Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, "Саша" написа:

Румъния има нов президент Никушор Дан. Поздравления.

Тик-ток на ЕС ли му помогна?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 минути, В. Велев написа:

Тик-ток на ЕС ли му помогна?

Аз очаквах удари под кръста... Като знам в Молдова какви гнусни манипулации бяха. Санду спечели със сума ти гласове в чужбина, а от Русия не се допуснаха, да гласуват повече от 10 000 човека, при положение, че малцинството там е от около 300 000 - 400 000 души. Имаше протести ала-бала, ама това е положението. В Румъния както се вижда е абсолютно същата работа, ЕС в момента е под формата на тотална диктатура... Самият факт, че всички "антикомунисти" и "либерали" подкрепят цялото това извращение говори красноречиво за какво става дума... или по-точно за какви хора става дума.

Ето малко от молдовските "избори"... Фактически, Санду спечели с гласовете от Запада (11% разлика срещу Стояноглу). 2% загуба в Молдова и 11% победа в чужбина. Това е положението...
https://t.me/GaGauZia_v_efire/9686

преди 1 минута, communismatic написа:

Аз очаквах удари под кръста... Като знам в Молдова какви гнусни манипулации бяха. Санду спечели със сума ти гласове в чужбина, а от Русия не се допуснаха, да гласуват повече от 10 000 човека, при положение, че малцинството там е от около 300 000 - 400 000 души. Имаше протести ала-бала, ама това е положението. В Румъния както се вижда е абсолютно същата работа, ЕС в момента е под формата на тотална диктатура... Самият факт, че всички "антикомунисти" и "либерали" подкрепят цялото това извращение говори красноречиво за какво става дума... или по-точно за какви хора става дума.

Ето малко от молдовските "избори"... Фактически, Санду спечели с гласовете от Запада (11% разлика срещу Стояноглу). 2% загуба в Молдова и 11% победа в чужбина. Това е положението...
https://t.me/GaGauZia_v_efire/9686

Те румънците не са меки като нас. Може и автоматите да извадят.

току-що, В. Велев написа:

Е, може и да са били честни изборите, знае ли човек... Пропагандата по принцип не прощава. Гледай в тоя форум какво чудо е... Но самият факт, че имаше толкова удари под кръста срещу Джорджеску и човека до него... съмнителна работа.

преди 4 минути, communismatic написа:

Е, може и да са били честни изборите, знае ли човек... Пропагандата по принцип не прощава. Гледай в тоя форум какво чудо е... Но самият факт, че имаше толкова удари под кръста срещу Джорджеску и човека до него... съмнителна работа.

Как така за една седмица румънците премислиха и от 40 на 20% сега стана 45 на 55%?

Същевременно Джордже Симион отхвърля резултатите на екзитполовете. "Аз съм новият президент и връщам властта на румънците", твърди той.

Симион настоява, че изпреварва съперника си Никушор Дан с 400 000 гласа.

Нека първо да се официализира всичко...

Цитат

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2025, turul 2. Nicușor Dan a trecut pe primul loc, cu 50,9% din voturi. George Simion: 49,1%
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/alegeri-prezident ... ep-3246007
Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

преди 29 минути, В. Велев написа:

Ако дойдат пак комунягите ще ги кзвадят.

преди 25 минути, В. Велев написа:

Как така за една седмица румънците премислиха и от 40 на 20% сега стана 45 на 55%?

Същевременно Джордже Симион отхвърля резултатите на екзитполовете. "Аз съм новият президент и връщам властта на румънците", твърди той.

Симион настоява, че изпреварва съперника си Никушор Дан с 400 000 гласа.

Не оскат да ги управляват комуняги.

Иване, комунисти не са ли тия, които забраняват на някой, да се яви на избори? Щото малко пак не те разбирам?

току-що, communismatic написа:

Иване, комунисти не са ли тия, които забраняват на някой, да се яви на избори? Щото малко пак не те разбирам?

Когато няма разделение на властите, да.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Когато няма разделение на властите, да.

Аха, когато нямало разделение на властите? Ми, то там не виждам да са особено разделени... Едните нареждат на другите, те изпълняват и т.н. Джорджеску може да спечели, активират се всички институции, почват репресии срещу него, не го оставят, да отиде до избори... Не виждам да има някакво особено "разделение на властите".😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, когато нямало разделение на властите? Ми, то там не виждам да са особено разделени... Едните нареждат на другите, те изпълняват и т.н. Джорджеску може да спечели, активират се всички институции, почват репресии срещу него, не го оставят, да отиде до избори... Не виждам да има някакво особено "разделение на властите".😆

Защото си комуняга.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Защото си комуняга.

Така е, да. Какво по-демократично от това, да не отидеш до избори, щото те обвиняват в Тик-Ток пропаганда... 😆

на 12.05.2025 г. в 21:00, В. Велев написа:

Сега не се връщат, защото тук е по-зле, но при социализма беше по-добре и щяха да се върнат. Ама сега не мога да ти го докажа вече.

Отиват на запад хапват банани, тоблерон и за другото се връщат в България.

Казваш че не си чел назад затова да ти кажа - това "по-добре при социализма" е комплексно, а не само материално. Не само че западняците карали БМВ а ние Трабанти.

Ето ти мнение на един нов участник във форума.

Социалистическото наследство – построено с дългове и с лишения

Често се твърди, че по времето на социализма в България е било построено повече отколкото в десетилетията след 1989 г. – язовири, АЕЦ, заводи, пътища, жилищни квартали. Това е вярно. Но е важно да се припомни и цената, на която това се е случило.

Построеното не е платено само с външни заеми. То е изградено и чрез дългогодишния, често зле платен труд на обикновените хора, които живееха скромно, с ограничени лични и потребителски възможности. За сметка на ниския жизнен стандарт на мнозинството, държавата акумулираше ресурси, които насочваше към индустриализация, енергетика и инфраструктура.

И все пак – много от онова, което е създадено тогава, се използва и днес. Язовирите, АЕЦ „Козлодуй“, множество пътища, жп линии и панелни жилища остават част от материалния фундамент на страната. Това може да се сравни със семейство, което живее скромно десетилетия наред, за да построи дом, който ще ползват и децата, и внуците му.

Не бива да се идеализира системата, в която свободата и потреблението са били ограничени, а дълговете – нарастващи. Но и не бива да се отрича онова, което е създадено – с цената на усилията на няколко поколения. Това наследство е материално, осезаемо и често – все още необходимо.

–– мнение на ChatGPT

Великобритания се сближава с ЕС. Знакова среща между британският премиер Киър Стармър и ръководителите на ЕС, чиято цел е да постави началото на по-тесни отношения между Великобритания и блока пет години след Brexit. Приеме ли еврото, ще доведе до сътресение на долара.

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, parmobil написа:

Какво по-демократично от това да промениш конституция, за да си вечен президент?

Реторично е питането.

Или да анулираш избори ако не ти харесват и след това избори до дупка докато спечели твоя човек.

току-що, В. Велев написа:

Или да анулираш избори ако не ти харесват и след това избори до дупка докато спечели твоя човек.

Или да проведеш референдум, за да обединиш властта на канцлер и президент във фюрер?

преди 43 минути, parmobil написа:

Или да проведеш референдум, за да обединиш властта на канцлер и президент във фюрер?

Колкото има демокрация в Русия, толкова и в ЕС... Само не знам, що ни надувате главите за едните, а за другите услужливо си мълчите...

Между другото, що запецна в темата за Иван Абаджиев? Нещо рязко спря, да пишеш? Взе да ти става навик...

преди 7 минути, communismatic написа:

Колкото има демокрация в Русия, толкова и в ЕС... Само не знам, що ни надувате главите за едните, а за другите услужливо си мълчите...

Между другото, що запецна в темата за Иван Абаджиев? Нещо рязко спря, да пишеш? Взе да ти става навик...

Не съм. Нямам какво да кажа след препарати. И Абаджиев го каза, че се надиграват с допинг-ченгетата. Но ти си идеализирай каквото желаеш за методиката му.

преди 1 минута, parmobil написа:

Не съм. Нямам какво да кажа след препарати. И Абаджиев го каза, че се надиграват с допинг-ченгетата. Но ти си идеализирай каквото желаеш за методиката му.

Нямаш, да. Поредната тема по която си "компетентен" и позорно избЕга от въпросите... Не ти е за първи път, свикнал съм...

преди 2 минути, communismatic написа:

Нямаш, да. Поредната тема по която си "компетентен" и позорно избЕга от въпросите... Не ти е за първи път, свикнал съм...

Няма въпроси! Има тропане с краче. Запалянко!

p.s. и пак орязване на пост. Навик ви става на няколко човека, които сте с 200 руски познати.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.