреки становището на Хага че те са окупатори. Въпреки че избиха над 60 000 невинни цивилни жертви?

Защо не приемаш фактът че престъпниците са именно те?

преди 7 часа, maxthon написа:

Оръжие чудо нали? Пак са в категорията няма да променят нищо на бойното поле.

Не виждам обективни доказателства в тезата ти бъди. А знаеш в това случай са задължителни с геолокация дори ;)!

Не че нещо,ама така се постъпва с най-жалките отчаяни тролки като тебе. Знаеш днес е ден 3-ти от падението ти- трябва да си корав като касетка с ядрено гориво произведена от американците , а не като  тия дето ти разправяше - с ефекта на 🍌.

Добро утро , второстепенна тълпа, спонсори на тероризма , търсачи на обективната истина и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

преди 7 часа, kiro 2025 написа:

Голема работа си Косе

като две по-малки и увиснали

на 26.09.2023 г. в 12:27, kirko12 написа:

Ползата от вас посерковци е колкото от едноклетъчните

негодни сте дори за фураж

Ръмжете СЛАВА УКРАИНА - остават ви няколко месеца

Добро утро и на баба Пенка с тази бодра дробонарезка и този златен нейн цитат! Много дълги тив месеци бре...

:lol6: Е на това му викам аз "санкции". Според Ройтерс, от началото на войната ЕС е дал на Русия 213млрд € за нефт и газ, докато за същият период е отпуснал на Укрия само 173млрд €.

Излиза че на руснаците сме дали 40млрд повече, от колкото на укрите, като тук не са включени парите които даваме за газ и нефт който уж е индийски, турски и тн., но по своята същност пак си е руски :giggle1:

преди 11 часа, kosyo написа:

Никакви обективни доказателства за този фалит няма, а ;) Тъжно.

Половината украинци нанякъде са избягали.  Западът субсидира режима в Киев.  Агонията продължава.   Тъжно си е. 

Герани разузнавачи летят над Киив

Рано е да се прибират химическите тоалетни.  

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Според мен, дори и в правовите държави (включително и Израел), ако по време на война числеността на въоръжените им сили спадне както в Укрия с над 70%, няма да има "на фронта ли искаш, или в затвора". На всякъде ще има хайки за попълване на пушечното месо, подобни на тези в Укрия.

Ахааа, а що тогава в оная тема защитаваш евреите, въпреки че са факт множество резолюции на ООН, които им казват да се разкарат от окупираните територии, а те не го правят? Въпреки становището на Хага че те са окупатори. Въпреки че избиха над 60 000 невинни цивилни жертви?

Защо не приемаш фактът че престъпниците са именно те?

Демек беззаконието в такъв случай е позволено, защото това е беззаконие дори по техните закони. ЕС и САЩ обаче си затварят очите, а уж са правови държави, но това не се случва на техни граждани. Това, че същото е щяло да се случи и в Израел, са празни приказки...                                Аз не ги защитавам, но ги разбирам. Ако бях евреин, повтарям, ако бях евреин, щях да искам смъртта на всички палестинци и то не от кръвожадност, а защото ми застрашават държавата и живота. По голямата част от членовете на Хамас са палестинци. Покрай сухото, гори и мокрото. Така се получава. П.п. Нали Хамас се бори за свободата на палестинския народ. Ако този народ бъде унищожен, Хамас няма да има за какво да се бори. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.