Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Благодатта. Тя религиозна ценност ли е или характеристика на родата?

Featured Replies

Някои се опитват да сведат вярата до нещо, което вече няма да е вяра. А вярващите искат да вкарат в някакви установени о тях норми, като при това са твърде упорити в усилията си. Но иначе изискват умереност.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не, че ми се занимава с него. Той ми е ясен. Проблемът е, че има лековерни хора и ще вземе да му повярват. Дори и форум, всеки трябва да се научи да поема отговорност за написаното. 

Хората вярват в какво ли не. И постоянно подскачат от една заблуда на друга, неизменно вярвайки, че са прави. 

• Отговори 163
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодатта в православната църква няма нищо общо с това да правиш благо на другите.    Мазния вирус го е хванал

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

Едно учение или религия е само условно казано за всички. То е пъряоначално насочено към определен регион, време, отговаря на специфични потребности и въпроси, представяйки истината от определен ъгъл.

• Изобщо няма никаква връзка с ДНК. Още в първите редове на Библията се вижда колко различни могат да бъдат двама братя родени от една и съща жена, респективно носещи същите гени. 

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Някои се опитват да сведат вярата до нещо, което вече няма да е вяра. А вярващите искат да вкарат в някакви установени о тях норми, като при това са твърде упорити в усилията си. Но иначе изискват умереност.

Хората вярват в какво ли не. И постоянно подскачат от една заблуда на друга, неизменно вярвайки, че са прави. 

Така е, но това не означава че не трябва да носиш отговорност за думите и писаниците си! 

току-що, _Aumi_ написа:

Измислени от хората за хората. А името Божие се използва с различни цели,. Най-вече с цел изгода за властимащите.

Е те властимащите са малцинство. Останалите го използват за друго. Но аз така и не виждам защо се обръща толкова внимание на това. Сякаш е по-важно да покажеш погрешността на другите, отколкото далеч по-важното да видиш собствените си грешки и да се поправиш.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Ти ли нямаш ракия. Мен не можеш ме излъга! :)

:offtopic_s:За какво да те лъжа, при положение, че вече съм те излъгал?! :) -> Ми, нямам ... :) Нормално е да ни ми вярваш, но няма как да докажеш, че нямам .. :) А, аз като дойдеш = Имам свидетел! - Та ... :) хм ... май са повече свидетелите и де се вика ... донеси ракия, за да имам ... :) Е, ако употребяваш алкохол, то ще се почерпим и пак няма да имам ... само по този начин може да ми отнемеш липсата ми на ракия ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

:offtopic_s:За какво да те лъжа, при положение, че вече съм те излъгал?! :) -> Ми, нямам ... :) Нормално е да ни ми вярваш, но няма как да докажеш, че нямам .. :) А, аз като дойдеш = Имам свидетел! - Та ... :) хм ... май са повече свидетелите и де се вика ... донеси ракия, за да имам ... :) Е, ако употребяваш алкохол, то ще се почерпим и пак няма да имам ... само по този начин може да ми отнемеш липсата ми на ракия ... :) 

Ти мен никога не можеш да ме излъжеш. На мен ми е ясно, че си сектант! 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Е те властимащите са малцинство. Останалите го използват за друго. Но аз така и не виждам защо се обръща толкова внимание на това. Сякаш е по-важно да покажеш погрешността на другите, отколкото далеч по-важното да видиш собствените си грешки и да се поправиш.

Хората все се мислят за добри, защото се сравняват с други хора и винаги гледат да се сравнят с някой, за когото знаят, че е по-лош.. да се подсигурят ;)

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Ти мен никога не можеш да ме излъжеш. На мен ми е ясно, че си сектант! 

:offtopic_s:Не си първият или последният, но именно в това се състои лъжата ми, т.е. не знаеш колко съм праведен ... :) 

п.п. Пренебрегваш основното в едно виртуално общуване ... Де да бе дете, мъ не си ... явно си закъснял пубертет ... :) 

преди 8 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Не си първият или последният, но именно в това се състои лъжата ми, т.е. не знаеш колко съм праведен ... :) 

п.п. Пренебрегваш основното в едно виртуално общуване ... Де да бе дете, мъ не си ... явно си закъснял пубертет ... :) 

Ти си праведен, но ме е яд че се правиш на шматка и не поемаш отговорност за думите си! И помисли, че за някои виртуалното общуване значи реалност! Колко пъти да ти го казвам! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 17 минути, Емил Костов написа:

И помисли, че за някои виртуалното общуване значи реалност! Колко пъти да ти го казвам! 

:offtopic_s:Извън протокола.

От няколко дена един младеж на 27 се е "обвързал" във Фацебук с една девойка в седми клас.  Имало е коментар и са го набедили на педофил. 

Та, ОК, за някои тази виртуалност е реално, но ти помисли дали въпросният младеж не е с някакви отклонения и не осъзнава сериозността на казуса?! 

Да, по отношение на децата съм "светата инквизиция"!!! Така, че ми отнемай ракията и прочие, но определено би следвало децата да разберат, че виртуалното не е реално и действителността е различна и понякога по-брутална отколкото могат да си въобразят или възприемат, че не им помага в личните отношения в действителността, където има и неправедни хора. 

Та, добре ми е образа на неправеден тук!!! -> Анализирай това!!!  

преди 2 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Извън протокола.

От няколко дена един младеж на 27 се е "обвързал" във Фацебук с една девойка в седми клас.  Имало е коментар и са го набедили на педофил. 

Та, ОК, за някои тази виртуалност е реално, но ти помисли дали въпросният младеж не е с някакви отклонения и не осъзнава сериозността на казуса?! 

Да, по отношение на децата съм "светата инквизиция"!!! Така, че ми отнемай ракията и прочие, но определено би следвало децата да разберат, че виртуалното не е реално и действителността е различна и понякога по-брутална отколкото могат да си въобразят или възприемат, че не им помага в личните отношения в действителността, където има и неправедни хора. 

Та, добре ми е образа на неправеден тук!!! -> Анализирай това!!!  

Сам си отговори на въпроса. 27 годишен с 14 годишна. Представи си, че това е твоята дъщеря. Много добре го актуализирах! Колкото до твоята религия на Димитров ден бях свидетел на уникален цирк в църквата. Дори се погнусих да го снимам! Християнтството е измет! 

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Християнтството е измет! 

Не християнството е измет, а начина по който миряните го правят. Все пак им е простимо, защото, ако не си забравил излезли сме от атеистични времена, т.е. мнозина атеисти се "пренасочиха" във вярването и едва ли не стана модно ... 

ОК, ти не им прощаваш, но аз да, защото нормално е да си невеж в духовността и да не знаеш някои елементарни неща как да изповядваш религията си. 

Не ме карай да издирвам колко атеисти в България са се насочили към православието, към християнството или друг вид религия, мистика и прочие след '98. 

преди 3 минути, dioib написа:

Не християнството е измет, а начина по който миряните го правят. Все пак им е простимо, защото, ако не си забравил излезли сме от атеистични времена, т.е. мнозина атеисти се "пренасочиха" във вярването и едва ли не стана модно ... 

ОК, ти не им прощаваш, но аз да, защото нормално е да си невеж в духовността и да не знаеш някои елементарни неща как да изповядваш религията си. 

Не ме карай да издирвам колко атеисти в България са се насочили към православието, към християнството или друг вид религия, мистика и прочие след '98. 

Щом миряните го правят значи не струва. Кел файда, че е учение! 

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

нещо не се разбира - ти не си ли от "тия хора"? Щото много ти се иска да изхитрееш.

И не си сам - цяла тема за "лъжата" изписаха някои хитреци, но всяко тяхно писание беше в "безлична форма" от типа "тя лъжата е някъде там, тя е такава, онакава,, пък аз си гледам на лъжата като някакво явление от друга вселена, а не моята и се явявам само страничен наблюдател". 

И колкото пъти ставаше въпрос за това авторът самия "лъже ли, ако да - защо, ако не - как така само "другите лъжат""... Но не - играе го емоционална контра - точно когато му е неудобно.

Та това се превръща в повторяем папагалски рефрен - точно от "търсачите на истини", от "духовните просветители" - много знаково, докато си дъвчат благородните и духовните си фантазии и благи фейкове.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 27.10.2022 г. в 22:00, _ramus_ написа:

И колкото пъти ставаше въпрос за това авторът самия "лъже ли, ако да - защо, ако не - как така само "другите лъжат""... Но не - играе го емоционална контра - точно когато му е неудобно.

Видно и многократно е само едно: Темата и/или мненията не притежават автор. а аватар. Авторитетът на всеки потребител по своя смисъл е 'лъжовен", защото е анонимен. Всеки който счита себе си за автор не се крие зад псевдоним. 

Не знам кой автор визираш, че "играе" емоционална контра, а още повече дали това е защото му е неудобно, но да считаш, че тук някой е да лъже е смешно. :) За сметка на това става видно, че ти подхождаш емоционално, а не конструктивно към тема или мнение, и особено към неудобни за теб, било то мнения или теми, това обаче не те прави авторитет и/или критик.   

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.