Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, BANKATA написа:

И се обосновах защо няколко пъти.

Не, бе. Не си се обосновал по никакъв начин. Ти твърдиш, че не е имало приватизация за бензиностанцията, а такава е имало. Самият въпрос към Пушкаров е свързан с нея. Затова отново ти задавам въпрос - Кой е виновен за поредната бандитска приватизация още през 1992-ра? И как така министрите, дето стоят зад агенцията по приватизация нямат никаква вина. Поне си признай, че е поредната тема, в която абсолютно нищо не разбираш. То това всеки го забелязва. Имай малко достойнство, поне... То бива-бива гаврене от моя страна, ама... 

Следващият ход ще бъде... ОТНОВО да избяга позорно. Ама аз пак ще го питам... Кефя се, да го гледам как се гърчи... :)

Пламен е следващият... ;) 

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 21 минути, nikssi написа:

Трудно се "боядисва"  построеното ли ... 

Ако беше построено, а не сделано по съвеЦки, щеше да подлежи на боядисване. Ликвидирайте всичко!

В последните месеци на 1940 г. се е разпространявал позив със следните призиви:

"Искаме съюз със СССР!"
"Искаме съюз с героична и социално-прогресивна Германия!"
"Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа."

Иронията е, че това е дело на РМС, младежкото крило на комунистите. 
По модерно му, сега на това му казват когнитивен дисонанс

преди 3 минути, communismatic написа:

Не, бе. Не си се обосновал по никакъв начин. Ти твърдиш, че не е имало приватизация за бензиностанцията, а такава е имало. Самият въпрос към Пушкаров е свързан с нея. Затова отново ти задавам въпрос - Кой е виновен за поредната бандитска приватизация още през 1992-ра? И как така министрите, дето стоят зад агенцията по приватизация нямат никаква вина. Поне си признай, че е поредната тема, в която абсолютно нищо не разбираш. То това всеки го забелязва. Имай малко достойнство, поне... То бива-бива гаврене от моя страна, ама... 

Една бензиностанция ли е бандитската ориватизация '92. Много крупна кражба.

Една бензиностанция от незнам си колко сделки. Голем си!

преди 1 минута, plamen.spam написа:

В последните месеци на 1940 г. се е разпространявал позив със следните призиви:

Кво стана с "Народният съд"? Георги Димитров е натиснал нещата, нали? Сигурен съм... Сталин направо му е изкозирувал. ;) 

Пропагандната машина е толкова жестока... че тия дето кълват като шарани на гола кука, дори не си и дават сметка, по колко елементарен начин се излагат, сляпо вярвайки на всякакви измишльотини. Съдене на виновниците за съюзническите отношения с Фюрера има в абсолютно всички държави, които са имали взимане-даване с Хитлер - Германия, Австрия, Франция, Япония, Румъния, Югославия, Чехословакия... Която се сетите. Това нещо се решава от Тримата големи. Георги Димитров е абсолютна пионка в ония години, изобщо нищо не зависи от него. Да, факт е, че България е първата държава, която провежда подобно съдене... ама причините са, че просто капитулираме по-рано, искаме да получим по-добри условия на Парижката конференция и т.н. Изобщо нищо не зависи от нас, от нас зависи само да се прочисти политическата опозиция вътре в страната. За което основна вина имат и Георги Димитров, и Трайчо Костов, и Никола Петков и т.н.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Една бензиностанция ли е бандитската ориватизация '92. Много крупна кражба.

Аха, взехме вече да обръщаме гъзицата... 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Една бензиностанция от незнам си колко сделки.

Прав си, да. То останалите сделки не са кражби.

Да, факт е, че България е първата държава, която провежда подобно съдене... ама причините са, че просто капитулираме по-рано, искаме да получим по-добри условия на Парижката конференция и т.н. Изобщо нищо не зависи от нас, от нас зависи само да се прочисти политическата опозиция вътре в страната. За което основна вина имат и Георги Димитров, и Трайчо Костов, и Никола Петков и т.н.

Прочистване чрез ликвидация.
Точно затова се бърза с Народния съд - убийствата да се узаконят, както и да се конфискува имуществото на ликвидираните от крадливото племе БРП(к).

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Прочистване чрез ликвидация.
Точно затова се бърза с Народния съд - убийствата да се узаконят, както и да се конфискува имуществото на ликвидираните от крадливото племе БРП(к).

Оф, ай спри с твоите глупости... И да не се бързаше, да не мислиш, че щеше да се случи нещо по-различно. Казвам ти сериозно, недей да спориш с мен на историческа тематика. Просто не си ми изобщо на равнището, прочел съм един тон страници по тая тема... Във всички останали държави се случва това което и тук. Във Франция маршал Петен оцелява, а Лавал го убиват.

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, взехме вече да обръщаме гъзицата... 😆

Прав си, да. То останалите сделки не са кражби.

Ти си сънувай гъзици коллото щеш, щом те вълнуват.

От всичките къде ми даде вчера излъга за 3 от 4. Само тази бензиностанция ти остана където няма никакви материали за нея освен някакви твои преразкази незнайно от къде. И там има разминавания с твоята история които кито обясни, нито потвърди с някакъв аргумент, а именно че официално първата приватизационна сделка е съвсем друга.

Костов ще има да го сънуваш тази вечер.

току-що, BANKATA написа:

От всичките къде ми даде вчера излъга за 3 от 4.

За кое съм излъгал по-точно? За коя приватизация? За "Кремиковци"? За "Нефтохим"? За "БГА Балкан"? За коя от трите?

И там има разминавания с твоята история които кито обясни, нито потвърди с някакъв аргумент, а именно че официално първата приватизационна сделка е съвсем друга

Интересно, кви ли "разминавания" имало с моята история, при положение, че ти твърдеше, че първата приватизационна сделка е чак през 1993 г. Та затова ти зададох въпрос, какво го питат Пушкаров за първата приватизационна сделка, при положение, че той през 1993 г. вече не е министър. Иначе... имало "разминавания" вика. 😆

Костов ще има да го сънуваш тази вечер.

Ми, по-скоро ще ти се хиля на простотиите докато заспя. Това е по-вероятното...

преди 1 минута, communismatic написа:

Интересно, кви ли "разминавания" имало с моята история, при положение, че ти твърдеше, че първата приватизационна сделка е чак през 1993 г. Та затова ти зададох въпрос, какво го питат Пушкаров за първата приватизационна сделка, при положение, че той през 1993 г. вече не е министър. Иначе... имало "разминавания" вика. 😆

И аз това питам ама ти така и не отговори. Така и не предоставо някакъв факт в защита на твоята си теза освен да ми преразказваш.

преди 10 минути, communismatic написа:

Оф, ай спри с твоите глупости... И да не се бързаше, да не мислиш, че щеше да се случи нещо по-различно. Казвам ти сериозно, недей да спориш с мен на историческа тематика. Просто не си ми изобщо на равнището, прочел съм един тон страници по тая тема... Във всички останали държави се случва това което и тук. Във Франция маршал Петен оцелява, а Лавал го убиват.

С теб, аз поне не виждам смисъл да спотя,  на каквато и фа тема!

Я6 ти калибър, 4 нули и с двете цеви в тялото. После един конттолен

преди 8 минути, communismatic написа:

Мислиш ли, че е нормално и справедливо да съдят лица за деяния, които към момента на извършването не са били престъпления? Примерно преследвал партизани, което си е било напълно законно, даже награди са давали. Прадядо ти гонил шумкарите, убил четирима, и комуностите го осъдили на смърт затова...Да, присъдите са били законни, защото нормативният акт по който са осъдени е имал обратна сила, но това справедливо ли е според теб? Не твърдя, че го е нямало и в други държави.

Така и не предоставо някакъв факт в защита на твоята си теза освен да ми преразказваш.

Така е, да. Има логика, прав си. Интересно, какво ли визира журналистката, която задава въпрос на Иван Пушкаров за приватизационна сделка, свързана с бензиностанция, при положение, че той е министър на търговията точно в периода 1990-1992. А в 1993-та вече е г-н Никой. Интересно, какво ли се визира наистина? 😆

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Мислиш ли, че е нормално и справедливо да съдят лица за деяния, които към момента на извършването не са били престъпления? Примерно преследвал партизани, което си е било напълно законно, даже награди са давали. Прадядо ти гонил шумкарите, убил четирима, и комуностите го осъдили на смърт затова...Да, присъдите са били законни, защото нормативният акт по който са осъдени е имал обратна сила, но това справедливо ли е според теб? Не твърдя, че го е нямало и в други държави.

Това каква връзка има със спора ни в момента!?

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Примерно преследвал партизани, което си е било напълно законно, даже награди са давали.

Още повече, че партизаните са били крадци и терористи - по всички правни системи!

Кой убива Иван Козарев?

А нещо да сте чували за Христо Несторов?

Така е, да. Има логика, прав си. Интересно, какво ли визира журналистката, която задава въпрос на Иван Пушкаров за приватизационна сделка, свързана с бензиностанция, при положение, че той е министър на търговията точно в периода 1990-1992. А в 1993-та вече е г-н Никой. Интересно, какво ли се визира наистина? 😆

Да беше пуснал линк от интервюто да си спестя ден в спорове. Бензиностанцията наистина е пусната на търг преди закона за приватизацията. Да се видят нагласите на хората, да се настроят един вид. Кой прибира бензиностанцията не става обаче ясно.

Кой прибира бензиностанцията не става обаче ясно

E, то официално не става ясно. Иначе е пределно ясно... 😆

Бензиностанцията наистина е пусната на търг преди закона за приватизацията.

Аха, пак врътнахме гъзицата. Нали уж било фейк цялата работа? 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

E, то официално не става ясно. Иначе е пределно ясно... 😆

Аха, пак врътнахме гъзицата. Нали уж било фейк цялата работа? 😆

Що не даде линк, а трябваше сам да си го търся?

И тук не става въпрос за някаква далавера както твърдиш, а по-скоро за кофти организация. Което са коренно различни неща.

току-що, BANKATA написа:

Що не даде линк, а трябваше сам да си го търся?

Чакай малко сега. Аз съм виновен заради това, че си тотален невежа и дълго и упорито отричаше нещо, за което ОТНОВО аз бях прав!? Ебаси и наглостта... Що не съм му дал линк. Ако искаш, следващият път направо ще ти поствам на ЛС, какво да ми отговаряш на въпросите, които ти задавам. Направо максимално да те улесня.  😆

И тук не става въпрос за някаква далавера както твърдиш, а по-скоро за кофти организация. Което са коренно различни неща.

Аха, айде пак оправдания. И за тая далавера Костов се оказа, че пак нямал никаква вина. Тоя път просто имало кофти организация. Добре, де. Дори и да е така. Много ми е чудно, кой е виновен за тая "кофти" организация!? Баба Пенка, дето мете двора пред сградата на Министерството? Или бай Гочо, дето е параджията? Баси извиненията, баси чудото. За първите приватизации имало кофти организация. После пък имало много комунисти. Аз един път не прочетох Иван Костов да е виновен с нещо. 😆

преди 1 час, teo-glavata написа:

Ако беше построено, а не сделано по съвеЦки, щеше да подлежи на боядисване. Ликвидирайте всичко!

Давайте рушете. То друго не остана ...

Чакай малко сега. Аз съм виновен заради това, че си тотален невежа и дълго и упорито отричаше нещо, за което ОТНОВО аз бях прав!? Ебаси и наглостта... Що не съм му дал линк. Ако искаш, следващият път направо ще ти поствам на ЛС, какво да ми отговаряш на въпросите, които ти задавам. Направо максимално да те улесня.  😆

Аха, айде пак оправдания. И за тая далавера Костов се оказа, че пак нямал никаква вина. Тоя път просто имало кофти организация. Добре, де. Дори и да е така. Много ми е чудно, кой е виновен за тая "кофти" организация!? Баба Пенка, дето мете двора пред сградата на Министерството? Или бай Гочо, дето е параджията? Баси извиненията, баси чудото. За първите приватизации имало кофти организация. После пък имало много комунисти. Аз един път не прочетох Иван Костов да е виновен с нещо. 😆

Че от къде на къде аз съм невежия че ти не си подкрепяш теорията с факти? Това че се съмнявам в теб не значи невежество.

Пак използваш думата "далавера". 

Пушкаров казва че търга е бил фарс, "далавера" си е изцяло твоя добавка към историята с въпросната бензиностанция.

преди 53 минути, communismatic написа:

Това каква връзка има със спора ни в момента!?

Няма ли? Спомена се за Народния съд...

преди 53 минути, jhoro написа:

Още повече, че партизаните са били крадци и терористи - по всички правни системи!

Кой убива Иван Козарев?

А нещо да сте чували за Христо Несторов?

Кви ще да са били. Преследването им е било напълно законно. Преследвачите им са знаели, че спазват закона... Идва Девети и нещата се променят... Това е правен абсурд...                                   Други партизани. Това не се отричаше и по Тошево време...

преди 2 часа, БаалБек написа:

Между другото...винаги в навечерието на червената „победа“, точно най-големите лицемери и предатели, които доброволно подариха държавата си на Кремъл, масово се активират да реват колко е тежък и загубен живота сега.

Бъбрече, както винаги не разбрало и не запомнило.

Ама така е с бъбречетата.Все пак бъбреците не са за мислене.

Нищо доброволно няма, има една прословута салфетка, на която е решено бъдещето на България.

И никой не е питал българите какво искат или не искат.

преди 2 часа, БаалБек написа:

Вместо да стоят с наведени глави, щото ни натресоха мизерия, простотия, селяния и цигания, ползват облагите на съвремието, изработени в презряните капиталистически работилници, изселват се в гнилия Запад, ама тъгуват за прекрасното минало.

А това е върха на сладоледа!

Няма нормален човек, който да е живял по онова време и сега, който да твърди, че по времето на соца е имало "мизерия, простотия, селяния и цигания".

Виж за сега съм 100% съгласен, че има тотално "простотия, селяния и цигания".

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Я ми кажи, в коя държава е първият "Народен съд"? Благодаря...

Ами в коя да е? До колкото знам, преди нас са се освободили само румънците (23.08.1944) и белгийците (4.09)

Ти искаш в държави, които са все още под нацисткият ботуш вече да се провеждат народни съдилища?

Примерно Полша е освободена чак края на януари 1945-та, Унгария - февруари, Австрия - април, Дания - 5-ти май...

пп: ти сигурен ли си че румънците не са ни изпреварили? 

преди 6 часа, BANKATA написа:

Че от къде на къде аз съм невежия че ти не си подкрепяш теорията с факти?

Ми, дадох ти интервю с Пушкаров, където се говори точно за приватизация на бензиностанция. Това не са ли факти?

преди 6 часа, BANKATA написа:

Пушкаров казва че търга е бил фарс, "далавера" си е изцяло твоя добавка към историята с въпросната бензиностанция.

Тъй? И? Кой е виновен за това, че са допуснали търга да е бил "фарс"? Подставено лице, несъществуваща фирма, несъществуващи пари...? Кой е виновен?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.