Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ЕВРО 2008 в Австрия и Швейцария

Кой ще победи на финала? 43 гласували потребители

1. 1. За кого ще викате на финала?

• Германия
      36%
      15
    • Испания
      63%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

С. Ирландия - Испания 3:2

Смях в залата ... angry.gifangry.gif

• Отговори 746
  • Прегледи 63,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Fernando май си тъжен а? Просто испанците нямат манталитет на победители! За германците какво да кажем! Ако беше България щяха да стигнат до 3 на 0 и после щяха да се разхождат, докато немците са ги хванали за боксова круша. Между другото съсвесм очаквано си беше Франция да бие Италия. Просто адзурите нямат треньор в момента!

ами то Северна Ирландия ние ги мачкаме :clap:

та за Испанците нямах никакви съмнения, но това от една страна ме радва поне Ла Фуриа ще се хвърлят по-сериозно в мачовете с мръсните Шведи :clap:

Хехе... браво на нашите момчета... на Националите и на "натуралите".

С второто визирам Лусио и Зоран - от който не съм много впечатлен но все пак помогна за първото признато попадение срещу Словенците.

Аз бях на мача и наистина беше уникално за пореден път. Публиката наистина можеше да се понапъне и да напълни стадиона. Очаквах го, но само сектор "В" беше почти пълен. Както и да е... атмосфера се създаде.

Иначе, едно безинтересно първо полувреме ми се видя, със слаба игра на Ст.Петров, който взе само една първа топка и като я гардира тя отиде в един от словенците. Според мен беше притеснен от нещо или нещо друго. Чавдар Янков се опитваше да партнира на Стилян, но в много случаи не заставаше на правилна позиция, не търсеше достатъчно топката. Вагнер ми хареса как игра, както и Пелето, който много се включваше през първата част напред и се опитваше според мен да компенсира пасивноста на Благо. Той съответно на няколко пъти ми направи впечатление, че не си е на мястото и Пелето нямаше как да продължи топката напред.

Странното беше също така, че през първата част атаките ни бяха концентрирани само по дясното крило. Ако съм ги броил сигурно щях да извадя статистика 10 опита за атаки от дясно и 2 от ляво.

Топузаков както винаги на ниво, но не се раздава така както го прави в Левски. За Тунчев мога да кажа, че направи една грешка и навреме се поправи.

Янкович не ми харесва как играе. Както в Румъния, така и тука е бавен, муден и не е това което си спомнях че може да прави.

Жалко за Карамела. Отмениха му чист гол през първото полувреме. Усещаше се, че отборра имаше нужда от попадения в тази част. Той имаше няколко странни отигравания според мен които не прилягат на футболист за какъвто е смятан. Признатият му гол разбира се беше невероятен. Направо красота. НАпълни ми сърцето как го изиграха със Зоран. Някъде четох, че били тренирали подобна комбинация преди мача.

Марто игра добре. На няколко пъти го видях как надбягва словенците с лекота. Тръгва 2-3 метра зад тях и в момента на центриране е вече метър пред тях. Уникален спринт и дрибъл. Мисля че Люнберг играе подобно. На няколко пъти ни подкани и нас - публиката, да покажем присъствие преди гола и определено имаше резултат. За гола му мога да кажа, че сега определено му спори и трябва да стреля повече.

Смените в лицето на Бижутера, който отново за съжаление направи невъзможното... и Мечо ми харесаха. Дадоха резултат. Раздвижена игра и техника. Че дори и много добро попадение в 80-тата минута.

За Иванков няма какво да кажа. Имаше няколко центрирания и 2-3 удара които той хвана за което съм щастлив.

Поздравявам нашите и им правя евала.

А иначе състава който според мен трябва да се сглоби е следният.

Вратар:

титуляр: Георги Петков - в момента ми се струва, че е в форма и има самочувствие

резерва: Митко Иванков - чесно казано не съм гледал негов мач откакто не е в Левски

Десен Бек:

титуляр: Станислав Ангелов - от една година направо се прероди, играе отговорно и с въображение

резерва: Йордан Тодоров - мисля че е достоен заместник, когато играе - играе, много сърцат

Ляв Бек:

титуляр: Лусио Вагнер - техничен, енергичен, креативен...

резерва: незнам

Централен Ляв Бранител:

титуляр: Игор Томашич - знае къде да застане, добър отско, бърз, сработен с останалите защитници

резерва: А.Тунчев - напълно равностоен

Централен Десен Бранител:

титуляр: Топчо

резерва: Вальо Илиев - достоен заместник, ако се раздава както играе в клубният си отбор...

Ляво крило:

титуляр: Мартин Петров - естествено

резерва: Христо Йовов - това е настоящият му пост в клубният отбор и мисля че му приляга.

Дясно крило:

титуляр: Телкийски или Йовов

резерва: Благой Георгиев - по продуктивен е когато влиза втори според мен

Централни Халфове:

титуляри: Стилян Петров - няма да се обяснявам

Чавдар Янков - ако има повече шанс за изява и сработване с Стилян мисля, че ще стане...

Нападатели:

титуляри: Димитър Бербато - завидна форма

Валери Божинов - много надъхан, със самочувствие

резерви: Емил Ангелов - прави чудеса когато влиза за 10 - 20 минути

Валери Домовчийски - много добра форма

Това са скромните ми виждания, които не са нищо ново, но мисля че са оптимален вариянт. Разбира се, това е Националният ни тим през очите на един Левскар! :brick wall:

Иначе ми се струва, че Зоран Янкович, Пеев и Кишишев не са на Национално ниво, в момента поне. Според мен обора има нужда от човек като Мариян Христов. Стабилен и Продуктивен... поне такъв си го помня.

А ето и няколко други резултата от днешните квалификации които пряко ния касаят:

Холадния - Беларус 3:0

32' [1 - 0] R.v. Persie

78' [2 - 0] R.v. Persie

90' [3 - 0] D. Kuijt

Албания - Румъния 0:2

65' [0 - 1] N. Dica

75' [0 - 2] A. Mutu (pen.)

И какво се получава:

1. Холандия - срещи 2, точки 6, голова разлика 4 0

2. Българиа - срещи 2, точки 4, голова разлика 5 2

3. Румъния - срещи 2, точки 4, голова разлика 4 2

4. Албания - срещи 2, точки 1, голова разлика 2 4

5. Беларус - срещи 2, точки 1, голова разлика 2 5

6. Люксенбург - срещи 1, точки 0, голова разлика 0 1

7. Словения - срещи 1, точки 0, голова разлика 0 3

Тук може да видите трите гола срещу словаците! ;)

Редактирано от Kiki_Riki (преглед на промените)

Аз попринцип футбол вече не гледам ,но се радвам,че нашите момчета са били Словенците :brick wall:.

Редактирано от Българче (преглед на промените)

Според мен Словенците не трябва да ни бъдат мерило ! Естествено трябва да се радваме на всяка една победа във групата , но Словеня не е отбора от които трябва да си правим изводи .....

Ето и резултатите от вчерашния ден :

Европа. Резултати, ЕВРОквалификации – 06/09/2006

Група А:

Азербайджан – Казакстан 1:1

Армения – Белгия 0:1

Финландия – Португалия 1:1

Полша – Сърбия 1:1

Група В:

Литва – Шотландия 1:2

Украйна – Грузия 3:2

Франция – Италия 3:1

Група С:

Норвегия – Молдова 2:0

Турция – Малта 2:0

Босна и Херцеговина – Унгария 1:3

Група Д:

Словакия – Чехия 0:3

Сан Марино – Германия 0:13

Група Е:

Русия – Хърватия 0:0

Израел – Андора 4:1

Македония – Англия 0:1

Група F:

Швеция – Лихтенщайн 3:1

Исландия – Дания 0:2

Северна Ирландия – Испания 3:2

Група G:

България – Словения 3:0

Албания – Румъния 0:2

Холандия – Беларус 3:0

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

И за Германия мача приключи! Хубаво щеше да беше продължил още 30 минути за да стигнем 20 гола :)

Сан Марино - Германия краен резултат 0 - 13 !!

12' [0 - 1] L. Podolski

29' [0 - 2] B. Schweinsteiger

30' [0 - 3] M. Klose

34' [0 - 4] M. Ballack

43' [0 - 5] L. Podolski

45' [0 - 6] M. Klose

47' [0 - 7] B. Schweinsteiger

64' [0 - 8] L. Podolski

66' [0 - 9] T. Hitzlsperger

71' [0 - 10] L. Podolski

73' [0 - 11] T. Hitzlsperger

87' [0 - 12] A. Friedrich

89' [0 - 13] B. Schneider (pen.)

Това се казва мач! Браво на немците :yanim:

Май само вратарят и треньорът не са се разписали... :whist:

Това ми напомня на един мач за купата на България от преди петнайсеттина години - Янтра (Габрово)-Локомотив (Трявна) 19:6

Редактирано от vboychev (преглед на промените)

Май само вратарят и треньорът не са се разписали... :whist:

Това ми напомня на един мач за купата на България от преди петнайсеттина години - Янтра (Габрово)-Локомотив (Трявна) 19:6

Хахахаха ... ебати мача е бил тоя.... biggrin.gif

И за Германия мача приключи! Хубаво щеше да беше продължил още 30 минути за да стигнем 20 гола :)

Сан Марино - Германия краен резултат 0 - 13 !!

12' [0 - 1] L. Podolski

29' [0 - 2] B. Schweinsteiger

30' [0 - 3] M. Klose

34' [0 - 4] M. Ballack

43' [0 - 5] L. Podolski

45' [0 - 6] M. Klose

47' [0 - 7] B. Schweinsteiger

64' [0 - 8] L. Podolski

66' [0 - 9] T. Hitzlsperger

71' [0 - 10] L. Podolski

73' [0 - 11] T. Hitzlsperger

87' [0 - 12] A. Friedrich

89' [0 - 13] B. Schneider (pen.)

Това се казва мач! Браво на немците :)

А Франция - Италия в 83 минута е 3-1

Горките санмаринци (ако така се казват). biggrin.gif

Иначе нашите много ме израдваха на мача вчера - отдавна не се бях вълнувала толкова за футбол. С голямо удоволствие изгледах мача и много се надявам по-нататък в квалификациите да имам още много поводи за такова удоволствие :):wors::wors:

Според мен нашите показаха слаба ефективност срещу обезверения и не особено класен отбор на Словения.

Резултатът трябваше да е най-малко 5:0 и такива пропуски ще струват много на отбора ни във важни мачове срещу съперниците ни за челните места в групата.

Яд ме е също, че Румъния са взели победа като гост на Албания, уж вървеше към нулево равенство мачът.

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Безумна гррешка на бранител доведе до първия гол на Дика за румънците, иначе ми се струва, че ако не беше тя можеше и 0:0 да завършат!

Снощи разбихме словения с 3:0.

Какъв мислите че ще е резултата срещу Холандия?

13 - 0 , познах ли ? biggrin.gifbiggrin.gif:) !

На 7 октомври ще видим :hush:

Почваме да фърляме боб още от сега!

Иначе за снощи... коментаторите както винаги ме изнервиха тотално. В един момент футболистите са некадърници, а в следващия неземни богове! Е как става тая работа?

... коментаторите както винаги ме изнервиха тотално. В един момент футболистите са некадърници, а в следващия неземни богове! Е как става тая работа?

Е, какво си очаквал от Пепи Василев и Сие? Дори нов термин се появи: "дузпище", как изтежко звучи само, а?

За мача: убедителна победа след неособено убедителна игра почти до края на първото полувреме, т.е. почти до падналия във възможно най-подходящия момент гол на Божинов. Второто полувреме бе изцяло за нас, а и смените се оказаха съвсем удачни - Мечо и Ицо се развъртяха и разчупиха наложения още от Констанца шаблон. Браво на момчетата, заслужиха победата :)

Не ви ли изглежда позната цялата ситуация? По същия наин почнахме и миналата година. Не гледайте резултата, а самата игра и нелогичните и странни тактики на ст. треньорът!

Не бързайте с похвалите

Националите заслужават добри думи, но нека имат едно наум

Българската преса изпадна в телешки възторг след победата с 3:0 над Словения. Заглавия от рода на "Блестящо! Словения на колене!", "Три салюта за празника", "Класика срещу Словения" украсиха първите страници. Това трябва да внуши, че навръх Съединението се е случило нещо "антично, като Термопили славно, безгранично", ако помним Вазов.

Излишна еуфория в неподходящ момент.

Резултатът наистина е чудесен. Но може ли да допуснем друг резултат, ако се имаме за фаворит в групата за европейско първенство? И срещу кого станахме толкова велики? Срещу играчи от Копер, Домжале и Нова Голица - отборчета, за които се молим да ни се паднат в европейските клубни турнири, за да се класираме напред лесно.

След този мач, ако не бе завършил така, всички вкупом трябваше да се обесим на гредите на "В. Левски". Не само Стоичков и играчите, а първо някои журналисти, задето тичат да целуват ръка (и не само ръка) за всеки "майсторски" изпълнен тъч.

Всъщност играта и срещу Словения ни кара да се замислим. Няма никакво значение, че реферът Клаус Бо Ларсен отмени чист гол на Валери Божинов и не свири скандална дузпа за спъване на Мартин Петров. Ние от реферите друго не можем да очакваме. Ние трябва да играем така, че да има да пропуснем, да има да ни реже реферът и това, което остане, да стига за победа.

На 7 октомври в София излизаме срещу Холандия. Тимът на Марко ван Бастен е класи над словенците. Срещу Словения цялото първо полувреме нямахме нито един удар във вратата. Господ да ни е на помощ, ако играем по същия начин. Защото холандците няма да ни простят наивните грешки в защита. И няма да се бранят с десет човека, както правеха на моменти словенците. Ако изиграем такова първо полувреме, второто може да не излизаме на игрището. Холандците също. Ще им е скучно.

Не подценяваме постигнатото от националите в сряда, но има няколко факта, които смущават.

1. Словения няма нищо общо с отбора от предишните квалификации, победил Италия с 1:0. Тимът на Бранко Облак не създаде нито едно чисто положение.

Внимание! Опасностите пред Димитър Иванков станаха след наши грешки.

2. Звездите ни Мартин Петров, Стилиян Петров и Валери Божинов имаха трудности срещу отбор, чиято най-голяма звезда е резерва в Марсилия (б.а. - Бощян Сесар). Миленко Ачимович вече е приключил с големия футбол. Иначе нямаше да играе в саудитския Ал Итихад. Един от основните футболисти на Словения в средата на терена - Андрей Комац, отнесе с неговия Копер шест гола от Литекс в предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА.

3. Недопустимо е за 45 минути да нямаме удар в очертанията на словенската врата. Единственото ни положение преди почивката дойде след грешка в защитата на противника. Но не уцелихме вратата.

Тези факти, разбира се, имат своето логично обяснение. Липсата на Димитър Бербатов повлия много. Въпреки прекрасната игра на Мартин Петров и срещу Румъния, нападателят на Тотнъм си остава големият лидер. Без него тимът е друг. На футболистите им пареше под краката след шока в Румъния, където бяхме надиграни тотално.

Взехме четири точки от два мача и оставаме в играта за Евро 2008. Остават и проблемите. Особено в защита. Бековете Станислав Ангелов и Лусио Вагнер бяха инертни, особено Ангелов. За 90 минути не се включи нито веднъж в атака. Божинов и Янкович разчитаха на флангови центрирания единствено от Благой Георгиев и Мартин Петров. Така максимално улеснихме словенските бранители.

Елин Топузаков и Александър Тунчев сбъркаха няколко пъти и по чудо се отървахме без гол във вратата на Димитър Иванков. Защитникът на ЦСКА дори си позволи да извърши рискован фаул, за който друг съдия можеше да го изгони. Какво ли щеше да стане, ако бяхме останали с десет човека и Миливое Новакович бе вкарал от линията на наказателното поле?

За разлика от мача в Констанца, в сряда халфовете, водени от Стилиян Петров, свършиха работа. Капитанът обра доста високи топки. Демонстрира 80 процента успеваемост при пасовете и още толкова в единоборствата. Чавдар Янков пък бе един от малкото футболисти, които се опитаха да играят нестандартно преди почивката. Полузащитникът на Хановер не бе ефективен, но му е простено. Защото освен едно полувреме в Румъния игра и за младежите в квалификацията с Хърватия.

Мартин Петров отново бе над всички. В най-трудните моменти пое отговорността. Вкара гол и разпиля словенската защита. Единствената му грешка бе, че си изпроси глупав жълт картон.

В дясната зона обаче Благой Георгиев нямаше ден. Доста атаки минаха през него преди почивката, но само в 2-3 случая халфът на Цървена звезда успя да центрира като хората. Логично дойде смяната му с Димитър Телкийски. С няколко нестандартни отигравания полузащитникът на Левски тотално промени облика ни в атака. Вкара гол, два пъти изведе Христо Йовов сам срещу вратаря. Всичко това е добър атестат за класата на Телкийски.

Валери Божинов напълно оправда доверието на селекционера. Цяла България видя защо това момче играе в Ювентус. Три пъти пипна топката, вкара два гола. Първият бе отменен несправедливо от датския рефер Бо Ларсен, който странно защо буташе словенците. Валери Божинов се превръща в добра алтернатива на Димитър Бербатов. Мястото на нападателя на Ювентус е в мъжкия отбор, а не при младежите. Нестандартните му отигравания със сигурност могат да са от полза срещу Холандия.

Партньорът на Божинов Зоран Янкович пък се реабилитира за слабото представяне в Румъния. Сърбинът с български паспорт игра еднакво ефективно и в защита, и в нападение. Не спря да тича от първата до последната минута. Записа асистенции за първите два гола и за една бройка да отбележи преди почивката.

7дниспорт

Защитникът на ЦСКА дори си позволи да извърши рискован фаул, за който друг съдия можеше да го изгони. Какво ли щеше да стане, ако бяхме останали с десет човека и Миливое Новакович бе вкарал от линията на наказателното поле?

Не ми хареса много коментара, не е толкова обективен, аз не знам автора какъв мач е гледал и знае ли че няма " ако " ?

Играе се мач за мач и мотивацията идва точно преди мача, така че мотивирани играчи преди мача с Холандия - ще има резултат! Нека наистина гледаме мач за мач!! cool.gif

Словаците не могат и не трябва да бъдат мерило за нашия отбор. Лично за мен имахме страшно много късмет в тези две клалификации. Отборът определено не играе така, както трябва, а ако някой успее да ми обясни какво точно прави З.Янкович в отбора и на каква позиция играе, ще му бъда безкрайно благодарен!

Словаците не могат и не трябва да бъдат мерило за нашия отбор. Лично за мен имахме страшно много късмет в тези две клалификации. Отборът определено не играе така, както трябва, а ако някой успее да ми обясни какво точно прави З.Янкович в отбора и на каква позиция играе, ще му бъда безкрайно благодарен!

И аз тва не мога да го разбера честно казано ! :eek:

• Автор

УЕФА решава на 5 октомври дали да отнеме три точки на България

11 септември 2006 | 13:55 | Агенция "Фокус"

Нион. Дисциплинарната комисия на УЕФА ще реши на 5 октомври дали да накаже националния отбор на България заради поведението на привържениците на тима в Констанца по време на квалификацията за Евро 2008 между Румъния и България. Както е известно домакините се жалват, че българските фенове скандирали по адрес на домакините “цигани”. Ако от Европейската футболна централна преценят, че скандиранията на българите са оскърбителни, както твърдят домакините, то българският отбор е възможно да бъде наказан с 3 точки. По-вероятно е, обаче да се стигне само до глоба.

УЕФА решава на 5 октомври дали да отнеме три точки на България

11 септември 2006 | 13:55 | Агенция "Фокус"

Нион. Дисциплинарната комисия на УЕФА ще реши на 5 октомври дали да накаже националния отбор на България заради поведението на привържениците на тима в Констанца по време на квалификацията за Евро 2008 между Румъния и България. Както е известно домакините се жалват, че българските фенове скандирали по адрес на домакините “цигани”. Ако от Европейската футболна централна преценят, че скандиранията на българите са оскърбителни, както твърдят домакините, то българският отбор е възможно да бъде наказан с 3 точки. По-вероятно е, обаче да се стигне само до глоба.

Не виждам, защо румънците се обиждат от истината. :speak:

И защо никой не споменава, че ни освиркваха химна. Това не заслужава ли глоба ? :bye1:

А бе тия луди ли са и аз да бях там, щях да рева - цинаги, цигани.

Нали все пак са във всеизвестната област цигания.

Пък и bozko хубаво е споменал за обидното освиркване при нашия химн, което го заглушаваше :wors:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Пък и bozko хубаво е споменал за обидното освиркване при нашия химн, което го заглушаваше :)

Това сигурно са били Румънци.Хора,не е чак толкова важно освирквнето,а победата.Ние показахме,че и да ни освиркват химна сме силни като отбор.

Важно е силата,а не простотията :)

Редактирано от PoliceMan (преглед на промените)

• Автор

Е-е-е Policeman. Пак не си в час. В този мач България не победи а завърши наравно!

Пък и bozko хубаво е споменал за обидното освиркване при нашия химн, което го заглушаваше :)

те не се обиждат е ... иначе трябваше да протестират и срещу името на държавата си ... ROMania

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.