Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Мда, сигурен съм, че тъкмо това е причината...

Каквото и да напиша, няма да признаеш, че марксистко-ленинската простотия не успя никъде. Знам го и без да признаеш.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

Ти сериозно ли? А утильсбор при руснаците? Но пак не видях къде германците са поискали държавна помощ. За Renault ти казах, за да не се затрудняваш.

Разбирам, че не искаш да признаеш, ама не почвай с глупави съпоставки. Защото си е чист Whataboutism. И обичайно го прилагаш. 

Приятелю, държавата им помогна и това е факт. Ти можеш да задаваш малоумният си въпрос още сто пъти, но не можеш да обориш фактът

преди 1 минута, parmobil написа:

Каквото и да напиша, няма да признаеш, че марксистко-ленинската простотия не успя никъде. Знам го и без да признаеш.

Нещо по-различно от преповтаряне на някакви тъпотии?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Приятелю, държавата им помогна и това е факт. Ти можеш да задаваш малоумният си въпрос още сто пъти, но не можеш да обориш фактът

Чe Mercedes, BMW, VW не са искали държавна помощ. Знам, работя с тях. 

Започват полека да заминават зелените простотии

преди 4 минути, parmobil написа:

Мхм... и газа стана и по-евтин от както почна СВО-то.

преди 13 минути, parmobil написа:

Чe Mercedes, BMW, VW не са искали държавна помощ. Знам, работя с тях. 

Не мога да те разбера. Отричаш фактът че им беше помогнато ли?

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Не мога да те разбера. Отричаш фактът че им беше помогнато ли?

Как? Китайски автомобили се вкарват най-вече в РФ. Прочети пак какво е утильсбор и спри да ме разсмиваш.

преди 17 минути, communismatic написа:

Мхм... и газа стана и по-евтин от както почна СВО-то.

Защо за газ в тази тема? И теб ли те мъчи дислексия?

2026-02-17 21.54.54 www.kaldata.com 7a1fc4d6a03b.png

преди 2 минути, parmobil написа:

Защо за газ в тази тема? И теб ли те мъчи дислексия?

На какво би се дължала тая ниска цена след СВО-то? Сигурно не взимаме вече руски газ? 

преди 8 минути, parmobil написа:

Как? Китайски автомобили се вкарват най-вече в РФ. Прочети пак какво е утильсбор и спри да ме разсмиваш.

Питаш как? Ми точно за да се помогнат местните производители, държавата вдигна митата на китайските.

Пиши на български, не ме пращай да чета нещо си на чужди езици.

Това твойто е смях през сълзи. 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Питаш как? Ми точно за да се помогнат местните производители, държавата вдигна митата на китайските.

Пиши на български, не ме пращай да чета нещо си на чужди езици.

Това твойто е смях през сълзи. 

Аз пиша на български, но ползвам руска терминилогия, която се надях, че владееш, защото се пънеш, че си запознат с положението в РФ. Оказа се запалянко.

преди 15 минути, communismatic написа:

На какво би се дължала тая ниска цена след СВО-то? Сигурно не взимаме вече руски газ? 

Е, нали си запознат с всичко? Осветли ни, пожалуйста! Споменах ли, че не ми пука как и по-какъв начин постъпва? Аз питах защо като на дружествена (тогава) страна ни идваше по-скъп. Ти нещо да обясни? Как "азерски" газ беше по-евтин от руски?

Мда. Помня, че Пламен Умния дълго време я въртеше тая мантра. Но на най-умният ром от форума, не му беше минало изобщо през акъла, да погледне официалните данни от КЕВР и изказванията на политиците от периода 2022-2026. Примерно... ето и нещо от най-новите.

Но това най-вероятно са руски опорки. Моля ви се, това не може да е истина! ЕС е гарант за просперитет и банани!

преди 5 минути, parmobil написа:

Аз пиша на български, но ползвам руска терминилогия, която се надях, че владееш, защото се пънеш, че си запознат с положението в РФ. Оказа се запалянко.

Не се пъна. Когато някой дава  данни, които ми се струва че са неверни (случая с яйцата), проверявам и казвам какво съм видял. Също така когато някой представя тенденциозно някой факт (случая с автомобилните производители) го поставям на мястото му и после му гледам сеира как се опитва да носи от девет дерета вода за да ми докаже че совите не са това което са. Това е.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Не се пъна. Когато някой дава  данни, които ми се струва че са неверни (случая с яйцата), проверявам и казвам какво съм видял. Също така когато някой представя тенденциозно някой факт (случая с автомобилните производители) го поставям на мястото му и после му гледам сеира как се опитва да носи от девет дерета вода за да ми докаже че совите не са това което са. Това е.

Кои данни са неверни? Ти кое верно си дал?

преди 18 минути, communismatic написа:

Мда. Помня, че Пламен Умния дълго време я въртеше тая мантра. Но на най-умният ром от форума, не му беше минало изобщо през акъла, да погледне официалните данни от КЕВР и изказванията на политиците от периода 2022-2026. Примерно... ето и нещо от най-новите.

Но това най-вероятно са руски опорки. Моля ви се, това не може да е истина! ЕС е гарант за просперитет и банани!

Но видео от заседание не щеш да приемеш. Защо? Там се говори за цената на азерски газ. Не знам, не знам.

И продължавам да питам - защо от руснаците идваше по-скъп газ? А им бяхме "братушки". 

Ти малоумен ли си? Кво видеозаседание? Тук говорим за официалните данни от КЕВР? ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР, пак да повторя... понеже и двамата с Пламен Умния Ром сте на един акъл. Кой какво бил казал е абсолютно без никакво значение, важно е какво излиза като официална информация след като се тегли чертата. Оня много балалайкаше по темата, помним му бисерите и по тая тема. Поредната "дискусия" в която си замина като на*ран. Напомня ми на един друг.

Да не говорим, че нямате дори грам понятие, че азерския газ пак е руски, само дето идва от посредник. Т.е. дори и самата ви тъпа теза пак отива в канала.

Цитат

По-късно във Варна Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че предишните два танкера американски втечнен газ са пристигнали, но са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни отново е закупила руски газ от посредници. "В България няма фактура от американски доставчик на газ. Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ", твърди Добрев.  Делян Добрев от ГЕРБ показа документи, които, по думите му, доказват, че сме купили руски газ през посредници и загубата за държавата за 3 месеца е над 200 милиона евро. "Ето това е фактура от МЕТ. МЕТ е посредник по газа, който купува газ от "Газпром", плаща си в рубли и продава този газ на България за 30 процента по-скъпо. МЕТ е фирмата, от която идва сегашният директор на "Булгаргаз". Всъщност, ето този посредник МЕТ, си назначи директор на "Булгаргаз" по време на правителството на нулево толерантните към корупцията. Тоест, частната фирма, посредника, си назначи директор на "Булгаргаз". И в момента, в който го назначи, той започна да купува газ от собствената си фирма", каза Добрев.

Цитат

„На 15 ноември започнаха доставките на руски газ за Азербайджан по ново споразумение за покупко-продажба на газ. Документът беше подписан между Gazprom Export LLC и Държавната петролна компания на Република Азербайджан (SOCAR)“. Това се казва в анонса. Договорът предвижда доставка на до 1 милиард кубически метра. м газ до март 2023 г..Съобщението е от „Газпром“. Газпром и Азербейджан очевидно са се договорили.

Цитат

„Когато говорим за азерски газ също трябва да знаем, че една част и по-точно 45% от него е руски газ. Ние можем да вземем максимум 1 млрд. от азерския газ, но необходими са ни още 2.5 млрд. и е важно откъде ще ги вземем тях”, допълни Гуцанов.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти малоумен ли си? Кво видеозаседание? Тук говорим за официалните данни от КЕВР? ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР, пак да повторя... понеже и двамата с Пламен Умния Ром сте на един акъл. Кой какво бил казал е абсолютно без никакво значение, важно е какво излиза като официална информация след като се тегли чертата. Оня много балалайкаше по темата, помним му бисерите и по тая тема. Поредната "дискусия" в която си замина като на*ран. Напомня ми на един друг.

Да не говорим, че нямате дори грам понятие, че азерския газ пак е руски, само дето идва от посредник. Т.е. дори и самата ви тъпа теза пак отива в канала.

Драги ми бързоизоставащ друже, даде ти се видео от заседание на КЕВР, в което се изпуснаха, че азерския газ е по-евтин. Знам, трудно ти е да асимилираш.

Важно е какво излиза като официална информация? Тогава нямаш никакви, ама никакви причини да ревеш, че сме приети в еврозоната с ОФИЦИАЛНА информация?  Нали, мило детенце? Усети ли как се наака?

Споко, винаги мога да си снимам поста и да ти го покажа в пълен вид, а не ти да си го раздробил на каквото ти е удобно.

Драги ми бързоизоставащ друже, даде ти се видео от заседание на КЕВР, в което се изпуснаха, че азерския газ е по-евтин. Знам, трудно ти е да асимилираш.

Т.е. азерския газ е по-евтин, но цената в същото време е по-висока? Би ли ми обяснил, ти, високоинтелигентният, как се случва всичко това? Конкретно...

Важно е какво излиза като официална информация? Тогава нямаш никакви, ама никакви причини да ревеш, че сме приети в еврозоната с ОФИЦИАЛНА информация?  Нали, мило детенце? Усети ли как се наака?

Споко, винаги мога да си снимам поста и да ти го покажа в пълен вид, а не ти да си го раздробил на каквото ти е удобно.

Много е интересно, как се направи връзка между влизането в еврозоната и цената на природният газ, може ли да ми обясниш, кое е общото между едното и другото? 

Не, уникален форум, заклевам се... 😆

преди 24 минути, parmobil написа:

Кои данни са неверни? Ти кое верно си дал?

Твърдеше че в Русия няма яйца по 90 рубли - дадох ти клипче с по-евтини. 

Дадох ти и линк с покачването на митата за китайски автомобили.

Не съм си вкъщи и през телефона ми е сложно, но ако желаеш, ще ти ги покажа пак след два-три часа.

Любо Канов  /conservative.bg/

Цената на престъпността в България

Цитат

Стабилността и сигурността са това, което в момента липсва на много от борещите се за оцеляване българи, и именно тук лявата посткомунистическа пропаганда съсредоточава безмилостната си атака срещу демократичното развитие и избраната посока на България към европейските ценности и начин на живот. Приравняването на демокрацията с безредие, хаос, липса на сигурност и защита срещу престъпността, плюс добавените фалшиви обвинения срещу „демократите“ за приватизацията (извършена предимно от комунистически кадри в т.нар. масова приватизация), унищожаването на селското стопанство (вече напълно унищожено от колективизацията, както признава собственият им доклад на Политбюро от 1989г.), закриването на промишлеността (състояща се от мръсни неефективни заводи, произвеждащи стоки, които никой не иска) е много ефективен инструмент, създаващ копнеж по „добрите стари времена“ под комунистическа диктатура.

Цитат

Така беше създадено посткомунистическото беззаконие. То беше амалгама от „юристи“ професионалисти, офицери и агенти от номинално разпуснатата Държавна сигурност, бивши комунистически функционери, превърнали се за една нощ в „демократи“, и криминалните бригади на момчетата от бойните спортове, наречени „мутри“. Понякога към тях се присъединяваха бивши военнослужещи от антитерористичните или специализираните сили, които смятаха, че в новата ситуация беззаконието може да бъде по-изгодно за добре обучените бойци, отколкото нископлатената работа за държавата. Ерата на криминалния преход беше започнала.

преди 8 часа, communismatic написа:

Тук говорим за официалните данни от КЕВР? ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР

ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР ПРЕДИ СВО:

spacer.png

ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА СВО:

spacer.png

преди 58 минути, plamen.spam написа:

ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР ПРЕДИ СВО:

Т.е. азерския газ е по-евтин от руският, но иначе плащаме по-скъпо? Т.е. ти си бавноразвиващ, така ли да разбирам? Много добре знам, че обичаш една и съща тема, да я преповтаряш до втръсване, понеже предните пъти си бил жалък, смешен и нелеп, ама... щом толкова искаш, да се излагаш - заповядай отново. Все пак си имам работа с най-умният ром от форума.

преди 2 часа, plamen.spam написа:

ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ КЕВР ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА СВО:

spacer.png

Малко им е странна графиката (на КЕВР), но гледайки различните цветове, излиза, че в момента (зеления цвят) цената е най-ниска на газа. Не може да се разбере сравнението което се опитват да покажат (газ с посредник и без).

преди 1 час, communismatic написа:

Т.е. азерския газ е по-евтин от руският, но иначе плащаме по-скъпо? Т.е. ти си бавноразвиващ, така ли да разбирам? Много добре знам, че обичаш една и съща тема, да я преповтаряш до втръсване, понеже предните пъти си бил жалък, смешен и нелеп, ама... щом толкова искаш, да се излагаш - заповядай отново. Все пак си имам работа с най-умният ром от форума.

на 4.12.2025 г. в 15:56, plamen.spam написа:

А бре, момко глупав, КЕВР определя цените всеки месец и затова ежемесечно изготвя такива доклади.
За подготовката на конкретното заседание, са разглеждани актуалните доставни цени към Булгаргаз.
Крайната продажна цена за месец ноември 2021 г. е определена на следващото заседание и съгласно Протокола от него, газовият микс по общото количество природен газ се формира от следните доставчици:
- ООО „Газпром експорт”;
- неназована азербайджанска компания;
- добив на природен газ от ПГХ „Чирен“ (със скандално ниско максимално запълване от 75.53%, достигнато на 19.10.2021 г.).

По това време все още не е готова връзката с Комотини и количеството азерски газ е максимум 15% от общия газовия микс
Затова, въпреки че е четири пъти по-евтин, в сравнение с руския газ към въпросния момент, няма как да окаже съществено значение (не повече от 11,25%) върху крайната цена. 
Ако мислиш, че ще го разбереш, мога да ти го покажа и математически.

Редактирано от plamen.spam (преглед на промените)

Брато, ти малоумен ли си? Ще спреш ли ПОСТОЯННО, да постваш всякакви мега дебилщини, на които само ромската глава вярва, та когато те гавря и после през два-три месеца, да ме връщаш, да претопляме стари манджи? Да ти поствам ли пак старите постове, където за пореден път спря, да пишеш, понеже пак беше наврян, там дето слънце не огрява? Да или не? Много се кефя, да гавря хора, дето нямат акъл и за една стотинка... 

Да припомня, че говорим за човек, дето постоянно поства документи, които дори не разбира... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.