Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 часа, attj написа:

Може да се сравнява и за нещо различно.     Например водата беше 12 стотинки за 1000 литра.    Сега цената е 4-5-6 лв за кубичен метър - различна е в различните области .    Сега купуваш около 200,  а при бай Тошо - около  1000.     Не ми се смята за жилищата преди и сега.   Двустайна панелка от 10 000 лв  около 1985 година - сега гони 200 000 Евро в скъпи квартали.  

Може да се сравнява всичко, което ти хрумне. Защо пък да не се сравняват радиоапарати и телевизори?
Защо да не сравним цената на олиото: 1.50 лв./л. през 1980 г. При бай Тошо, с една минимална заплата купуваш 67 литра. А сега - няколкостотин.
Да сравним цената на агнешкото месо? При бай Тошо - 15.6 кг. с една минимална заплата. А сега?
Или захарта? 100 кила, срещу половин тон.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Колко много сме забогатяли...  Сега ако продам само една наследствена панелка -ще настъпи чудене за какво да се харчат толкова пари...

Пламене ти си тотален тиквеник

тия две храни се внасят - на световни цени

една несполука на прочутото евро (инфлация ) и ще трябва да си ги правим сами.

Отделно качеството на получената промишлено захар го знаеме. Олиото е украинско - от 5 юни няма да е левче.

Ти спирт получен с крекинг искаш ли да пиеш ?

Термина “дървен спирт “ знаеш ли го тикво?

в Русе имаше цех за лимонтозу. В вани се налива сироп и гъбите го правят на киселина.

Сега всички потребяват химически продукт произведен някъде.

пп

ти ли пищеше че рак ни гази. За БДС и професорите по селско стопанство се носят легенди.

Залесена при гадния соц гора сега се сече и се изнася - за да стане на водка

пак да ти го кажа - благодарение на плондири като тебе сме на тоя хал

преди 5 минути, Киро Н. написа:

Пламене ти си тотален тиквеник

тия две храни се внасят - на световни цени

една несполука на прочутото евро (инфлация ) и ще трябва да си ги правим сами.

Отделно качеството на получената промишлено захар го знаехме.

Ти спирт получен с крекинг искаш ли да пиеш ?

Кои са двете храни?

преди 4 минути, Киро Н. написа:

Захар и олио

Пълен неадекватник.

Знаеш ли, че още през 2021 г. България беше в челната тройка в света по износ на олио?
Имаме огромен капацитет за преработка на слънчоглед. От 2022 г. има спад в производството на олио, но това е заради войната в Украйна и намаления внос на суровина, която само се преработва.
Знаеш ли, че за 2024 г. има добити 1 435 781 тона слънчоглед (по данни на Министерството на земеделието и храните към дата 31.10.2024 г.)?

Чети последното изречение от Информация на Министерство на земеделието и БАБХ за резултатите от окачествяването на слънчоглед - реколта 2024 г.:
Произведения през 2024 година слънчоглед като количество и качество напълно задоволява потребностите на страната, както за вътрешна употреба така и за експорт. 

Шарланът се класира сред първите заместители на маслиновия зехтин в съвременните програми за здравословна кухня.  На повечето ни сънародници двете течности  им изглеждат много скъпи и  те  още си ползват олио.

преди 4 часа, attj написа:

Шарланът се класира сред първите заместители на маслиновия зехтин в съвременните програми за здравословна кухня.  На повечето ни сънародници двете течности  им изглеждат много скъпи и  те  още си ползват олио.

За шарлан или за шафран говориш?

Отделно - не всяка мазнина става за всяка техника за готвене! Примерно - зехтин за пържене, ако изобщо се пържи!

преди 11 часа, attj написа:

Не ми се смята за жилищата преди и сега.

Как да ги смята човек. Виж за три месеца как поскъпнаха нещата
В края на февруари, четиристайно жилище от 1971-ва, на суперлокация струваше над 200 000 евро:

на 25.02.2025 г. в 19:54, attj написа:

Четиристайно наследствено жилище -сега струва над 200 000 Евро.    При соца моят тъст го е изплащал 20 години.  През 1971 година го е купувал за около 20 000 лв на суперлокация.

А сега, в края на май: 

преди 11 часа, attj написа:

Двустайна панелка от 10 000 лв  около 1985 година - сега гони 200 000 Евро в скъпи квартали.

Помните ли изобщо какво сте писали?

Поскъпването при жилищата си продължава.    Засега е грешка да се продават.     Натуралното слънчогледово масло (шарлан) е 4-5 по-скъпо от олиото.     Жената с нейните здравословни кухни ми забрани да си търся и купувам  разни зехтини.  Олио отдавна не ползваме.

Кино Комсомол!— Пловдив.
499487385_1698437914376040_8845747652795

497878630_1698437954376036_1739847706223

Велико кино беше!
Дразнехме касиерката като и казвахме "2 билета за балкона", защото нямаше балкон.
Освен това веднъж едвам успяхме няколко приятели да купим билет но най-вляво на първия ред. Гледахме "Един малък град в Тексас". Ама толкова близо беше екрана, а буквите бяха колкото автомобил и аз четях началото а последния в дясно довършваше изречението :)

на 21.05.2025 г. в 15:37, plamen.spam написа:

Пълен неадекватник.

Знаеш ли, че още през 2021 г. България беше в челната тройка в света по износ на олио?
Имаме огромен капацитет за преработка на слънчоглед. От 2022 г. има спад в производството на олио, но това е заради войната в Украйна и намаления внос на суровина, която само се преработва.
Знаеш ли, че за 2024 г. има добити 1 435 781 тона слънчоглед (по данни на Министерството на земеделието и храните към дата 31.10.2024 г.)?

Чети последното изречение от Информация на Министерство на земеделието и БАБХ за резултатите от окачествяването на слънчоглед - реколта 2024 г.:
Произведения през 2024 година слънчоглед като количество и качество напълно задоволява потребностите на страната, както за вътрешна употреба така и за експорт. 

До колкото знам и на Румънците им преработваме олиото.

току-що, parmobil написа:

WTF?

Кво стана с Абаджията, ве, разбирачо? Пак избега като Тиквата от неудобни въпроси на мисирки...

преди 5 минути, communismatic написа:

Кво стана с Абаджията, ве, разбирачо? Пак избега като Тиквата от неудобни въпроси на мисирки...

Баааавно ти повтаааарям - препарати. Ти нищо не ми каза за тази методика. Аз ти казах и за "методиката" на китайците. С един треньор в няколко дисциплини. И супа от костенурка!!!

Не са неудобни въпросите, а са тъпи.

преди 1 минута, parmobil написа:

Баааавно ти повтаааарям - препарати. Ти нищо не ми каза за тази методика. Аз ти казах и за "методиката" на китайците. С един треньор в няколко дисциплини. И супа от костенурка!!!

Да, де. Отиди в другата тема. Там имаш зададени въпроси, на които цяла седмица не искаш, да отговориш. А ти на мен, нищо не можеш, да ми кажеш, щото абсолютно нищо не знаеш. Казвал ми бил... 😆

току-що, communismatic написа:

Да, де. Отиди в другата тема. Там имаш зададени въпроси, на които цяла седмица не искаш, да отговориш. А ти на мен, нищо не можеш, да ми кажеш, щото абсолютно нищо не знаеш. Казвал ми бил... 😆

В коя? Защото питаш глупости навсякъде, които нямат общо с темата.

Но ако пак е за Абаджиев, друг отговор няма да получиш.

преди 1 минута, parmobil написа:

В коя? Защото питаш глупости навсякъде, които нямат общо с темата.

Но ако пак е за Абаджиев, друг отговор няма да получиш.

В коя, да. Той даже не е и разбрал още, в коя тема сме коментирали Иван Абаджиев. Даже той сам тръгна, да го коментира което в интерес на истината нямаше нищо общо със самата тема... но най-нагло пита "В коя?". Баси евтините номерца... 😆😆😆

преди 10 минути, communismatic написа:

Кой? Оня, дето през 2007 му отнеха правата да се занимава с този спорт доживотно ли? Нали знаеш причината: рецидив в употребата на забранени вещества, в подготовката и тренировъчния процес

Айде, дано не си здрав

""

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Оня, дето през 2007 му отнеха правата да се занимава с този спорт доживотно ли?

Именно, същият, да. Ай ся си задай въпроса, що ще му отнемат правата, че и ДО ЖИВОТ? Опитай се малко, да поразсъждаваш. Ако изобщо е възможно... До момента не си го доказал, пък знае ли човек. Да бъдем малко оптимисти.

Ето ги въпросите към костовиста, оня дето даже не е разбрал, в коя тема го е коментирал. Ако може - отговори ти. Тъкмо да се хиля. Той явно не иска да отговори, щото не смее. Опитай се ти.

на 15.05.2025 г. в 23:35, communismatic написа:

Та... да обобщим, значи всички зобят (по твое мнение), но нашите печелят медалите... Какво излиза?
1/ Нашият зоб е бил най-добрият в света
2/ Нашите не са ги хващали, щото са най-велики на света
3/ Нашите са зобили повече от другите... /безумна тъпня/

Интересно ще ми е мнението ти и по въпроса... Защо САЩ правят цели три филма за методиката на Абаджията!? Странна работа, наистина. Бих се радвал, да ми отговориш. Голям смях ще падне...

преди 24 минути, communismatic написа:

Иване, като преработваме олиото, работниците с измити ръце ли са?

Предполагам, хигиената сега е в пъти по-добра от соца.

преди 1 минута, communismatic написа:

В коя, да. Той даже не е и разбрал още, в коя тема сме коментирали Иван Абаджиев. Даже той сам тръгна, да го коментира което в интерес на истината нямаше нищо общо със самата тема... но най-нагло пита "В коя?". Баси евтините номерца... 😆😆😆

Запалянко! В коя? Не си правя труд да следя "неудобните" ти въпроси, защото те са навсякъде. А ти още не си ми отговорил за цветущото състояния на РФ, в която имаш 200 познати. За разговорите между Мишустин и главата на "Ростех" и дума не отрони. Но на теб приятели от Простоквашино са ти казали истината, нали?

Запалянко!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.