Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

През комунизма имаше заводи, но всичко беше ДЪРЖАВНО!!! Нямахме право на избор къде да работим, какво да мислим, какво да кажем! Един телевизор, един канал! 😂 Един лидер и той вечен! Една партия, всесилна. Ами пътуване? Да, може , но само с разрешение. Ами мнението ни? Възможно е само ако съвпада с партийното! Който не слуша затвор, Белене, изгнание..... 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Джокер, кога функционира Белене, имаш ли хабер? Ти от какво ли имаш хабер, ама... поне това знаеш ли?

Комунизмът ни даде бетон ,но ни заключи в него! Заврете си където искате фалиралите заводи от които е нямало никакъв смисъл! Аз искам демокрация!!! 🙂

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 1 час, Киро Н. написа:

Парамобил

ч продължаваш да вадиш факти от ранните 60

говори ми за 80-те, втората половина и не ми вади ДЗУ защото там ще те запуша. 

ПП

БКП пое курс на НеП 

Чакам да ме засипеш с информация защо СССР купуваха втора ръка запаметяващи у-ва от IBM, а не от високотехнологичното ДЗУ. Чакам.

преди 1 час, communismatic написа:

Брато, ти бавноразвиващ ли си, по дяволите?! Питах те, кой ви пречи в момента, да си поддържате построеното от социализма? По-ясно не можел, да пита. Това ли е новата мантра на умните демократи? Нищо не е построено толкова от соца, щото то нямало как да се сравнява. Ми, има как да се сравнява. Виждаме постигнатото преди и след тях, т.е. нищо не е построено.

А аз питам теб и другите, които пригласят "ние ви построхме". Кой друг можеше да строи, бе, леваци?

преди 1 минута, parmobil написа:

Кой друг можеше да строи, бе, леваци?

Mи монархистите влачеха един язовир, който да захранва столицата с течаща вода от 1900-та насам и все не успяха да я построят. Комунистите я построиха за 5 години, вадейки Иван Иванов от затвора. Въпроса е що те веднага я строят, а другите не можаха. И защо великите демократи не могат, дори да стопанисват това, което комунистите го построиха. Толкова ли ти е сложен въпроса? Да пробвам с картинки?

И пак да си задам въпроса. Какво е оправданието за Костов и нефтената рафинерия, дадена на руснаците? Ти си негов фен, защити го... Постоянно ни обясняваш колко голяма работа бил ала-бала. А нещо все не виждаш тоя въпрос. Не се тревожи, отдавна съм разбрал, че капацитета ти е голям. Поне да се посмея още малко с твоите разсъждения... или каквото там правиш.

Никой не може да ме убеди, че комунистическият режим е хубав! Защото аз искам да уча където си поискам, да работя за себе си, да пътувам навсякъде, да имам свободно право на глас.... Искам да съм свободен, а не просто бройка от стадо!

преди 2 минути, Staff. написа:

Искам да съм свободен, а не просто бройка от стадо!

То ти си "бройка от стадо", проблема е, че още не си го и разбрал. Съдя единствено по постовете ти...

преди 22 минути, communismatic написа:

Я дай да я видим тая статистика. Магистралите на Бойко? За тая статистика ли говориш? 😆

Статистиката е достъпна за всеки.

Но както написах “въпрос на възприятие и интелект”.

Твоите са на земноводно и стигат само до “асфалт” и “боя”!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Твоите са на земноводно и стигат само до “асфалт” и “боя”!

Извинявай, ти си тая дето ми даде пример с магистралите на Бойко. Но е нормално... то откъде да имаш хабер какво се случва в страната, в която живееш. Тия неща не се упоменават в "Свободна Европа".

Хубаво е и да спреш, да ми използваш изразите, щото ставаш още по-жалка по тая начин... 😆

преди 6 минути, БаалБек написа:

Статистиката е достъпна за всеки.

Супер, щом е достъпна... давай я. Дай да видим какви са огромните постижения на демократите.

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Никакви.
По време на социализЪма даже имаше девет планети... А сега?

Лошото ми, те бяха 9 планети и в астрономията в западния свят. 

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Лошото ми, те бяха 9 планети и в астрономията в западния свят. 

Комунистите пазеха деветата планета, обаче демократите и капиталистите не можаха да я опазят и поддържат... като всичко социалистическо.

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Комунистите пазеха деветата планета, обаче демократите и капиталистите не можаха да я опазят и поддържат... като всичко социалистическо.

ОбъркА се нещо!

Я, пробвай пак.

преди 50 минути, communismatic написа:

Комунистите я построиха за 5 години, вадейки Иван Иванов от затвора.

Където самите те са го вкарали:
След Деветосептемврийския преврат от 1944 г. инж. Иванов е обвинен от Народния съд като немски агент и фашист, защото получава образованието си в Мюнхен. Осъден е на доживотен затвор. Поради липса на достатъчно доказателства за вината му, присъдата му е намалена на 15 години строг тъмничен затвор.
Българското комунистическо правителство търси съдействие от Съветския съюз за построяването на Искърския язовир, но получава отказ. От Москва им се отговаря “Вие имате най-добрия специалист, изкарайте го от затвора, за да ви направи язовира”. Така и се случва. Всяка сутрин двама милиционери водят инж. Иванов от килията в проектантската стая и вечерта го връщат. След построяването на язовира, инж. Иванов е реабилитиран.

преди 50 минути, communismatic написа:

Въпроса е що те веднага я строят, а другите не можаха.

През 1921 г. темата отново излиза на дневен ред с нарастващите нужди от вода за столицата. Проектът за 55-метрова язовирна стена и язовир с обем 320 милиона м3 не може да се осъществи поради неспособността на общината да компенсира жителите на селата Горни Пасарел, Калково и Шишманово.

В демократичните държави има механизми, които изискват доброволност и съгласие, нещо което не е никакъв проблем за тоталитарните държави. Народонаселението на трите села насилствено е разпръснато из цяла България и точка.

преди 2 часа, Staff. написа:

В демокрацията имаме право да критикуваме властта, без да ни заключат! Да пътуваме, без да искаме разрешение!!! Имаме достъп до интернет, до книги, до различни мнения! Всеки има шанс независимо колкото и беден да си, да успее с труд и талант! Това не съществуваше през пропадналия комунизъм!!!

Разбирам, че за всичко се мяташ на амбразурата и вярваш сляпо в "демокрацията" и "евроатлантическите ценности", ама нещата отдавна смърдят.

Демокрация в Европа вече няма, има либерастка (нео марксистка) диктатура. И на власт се допускат само лица и партии, които са част от статуквото.

Aз критикувам ЕС, точно защото е тръгнал по пътя на Съветския съюз и то в доста по-груб вариант, а аз си искам старата, хубава Европа с нейната оригинална идея, а не в това извращение, в което се превръща. Така че, точно такива като мен сме истински европейски настроените хора, а глупаците сте вие, които не виждате накъде ни водят и като някакви ботове повтаряте заучените фрази, които "Партията Майка" ви спуска.

Въобще не се замисляте какво всъщност се случва и кого всъщност подкрепяте. Само се заблуждавате, че сте демократи, модерни и умни. Вие сте тези, които подкрепяте настоящите брюкселски зелки, всички до един марионетки на глобалистите, които превръщат Европа в нов вариант на комунистически режим! 

Факт е, че в сегашния ЕС избори се печелят само от "правилните" кандидати, всички до един слуги на статуквото ... точно както комунизмът побеждаваше преди години.

преди 23 минути, plamen.spam написа:

В демократичните държави има механизми, които изискват доброволност и съгласие, нещо което не е никакъв проблем за тоталитарните държави. Народонаселението на трите села насилствено е разпръснато из цяла България и точка.

Ама то и по принцип е трябвало да се разпръсне, просто е нямало как да се построи язовира иначе. Ква доброволност и съгласие, да не мислиш, че някой ще те пита и днес? Всички 10 000 човека ли ще се питат по отделно!? И ако 20 от тях не искат? Няма да се строи язовир? Не са построили язовира, понеже не са имали средства за всичко това. И освен това, понеже на БКП не им пука за населението, та затова и строят язовир за столицата ни?

НСИ: "Над 600 000 българи нито учат, нито работят". 

А пари за пенсии няма, само бюджетни дефицити и нови дългове...

преди 2 часа, communismatic написа:

Е, на теб не ти дреме, щото родителите те издържат, ама на тия дето нямат вода и ток сума ти време, на тях вероятно им дреме...

Какво им дреме кой стопанисва рафинерията, обясни. Къде ги навърза рафинерията и липса на вода.

преди 1 минута, Flashback написа:

НСИ: "Над 600 000 българи нито учат, нито работят". 

А пари за пенсии няма, само бюджетни дефицити и нови дългове...

Да ама имат телефони с Фейсбук и Тикток акаунти и по цял ден скролват нагоре-надолу....

преди 31 минути, plamen.spam написа:

През 1921 г. темата отново излиза на дневен ред с нарастващите нужди от вода за столицата. Проектът за 55-метрова язовирна стена и язовир с обем 320 милиона м3 не може да се осъществи поради неспособността на общината да компенсира жителите на селата Горни Пасарел, Калково и Шишманово.

Да беше само този язовир и само три села ...

Къде е град Севтополис?

преди 4 минути, communismatic написа:

Ама то и по принцип е трябвало да се разпръсне, просто е нямало как да се построи язовира иначе. Ква доброволност и съгласие, да не мислиш, че някой ще те пита и днес? Всички 10 000 човека ли ще се питат по отделно!? И ако 20 от тях не искат? Няма да се строи язовир? Не са построили язовира, понеже не са имали средства за всичко това. И освен това, понеже на БКП не им пука за населението, та затова и строят язовир за столицата ни?

Има законови начини за отчуждаване и задължения за компенсиране/заплащане на отчужденото. БКП обезщетили ли са жителите на селата. Питали ли са ги в кой край на България желаят да ги натирят?

току-що, plamen.spam написа:

Има законови начини за отчуждаване и задължения за компенсиране/заплащане на отчужденото. БКП обезщетили ли са жителите на селата. Питали ли са ги в кой край на България желаят да ги натирят?

За „задоволяване на оббществени нужди“ - пътища, улици, язовири ... - се правеше отчуждаване, без обезщетяване.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.