Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Благодатта. Тя религиозна ценност ли е или характеристика на родата?

Featured Replies

преди 6 минути, dioib написа:

Къде видя, че изявата ми е претенция?! :) Особено от теб. Съвета ми бе да научиш българския език, а не християнството!!! 

Иначе те разбирам, но друг е въпроса, че не приемам твоите схващания за нормални. И в тоя случай при положение, че ти не знаеш по каква нормала се движа, то едва ли твоята е по канон, по същия начин както и моята. 

Някога да съм твърдял, че постъпвам по канон?! Постъпвам по правилата в този форум, а ако съм ги нарушил си в пълните си права да ме докладваш... 

Да, мога да съм вулгарен и дори циник, но: "Понякога истината боли!!!" -> Защото иначе не би страдал, че друг те омаловажава, а щеше да намериш аргумент с който другия не би спорил с теб. 

Не се казва църква, а храм, а в християнски храм влизат грешници. Ти ако си праведен що влизаш и какво виждаш е спрямо твоите предразсъдъци, т.е. виждаш избирателно (субективно), а не обективно ... :) !!!??? 

Ако ще и кенеф да се казва все тая. Просто измислени имена - храм, църква, катедрала, параклис и каквото там още се сетиш! И ми се е налагало да влизам няколко пъти и то по неприятни поводи и да ти кажа попът заслужаваше да яде бой поне няколко пъти. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Отговори 163
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодатта в православната църква няма нищо общо с това да правиш благо на другите.    Мазния вирус го е хванал

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Едно учение или религия е само условно казано за всички. То е пъряоначално насочено към определен регион, време, отговаря на специфични потребности и въпроси, представяйки истината от определен ъгъл.

• Изобщо няма никаква връзка с ДНК. Още в първите редове на Библията се вижда колко различни могат да бъдат двама братя родени от една и съща жена, респективно носещи същите гени. 

• Автор
преди 58 минути, _Aumi_ написа:

Този друг има ли нотариално заверено пълномощно от Бог, за да извършва тази дейност?

Алуми ... хм ... има ... как по друг начин да ти отговоря на този нелеп въпрос ... :) = В случая нотариуса е гилдията (клира) на съответната Църква ... :) 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Защото няма. Не можеш да твърдиш, че някой е неверник, защото вярва в нещо друго и то при положение,че религията ти е оцапана с кръв и навсякъде цари хаос в църквите.

Ако един човек вярва в точно определен Бог, има точно правото да нарича вярващите в други богове неверници. То дори е задължително - ако приеме, че другите не са неверници, все едно се е отрекъл от собствената си вяра.

Аз по-скоро попитах на какво основание твърдиш, че някой си има или няма право да говори каквото и да е. Лексиката ти е направо религиозна, трябва да опишеш по-добре Бога, в който ти вярваш. ;)

преди 11 минути, dioib написа:

Да, мога да съм вулгарен и дори циник, но: "Понякога истината боли!!!" -> Защото иначе не би страдал, че друг те омаловажава, а щеше да намериш аргумент с който другия не би спорил с теб. 

Какви аргументи може да намери човек в "разговор" с простак? Никакви.

преди 4 минути, perin2 написа:

Ако един човек вярва в точно определен Бог, има точно правото да нарича вярващите в други богове неверници. То дори е задължително - ако приеме, че другите не са неверници, все едно се е отрекъл от собствената си вяра.

Аз по-скоро попитах на какво основание твърдиш, че някой си има или няма право да говори каквото и да е. Лексиката ти е направо религиозна, трябва да опишеш по-добре Бога, в който ти вярваш. ;)

Не можеш да говориш такива неща, защото подстрекаваш към убийства и саморазправа. И това се използва дори и в момента между християни и мусюлмани. Даже съм бил свидетел как майка казва на дъщеря си, ти що избра тоя християнин ми не взе един от нашите. Вярвай си в каквото искаш, но не тормози и не пречи на другите и НЕ ГО натрапвай! 

преди 43 минути, dioib написа:

То е елементарно -> Изучавал е това. По същия начин е както ти се доверяваш на лекар ... примерно ... 

Значи, не си толкова вярващ и не вярваш, че ако се помолиш ти, твоите молби ще бъдат чути. Но пък вярваш, че когато се помоли пастора, Бог ще го чуе, само защото бил изучавал религия. А този пастор има ли лично подписано от Бог свидетелство, че има правото да бъде негов наместник на земята?

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Значи, не си толкова вярващ и не вярваш, че ако се помолиш ти, твоите молби ще бъдат чути. Но пък вярваш, че когато се помоли пастора, Бог ще го чуе, само защото бил изучавал религия. А този пастори има ли лично подписано от Бог свидетелство, че има правото да бъде негов наместник на земята?

Неговите молби да бъдат чути?! Аз съм сигурен, че не знае дори една молитва да каже! 

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Не можеш да говориш такива неща, защото подстрекаваш към убийства и саморазправа.

Вай, вай.. аз досега си живях с убеждението, че мнозинството мюсюлмани ме смятат за неверник, но никак не искат да ме бият или убиват. И аз не го искам за тях, ама няма как да кажа, че не са неверници. 

преди 21 минути, Емил Костов написа:

И това се използва дори и в момента между християни и мусюлмани. Даже съм бил свидетел как майка казва на дъщеря си, ти що избра тоя християнин ми не взе един от нашите. Вярвай си в каквото искаш, но не тормози и не пречи на другите и НЕ ГО натрапвай! 

Разбирам какво имаш предвид и съм общо взето съгласен. Има един проблем при тази постановка обаче и той е, че понятия като тормоз, пречене и натрапване всеки може да си ги разтълкува в своя полза, за жалост. Тази църква ми пречи, тази джамия ми се натрапва, този шарен парад ме тормози и т.н.

преди 1 минута, perin2 написа:

Вай, вай.. аз досега си живях с убеждението, че мнозинството мюсюлмани ме смятат за неверник, но никак не искат да ме бият или убиват. И аз не го искам за тях, ама няма как да кажа, че не са неверници. 

Разбирам какво имаш предвид и съм общо взето съгласен. Има един проблем при тази постановка обачи и той е, че понятия като тормоз, пречене и натрапване всеки може да си ги разтълкува в своя полза, за жалост. Тази църква ми пречи, тази джамия ми се натрапва, този шарен парад ме тормози и т.н.

Иди в Стара Загора, Хасково, Харманли въобще в този район и кажи, че там са неверници. Преди това обаче си подготви завещанието. Съвсем сериозен съм и не се шегувам! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 25 минути, perin2 написа:

Ако един човек вярва в точно определен Бог, има точно правото да нарича вярващите в други богове неверници.

Според Исляма, ти също си неверник, ако не вярваш в Аллах!

преди 10 минути, _Aumi_ написа:

Но пък вярваш, че когато се помоли пастора, Бог ще го чуе, само защото бил изучавал религия. А този пастори има ли лично подписано от Бог свидетелство, че има правото да бъде негов наместник на земята?

Не бъркаш ли малко двата щата?!

преди 1 минута, ncl написа:

Не бъркаш ли малко двата щата?!

Може ли да зададеш въпроса по-ясно? За какви щати става въпрос?

преди 4 минути, ncl написа:

В едно изречение пишеш и за пастор и за наместник на земята. Така по-ясно ли е?!

Да, защото пасторът, се явява като Божий наместник на земята, след като според Диода може да отправя молитвите на хората към Бог и да го моли да им прости греховете, вместо тях.

Цитат

Ако е към друг човек, то молиш прошка от човека, но когато е спрямо Бог, то за това си има и отци (божи служители), които вместо теб ще се помолят Бог да ти прости и ще ти покажат в какво се изразява греха ти

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Иди в Стара Загора, Хасково, Харманли въобще в този район и кажи, че там са неверници. Преди това обаче си подготви завещанието. Съвсем сериозен съм и не се шегувам! 

Не се шегуваш, но на мен ми стана малко смешно. Може би ще искаш да мина и една по една, всичките къщи на всички неверници, за да им го съобщя лице в лице?

Ако толкова някой ми изиска мнението, ще му го кажа направо. Разбира се - деликатно и според характера на самия човек. Ако ми е насочил автомат, може би ще опитам да се измъкна с някоя словестна завъртулка ;) Едва ли са мнозинство мюсюлманите, които ще го направят обаче.

В крайна сметка, те по презумпция би трябвало да знаят позицията ми. Не би било удачно специално да ходя да им я заявявам по места, защото нито се чувствам, нито реално съм особено подходящ за евангелизъм.

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Да, защото пасторът, се явява като Божий наместник на земята, след като според Диода може да опрощава грехове и да отправя молитвите на хората към Бог, вместо тях.

Не, пастора не е божий наместник на земята.

Не се шегуваш, но на мен ми стана малко смешно. Може би ще искаш да мина и една по една, всичките къщи на всички неверници, за да им го съобщя лице в лице?

Ако толкова някой ми изиска мнението, ще му го кажа направо. Разбира се - деликатно и според характера на самия човек. Ако ми е насочил автомат, може би ще опитам да се измъкна с някоя словестна завъртулка ;) Едва ли са мнозинство мюсюлманите, които ще го направят обаче.

В крайна сметка, те по презумпция би трябвало да знаят позицията ми. Не би било удачно специално да ходя да им я заявявам по места, защото нито се чувствам, нито реално съм особено подходящ за евангелизъм.

Няма нужда да ходиш от къща в къща. Само отиди на центъра и кажи, че мусюлманите са неверници и си готов! 

преди 2 минути, ncl написа:

Не, пастора не е божий наместник на земята.

Защо тогава хората отиват и изповядват греховете си пред тях?

току-що, ncl написа:

Не знам, питай ги. Греховете не се изповядват пред пастора, а пред Бог.

Мисля, че дори няма нужда да се изповядват, защото Бог знае и вижда всичко. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Няма нужда да ходиш от къща в къща. Само отиди на центъра и кажи, че мусюлманите са неверници и си готов! 

Нищо няма да ми стане, но не е в това основният проблем от началото на дискусията. Мога даже да се кача до статуята на Богородица в Хасково и да го извикам от там, ако искаш. При все, става въпрос дали наистина смятам, че е така. След като някой човек смята така и го е казал по християнска телевизия, това не е особен проблем. Казал е какво смята за истина. Мюсюлманите го казват по техните телевизии.

преди 11 минути, ncl написа:

Има нужда от изповед въпреки това.

Бих казал, че има направо задължителност, поне по отношение получаването на Божията Благодат.

преди 18 минути, perin2 написа:

Нищо няма да ми стане, но не е в това основният проблем от началото на дискусията. Мога даже да се кача до статуята на Богородица в Хасково и да го извикам от там, ако искаш. При все, става въпрос дали наистина смятам, че е така. След като някой човек смята така и го е казал по християнска телевизия, това не е особен проблем. Казал е какво смята за истина. Мюсюлманите го казват по техните телевизии.

Бих казал, че има направо задължителност, поне по отношение получаването на Божията Благодат.

Иди да пробваш! Да видим! 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Иди да пробваш! Да видим! 

Няма нужда. Ясно е, че никой нищо няма да ми направи.

Няма нужда. Ясно е, че никой нищо няма да ми направи.

Отиди или ако искаш поразпитай, събери малко информация. Тогава ще видиш ще видиш за какво става на въпрос. Елементарно е! Тогава ще видим дали аз говоря празни приказки и се ебавам с аудиторията тук! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.