Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарни Избори 2022, Всичко!

Featured Replies

преди 52 минути, N1K17Y написа:

Знам, че заченатите с любов към майка Русия, по гръб не падате. 

Още ли ще спориш с картата на България, или вече си склонен да признаеш че тя е права :giggle1:

• Отговори 846
  • Прегледи 45,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Този път без ритуали, без бяла протестна риза, без очаквания, без надежди, но трябва да направим всичко за да не ни управляват повече престъпници, учили или недоучили. Излизане - 7:35; Гласуване

• Ами сега има няколко варианта. Най-лесният е коалиция между първите две плюс дб и подкрепа от дпс. Току-що мярнах някъде с периферното зрение изказване на киро факиро, че безпринципни коалиции няма да

• Народното събрание още не могат да си го поделят. Какво остава пък да ни мъчат с опити за правителство. Най-доброто е директно да подадат всички едновременно оставки и да се прескочат разните излишни

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

За тяхно съжаление, българите са показали отново чудеса от храборост и са изненадали всички .

Виждам, и за ваше съжаление....

Забравяш кой я е подготвил тази войска, а именно руските офицери преди да бъдат отзовани.

Отново показваш неразбиране към международното право и политика.

Русия няма как официално да подкрепя съединението, защото то реално е нарушение на договор, по който тя(Русия) е страна!

Но аз и не съм очаквал повече от теб, все пак, толкова си можеш.

:)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Русия няма как официално да подкрепя съединението, защото то реално е нарушение на договор, по който тя(Русия) е страна!

ама разбира се ! Веднага да се отмени този позорен акт !  Който  излага и дискредитира "матушката" ! Как може българите да нарушават толквоа нагло договора.

Ах да...  на който дори не са присъствали , и сега са длъжни да празнуват за национален празник.

Засрами се бре комуне !

Националнокастрирани антибългари . :hit:

преди 15 минути, FatMan9 написа:
преди 21 минути, miro20 написа:

Именно . Има преки руски действия СРЕЩУ интересите на България. И то не какво да е, а става въпрос за нашето физическо  оцеляване.

Според теб какво цели обезглавяването на младата ни необучена войска срещу Сърбия ? По известна с името 'капитани срещу генерали" ?

И че няма да се противят ако турците решат да си въстановят южната част  от съединена България ?

За тяхно съжаление, българите са показали отново чудеса от храборост и са изненадали всички .

Виждам, и за ваше съжаление....

За кои времена говориш? За днешно време или за време, минало отдавна? Защото държавите нямат личност и самосъзнание, нали знаеш. Русия с Путин не е същото нещо като Русия с Михайл, което не е същото като Русия с някой друг.

Божкееее дечкото дори не знае за какво говоря...

Леле мале...  и това е новото поколение ....  Наистина с тия  кастрирани комунета и млади комсомолци като тоя асексуален неграмотен младеж, България няма бъдеще.

преди 17 минути, FatMan9 написа:

И ако искаш да знаеш, повече тежки престъпления срещу България са извършени от САЩ, не от Русия.

Знаеш ли кой е Иван Вазов ?

А какво стихотворение има ?

На мирните преговори през 1919 г. Удроу Уилсън отстоява оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния.
Президентът е безкомпромисен докрай и дори заявява че по - скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата и ликвидирането на един народ със самостоятелна държава и вековно минало.
~~~~~
УИЛСОНУ
Кат нов Христос оттатък океана
издигна ти евангелие ново,
отдъхна си земята, с кръв обляна,
пред твоето миротворяще слово.
И поздрави светът зората ясна
на любовта. И поздрави той века,
че край полага на враждата бясна
и че човек ще вижда брат в човека.
И ний, за правда дето ляхме кърви,
казахме си: „Тоз глас висок не лъже.
Изгря денят на правдата!“ – и първи
сложихме си победното оръжье.
И правда чакахме – дойде насилье,
любов ожидахме – срещна ни злоба
безжалостна – каквато не таил е
и самий пъкъл своята утроба!
Видяхме – късно! – че на слаб чест няма,
ръце без меч – ръце са за верига...
Разбрахме – късно! – че реч блага е измама,
че писан договор „парче е книга!“
О, Уилсоне благи! Чуйш ли? Де си?
Надви нощта на факел благороден.
И твоя глас и пустиня се разнесе,
и твоя зов за мир оста безплоден!
Звучеше в твоя зов речта Христова,
но той кат нея бе осмян... забравен –
не бил готов светът за таз обнова,
не бил узрял духът за подвиг славен.
Празнува пак неправда и коварство,
венец от лаври носи пак лъжата!
Ликува злото: божието царство
не иде – то е още в небесата!
И гледам пак море от мъки люти,
и плач, и стон из родните предели,
гнезда напуснати, тегла нечути
на братя, слънчице едвам видели!
А стид? А свян? А съвест человешка –
нима са те потребни на юмрука?
И тоз мир безподобен? Гавра тежка
над разпнатий страдалец тука!
Ужасна бе войната, без пример е
в исторьята; но на кръвта й петното
не е дотолкоз черно, както чер е
тоз срам, навека лепнат по челото.
16 октомври 1919
Иван Вазов

явно е хамерикански агент, работил срещу интересите на България. 😏

преди 10 минути, miro20 написа:

Ах да...  на който дори не са присъствали , и сега са длъжни да празнуват за национален празник.

Не е този договора, друг е!

Този, който ни раздели.

:hush:

Глобално неук индивид!

Божкееее дечкото дори не знае за какво говоря...

Леле мале...  и това е новото поколение ....  Наистина с тия  кастрирани комунета и млади комсомолци като тоя асексуален неграмотен младеж, България няма бъдеще.

А какво стихотворение има ?

На мирните преговори през 1919 г. Удроу Уилсън отстоява оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния.
Президентът е безкомпромисен докрай и дори заявява че по - скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата и ликвидирането на един народ със самостоятелна държава и вековно минало.
~~~~~
УИЛСОНУ
Кат нов Христос оттатък океана
издигна ти евангелие ново,
отдъхна си земята, с кръв обляна,
пред твоето миротворяще слово.
И поздрави светът зората ясна
на любовта. И поздрави той века,
че край полага на враждата бясна
и че човек ще вижда брат в човека.
И ний, за правда дето ляхме кърви,
казахме си: „Тоз глас висок не лъже.
Изгря денят на правдата!“ – и първи
сложихме си победното оръжье.
И правда чакахме – дойде насилье,
любов ожидахме – срещна ни злоба
безжалостна – каквато не таил е
и самий пъкъл своята утроба!
Видяхме – късно! – че на слаб чест няма,
ръце без меч – ръце са за верига...
Разбрахме – късно! – че реч блага е измама,
че писан договор „парче е книга!“
О, Уилсоне благи! Чуйш ли? Де си?
Надви нощта на факел благороден.
И твоя глас и пустиня се разнесе,
и твоя зов за мир оста безплоден!
Звучеше в твоя зов речта Христова,
но той кат нея бе осмян... забравен –
не бил готов светът за таз обнова,
не бил узрял духът за подвиг славен.
Празнува пак неправда и коварство,
венец от лаври носи пак лъжата!
Ликува злото: божието царство
не иде – то е още в небесата!
И гледам пак море от мъки люти,
и плач, и стон из родните предели,
гнезда напуснати, тегла нечути
на братя, слънчице едвам видели!
А стид? А свян? А съвест человешка –
нима са те потребни на юмрука?
И тоз мир безподобен? Гавра тежка
над разпнатий страдалец тука!
Ужасна бе войната, без пример е
в исторьята; но на кръвта й петното
не е дотолкоз черно, както чер е
тоз срам, навека лепнат по челото.
16 октомври 1919
Иван Вазов

Знам това.

Работата е там, че аз живея в днешно време.

Войната в Украйна е между днешна Русия и украинското прокси на Запада.

Не е нужно да се коментира какво е било тогава. Ако коментираме, дай да се фокусираме върху днешния свят, света, в който живеем.

Днешна Русия е жертва на хегемония и инфилтрация от страна на Запад. Днешна Русия, като идея и идеология, няма общо с това, което е било преди. И да има, за мен не е проблем.

И не е нужно да ми пускаш стихотворения с цел драматизация.

преди 1 минута, insec написа:

Не, не е бил американски агент.

преди 1 минута, insec написа:

И Соросоид неден ! 

А не...първите са били Раковски, ученика му Левски, захари Стоянов и т.н. върожденците.

Сега игурно се въртят в гробовете си гледайки  в какви кастрирани подлоги и  малоумни комунета се е превърнал народа

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Не, не е бил американски агент.

а не е бе, не е - извършвал е подривна дейност в услуга на източника на злото не само в България, ами и по целия свят: САЩ.

преди 1 минута, miro20 написа:

.....първите са били Раковски, ученика му Левски, захари Стоянов и т.н. върожденците.

Само Захари Стоянов е соросоид, останалите са внедрени агенти на НАТО, които са раздавали сникерси на наивниците да вдигнат Априлското въстание.

преди 38 минути, insec написа:

Само Захари Стоянов е соросоид, останалите са внедрени агенти на НАТО, които са раздавали сникерси на наивниците да вдигнат Априлското въстание.

Априлско въстание потушено от турчолята, нали? Я разкажи с твои думички какво е станало две години след Априлското въстание. Карварите ли ни освободиха? Англичаните ли? Или може би от Брюксел удариха едно рамо?

Ако се затрудняваш, аз ще ти подскажа с помощта на твоят ментор Лоботомирко Двайсти и един негов пост:

на 22.09.2022 г. в 10:58, miro20 написа:

FdPnf0JXkAASabL?format=jpg&name=large

Забележи как започва манифестът, любезно предоставен от Лоботомирания:

"По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България"

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Я разкажи с твои думички какво е станало две години след Априлското въстание.

две години и два месеца след въстанието, ООН приеха резолюция и пратиха сините каски - от тогава станахме хамериканска колония и няма оправия. Единствено великия индустриалец, философ и банкер, доктор професор доцент академик байтошо, патриотично се опита да ни върне, като 16 република на ссср, че както знаем руZия създаде Българската държава, ала долните хамериканци им наредиха да ни вземат само златото и, така си останахме немили- недраги безродници, експлоатирани от злите хамериканци.

преди 13 минути, insec написа:

две години и два месеца след въстанието, ООН приеха резолюция и пратиха сините каски - от тогава станахме хамериканска колония и няма оправия.

Тц. Грешен отговор. И от мен да знаеш, че когато липсват знания, да се опитваш да прикриеш този факт с ирония не е добра идея.

Ще ти дам още една подсказка. Гледай какво са писали съвременниците на събитията, а не какво пише на стенвестника в антрето на Тролската централа.

преди 6 часа, insec написа:

тя милата толкова много съжалява, че не е родена в руZия, ти си тръгнал да я питаш за предположения.

Харесвам Русия, но се радвам, че съм родена в България. Просто не бих могла да живея на север, на студено. А и България е страна с богати история и култура и е както славянска страна, така и близка до запада, като култура.

• Автор
преди 15 часа, petie1 написа:

Иначе ако ще махаме 3 март... доняккъде ще сме идиоти... и с какво  да го заменим? С Берлинския Конгрес ли?

Ей тва е ключа за палатката да не сме  обединени

Аз знам някои коя дата биха искали за национален празник. Датата на приемане на истанбулската конвенция, на гей браковете и легализацията на наркотиците.

преди 2 часа, Anneliese написа:
преди 9 часа, insec написа:

тя милата толкова много съжалява, че не е родена в руZия, ти си тръгнал да я питаш за предположения.

Харесвам Русия, но се радвам, че съм родена в България. Просто не бих могла да живея на север, на студено. А и България е страна с богати история и култура и е както славянска страна, така и близка до запада, като култура.

Не е това. Мога да ти споделя като човек живял там, че имат доста разнообразни региони. А така наречените от теб северни, са със жеги дори по големи от нашите.

Зимите са по студени, но пък почти никога не съм боледувал от настинки зарадо по нската влажност и по малко . Нашия  климат извън лятото е свързан с по висока влажност, колебаещи се температури около 0'-10' което е богата почва за всякакви респираторни заболявания. Тук не минавам зима без настинка, кашлица , а може би и ковид да съм минал леко заради ваксината.

Така че в РФ няма да живееш по добре, но не и заради климата :) 

преди 8 часа, insec написа:

А  освен всичко , като писател казано на съвременен език е блогър, разпространяващ пропаганда и фалшиви новини за  житието битието . :giggle1:

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Ако се затрудняваш, аз ще ти подскажа с помощта на твоят ментор Лоботомирко Двайсти и един негов пост:

...ама пропускаш отговора ми за написаното за възраждане на Турция, нали ? :) 

А обърна ли внимание че иска да сме равноправни между европейските народи и част от цивилизования свят ?

Тролю се хванал за любезното споменаване на руския народ :) 

Колкото по на север отиваш, не би ли трябвало да е по - студено?🤔

Обичам да гледам световните прогнози за времето но "Евронюз" ( оригиналния) и по BBC. Потрисам се зимата какви температури има в Русия, направо ми става много студено.

преди 2 часа, Anneliese написа:

.....А и България е страна с богати история и култура и е както славянска страна, така и близка до запада, като култура.

Да, само си мислиш , че сме близки по култура ... пример Вие - нищо общо :halloween7:

преди 8 минути, Anneliese написа:

Колкото по на север отиваш, не би ли трябвало да е по - студено?🤔 ...

Зависи ... пример виж тези живущи в южното полукълбо !

Ами, в южното полукълбо сега е пролет.

Трудно ми е да си представя как празнуват Хелоуин през пролетта, Коледа и Нова година през лятото и Великден през есента. Шантаво ми е.🤔

преди 46 минути, miro20 написа:

...ама пропускаш отговора ми за написаното за възраждане на Турция, нали ? :) 

А обърна ли внимание че иска да сме равноправни между европейските народи и част от цивилизования свят ?

Тролю се хванал за любезното споменаване на руския народ :) 

Тук говорим на кого сме признателни че са ни освободили. Знам че не ти изнася това да е Русия. Искаше ти се да пише друго, ама няма. Русия е държавата, на която хората преживяли събитията са благодарни. Това че сега, повече от 140години по-късно "някой си" в тролската ви централа е решил да чете историята както му изнася - мен, а и всеки разумен българин не ни касае.

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Априлско въстание потушено от турчолята, нали? Я разкажи с твои думички какво е станало две години след Априлското въстание. Карварите ли ни освободиха? Англичаните ли? Или може би от Брюксел удариха едно рамо?

Забележи как започва манифестът, любезно предоставен от Лоботомирания:

"По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България"

Изборите през 1879 показват една такава независимост. Не се знае колко е населението на България. Дали 2 млн. Дали над 2 млн. Пък избират парламент. Да представляват българите. Избраха българите, каквото избраха, пък на руския цар не му хареса това и си тури свое управление. Какво, че там някакви 2 млн са гласували за либералите.

Депутати като руския гражданин 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Евлоги_Георгиев

Министър на войната. Чист руснак в българския парламент.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Пьотър_Паренсов

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Административно_деление_на_България

И как е разделена България. Типично по български. Абе личи си освобождението. Цар Освободител.

Руско управление (1877 – 1879)

При установяването на гражданските власти в новоосвободените български земи руският императорски комисар княз Владимир Черкаски запазва тази административно-териториална структура като премахва само вилаетите, а останалите единици са преименувани както следва:

санджаците стават губернии;

каазите – окръзи;

нахиите – волости или околии;

беледиетата и меджлисите – общини (градски и селски). В хода на Освободителната война (1877 – 1878) са учредени следните 8 губернии:

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Още ли ще спориш с картата на България, или вече си склонен да признаеш че тя е права :giggle1:

Ама ти с предметите в статята ли си говориш ? Това обяснява много. 

преди 34 минути, ivottoshev написа:

Тук говорим на кого сме признателни че са ни освободили. Знам че не ти изнася това да е Русия. Искаше ти се да пише друго, ама няма. Русия е държавата, на която хората преживяли събитията са благодарни. Това че сега, повече от 140години по-късно "някой си" в тролската ви централа е решил да чете историята както му изнася - мен, а и всеки разумен българин не ни касае.

От над 20 войни Россия срещу Турция. 3 века войни. От 1400 до 1900 година. Точно последната била решителна. 

Случайност? Не мисля!

преди 1 час, Anneliese написа:

Ами, в южното полукълбо сега е пролет.

Трудно ми е да си представя как празнуват Хелоуин през пролетта, Коледа и Нова година през лятото и Великден през есента. Шантаво ми е.🤔

Не всички са американски подлоги, че да празнуват Хелоуин.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ами не, реално не е ималоосвобождение, а смяна на окупацията.

И други ти покааха и доказаха това.

Отделно пак питам - има ли държава наоколо, която да празнува за национален празник договор за своята окупация, на който дори не е допусната да присъства ??

Такова нещо дори негрите в Африка от робските времена не биха "празнували'

Но тук сме с т.нар. по късно "стокхолмски синдром"  .

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това че сега, повече от 140години по-късно "някой си" в тролската ви централа е решил да чете историята както му изнася - мен, а и всеки разумен българин не ни касае.

Не е нужна "трослка централа' за да се запознае човек с истинската история. Има си документи и всичко . Само да можеш да четеш.

Но ти не можеш. защото си закърмен със съветска антобългарска фейк пропаганда .

преди 39 минути, N1K17Y написа:

Ама ти с предметите в статята ли си говориш ? Това обяснява много. 

Обяснява единствено че не можеш да отречеш наличието на картата. Колкото и да я игнорираш - тя е неоспорим факт!

преди 2 минути, miro20 написа:

Ами не, реално не е ималоосвобождение, а смяна на окупацията.

Да. В тролската централа можете да измислите и че имало нашествие на извънземни. Както казах: това не касае мен и останалите разумни българи. 

Съвременниците и очевидци на събитията казват това:

Цитат

великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.