Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 часа, Banesc написа:

Национализмът/патриотизмът/t се ражда в края на XVIII-ти и се усилва до средата на XX-ти век, като дава идеологическа основа на борещите се за надмощие европейски сили. Цената, която Европа плати за национализма, се оказа нейното саморазрушаване. Двете световни войни, които е много по-правилно да се наричат граждански войни на Европа, я превърнаха в руини.

ленин сифилитикът също е смятал,че национализмът е трагедията за русия/москалия/!

Платон отрича патриотизмът ,като добродетел- да мразиш съседните народи е причината за нещастията на народите!

Gu5ejhrXsAA8R-S.jpg.14b324461b3608dbaf357cad17cba0fb.jpg

преди 2 часа, Мери) написа:

И как по-точно Държавната хазна хрантути украинците?  Имам познати украинци - дойдоха още преди войната тук - живеят под наем, сами си плащат наема, работят и децата им работят и учат при това са отличници. Бащата ходеше вечер да прибира не само своите деца, но и нашите, като ги извозваше всеки до дома му без никой да го е молил. Изключително добри хора, желаещи да помогнат с каквото могат. Аз не мога да разбера как може да  лееш злоба и до обвиняваш хора, които дори и не познаваш. И те си купуват тук разни неща със свои пари, донесени от Украйна, от това икономиката ни печели, разкриват фирми също със свои пари, плащат данъци и т.н. и т.н. Това обаче не се вижда, нашего брата, за нищо не способен, дай му да упреква бежанците, че на него парите му не стигали, щото е мързелив и не му се работи. 😥

Против тия нямам нищо против. Имах предвид тия които са по хотелите за наша сметка и безвъзмездната помощ на България и ЕС за Украйна, както и даването на заеми, които никога няма да бъдат върнати. Ей това не ми харесва. На теб харесва ли ти? Приятно ли ти е да ти се опразва джоба?

Не ти ли е жал за тия украински момчета, които ги ловят по улиците и насила пращат на фронта? Голяма част от тях вече са покойници...

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Против тия нямам нищо против. Имах предвид тия които са по хотелите за наша сметка и безвъзмездната помощ на България и ЕС за Украйна, както и даването на заеми, които никога няма да бъдат върнати. Ей това не ми харесва. На теб харесва ли ти? Приятно ли ти е да ти се опразва джоба?

Има ли още такива на които държавата помага?

преди 20 минути, BANKATA написа:

Няма ли? Тези по хотелите какви са?

Ами безплатното оръжие и боеприпаси?

Ами помощите от ЕС? България е част от ЕС. 

Правят мечешка услуга на Украйна. Това е страната с най-голям бюджетен дефицит в Европа. Надминава даже и този на Франция...

преди 21 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не ти ли е жал за тия украински момчета, които ги ловят по улиците и насила пращат на фронта? Голяма част от тях вече са покойници...

Комуне,ти ходил ли си войник? Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки! И стига сте жалили,войниците ,които защитават Родината си! Аз съм запасен офицер ,но ако се наложи също ще мина под знамената,друг е въпросът за мутренската държава,която надделя благодарение на продажниците-комунисти ....станали слуги на окупаторите при окупацията през 1944...

414943038_122124528620052757_2590145227886354952_n.jpg.04d6c00c1f7b3169a2b767d10064fe28.jpg

преди 28 минути, BANKATA написа:

Има все още 5000-6000 украинци, настанени в хотели на пълна издръжка, но те са бял кахър както се казва. 

Онзи ден стана ясно, че Чехия досега е произвеждала и снабдявала Украйна с боеприпаси за сметка на нейния държавен бюджет. 

Аз съм убеден, че нашите военни заводи работят по същата прецакваща схема, неслучайно тази година новите заеми ще са 18 милиарда лева. 

,,Alexander-jh1jp   преди 5 часа

Ну что украинцы, как вам "слабая" Россия? 😂"

,,АлексХитч   преди 5 часа (редактиран)

Гераньки цветут красиво:) А лупят с чёткость не хуже Искандера."

преди 16 минути, Flashback написа:

Има все още 5000-6000 украинци, настанени в хотели на пълна издръжка, но те са бял кахър както се казва. 

Онзи ден стана ясно, че Чехия досега е произвеждала и снабдявала Украйна с боеприпаси за сметка на нейния държавен бюджет. 

Аз съм убеден, че нашите военни заводи работят по същата прецакваща схема, неслучайно тази година новите заеми ще са 18 милиарда лева. 

само ние даваме така ли

Украйна очаква доставка на шведски изтребители " ...

преди 1 час, attj написа:

Нима си намерил защита от руските непрехващаеми хиперзвукови ракети???    Идиот ли си ???   

Съветския идиот трол пенсионер търси себеподобни. Докато плаче за СССР ама от колиба в ЕС 

275958808_2948699708650854_3091993215225462221_n.jpg.51eec26142368c127e5904a79cca827a.jpg

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

И като даваме какъв е резултатът?

Лелеяната "перемога" си остава в сферата на фантастиката!

Както казваше Мангъров: ... и солта, и боя! 😁😁😁

,,kluus21   преди 2 часа (редактиран)

Для тех кто не понял уникальность операции. Важно не количество уничтоженной техники, это мелочь. Важно что Россия смогла одномоментно в одном месте собрать необходимое количество боевых дронов на оптоволокне и одновременно их применить. Каждым дроном управляет один человек, следовательно всего в атаке участвовало 25 специалистов на расстоянии. плюс минимум 5 дронов наводчиков и сопроводителей. Вероятность что нам покажут бой крайне мала. Это секретно. Можно будет понять принципы подхода дронов к цели и их метод работы. Эту операцию будут изучать для последующего масштабирования. Самая главная сложность это одновременно использовать огромную группу людей, которые находятся в разных местах, возможно в тысячи км, плюс к ним группы запуска дронов"

преди 26 минути, Flashback написа:

Убеден съм че имаш обективни доказателства за това, а не са само пожелателни мисли ;)

@maxthon добре ли се справям друже или да вкарам още ирония? Знаеш твоето мнение на жалката отчаяна тролка е важно за мен!

преди 2 минути, Flashback написа:

Ами не знам ти я четеш тая Западна преса, ама не я цитираш вече за едни 80% полети с Ф-16. Може би ти липсват обективни доказателства? Има един дето винаги може да ти помогне да намирането им ;)

на 5.10.2022 г. в 12:31, attj написа:

Горната камара на руския парламент единодушно одобри законите за анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, представляващи около 18 процента от международно признатата територия на Украйна, след като вчера това направи и долната камара на законодателния орган, припомня Ройтерс.     И сега докога славяните ще се избиват за доуточняване на границите!?

Пълна липса на обективни доказателства има тук! Ще помоля радетеля за такива да се намеси ;)

на 5.10.2022 г. в 20:13, attj написа:

Нещо различно ли очакваш от милионна украинска армия срещу 100 000 руснаци?   Много жалко се получава там -трябва ли всичките да ги избият!?  

Обективните факти от необективния другаря Poo-тин говорят за 700 000. Нема да лъжеш като друга отчаяна и жалка тролка. Да го кажем грубо 2/3 от армията в мирно време.

на 5.10.2022 г. в 21:30, Banesc написа:

сега като дойтат руските граничари и  300 хиляди резервисти ще видим кой е капут

Обективно се видя че тия 300 000 охлюви се загубиха по пътя някъде ;)За малко да разменя думите, човек.

преди 14 минути, Flashback написа:

критикуваш като бг, дава - а сега се оправдаваш😄😁

на 5.10.2022 г. в 21:41, Banesc написа:

херсонска народна рупублика  е  руска територия да не забравяме и да бъдем коректни

Коректни ще бъдем ако кажем, че услужливо забравиха за резултата от референдума и волята на народа и зарязаха хората на произвола на съдбата в жеста на ... добра воля ;). Имат си приоритети хората все пак- "Ще останем тук за винаги не беше от тях", въпреки че беше широко афиширан. С 2 думи - хората кучетата ги яли, нищо че гласуваха за тях. Който може да си направи съответните изводи.

на 6.10.2022 г. в 9:49, attj написа:

Британският Financial Times отбелязва, че от обещаните 9 млрд. евро ЕС е предоставил само 1 млрд. евро на Киев, докато Украйна се надява и  очаква да получи 38 млрд. долара бюджетна помощ от международни партньори и през 2023 г.  А дали ще се случи това!?   

Баба Станка и тя обективно е свършила парите 2022-а. Епидемия е това повсеместна. Ще помоля да не ги мятате през прозорците на непознати, за да избегнете този финансов крах!

на 6.10.2022 г. в 13:43, glen написа:

Истински фашизъм
Военнослужещите от 25-а бригада на ЗСУ отказаха да изпълнят престъпната заповед-
цитат :
„Когато влезете в село, стреляйте по всички“: бойци от въоръжените сили на Украйна...

Според тях командирите са дали само една заповед преди щурмуването на населените места -

"при влизане в селото да стреляте по всички".

„Когато бяхме в селото, хората искаха евакуация, молеха за помощ, но бяха брутално застреляни. 

... Такива заповеди са им дадени от техните командири. „Стреляйте по всички, по коли, по къщи, хвърляйте гранати по мазета. ...

А Виталий Ганчев, ръководителят на Харковската областна държавна администрация, говори за истинския терор, който украинските националисти и чуждестранните наемници извършват над мирното население в окупираните територии.
Но мнозинството са разстреляни .. Така са действали войниците от "СС" през Втората световна война и бандеровците ..
Западът мълчи...

Запада мълчи в недоумение от липсата на обективни доказателства ! Но иначе добре се справяш , но мисля че можеш още по-силно да се докажеш!

на 7.10.2022 г. в 11:03, Гост написа:

А специално за военната тактика руснаците са най-добри. И сега използват някаква тактика, ама не на военно, а на национално ниво.

@В. Велев откри тактиката на месни щурмове на национално ниво ;)

преди 27 минути, kosyo написа:
на 7.10.2022 г. в 11:03, Гост написа:

А специално за военната тактика руснаците са най-добри. И сега използват някаква тактика, ама не на военно, а на национално ниво.

@В. Велев откри тактиката на месни щурмове на национално ниво ;)

Аз тогава бях гостенин...

на 7.10.2022 г. в 12:55, glen написа:

Това е руският ход, който ми хареса.

Военно резюме говореше за струпването на украинска военна техника в Харков на север. Твърди се, че оборудването се съхранява в масивни бункери от съветската епоха под града. Русия не може да убива военна техника под цивилни.

Тогава Русия направи това голямо изтегляне в района на Северна Украйна. Украйна направи голям PR трик за това как руснаците бягат и Украйна си върна огромна територия.

Тъй като Харков вече не е под заплаха, украинската военна техника, държана под града, е безполезна.

Какво направи Украйна? Те изтеглиха военната техника и я поставиха в настъпления, където Русия можеше свободно да я унищожи.

Някак си всички пропуснаха блясъка на тази маневра.

Но най-добрия тактик е почетния председател на литературния клуб "баба Пенка".

на 7.10.2022 г. в 13:16, glen написа:

Свързани ли са коментарите на Байдън с това защо неговият администратор купува до 290 милиона долара лекарства срещу радиация ?
Некомпетентният умствено и психологически дефектен Байдън е най-опасният елемент в тази бъркотия, толкова опасен дори повече от ядрения фактор.

Има жестока конкуренция човека, ама се притеснявам, че тия хапчета ще изветреят вече и трябва нова доза да се купува ;).

на 7.10.2022 г. в 19:09, Гост написа:
Няколко съвета за бъдещите войници на свободата и демокрацията...
1.Всичко, което сте гледали по филмите като "Рамбо" и т.н. просто не е вярно. Специалистите (старите одърпани кучета) общо взето са на мнение, че тези персонажи имат максимум половин минута живот в реален бой.
2.Да, танковете не са страшни, обаче ако бъдат унищожени преди да стигнат до вас. Един да стигне имате проблем...
3.От артилерията (и ракетите) на противника най-добре е да ви пази Господ.
4.От авиацията на противника също е най-добре Господ да ви пази....
Да обобщим...Ако Господ не ви пази, имате проблем...Сериозен...Да не говорим, че името ви няма да бъде записано в аналите на историята...
Добрата новина е, че ако смъртта на един боец по римско време е струвала 20 цента, по времето на ВСВ е струвала вече към 40 000 долара (ако не се лъжа за цифрата).Сега вероятно струва няколко пъти по толкоз...
А доста хора държат на парите...Че и имат много какво да губят...В тях ми е надеждата... лично на мен...

Топ съвета от миналия месец - не се мятат пълни туби с бензин по дрон! Този спечели наградата Дарвин за месец септември определено!

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Дори вече да няма, дълго време е имало.

Не знаеш дали има такива хора е млмента, ама си против тях.

на 8.10.2022 г. в 0:18, Banesc написа:

организация Вагнер  те търси цял ден къде се криеш 

Още ли търси или си търсят сърцата нейде в Африка?

преди 1 час, livret написа:

Комуне,ти ходил ли си войник? Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки! И стига сте жалили,войниците ,които защитават Родината си! Аз съм запасен офицер ,но ако се наложи също ще мина под знамената,друг е въпросът за мутренската държава,която надделя благодарение на продажниците-комунисти ....станали слуги на окупаторите при окупацията през 1944...

414943038_122124528620052757_2590145227886354952_n.jpg.04d6c00c1f7b3169a2b767d10064fe28.jpg

За разлика от тебе съм ходил войник. Лесно се разпознават тия, които не са помирисвали казарма. По-голям капиталист от мен  във форума едва ли ще намериш. Това личи от мненията ми по темата за социализма. 

Всеки има право да реши дали да влезе в месомелачката и умре защитавайки родината си или да бъде осъден и влезе в затвора, ако откаже. Така става в правовите държави, включително в Израел. Там не ловят хора по улиците. 

преди 4 минути, BANKATA написа:

Не знаеш дали има такива хора е млмента, ама си против тях.

Не съм сигурен, но до това лято със сигурност имаше. Да се радвам, че вече евнтуално съм спрял да плащам за тях ли? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.