Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

От архивите ми. 

Нещо пресно:
Получены новые свидетельства (https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1813888/#sel=65:1:AUW,100:45:7hg) осуществления при поддержке и в интересах США военно-биологической деятельности на Украине.

️ 30 украинских лабораторий в 14 населённых пунктах занимались деятельностью, нацеленной на усиление патогенных свойств возбудителей чумы, сибирской язвы,  холеры и других смертельных болезней. 

На территории Херсонской области обнаружены беспилотники, оснащённые ёмкостями и оборудованием для распыления рецептур. 

В ходе экспериментов только в Харьковской лаборатории погибли около 20 украинских солдат, ещё 200 были госпитализированы. 

Установлены факты испытаний потенциально опасных биопрепаратов на пациентах психиатрической больницы в Харькове.

Получены свидетельства преднамеренного использования в 2020 году возбудителя туберкулёза для заражения населения Славяносербского района ЛНР через листовки в виде фальшивых денежных купюр. 

У прибывающих в страны ЕС из Украины, в первую очередь берут анализы на туберкулёз. Они знают, чем НАТОвские структуры там занимались...

преди 2 часа, Moriati написа:

Преувеличения... Капацитет да воюва сама  срещу Турция нямаше,рязчиташе се на братушките..

Като наборен Каменово ни беше за караул, ракетните складове, аз бях в  Нова Загора,планшетист,командване ПВО на войските...

Като офицер в ДР полк,до Орлето ако го знаеш, но това е вече след 2000та.. събрал в себе си бившите ДР батальони на 3 те армии...

Та преувеличенията като наборен и аз ги слушах,като офицер вече почнах да виждам по добре особено с помоща на старите офицери, а и преподаваното във ВВОВУ

Еееехеее.....че ти си много малък на години бе!!! Когато аз съм служил времената бяха други. Че ние след 95-та вече останахме без армия, а ти говориш след 2000-та! Дали имаш информация за "щит 82"? А за ракетния комплекс СС-23? Освен него имахме и друти видове ракети и както ти казах, Рила и Пирин бяха осеяни с тях! Ходил съм след като се уволних на подобни места. Имаше надпис на 5 езика "Внимание влизането забранено. Стреля без предупреждение!" А, войниците ни бяха много добре тренирани, за това време ти говоря. Турция не смееше да гъкне, и много я беше страх от нас. Как мислиш Тодор Живков прати в "еднопосочна екскурзия" доста народ с възродителния процес без да му пука от Анкара? След 2000-та армията ни се стопи. Нямало нужда да се издържа такава войска, а парите за нея щели да отидат у хората. Нали знаеш какво е казал Наполеон? "Който не иска да храни своя, ще храни чужда!" Днешната ни армия е пародия на такава. Те и албанците ако рекат да ни нападнат няма с какво да им противодействаме. А, с 20% жени в армията ставаме за смях пред света, но за някои люде това е хвала, щото пак сме били първи пред другите. Представи си половината жени да забременеят, а останалите по седмица в пост менструален цикъл и тръгнем да воюваме, без значение с кого. Опазил ни Господ да тръгнем срещу Русия!

преди 1 час, miro20 написа:

Имаме вече пример за сравнение

- ЛДНР като са 8 години ИЗЦЯЛО под рашистки контрол, в какво състояние са ?  Как просперират ? задминаха ли Киев ? Как са по БВП ? Какво произвеждат, какви иновации ?

Спекулантино, какво производство, какъв просперитет, какъв БВП след като над главите им от осем години падат бомби, изстрелвани от бандеровски нацисти, обучавани от краварски "съветници" ?!?  

Баси, верно ли мислиш, че някой извън кръга на БаалБукащата простотии, оФцата и BANKATA ще се върже на толкова слаби опити за манипулация? Или може би пишеш точно заради тях, защото иначе дори и те могат да прогледнат и тогава да си останеш само ти смешника на форума :question:

Черпя те с една песен на "ЕРА"

Този път напълно съм съгласен с БНТ! :yanim:

280490066_152667817257790_121982804845609901_n.jpg.de4c0e9cc7f6788c36e5cae438d08ba7.jpg

Войната: Твърденията, че Русия използва лазерно оръжие са всяване на страх, заяви Зеленски

https://bntnews.bg/news/voinata-tvardeniyata-che-rusiya-izpolzva-lazerno-orazhie-sa-vsyavane-na-strah-zayavi-zelenski-1195188news.html?fbclid=IwAR02vSDnrF9byh6KaNBYzYWu4RiZQeq0766vqC4OZGQBeflL4fPRcnuztEo

Тия пак извадиха лазерите.:biggrin:

преди 8 часа, miro20 написа:

Добре де, да пофантазираме... идва рашисткия мир, превземате цяла Украйна.

И какво следва ? ?  

Стига са фантазирали Миро и САЩ с НАТО...  Трябва да питате руснаците от югоизточна Украйна дали искат да са заедно с тези в Киев.  За какво им е на Федерацията на Русия остатъка от Украйна?   Какво ще произвеждат там без руски суровини?  Кога ще покрият критериите за членство в ЕС?   А заради войната с жертвите и разрушенията стигнаха до взаимна непоносимост.   Някак трябва да се разделят и да се приключва с безумните военни операции.  А наш Кирчо дарява заплата за оръжие на бандеровците!?     Не трябва да се взема страна - нужно е да ги насърчаваме към преговори и споразумения!  Иначе още ще продължават да се избиват.  САЩ насочват нещата така -защото се стремят вечно да управляват Европа. Ами ако на руснаците  им писне и решат да  заличат с ракети не само  войнстващите лъжливи бандеровци?

преди 9 часа, miro20 написа:

превземате цяла Украйна.

И какво следва ? ?  Същата мизерия както в "матушката" ?

Това е само началото бе.

После ще кажат, че Полша е исконно руска земя, и ще си я изискат.

Рашизма се лекува само с бой по канчето !!!

Слава Украини !!!

преди 39 минути, Тhе Monstеr написа:

Войната: Твърденията, че Русия използва лазерно оръжие са всяване на страх, заяви Зеленски

https://bntnews.bg/news/voinata-tvardeniyata-che-rusiya-izpolzva-lazerno-orazhie-sa-vsyavane-na-strah-zayavi-zelenski-1195188news.html?fbclid=IwAR02vSDnrF9byh6KaNBYzYWu4RiZQeq0766vqC4OZGQBeflL4fPRcnuztEo

Тия пак извадиха лазерите.:biggrin:

2. Не бойся

Президента Зеленски затуй е велик, щото знае точка 2 от КБЧП

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Полша е исконно руска земя

Факт! Отделно има и некви правописни грешки. Вградения редактор, те подчертава.

Не е ясно какво ще се случи сега с предалите се  бойци в Мариупол. Повечето  от тях са били отведени в бивша наказателна колония на територия, контролирана от подкрепяните от Русия сепаратисти. Украйна каза, че се надява те да бъдат разменени за руски военнопленници, но добави, че преговорите са деликатни и вероятно ще бъдат продължителни.

В Москва обаче се чуват все повече призиви украинските войници да бъдат изправени пред съда.
Руският парламент планира днес да разгледа резолюция срещу размяната на бойците от батальона "Азов".

Шутът може да си плямпа каквото и да е. Точно затова е шут. Най-много да плаши гаргите.

Лазерите се ползват само за безпилотни и до на разстояние до 5км. Що да харчат скъпа ракета за нещо дребно за няколко хиляди? Виж, байрактарите дето са 10000000 ги перат с ракети от далече.

В предишен мой пост има клип че са почнали със съдилищата. Нацистите хич да не смятат че ще се измъкнат от наказание и ще бъдат разменени. Най-много редовна войска, които не са се натягали по служба.

Аз се притеснявам че баш нацистите още не са излезли и подозирам че ще задействат механизма за самоунищожение на евентуалните биолаболатории из подземията. А той обикновено е ядрен.

преди 3 минути, Филипов написа:

Аз се притеснявам че баш нацистите още не са излезли 

Докога ще стоят там без храна и вода?   Една част от осъдените за военни престъпления се очаква да бъдат разстреляни, а повечето останали с присъди - изпратени в Сибир.  Може никога повече да не се върнат в Украйна.  Естествен финал за тяхната АТО.   

Украинските войници масово подават оставки и отказват да се бият,масово капитулират.

Сега сме свидетели на разпадането на украинските сили в Донбас.

yowKq-gNKmZKOsqtpC5F2iWjjXnSmvK-Gat34ep6

Хората започват да изразяват волята си за оцеляване, за  Държавния департамент или Пентагона това е толкова необичайно, те свикнаха да хвърлят живота на други хора под бронята и артилерията,  защото никога не са изпитвали това!

Това е нещо много различно от това, с което хората от НАТО са се сблъсквали някога!

Надявам се тези, които се предадоха, да бъдат оставени живи и да се върнат при близките си.

п

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Рашизма се лекува само с бой по канчето !!!

Слава Украини !!!

2. Не бойся

Президента Зеленски затуй е велик, щото знае точка 2 от КБЧП

Я, военният, да ми разясниш, че нещо се объркАх- бойците от Азов, евакуираха ли се или се предадоха в плен? 

Щото , мисирките, че и цялата "цивилизована" световна общност все за евакуация говорят, като че ли ще има природно бедствие.......

Та, хайде светни  ме, какво им се случи на азовци посред победния им марш- евакуираха ли ги или ги взеха в плен, след като те, АЗОВЦИ, се предадоха и развяха белите парцали?

edcf79851c3b485e6143f3e4111f24e43fe1549f

Повечето американски генерали  нямат представа какво е съвременната война и във всеки практически план те биха имали огромни проблеми с разбирането какво се случва около тях, когато се бият с истински враг.

Съвременна западна военна „наука“ работи по фантастичен начин. Точно като Холивуд. Затова те винаги са неподготвени да се изправят пред реалността...

Харесва ми как Борисов обяснява ядреното възпиране!
Колкото до лазерите и за тези клинови двигатели очаквайте големи новини.

Това са неща, които са извън разбирането на съвременните западни „елити“. Те имат нулеви опорни точки.

Аз пак да попитам. Няма да е за пръв път от мен и други колеги. Има ли и, ако не, кога некой просащ трол тук от форума ще нарами пушката и ше иде да воюва на реалният фронт в полза на господарите си?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Аз пак да попитам. Няма да е за пръв път от мен и други колеги. Има ли и, ако не, кога некой просащ трол тук от форума ще нарами пушката и ше иде да воюва на реалният фронт в полза на господарите си?

Реджепа подготвя диверсия в Севастопол

преди 38 минути, glen написа:

Украинските войници масово подават оставки и отказват да се бият,масово капитулират.

Сега сме свидетели на разпадането на украинските сили в Донбас.

Рискът да бъдат разстрелвани или изпратени завинаги в Сибир е реален -  те виждат сега какво се говори в Донецк.  Възможно е  въобще да не ги третират като военнопленници.  Реджеп това кога ще го осмисли?   

преди 4 минути, attj написа:

Рискът да бъдат разстрелвани или изпратени завинаги в Сибир е реален -  те виждат сега какво се говори в Донецк.  Възможно е  въобще да не ги третират като военнопленници.  Реджеп това кога ще го осмисли?   

Реджеп няма да го осмисли, защото е включил емоциите си, а е изключил сивите клетки. Някъде четох Лавров, който ясно обясни, че има закон, според който се определя кои се третират като военнопленници и кои като терористи. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.