Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за престъпленията на бившия кабинет Петков

Sliderum2

Препоръчан отговор

преди 8 минути, absurt написа:

Киро беше командирован от САЩ у нас за да прави мизерии на руснаците.

:emoji_smiley-01:

Всъщност го вкара в политиката Румен Радев. :emoji_smiley-01: 

Само напомням : 

Цитат

рез юни 2016 г. в Москва се провежда форум на управляващата путинистка партия „Единна Русия“, на който присъства и председателят на БСП Корнелия Нинова. Малко по-късно Институтът за стратегически изследвания, ръководен от руския генерал от разузнаването Леонид Решетников, поръчва социологическо изследване за предстоящите президентски избори в България, което търси профила на бъдещия кандидат на БСП. Проучването е организирано през юли от Николай Малинов, обвинен по-късно в шпионаж в полза ва Русия.[42] След спечелените през ноември от генерал Радев избори, Решетников обявява, че предварително е обсъдил неговата кандидатура на своя среща с Нинова, което тя отрича. След поредица от взаимни обвинения в лъжа, накрая и двамата се съгласяват, че такава среща е имало, и че името на Румен Радев е било споменато на нея. Впоследствие Решетников дава серия от интервюта, в които изразява надежда новият президент на България да опита да преориентира страната от Запада към Русия.[43] По-късно на Решетников е наложена 10-годишна забрана да посещава България във връзка с русофилски шпионски скандал.[44]

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 310
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

"Доставките на газ за България могат да бъдат възстановени веднага, ако българската страна започне да плаща за тях по схемата, изисквана от Газпром", заяви посланик Елеонора Митрофанова, цитирана от световните медии.

Изборът за оцеляването на държавата и народа от една страна, или отказ от защитата на националните ни интереси, от друга, отива при президента Румен Радев и следващото му, 4-то по ред служебно правителство. Дано се докажат като достойни българи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, absurt написа:

Почнаха всестранните анализи на правителството на Киро, а аз седя и се чудя, какво толкова има да му се анализира на тоя Киро? То всичко е ясно! 
Киро беше командирован от САЩ у нас за да прави мизерии на руснаците. Байдън лично го командирова, ако случайно не помните. И Киро започна да прави тези мизериите, щото е изпълнително момче с 30 грама втечнен мозък. С това си действие, той разбира се, основно разказа играта преди всичко на нас, но пък истината е, че всъщност на абсолютно никой не му пука за нас. 
Киро първо спря руската газ, с което постигна това, че ако миналата година сте плащали 100 лв за газ, тази зима ще платите 1000 лв. 
Вчера пък същият този Киро се опита да притисне и шефовете на АЕЦ “Козлодуй”, така че централата да започне да купува американско ядрено гориво. Тук дори няма да се занимавам с факта, че според експерти то не става за нашия АЕЦ, но на Киро му дреме на парапета - той си има задачи, а сред тях благополучието на българина, въобще не фигурира. 
Другото, което свърши този презокеански еничар, е да подготви българския военно промишлен комплекс за закриване. А докато това се случи, даде възможност на Корнела да не изнася оръжие за Украйна. И тя, разбира се, не изнася. Щото в Крушовица нямат митница.
Третата американска задача, която лицето Киро и присъдружените му шантонерки изпълниха е, да дръпнат Македония от ръцете на Русия. Няма лошо, ама пак ние го изядохме. Оня, големият. Като по-тази тема тепърва има да плюеме гадости. Believe me.
Освен всичко изброено до тук, отново вчера, на последното заседание на МС, американският наместник Киро се опита и да ни набута още 8 самолета от САЩ, които както и предишните, са само на хартия. Или с други думи - Банкя и Торонто имат топла връзка. По слугинска линия.
Или накратко искам да кажа, че Киро не се нуждае от някакъв специален анализ. Той е просто поредния свиркаджия работещ за чужди интереси и изцяло пренебрегващ националните такива.
И тук стигам може би до най-голямата гнусотия, която извършиха тези напазарувани мекерета, а тя е, че излъгаха хората които искаха промяна и справедливост за бандитизмите извършени от управлението на Бойко. Директно ги излъгаха. В очите ги излъгаха. Нещо повече - днес те дори връщат същия този Бойко на власт. И моля не ми говорете глупости, че имало разлика между двамата! И двамата са наемници, но както и преди съм казвал, единият е аналогов, а другия дигитален бандит.
Или още по накратко. Киро не е българин. Лена не е умна. Корнелия не е социалистка, а Асен освен, че не е мъж, не е и финансист. Те са просто едни удобни юбери, които срещу малко внимание, власт и некой лев, са готови да направят орална любов и на Ким Чен Ун. Стига само Байдън да каже. 
И тук накрая да отправя две думи към малоумниците, които биха ме нарекли “путинист”, например. Глупаци, сладки, плащайте си тройните сметки and keep calm! Корабът потъва, райски газ има за всички!
Vasil Petev

Гоумеа работа тоя Киро бе, не България, ами в цяла Европа направи мизериите :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лъжливото овчарче Кирчо създаде проблеми за "Булгаргаз" и за България.    Прогнозната цена за доставка на FOB Henry Hub е 175,38 $/мвтч от септември до края на годината. Това са и най-високите цени, договаряни през настоящата година. От справката на "Булгаргаз" е видно, че за същия период "Газпром" предлага доставките на руски природен газ на цена от около 130 $/мвтч.

Извън тази цена при втечнения газ  има допълнителни разходи за доставката. Тук влизат разходите за транспорт, регазификация на терминала, запазване на слот на терминала и след това пренос по газопреносната система до българската мрежа. Всичко това оскъпява допълнително доставката. Трудно се преценява обаче с колко се вдига цената, заради липсата на яснота на кой точно терминал може да се извърши доставката. Най-близки до нас са гръцкия Ревитуса и два турски LNG терминала.        Най-правилно е бързо да се възстанови доставката по старите газопроводи за България през Украйна и Румъния.   А с Кирил и Асен да се занимават прокуратурата и специалните служби.  Ако не са го направили съзнателно, значи двамата са много тъпи и крайно некомпетентни.  Няма друг вариант - или са корумпирани далавераджии или са безнадеждно глупави боклуци!   

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, attj написа:

Извън тази цена при втечнения газ  има допълнителни разходи за доставката. Тук влизат разходите за транспорт, регазификация на терминала, запазване на слот на терминала и след това пренос по газопреносната система до българската мрежа. Всичко това оскъпява допълнително доставката. Трудно се преценява обаче с колко се вдига цената, заради липсата на яснота на кой точно терминал може да се извърши доставката.

Защо всички спекулират или недомислят ситуацията с втечнения газ.

Преди време се сещам се дискутираше колко е себестойността. Приблизително се сещам че за руснаците добива по стандартния начин бе нещо между 15-20$

Всичко над това е печалба.

За втечнения газ цената е разбира се по висока.

Но при сегашни цени от по 1000$ я ми сравни има ли значение производствената плюс транспортна цена дори на втечнения ?

Да, пак по тръба ще е по евтино, но в случая говорим за маржа на печалбата която е в пъти по висока в момента и затова и приемлива като алтернатива .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди време се сещам се дискутираше колко е себестойността. Приблизително се сещам че за руснаците добива по стандартния начин бе нещо между 15-20$
Но при сегашни цени от по 1000$ я ми сравни има ли значение производствената плюс транспортна цена дори на втечнения ?
Да, пак по тръба ще е по евтино, но в случая говорим за маржа на печалбата която е в пъти по висока в момента и затова и приемлива като алтернатива .

Тръбния газ е грубо около 30% по-скъп от втечнения. Дали има значение дали мегавата ти струва 30 евро или 200+? Тоест цената е над 2000$ за 1000 куб.м.

Sent from my Ericsson R320s via WAP browser.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, miro20 написа:

Мирча, за чий се подхлъзна и залитна по тая нишка на разсъждение кой доставчик правел най-голяма печалба. След като си част от редиците на купувача, теб и нас ни интересува единствено колко ние плащаме като крайна цена на продукта на входа му в страната. Пък дали единият производител и/или доставчик печелел 70% и ми доставя по-евтино за моят джоб, а другия е с "едва" 30% печалба, но ми доставя по-скъп продукт. Ама разбираш ли, аз да плащам по-скъпата за моя джоб цена, заради политика. Няма сделка! цирей в затвора за тежко ощетяване на българската държава! Заедно с цялата шайка покрай "то", в това число българоубийцата курнелът и всички други! Газът от/през Азербайджан не е заслуга на цирей. Туй моя коментар, май не е само за теб. По-скоро за някои други заблудили се. Крайната цена, която аз плащам, е важната. За междинните "доставни" цени някъде по пътя в някое чужбинско пристанище на 1000-2000км от България, ми е през кукуруза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Глупостта е най-мощното оръжие за разрушаване и ПП доказват това всяка секунда

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/androlova-glupostta-e-nay-moshchnoto-orzhie-za-razrushavane-i-pp-dokazvat-tova-vsyaka-sekunda_news900699.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, miro20 написа:

Изглежда не само ти  не си наясно -  286,84 лв./MWh е очакваната цена на газа за месец август. Вместо четири пъти по-евтин газ,обещаван от Лена, получаваме два пъти по-скъп, в сравнение с април. Далаверата на Киро и Кокоро допуска още по-високи цени за септември.   Обаче скоро ще се намеси служебното правителство и то няма да се води по акъла на хардвардците.    Те и акъл нямат - все са в киреча като идиоти или като корумпирани далавераджии. Ще им е трудно да имат позиция и да се обясняват и в двата случая.  Гешев как ще се занимава с Лудото Кики -  ако то е невменяемо!?  Професор Костадин Ангелов отдавна го обяви за освидетелстване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

. Пък дали единият производител и/или доставчик печелел 70% и ми доставя по-евтино за моят джоб, а другия е с "едва" 30% печалба, но ми доставя по-скъп продукт.

Тъй де.Ама защо не и обратното.

Говорех за маржина в печалбата. И че този с 30% печалба може да ти продаде на 999$ докато този със 70% печалба седи на 1000$

Затова този с малката печалба напълно възможно да е алтернатива и пак да му е изгодно.:hush:

Преди не бе така, защото производствените и доставни разходи бяха на границата на печалбата.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Ама разбираш ли, аз да плащам по-скъпата за моя джоб цена, заради политика. Няма сделка! цирей в затвора за тежко ощетяване на българската държава! Заедно с цялата шайка покрай "то", в това число българоубийцата курнелът и всички други!

Ами точно това е рашистката политика.

Преди войната започната 2014 г нали пак ни изнудваха нас с монополно положение и цени , закоето брюксел ги аплаши с милиардни глоби, и ония  клекнаха и рперазгледаха договорите.

Няма да припомнямче тукашните слуги на Газпром отново бяха впрегнати  и ние последни от всички източноевропейски страни преразгледахме договорите.

Сега просто цяла Европа и контрагенти на Газпром усетиха геополитическото изнудване.

Но, както съм казвал .. на война като на война... Никога не съм си правел илюзии че  войната и последствията от нея ще ни подмине.

Дано да е само с икономически проблеми.

Но ние жанвиденови зими и тотално "зануляване " на доходите и спестяванията сме преживели, така че няма проблем.

преди 2 часа, attj написа:

. Вместо четири пъти по-евтин газ,обещаван от Лена, получаваме два пъти по-скъп

Въобще ГугъЛена не заслужава коментар. По некадърно управление и некомпетентни хора не сме имали никога.

Така че какво е плямпала тая простокировка не обръщам отдавна внимание. Е, освен за забавление... :getout:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, miro20 написа:

Тъй де.Ама защо не и обратното.

Говорех за маржина в печалбата. И че този с 30% печалба може да ти продаде на 999$ докато този със 70% печалба седи на 1000$

Затова този с малката печалба напълно възможно да е алтернатива и пак да му е изгодно.:hush:

Преди не бе така, защото производствените и доставни разходи бяха на границата на печалбата.

Ами точно това е рашистката политика.

Преди войната започната 2014 г нали пак ни изнудваха нас с монополно положение и цени , закоето брюксел ги аплаши с милиардни глоби, и ония  клекнаха и рперазгледаха договорите.

Няма да припомнямче тукашните слуги на Газпром отново бяха впрегнати  и ние последни от всички източноевропейски страни преразгледахме договорите.

Сега просто цяла Европа и контрагенти на Газпром усетиха геополитическото изнудване.

Но, както съм казвал .. на война като на война... Никога не съм си правел илюзии че  войната и последствията от нея ще ни подмине.

Дано да е само с икономически проблеми.

Но ние жанвиденови зими и тотално "зануляване " на доходите и спестяванията сме преживели, така че няма проблем.

Въобще ГугъЛена не заслужава коментар. По некадърно управление и некомпетентни хора не сме имали никога.

Така че какво е плямпала тая простокировка не обръщам отдавна внимание. Е, освен за забавление... :getout:

Много теоретизираш. Мен ме интересува настоящето и бъдещето. Миналото няма значение, политическата част в този случай също. За мен е важно за дадено количество България да плати най-малко. Защото така цената и за потребителите ще е най-ниска и няма да се ощети бюджета с пари за компенсации за бизнеса. Следователно, ще останат повече пари за другите важни разходи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Sliderum2 написа:

Много теоретизираш. Мен ме интересува настоящето и бъдещето. Миналото няма значение, политическата част в този случай също. За мен е важно за дадено количество България да плати най-малко. Защото така цената и за потребителите ще е най-ниска и няма да се ощети бюджета с пари за компенсации за бизнеса. Следователно, ще останат повече пари за другите важни разходи. 

Сегашната цена на газта "теория" ли е ??? Ехооо точно това са реалностите, точно това е настоящето . и няма нищо лошо да се изберат най евтини алтернативи .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, miro20 написа:

Сегашната цена на газта "теория" ли е ??? Ехооо точно това са реалностите, точно това е настоящето . и няма нищо лошо да се изберат най евтини алтернативи .

Сегашната цена не само на теория, но и на практика е в следствие на това, че се продава на спот пазара. Интересно чия идея е била това да се случва по този начин? От много търсене на алтернативи цената само се увеличи повече. Два месеца реално Кевр задържаше цената като я определяше чисто на политически принцип. И сега за август решиха да отпуснат малко положението и цената малко повече да отразява реалната цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, miro20 написа:

Ехо ще викаш кат идеш в планината. Видях хвърчащият лист с ценоразписа за следващите месеци. Не ми се видя като цялата истина. Следователно, е някаква шмекерия. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Sliderum2 написа:

Ехо ще викаш кат идеш в планината.

Ехо се вика и на такива които си плямпат по инерция и не разбират какво им се говори . :hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Престъпленията на цирей в цифрово изражение. Най-после краварския и "азерски" газ излязоха на пазара за крайни потребители, явно досега са продавани последните остатъци от руският газ в Чирен, или микс с тях.

Булгаргаз иска увеличение с 60% на цената за август и така тя да достигне до почти 300лв за мегаватчас без ДДС, акциз и другите налози.

П.П. А още е лято...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо, нищо не знайте вий. За цената на природният газ, с която булгаргъз иска да ограбва българските граждани и фирми, не са виновни престъпните схеми на цирей петков, а...Познайте от първия път! Сетихте се, нали?

Русия е виновна! Мисирките в "капитал", са достигнали до изводът, или са подразбрали от свои източници, че влиянието на Русия на газовите пазари/борси на есср, е това което вдига цената у нас. Нямат никакво, ама съвсем никакво значение фактите, че ние не купуваме природният газ на есср пазара, нито дори от есср страна членка, а газът за България идва през договори и то от извън Европа, или поне от извън есср(ЕС). За които договори и техните параметри се изказваха какви ли не лъжи от членове на коалицията участвала във вече напълно бившият кабинет Петков и в това число и от самият нея. Така че цените газа на есср газовите пазари/борси имат точно 0 влияние на цената на природния газ в България. Въпреки, че упорито се лъже по въпроса от всякакви лица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

„Бюджетът беше направен некомпетентно  от Асен Василев. Има риск за четвърти път да се прави актуализация на бюджета, така че държавата трябва да започне да функционира      Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Срещу много пари, Киро и Асен на практика са върнали посредниците на руския газ, които Борисов премахна преди години.

Има ли учудени?

"Булгаргаз е закупил отново руски газ, но след посредник и ни го препродава с 20 евро по-висока цена, това може да се докаже с документ. Това съобщи пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов.

Не сме получили никакви документи за разтоварване на 7 танкера с втечнен газ, посочени от Кирил Петков, добави Иванов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи, от разкриването на прест...Абе заглавието на темата, най-много изглежда ще пострадат хардуербгейци. Така че, сега един рядко пишещ и напоследък мълчалив профил като ги бъзна за газовите лъжи и престъпления на тия от заглавието и бая ги троли, а онези почти безпомощни горките как да извъртят палачинката. Сигурно и него ше го затрият какво е писал и баннат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

инж. магьосник

Аватарът на worm4

Член от: Jul:2005

Зелен чорап, благодаря ти за реставрацията!

За да не занимаваме ДАНС, тоя път няма да призовавам да ги бомбим с дрон, по примера на Украйна в момента, а да си ги бием старомодно с колове и Молотов, по примера на Украйна 2014.

Не знам дали туй е от него, или го е прочел нейде из дебрите на интернет и го е повторил без да го сложи в цитат. Обаче аз чета тежко престъпление в тези думи на хардуербгееца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Не знам дали туй е от него, или го е прочел нейде из дебрите на интернет и го е повторил без да го сложи в цитат. Обаче аз чета тежко престъпление в тези думи на хардуербгееца.

Е няма лошо принципно да се занимават с ДАНС. Примерно има шанс да научат кой е собственика на терминала за газ в Ревитуса (не оператора му или този, който го използва).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...