Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, NewRedDragon написа:

За какво да се преглеждам? И да се пргледам, това, няма да промени отношението ми към раснаците и подобните

И да се прегледаш, все тая, нищо вече не мой са промени, мда.

Твърде късно е за теб...

И науката не може да се пребори с това, което природата ти е отредила, мхм.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, BANKATA написа:

Типичен българин който разбира от всичко.

Не, българка със средна интелигентност и достатъчно широка обща култура. 

преди 12 минути, absurt написа:

Браво моме.

Остава да го впрегнеш в нещо смислено вместо да подкрепяш агресори и цена няма да имаш.

преди 16 минути, absurt написа:

Чак пък интелигентност..... пък и средна.... айде! Най обикновена няква, дето няма външност за спонсор

току-що, BANKATA написа:

Браво моме.

Остава да го впрегнеш в нещо смислено вместо да подкрепяш агресори и цена няма да имаш.

Ех, ако можеше ти да впрегнеш сивите си клетки, че да схванеш картинката, вместо първосигнално да седиш наведен на новия Биг брадър, еша ти нямаше да го има. Но, не става- общата култура е плод на много четене......

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Чак пък интелигентност..... пък и средна.... айде! Най обикновена няква, дето няма външност за спонсор

И да имам, и да нямам, ти не си в категорията на спонсорите, та си гледай геврека и върви на преглед, докато е време.

току-що, BANKATA написа:

Браво моме.

Добре де, защо всеки, който не използва думи като "рашист", "путлер", "слава украини" и т.н., автоматично бива определян като подкрепящ агресията?

Ако пък се осмели да каже, че нее само Русия има "вина" за случващото се в момента, вече е "чугун".

Е, що така?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Ама мой да има пари за черно Жони, па на теб тъй ти са иска да го опиташ, тцъ, тцъ, тцъ...

Кат нема кирии, докат събереш пак за нета, па ша са разминеш с Жонито, мхм.

преди 48 минути, NewRedDragon написа:

Ако убива само русороби, що не

убива  10 русороба 1 нерусороба  на печалба си 

преди 55 минути, dimy написа:

Логистично ремонтът на военна техника от Украйна е под въпрос

публикувано на 04.05.22 в 13:26 | обновено на 04.05.22 в 15:04

Двама експерти по бойни припаси и въоръжение коментираха пред Радио Пловдив готовността на страната ни да ремонтира повредена украинска военна техника, както поиска в писмо до Народното събрани днес президентът Володимир Зеленски.

Според Марин Тарев въпросът е сложен, като за Военно-промишления ни комплекс /ВПК/ и военно-ремонтните заводи поръчката ще бъде от полза. От гледна точка на логистиката и в частност на транспортирането ще бъде проблем. Тази техника няма откъде да мине освен от Украйна, Полша и Румъния. Логистиката е изключително сложна. Техниката за ремонт, която се праща едва ли ще бъде мишена, но може да бъде атакувана, когато се връща и тогава рискът ще е много сериозен, коментира Тарев.

Според него основен проблем е, че заводите нямат капацитет и персонал. Наличният персонал е с много ниска квалификация, те нямат необходимото образование. "Сега например в Сопотската професионална гимназия не се изучават специални предмети, а Туризъм и Кетъринг. Напоследък върнаха някои предмети, но кадрите не са подготвени и капацитетът на предприятията е много малък", каза той.

"Много ми е интересно откъде ще се вземат резервните части, защото украинците нямат, а руснаците няма да ни дадат. Най- сериозният риск е да не изпълним поръчката", категоричен е експертът.

В момента българските военни заводи работят с лицензите, дадени от бившия Съветски съюз. За да започне ремонтът, ще им трябват поне два – три месеца, като на първо място трябва да се върнат кадрите, които напуснаха. Ако преди за един месец се правеше ремонт на три бойни машини, сега не могат и една машина да поправят. Защото освен всичко друго автоматизация почти няма, голяма част трудът е ръчен, обясни Тарев.

Неговата позиция е, че България няма излишно въоръжение, което може да даде, но няма и ресурс да ремонтира украинската техника. 

На по- различна позиция е бившият директор на ТЕРЕМ Марин Иванов. Според него  заводите ни могат да ремонтират стрелково оръжие и артилерийска материална част. "Можем да се справим. Може да стане в заводите на Хан Крум, в завода във Велико Търново. Колкото е по- едрогабаритна системата толкова по- дълго е времето за ремонт. През последните години нашите заводи само ремонтират, те не произвеждат", каза Иванов. Той също подчерта, че е важно дали има има резервни части. 

вчера товарния самолет за Украйна излетя 00:40ч. незнам какво са товарили от 20 часа

преди 12 минути, andiay написа:

Добре де, защо всеки, който не използва думи като "рашист", "путлер", "слава украини" и т.н., автоматично бива определян като подкрепящ агресията?

Ако пък се осмели да каже, че нее само Русия има "вина" за случващото се в момента, вече е "чугун".

От ограничени и неуки хора, друго не може да се очаква. До това заключение стигнах, след като много пъти се опитах да им обясня, че както за тангото, така и за войната трябват поне двама. Само че, не става

преди 12 минути, absurt написа:

От ограничени и неуки хора, друго не може да се очаква. До това заключение стигнах, след като много пъти се опитах да им обясня, че както за тангото, така и за войната трябват поне двама. Само че, не става

За тангото - да двама. Но за война - не е здължително. За война има "причина" и "повод". В конкретния случай, расия не е обявила официално война на някого. Като цяло, и на расия никой не и обявил война. Просто преди години са иазкарали късмет. 

Рано или късно, това ще бъде една "добра" територия

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

За тангото - да двама. Но за война - не е здължително. За война има "причина" и "повод". В конкретния случай, расия не е обявила официално война на някого. Като цяло, и на расия никой не и обявил война. Просто преди години са иазкарали късмет. 

Рано или късно, това ще бъде една "добра" територия

Пак невчесани мисли.

преди 41 минути, andiay написа:

Е, що така?

Ама мой да има пари за черно Жони, па на теб тъй ти са иска да го опиташ, тцъ, тцъ, тцъ...

Кат нема кирии, докат събереш пак за нета, па ша са разминеш с Жонито, мхм.

И аз тъй, да кажа само, че не само Германия е виновна за ВСВ и веднага ми викат, че съм нацист. Професоре, ако отворя една тема за Нацистка Германия, ще ми изнесете ли една лекция, как не само те са виновни за войната ? Мноо Ви са молъ ! 

преди 1 час, badr написа:

На този свят, драги ми Радуле, съществува нещо,  което се нарича транслитерация.Предлагам обаче да се върнем към темата.Лингвинистичната проблематика е в друг раздел на форума.

Добре би било и ти да спазваш тези съвети. Все пак си началник- човек за пример. На аз се намърдах в темата да правя забележки за изписването на "никнейм"- четата. Такива ми ти работи драги ми Бадре, Падре или за каквото там си се взел...

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

вчера товарния самолет за Украйна излетя 00:40ч. незнам какво са товарили от 20 часа

тресчотки и гайчни ключове нали ще ремонтираме украинска техника 

преди 17 минути, Banesc написа:

тресчотки и гайчни ключове нали ще ремонтираме украинска техника 

като е лято, прозорците са отворени, а вечер е тихо,няма трафик - а товарния самолет е по голям и тежък и с по големи, мощни двигатели и се чува като излита

знаем че самолетчето пристигат след 20 часа

https://www.facebook.com/svetoslav.stoinov.125/videos/4964856076955431

преди 32 минути, absurt написа:

Ограничеността наистина пречи да схванеш разликата между войн и войник (warrior/soldier). Kaто танго между еднополови- пак има някаква страст, но липсва основното.

Опитах се веднъж, да дресирам паяк. Нищо не стана. Не изпълняваше командите.Легни, стани... нищо. Не знам защо. Мъчих се месец и се отказах. Май не разбираше какво му казвам. Или бях попаднал на много тъп паяк... Все едно- убих го. Докато нагъваше неква муха.

преди 1 час, absurt написа:

Ти и за трол не ставаш, с тия невчесани мисли. Защо не се прегледаш?

Няма пари за преглед при кадърен доктор. Каквото изкара отива или за да си плати нета, или за почерпка в "Мръвката". Миналата седмица избра "Мръвката"... и тук го нямаше, защото нямаше пари за нет.

преди 8 минути, Тhе Monstеr написа:

Опитах се веднъж, да дресирам паяк. Нищо не стана. Не изпълняваше командите.Легни, стани... нищо. Не знам защо. Мъчих се месец и се отказах. Май не разбираше какво му казвам. Или бях попаднал на много тъп паяк... Все едно- убих го. Докато нагъваше неква муха.

Пак "правото на по-силния". Що си утрепал горкото паяче? У-у-у-у, нацист такъв :vomit:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Пак "правото на по-силния". Що си утрепал горкото паяче? У-у-у-у, нацист такъв :vomit:

Както и очаквах, не забеляза мухата...

кво стана ве?
с нашто оръжие дек го пратихме ф Украйна, спечелихме ли войната?

преди 1 минута, дръндю написа:

кво стана ве?

чакай по нова тв ще ти кажат  ако не кажат русия е спечелила 

преди 9 минути, дръндю написа:

кво стана ве?

Споко бре, много бързаш, ще останат танкове и за теб, да си береш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.