Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

F-Secure - въпроси, проблеми, мнения

Featured Replies

Господа, кои са последните версии на пакетите IS и CS с енжина на Kaspersky?

Осем мисля,че беше... съдя по еднаквите имена при засичане с Касперски
  • Отговори 641
  • Прегледи 102,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.lekarstvo.com/help_support.html Виж тук, има за почти всички антивирусни.   И в официалният им сайт, има такова приложение. https://www.f-secure.com/en/web/home_global/support-tools

• F-Secure Uninstallation tool    

• http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules mihnev_sz

Публикувани изображения

Мерси, явно са 8 при CS и 2009 при IS.

Така е. CS дали ще има на 2010?

Всъщност би трябвало да е серия 9 за CS, освен ако не решат да сменят номерацията. Поне засега не намирам версия на CS след 8.01 Build 133, само дето не знам дали работи под Windows 7.

Всъщност би трябвало да е серия 9 за CS, освен ако не решат да сменят номерацията. Поне засега не намирам версия на CS след 8.01 Build 133, само дето не знам дали работи под Windows 7.

И аз не знам, не съм я пробвал на 7.

• 1 месец по-късно...

Сега остава някой да потвърди информацията от този линк:

http://computerworld.bg/27923_fsecure_client_security_9_skanira_s_50_pobarzo_i_natovarva_sistemata_napolovina_pomalko

Съжелявам, но при мен нещо не се получава точно така както пишат.Ето какво се случва докато F-secure CS 9 сканира харда ми - компа е почти неизползваем:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

В спокойно състояние е по-добре- заема общо със всичките си 7-8 процеса около 70 МБ РАМ и машината е сравнително пъргава....

Интерфейса е почти същия като на F-Secure Internet Security 2010, и също ползва енджина на Bitdefender. Това е засега....

П.П.Свалих го напълно официално от сайта им с 30 дневен триал кюч...

F-Secure Client Security 9 ме впечатлява все повече.

Въпреки че пакета е с енджина на Битдефендер, и не е от топловящите (и според последните резултати дадени от Инжинера), е окомплектован доста стабилно:

- има HIPS(не е класическия тип и е доста базов според мен - не мога още да преценя)

, също и Cloud сървари, а и доста важен модул за сканиране в дълбочина за руткити.

F-Secure DeepGuard

Protects against unknown threats through a host-based intrusion prevention system (HIPS) including network queries (in-the-cloud).

- сега като се зачетох по-задълбочено, сякъш излиза че самия ХИПС е в облаците....

- притежава уебгард, и единствената разлика с F-secure Internet Security 10 е че няма родителски контрол.

Ето официалната информация.

Радвам се че реших ей така без причина да тествам тази програма, въпреки че понатежава стабилно при сканиране. Засега оставам с нея и ще и поверя защитата си спокойно до края на годината, като се предполага повишена вирусна активност по празниците....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

И мен ме впечатли, но нещо не можах да открия как да я накарам никога! да не ми пипа една определена програма, която доста често бива засичана като троянец, а е много важна за мен.Мъчих, струвах, но в крайна сметка F-secure си я трие и толкова.Иначе и на мен много ми допадна.;)

И мен ме впечатли, но нещо не можах да открия как да я накарам никога! да не ми пипа една определена програма, която доста често бива засичана като троянец, а е много важна за мен.Мъчих, струвах, но в крайна сметка F-secure си я трие и толкова.Иначе и на мен много ми допадна.;)

Версия 9 си има в настройките Excluded item list, и не ми е правила засега подобни проблеми...

Версия 9 си има в настройките Excluded item list, и не ми е правила засега подобни проблеми...

Ще пробвам пак.Дано не стане същата манджа.:)

Това го знам.Но аз искам да попитам коя е по-добрата в ловенето,чистенето и ако сега си инсталирам 2009та версия вътре ще е енджина на Касперски,нали?

Това го знам.Но аз искам да попитам коя е по-добрата в ловенето,чистенето и ако сега си инсталирам 2009та версия вътре ще е енджина на Касперски,нали?

Ползваше,не значи че го ползва сега. Дори и тогава беше назад от Касперски.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

От няколко дена ми излиза все едно и също,нямам идея какво е,а и не знам как да го спра това.Моля Ви помогнете ми

Публикувано изображение

fx1, сложи отметка там, където пише "Do not show alert dialog again" (средата на снимката) и съобщенията за блокирана мрежова атака няма повече да ти се показват, независимо, че стената ще продължи да ги отбива. Обикновено това са сканирания на портове за търсене на онлайн игри, за които потребителите-собственици на атакуващите компютри дори и не подозират. Няма основание за притеснение, поне в конкретния случай.

fx1, сложи отметка там, където пише "Do not show alert dialog again" (средата на снимката) и съобщенията за блокирана мрежова атака няма повече да ти се показват, независимо, че стената ще продължи да ги отбива. Обикновено това са сканирания на портове за търсене на онлайн игри, за които потребителите-собственици на атакуващите компютри дори и не подозират. Няма основание за притеснение, поне в конкретния случай.

благодарско :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...

Преди малко тествах FSCS на eicar теста и дума не обели.Чудя се какво става с тази програма..? :blink:

Преди малко тествах FSCS на eicar теста и дума не обели.Чудя се какво става с тази програма..? :whist:

Мдаа, и аз съм разочарован от 9-та серия на F-Secure Client Security. По-лека е от 8-цата, по-малко памет заема, но се проваля на доста вируси. Не знам дали съм прав, но откакто финландците сътрудничат с BitDefender, програмата става ненадеждна. Сега минах на Sophos Anti-Virus 7.6.15 и съм възхитен. Няма пропуск на всякакви тестове. Много лека и ненатоварваща.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.