Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Интересно

настроенията по време на война избиват в странни форми

вчера наци агитка в Киив ходила да плаши истинските еврей в синагогата

Пп

сега руската пропаганда ще ги бандероса

IMG_1019.jpeg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това, че същото е щяло да се случи и в Израел, са празни приказки...                               

И това го разбра, защото?!?

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз не ги защитавам, но ги разбирам.

Ама не те питам дали разбираш някой или не. Интересува ме ти на страната на правото ли си? 

преди 44 минути, attj написа:

Половината украинци нанякъде са избягали.  Западът субсидира режима в Киев.  Агонията продължава.   Тъжно си е. 

Продължавам да не виждам обективни доказатества за фалит от 2022, а само празни думи. @maxthon да се самосезира ;).

Ще помоля другарите тук за повече обективност с оглед на последните изказвания на най-жалката и отчаяна тролка! Другари ще, знам че ви е тежко , тези няколко седмици дето ви го обещаваха и на мен ми се струват вече няколко години ама , обективните доказатества го изискват! 

преди 20 минути, kiro 2025 написа:

Интересно

настроенията по време на война избиват в странни форми

вчера наци агитка в Киив ходила да плаши истинските еврей в синагогата

Пп

сега руската пропаганда ще ги бандероса

IMG_1019.jpeg

Това някакъв жалък опит да оправдае баба Пенка бомбата върху църквата ли е? Слабо , Кире.

Героят на обяд

Въпитаника на московските гей-клубове, минал през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск се подготвя за садо-мазо изпълнения с огнен завършек с големия размер помощ от Червения кръст 

Естествено че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и на обяд няма да чуем "My Favourite game"

Няма перки, но съм доволен че любимия ми месар се завърна с гангрена.

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Според мен, дори и в правовите държави (включително и Израел), ако по време на война числеността на въоръжените им сили спадне както в Укрия с над 70%, няма да има "на фронта ли искаш, или в затвора". На всякъде ще има хайки за попълване на пушечното месо, подобни на тези в Укрия.

Един път и ти да кажеш нещо умно. 👍

преди 2 часа, attj написа:

Половината украинци нанякъде са избягали.  Западът субсидира режима в Киев.  Агонията продължава.   Тъжно си е. 

Тъжно си е за теб, да, защото режима в Русия никой не го субсидира, само Сърбия прати някой и друг динар. 🙄

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Демек беззаконието в такъв случай е позволено, защото това е беззаконие дори по техните закони. ЕС и САЩ обаче си затварят очите, а уж са правови държави, но това не се случва на техни граждани. Това, че същото е щяло да се случи и в Израел, са празни приказки...                                Аз не ги защитавам, но ги разбирам. Ако бях евреин, повтарям, ако бях евреин, щях да искам смъртта на всички палестинци и то не от кръвожадност, а защото ми застрашават държавата и живота. По голямата част от членовете на Хамас са палестинци. Покрай сухото, гори и мокрото. Така се получава. П.п. Нали Хамас се бори за свободата на палестинския народ. Ако този народ бъде унищожен, Хамас няма да има за какво да се бори. 

Защо те притеснява това беззаконие, а не беззаконието да бъдат хвърляни бомби в съседна страна и тя да бъде нападана най-безцеремонно единствено, поради причината, че не иска да играе по свирката на хвърлящия бомби? Това не е ли беззаконие?  Аз наскоро си мислех, че е абсолютно нехуманно да се принуждават коне и магаренца да взимат участие в бойните действия, с какво са заслужили горките животни да ги вкарват в една кървава война? Ми с нищо, ама ей на руските политици казват, че било хубаво животни да участват във войната. Не може законността да бъде търсена едностранно - търсиш законност само в Украйна, а в Русия защо не търсиш? Законността трябва да бъде обективна, а не субективна категория, когат и къдет му скимне на човек, там да я търси. 😢 

https://besarabia.bg/neka-pomagat-na-pobedata-i-magaretata-izpolzvaneto-na-magareta-i-kucheta-na-vojnata-s-ukrajna-obyasneno-s-opita-ot-velikata-otechestvena-vojna/

преди 11 часа, Мечо Хубавеца написа:

Съвсем ясно го написах. Тези, от които нашата икономика печели, са добре дошли. Навлеците, които ги хрантутим, не. Който иска да помага, но да не прави помен с чужда пита.

Русия поне не затвори границите си за мъжете и все пак има разлика от оказване на натиск да бъде мобилизиран и закаран на фронта насила. 

Няма обявена война, но какво от това. Ако Путин ме беше попитал дали да напада Украйна, щях да му отговоря с не. Ама не ме попита, повярвай ми. 

Аз като юрист вярвам на факти, а не на карми. 

Би било добре по руската и украинската телевизията да показват убити и тежко ранени войници всеки ден. Да агитират мъжете да отидат на фронта с думите. "Има ли живот след смъртта? Иди на фронта и разбери". 

Хубаво е, че никой не те пита кой е добре дошъл и кой не. Всеки човек има право на живот, не само богатите. България категорично печели от спасяването на всички бежанци, не само на украинците. Никога не знаеш кой от тези, които си спасил един ден ще спаси теб. Особено децата на бежанците, които идват тук и има вероятност да останат тук, може да бъдат безкрайно полезни на България, а и не само. Егоизмът и нежеланието да подадеш ръка на човек в нужда винаги е било губещо в по-далечен план. Проблемът е, че никой никого не агитира да ходи на фронта - принуждават ги и от двете страни, на обикновените хора - и украинци, и руснаци,  не им е нужна война, нужна е на руските политици. 😕

преди 58 минути, Joss Bomon написа:

На някой с мозъчна Diarrhoea, само Дуспаталин му е в главата. 
Футболният термин е дузпа.

преди 12 минути, plamen.spam написа:

На някой с мозъчна Diarrhoea, само Дуспаталин му е в главата. 
Футболният термин е дузпа.

Поредния четящ само заглавия. Никога няма да се научите да изслушвате мнението на другите и чак тогава да опонирате по същество!

Отивай да с@реш в социалистическата тема Пламене

Тука чакаме Косьо да обяви перемога…

Голяма - 100 милиарда Еврака, тауруси, томахавки

по малко не приемаме :)

Кажи сега Косе - колко ще изкара Киив без ток - ама честно. Батерията дето Мъск има дал е 200 мегавата

Редактирано от kiro 2025 (преглед на промените)

преди 1 час, Мери) написа:

режима в Русия никой не го субсидира

Русия е малка част от Руската федерация.   Значителнo са си увеличили стокообмена с Китай, Индия,Турция.   Санкциите на НАТО вредят на страните в Европа.  Заради акъла на Урсула и на Кая.

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Кажи сега Косе - колко ще изкара Киив без ток

Да питат другарчето им Борис Джонсън. Да видим дали ще отпусне малко от парите получени от спонсора му....

преди 4 часа, attj написа:

https://www.dw.com/bg/zaso-hiladi-vojnici-dezertirat-ot-ruskata-armia/a-70786994

Два пъти е скочило числото на дезертиралите от руската армия през 2025 г. спрямо 2024 г., показва разследване на OSINT-проекта Frontelligence Insight. Ако се съхранят сегашните темпове, за година от руските подразделения ще са избягали не по-малко от 70 000 души, или 1/10 от целия руски контингент в Украйна.

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/ruskata-armiya-se-sbluska-masovo-dezertorstvo

Русия кърви — губи хора, пари и остатъците от съветските оръжия, с които вече три години и половина поддържа агресията си срещу Украйна. Икономиката ѝ се разпада, страната е изправена пред недостиг на работна ръка, а фирмите въпреки това уволняват служители, защото не могат да им плащат. Правителството обявява „банкови ваканции“, за да предотврати срив на кредитната система. Петролният „гигант“ продава нефт на Индия и Китай на безценица, а после купува обратно рафинирани продукти, след като украинците унищожиха близо 40% от неговия капацитет за преработка.
И сега тази изтощена държава смята да влезе в надпревара по ядрено въоръжаване със Запада.
Някой да обясни на бункерното джудже, че може и да опита да тича маратон, но ако го прави бос, на патерици и назад, няма как да стигне до финала — камо ли да спечели.

280038931_547717040043322_2283371569214200833_n.thumb.jpg.f9690ec3cc4df27988e9c5fa36dd8bcf.jpg

преди 4 часа, ivottoshev написа:

И това го разбра, защото?!?

Ама не те питам дали разбираш някой или не. Интересува ме ти на страната на правото ли си? 

Защото няма доказателства в тази посока. Същото казвам и на тия умници, които твърдят, че Русия ще нападне натовски държави, ако спечели войната с Украйна.                Да, разбира се, но признавам и най-древното право, правото на силата, ако то не е насочено към собствения народ и правата на гражданите в собствената страна.

преди 10 минути, livret написа:

562987791_122137974758929034_46928763449

Бе няма значение българския език, важно е руски да се преподава. 😉 Ние все пак сме вражеска страна, откъде накъде в руски територии ще се преподава български език!? 😁 У нас обаче масово се преподава руски, което е интересно като феномен, явно ние сме по-широко скроени. :)

преди 3 часа, Мери) написа:

Един път и ти да кажеш нещо умно. 👍

Тъжно си е за теб, да, защото режима в Русия никой не го субсидира, само Сърбия прати някой и друг динар. 🙄

Защо те притеснява това беззаконие, а не беззаконието да бъдат хвърляни бомби в съседна страна и тя да бъде нападана най-безцеремонно единствено, поради причината, че не иска да играе по свирката на хвърлящия бомби? Това не е ли беззаконие?  Аз наскоро си мислех, че е абсолютно нехуманно да се принуждават коне и магаренца да взимат участие в бойните действия, с какво са заслужили горките животни да ги вкарват в една кървава война? Ми с нищо, ама ей на руските политици казват, че било хубаво животни да участват във войната. Не може законността да бъде търсена едностранно - търсиш законност само в Украйна, а в Русия защо не търсиш? Законността трябва да бъде обективна, а не субективна категория, когат и къдет му скимне на човек, там да я търси. 😢 

https://besarabia.bg/neka-pomagat-na-pobedata-i-magaretata-izpolzvaneto-na-magareta-i-kucheta-na-vojnata-s-ukrajna-obyasneno-s-opita-ot-velikata-otechestvena-vojna/

Хубаво е, че никой не те пита кой е добре дошъл и кой не. Всеки човек има право на живот, не само богатите. България категорично печели от спасяването на всички бежанци, не само на украинците. Никога не знаеш кой от тези, които си спасил един ден ще спаси теб. Особено децата на бежанците, които идват тук и има вероятност да останат тук, може да бъдат безкрайно полезни на България, а и не само. Егоизмът и нежеланието да подадеш ръка на човек в нужда винаги е било губещо в по-далечен план. Проблемът е, че никой никого не агитира да ходи на фронта - принуждават ги и от двете страни, на обикновените хора - и украинци, и руснаци,  не им е нужна война, нужна е на руските политици. 😕

Така си мислиш, че не ме пита. Пита ме и още как по време на избори. Има, но не за сметка на други хора. Чувала си за спасяването на давещият за кого е проблем...Не вярвам на празни приказки и разчитам само на себе си и на близките си. Не съм длъжен на никого, макар и да имам добро отношение към непознати. Децата на тези, които работят също са добре дошли. Нека останат. Има една притча за индианката и змията. Индианката спасила змията, а за благодарност змията е ухапала...Така че не помощ, а злини можеш да получиш от спасените.                                        Аз съм против нападението на Русия над Украйна и ако бях руснак, щях да гласувам срещу Путин. Това с магаретата се е случило още през 1941 година по идея на български офицер. Така е пробита линията Метакса. Всъщност магарета и коне се ядат. Правят се суджуци от тях.

преди 14 минути, Мечо Хубавеца написа:

Защото няма доказателства в тази посока. Същото казвам и на тия умници, които твърдят, че Русия ще нападне натовски държави, ако спечели войната с Украйна.                Да, разбира се, но признавам и най-древното право, правото на силата, ако то не е насочено към собствения народ и правата на гражданите в собствената страна.

Няма как правото на силата да е насочено несправедливо към съседни страни и в същото време да е насочено справедливо към собствените граждани. Когато някой е неморален, той е неморален не частично, а изцяло и при определени условия би потъпкал правата и на собствените си граждани, както се случва и сега между впрочем. Много източници твърдят, че в Русия мъже биват принуждавани насила да сключват контракти, което пак си е най-древното право - като не можеш със сила да се отклониш от сключването на контракта, отиваш да го изпълняваш и туй то. 😢

преди 2 минути, Мери) написа:

Няма как правото на силата да е насочено несправедливо към съседни страни и в същото време да е насочено справедливо към собствените граждани. Когато някой е неморален, той е неморален не частично, а изцяло и при определени условия би потъпкал правата и на собствените си граждани, както се случва и сега между впрочем. Много източници твърдят, че в Русия мъже биват принуждавани насила да сключват контракти, което пак си е най-древното право - като не можеш със сила да се отклониш от сключването на контракта, отиваш да го изпълняваш и туй то. 😢

Когато правото на силата се ползва срещу друга държава или народ, които застрашават държавата и гражданите, тогава го оправдавам. Ако обаче то е надочени срещу собствените граждани, а това става и в Русия макар и в по-малка степен от в Украйна, тогава съм против това право на силата, защото е беззаконие. Като не ги устройва законът и конституцията им, да ги променят. Нека приемат, че ловенето на хората по улиците е законно, поради военното положение и ще се съглася с тях. Като човек не, но като юрист ще се съглася. 

преди 33 минути, livret написа:

562987791_122137974758929034_46928763449

Това пак е някакъв фейк!

И преди съм казвал, че в мой имот в София живее бесарабско семейство от Одеса.

От тях знам, че нашето Министерство на образованието моментално спира да финансира тези български училища, които вече се намират в освободените територии. Русия нищо не забранява, България е тази, която наказва българите в освободените територии като спира издръжката на неделните им училища.

Същото споделя и българската общност в Крим, че след като са станали част от Руската федерация, нашето посолство в Москва ги е отсвирило и с нищо не им съдейства или помага.  

Берлин и Париж уж бяха гаранти на мирни споразумения?   Обаче са в НАТО и са реални съпричинители на украинската криза.

преди 52 минути, Мери) написа:

Ние все пак сме вражеска страна.............

Европа ,и в частност САЩ,трябваше да са наясно,че Русия няма да им търпи мурафетите....Сърдите се,че ни обявили за вражеска страна...Ами за каква да ни обявят,след като 1/3 от мунициите в Украйна са наши-за герои на Русия ли!?...Готвили се  били европейците за война..не-не се готвят европейците,готвят ги техните малоумни политици... ...не ми е много ясно за и кво се готвят,като сами предизвикаха конфликта...Все едно,като се изакаш да не знаеш,че трябва и да си бършеш задника..щото инак ще си оакан и ще вониш...точно както сега воните на.....Като сте много ербап,що не сте на фронта...за 4 часа,ами лаете по форумите,като изоглавени...без да мислите...Направо съм потресен от малоумието на т.н. западни "лидери"...като се репчехте на руснаците,не ви ли светна ламбата,че ще я закъсате яко!?Тази Европа,определено не е ТАЗИ Европа,към която се запъти България преди 35години...

Не е като за първи път.   Двамата ми дядовци са били фенове на немските националсоциалисти на Хитлер.     Доживях някой като комсомолеца Кокич да ме счита за комунист.     Европа няма сили и възможности да постигне конфедерацията  на Полша с Украйна.      Милиони ляхи, хохли и казаци ненужно умират.   А Кокич чак сега се готви да свиква  с Еврото???  

Безаналогово ми е :giggle1:

Путин опитва да предотврати с указ рязък скок на цените на бензина и на дизела

https://faktor.bg/putin-opitva-da-predotvrati-s-ukaz-rqzak-skok-na-cenite-na-benzina-i-na-dizela?fbclid=IwY2xjawNYmKpleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETFlRnlRbWtxZXRNaUsyaTgyAR7mzMMQFlUaG5_H7pZApq27FcRlzFppT2XHKZppn_x_9KrVYPfYeNMy5rI7Dw_aem_T8cR2FMX1jeP0M9yXm07qw

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.