Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Я дай линк към тази т.нар. F-Secure System, че ми стана интересно. От 5 години ползвам F-Secure Client Security, ама това чудо не съм го чувал.

• Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Татко ми работи в Народното събрание и от там ми я качиха.В един сайт видях,че се води едно от най-добрите антивирусни.

Татко ми работи в Народното събрание и от там ми я качиха.В един сайт видях,че се води едно от най-добрите антивирусни.

Кой например? Може ли линк към сайта и по възможност шот на програмата

известен бъг

Trojan-Downloader.win32.agent.aot

http://www.youtube.com/watch?v=QrBGb53U-Vs

отне ми 20 секунди в гугъл :P

F-Secure Internet Security Technology Preview 9.50 пише на моя

Немога да дам линк по скайп са пратили exe файла.А на програмата http://www.f-secure.com/en_EMEA/ това май е официялният сайт.

Десен бутон на иконката на програмата долу в трея до часовника и натискаш About. Снимай новопоявилия се прозорец и ни го покажи, ако обичаш!
  • 3 седмици по-късно...

Обещаващо ново начало: F-Secure 2010 - new UI, new engines

Не разбрах собствен енжин ли ще ползват или продължават с новите версии на Kaspersky? Някакво инфо?

Не разбрах собствен енжин ли ще ползват или продължават с новите версии на Kaspersky? Някакво инфо?

Едва ли отговорът би бил първо в подобен немски сайт -аз нямам намерение Maniac да го питам примерно как го е намерил и доколко проверява доста неща.Ще се научи.ZoneAlarm ISS 8 все още ползват енджина и класифицирането на Касперски и са създали чудесна автоматизирана програма.Сродно бе досега и с F-Secure. Няма ли някой с новата версия да провери и сподели? Поздрави

Едва ли отговорът би бил първо в подобен немски сайт -аз нямам намерение Maniac да го питам примерно как го е намерил и доколко проверява доста неща.Ще се научи.ZoneAlarm ISS 8 все още ползват енджина и класифицирането на Касперски и са създали чудесна автоматизирана програма.Сродно бе досега и с F-Secure. Няма ли някой с новата версия да провери и сподели? Поздрави

Здравейте,

Новата версия ползва енджина на Bitdefender.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Здравейте,

Новата версия ползва енджина на Bitdefender.

Някакъв източник за повече информация?

Get Free F-Secure Internet Security 2010 for One Year.Ключ за регистрация AT3B-0KFM-QK7Y-JNM8-0Y6T http://techpp.com/2009/08/15/get-free-f-secure-internet-security-2010-for-one-year/ Някой може да има желание да провери дали още промоцията е валидна. На мен сега ми е интересно съвместното ползване на IDS/HIPS приложения. Поздрави

Здравей,

На тази http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=237628&page=3 и други страници това се дискутира. На тази страница го признава Патрик от F-secure, че Битдефендър са им партньори в многослойната защита, която осигурява F-secure 2010. Разбира се на въпроси от форума защо са сменили енджина на Касперски казва, че не може да разкрие подробности. Това беше известно още при ISTP. Дискутираха го и по форумите на F-secure. В момента тече бета на бизнес версията им - F-secure client security 9, build 200.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Здравей,

На тази http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=237628&page=3 и други страници това се дискутира. На тази страница го признава Патрик от F-secure, че Битдефендър са им партньори в многослойната защита, която осигурява F-secure 2010. Разбира се на въпроси от форума защо са сменили енджина на Касперски казва, че не може да разкрие подробности. Това беше известно още при ISTP. Дискутираха го и по форумите на F-secure. В момента тече бета на бизнес версията им - F-secure client security 9, build 200.

F-Secure Internet Security Technology Preview -9.50 build 961 ,която се предлага все още със 6 месечен лиценз от Windows 7:Security softuare providers се задържа при мен няма и месец. Не реагира на някои линкове от темата за ловенето както трябва. Според вирустотал лови, а при мен не. В няколко случая класифицира опасности с различни имена всравнение с Касперски. Това сега ми се вижда обяснимо.....

...Разбира се на въпроси от форума защо са сменили енджина на Касперски казва, че не може да разкрие подробности...

Любопитно е, че правят тази промяна след дългогодишно успешно сътрудничество с руснаците. Не знам какво ще се получи от съвместната дейност с румънците, защото BitDefender е сериозен продукт, но понатежаваше в предишните версии и не бе подходящ за маломощни компютри. Дано и при тях да е налице тенденцията към "олекване", която е факт при почти всички конкуренти.

Докато ползвах пакета (18-19 месеца) често четях форума им, но напоследък все не ми стига времето, та поизостанах с някои новости. Благодаря за информацията!

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Get Free F-Secure Internet Security 2010 for One Year.Ключ за регистрация AT3B-0KFM-QK7Y-JNM8-0Y6T http://techpp.com/2009/08/15/get-free-f-secure-internet-security-2010-for-one-year/ Някой може да има желание да провери дали още промоцията е валидна. На мен сега ми е интересно съвместното ползване на IDS/HIPS приложения. Поздрави

Много ти благодаря промоцията е валидна. Пробвах я. Пробвал съм по стари версии има известно олекотяване на системата при тази. И менютата са по като за хора.

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

mihnev_sz

Get Free F-Secure Internet Security 2010 for One Year.Ключ за регистрация AT3B-0KFM-QK7Y-JNM8-0Y6T http://techpp.com/2009/08/15/get-free-f-secure-internet-security-2010-for-one-year/ Някой може да има желание да провери дали още промоцията е валидна.

Валидна е :D

Публикувано изображение

Какви проблеми според теб има енджина на касперски.Факт е че много програми ги ползват, защото е отличен, а не за друго/ Защо никоя не ползва енджина на нод32 например, просто не им трябва.Има огромна разлика между браузерите и енджините на антивируситеи мисля че сравнението ти е неточно. Битдефендър не е новопоявился софтуер а е една от най-класните програми зазащита. Касперски развиват енджина си тоя дет ого пробутват е стар, затова и програмите, които го ползват тежат повече от Касперски.

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

mihnev_sz

Много хора страдат защото не умеят да настройват Касперски. Факт е, че енджина търпи промени ако следиш самата програма а не само новините за нея ще имаш по-добра представа. аз 4 години я ползвам и мога да ти кажа , че постоянно се олекотява от към ползване на системни ресурси, което означава, че върху енджина им се работи.Както ти казах и предния път той хаби по-малко ресурс от другите програми ползващи неговия енджин, явно не е един и същ. Еднжина който е продаден от касперски е от версия 5 на продукта, от тогава изтече много вода. F-secure се утвърди като програма именно с посочения енджин на касперски със заимстването на ad-aware. Понеже аз използвам комплексните решения за защита мога да твърдя, че това на касперски е най-добро поради отличната им защитна стена, която по класа е далеч от тази на конкурентите разработващи цялостни решения за защита в мрежата, новата версия за пипнали много сериозно и проактивната защита. Не мога да нарека тези хора продажници просто е въпрос на бизнес. Един бизнес ако не продава отива на кино. В момента позлвам промоцията, за да придобия впечатления за новия F-secure, първите ми впечатления са добри, антивируса е на високо ниво, по-лека е от предните версии, но стената е голямата въпросителна тук. Там цялоснтия пакет на финландците отстъпва сериозно на разработката на Касперски. Поздрави на всички съфорумци

Редактирано от mihnev_sz
Цитат (преглед на промените)

Това е хубаво, макар че подкрепям друг продукт се радвам, че и конкуренцията се развива, иначе без конкуренция не се получават нещата. Успех с проактивното засичане, там ще трябва много да догонват.

...просто защото ESET не са продажници...

А защо смяташ, че Kaspersky са продажници? Правиш ли разлика между продажници и продавачи?

Това си е чист бизнес, за който руснаците имат дарба, която на нас ни убягва в много случаи. Затова и руските бизнесмени са на нивото на световните олигарси, че и над тях, а нашите са обикновено дребни душици със силно ограничен мироглед и цели в живота. В Русия всичко се прави с огромен размах и темпове, ако и да се отнася предимно за Москва и Санкт Петербург.

След като някой е проявил интерес към продукт, който е създаден и е доказано качествен (версия 5 на Kaspersky Antivirus), а същевременно имаш нов на разположение, то кое е за предпочитане - да го продадеш и да му вземеш парите или да го набуташ в някой шкаф?

По това време руснаците имаха отделна стена - AntiHacker, но не и пакет, който се е разработвал междувременно. После е ясно...

С енжина на Kaspersky пакетите на F-Secure бяха на изключително високо ниво. Какво ще се получи от съвместната работа с румънците е трудно да се каже, но BitDefender е качествен продукт не от вчера.

Kaspersky e силен, защото ESET, Alwil и останалите работят здраво, а всички печелим от това.

Ей сега сложих 2010 та първоначалното ми мнение е: - по-готин интерфейс; - по-бързо сканиране 20 ГБ за 10 мин; - БЪГ при премахване на вируси (а може и да не е) - пуснах 1 кейген, съответно намери троянче във темп папката и аз му дадох да го премахне, а то изпльока, че ще махне вируса, а също така и ще сканира и някой други места в компа... каквото и да значи. Та си сканира половин час и мен ми писна и рестартирах. Нямаше опция за спиране, а само за минимизиране на съответния прозорец. Може и да не е бъг ама е дразнещо. - има тулбар като Makafi Siteadvizor :ph34r: Между другото сега пуснах МБАМ и откри цели 7 гада! Не знам дали ФС или предишното Макафи ама някое е пропуснало гадовете: Registry Keys Infected: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{9e65979f-9957-3969-b657-71e9448fb553} (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{9e65979f-9957-3969-b657-71e9448fb553} (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{ff26774b-4d34-3382-aedd-d9aa1fbee35d} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CLASSES_ROOT\Interface\{ea25ed0c-1d7c-301c-a1d0-49a7b975ec6b} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\{9e65979f-9957-3969-b657-71e9448fb553} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{9e65979f-9957-3969-b657-71e9448fb553} (Trojan.BHO) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CLASSES_ROOT\D (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_CLASSES_ROOT\D.1 (Trojan.Agent) -> Quarantined and deleted successfully. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\ctfmon.exe (Security.Hijack) -> Quarantined and deleted successfully. Files Infected: C:\WINDOWS\system32\xwr89258.dll (Trojan.Vundo.H) -> Quarantined and deleted successfully.

Редактирано от freako (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Господа, кои са последните версии на пакетите IS и CS с енжина на Kaspersky?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.