Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 26 минути, kaldata1 написа:

Няма голям смисъл да спорим. Ти виждаш знамената на Общината и как е кръстен не'къф тротоар, аз виждам действията, политиките, шпионските скандали, потока на парите и порциите в енергетиката.

Аз много бих се радвал, ако не бяхме практически руска колония. Даже супер много! Уви, истината е различна.

Именно де! Действията и политиките! Действието и политиката ни да пращаме оръжие и пари на Укрия, как се вързва с тезата ти че сме с про-руско управление? 

А гоненето на посланици? Това защо се случи? Та според теб ние сме изгонили своите хора. 

Защо про-руско управление забрани на Лавров да прелети над България на път за Сърбия, та му се наложи да лети над неприятелска Гърция? Тогава нашите про-руски управници се направиха на по-светци от папата. Защо?

Моча? Там нещо да кажеш? По среднощ като кокошкари, нашите "про-руски" управници бутнаха паметника на армията, освободила централна и източна Европа (и в частност България) от нацисткият ботуш... само защото тази армия е руска. Защо?

Парите и потоците в енергетиката? Я обясни по-подробно за какво иде реч.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Една сравнителна табличка, от която вони на зависимост през годините:

image.png

Ми тези строежи не зависят ли главно от финансирането? Виждаме че където са включени Европейски фондове нещата са закуцяли. Теб защо това те учудва? 

Айде още една опорка у кофата  :wub:

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ми тези строежи не зависят ли главно от финансирането? Виждаме че където са включени Европейски фондове нещата са закуцяли. Теб защо това те учудва? 

Айде още една опорка у кофата  :wub:

Я покажи кога и какви проблеми е имало с финансирането на този проект.
Или ще си нахлузиш кофата на главата?

преди 23 минути, plamen.spam написа:

Я покажи кога и какви проблеми е имало с финансирането на този проект.
Или ще си нахлузиш кофата на главата?

Ами това е логичната причина да се забави реализацията. Ти ако знаеш друга причина, земи я кàжи, а не се прави на ударен.

преди 9 часа, kaldata1 написа:

Знам, че не си напускал панелката си в Добрич, за туризъм си чувал по новините, но поне от обща култура можеше да знаеш, че има планини у нас, че най-дългият и популярен планински маршрут у нас (при това част от европейски планински маршрут) се нарича "Ком-Емине", че всяка година има предизвикателства за най-бързото му минаване, а хижа "Петрохан" Е НА маршрута.

Хижа "Петрохан" е на маршрута? Хижа "Петрохан" не минава през въпросният маршрут, но както и да е. Хубаво е поне да си наясно с глупостите, които пляскаш през 20 минути. Освен това, вече на няколко пъти ти обясних, че има сума ти свидетелства, какво се случва, когато туристи по случайност се сблъскат с въпросните "рейнджъри" - има заплахи за физическа саморазправа, вадене дори на оръжия и прочее. Пак да повторя - само с четене на "Офнюз", "Дневник" и "Дойче Веле" ще си останеш с писането на глупости.

Както казах, най-скришното възможно място.

Умно момче такова, "Ком-Емине" е дълъг над 600 километра, по твоята логика, абсолютно всяко населено място около него е неподходящо, понеже не било "скрито". А не ти ли минава през акъла, че идеята е, да се замажат очите на населението, че наистина това е природозащитна организация, за да могат, да се усвоят едни хубави пари. Или не ти е минавало през акъла. Или не ти е минавало през акъла. Или не ти е минавало през акъла. През акъла. През акъла. През акъла. Акъла. Акъла. Акъла.

И се намира на "майната си" от Добрич наистина, но е на 45 км. от София. Нали разбираш, не се въртим всичко около Североизтока ти.

Т.е. щом е на 45 километра от столицата ни, то значи мястото бие на очи. Мхм, добре... Интересна логика от един умнокрасив жълтопаветник.

преди 4 часа, kaldata1 написа:

Все тая де, поредно брилянтно изпълнение на който трябва. Надали са нашите, че то трябва акъл и можене, та толкова ювелирна дейност и такъв обществен хаос после са почерк на едни други.

На кои? Бъди конкретен, ако може... Щото дори не е ясно, каква теза защитаваш. Освен малоумната, разбира се...

Връзката с "моята" партия я коментирах вече - ако някой е имал съмнения за толкова сериозен проблем, щеше веднага да прекрати отношенията си с тях, а самите те - да се потопят в нелегалност. Особено когато политическите им врагове държат службите и, както се и оказа, имат достъп до информация, до която не би трябвало да имат достъп.

Верно? Значи има два варианта - или са прикривали въпросната секта, или са некадърници. И от тук изниква и логичният въпрос - що гласуваш за тях?

Та да разбирам, че НЕ знаеш защо не са издирвали кемпера, НЕ знаеш защо един Тошко има информация по разследване на шесторно убийство и НЕ знаеш защо рейджърите-будисти-педофили-наркотрафиканти-мексиканци-ДАНСаджии са решили да се пльоснат насред гъбари и туристи с раници.

Ако искаш, да отговарям по 200 пъти на един и същ въпрос, само защото ти си много умен и не можеш, да зацепиш от първият път? И така и не вдявам, защо е проблем, кой какво бил казал от другите партии, а не ти е проблем, че има публично осъждане на въпросната "природозащитна" организация от човек от вашата жалка партия и никой не си е мръднал пръста? Аз до момента даже не разбрах, има ли нещо, за което ПП-ДБ да са виновни? Щото към настоящият момент, все всички други са виновни, само не и те.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Това е защото вярваш че в партията ти всички до един са честни и почтени политици.

Не, аз наистина се надявам, тоя да се ебава с нас. Просто не може да е толкова заблуден, направо е като теле...

На никой нито в един момент не му щукна да зададе простичкия въпрос "Какво ПЕЧЕЛЯТ Сандов и Терзиев от това да са приятели с  будисти-педофили?". И никой няма и зададе въпроса, защото тогава цялата ДПС-ИТН теза ще рухне като кула от карти. 

Пак ДПС и ИТН са на топа на устата, пак те са виновни, само не и умнокрасивите от ПП-ДБ... 

Членовете на ЕНП - ГЕРБ са в Съвета за мир при Орбан, Дани Митов преследва администратора на русофобска фейсбук страница и изтърва междувременно ваканционен кемпер с отвлечено дете, кръстосващо страната през февруари месец, ДПС и ИТН милеят за децата след като години наред не си мръднаха пръста за детска болница, а про-европейците се оказаха педофили, будисти и наркотрафиканти едновременно. Разчистен е и пътя на проруския ни президент да вземе и изпълнителната власт.

Уникален... 

преди 59 минути, plamen.spam написа:

Една сравнителна табличка, от която вони на зависимост през годините:

Клоуна от ромски произход пак е "на линия"... Отдавна не беше писал по темата за природният газ. Това е тема, по която е доста компетентен. Определено...

Напълно логично. Напълно логично е и умнокрасивите, да търсят всякакви малоумни конспирации относно случаят "Петрохан" (например, че световната наркомафия е влизала в профила във "Фейсбук" на Ивайло Калушев, за да прикрие следите, че го е очистила) само и само за да не си зададат въпроса "Каква е тясната връзка между ПП-ДБ и педофилската организация и защо тоя боклук Ивайло Калушев (дето бил много свястно момче, според правилните медии) е толкова добре съпортван от умнокрасивата партия?" Щото при последната "дискусия" се оказа, че Тошко Африкански е виновен, че имал информация (откъде я бил изкопал тая информация беше големият проблем), а жълтопаветника не си задава въпроса "Не е ли по-големият проблем, дали няма логика в думите му относно моята партия?". Това е положението...
HBnnVxHXkAA2i6v?format=jpg&name=large

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Ами това е логичната причина да се забави реализацията. Ти ако знаеш друга причина, земи я кàжи, а не се прави на ударен.

т.е. ти не си наясно и не можеш да се аргументираш с факти, но определяш собствените си "логични разсъждения" за меродавни?

Заприличваш ми на едно тъпо комуне... 

Понеже Пламен Умния Ром пак почна да вие на умряло, та и темата е за природният газ, нека да припомним, че след като една седмица не спря, да пише тъпотии за "Боташ", накрая се оказа, че алтернативата (според умната му ромска главица) била, да се разчита на американските танкери с втечнен газ на Просто Киро. Вероятно и той е умнокрасив жълтопаветник... 😆

Има логика, наистина... понеже това е вероятно единственият човек в световен мащаб, който от 2000 документа, който поства (и то по негово желание), към настоящият момент нямаше случай, в който да е разбрал фактически, какво се твърди в самият документ. Толкова много акъл наистина рядко се среща у един човек... Иначе много ги разбира нещата... по абсолютно всичко. Особено и на историческа тематика... гледам, че подписа му още си стои. Очевадно това е нещо особено значимо като постижение за живота му. 😆

преди 8 часа, communismatic написа:

Хижа "Петрохан" е на маршрута? Хижа "Петрохан" не минава през въпросният маршрут, но както и да е. Хубаво е поне да си наясно с глупостите, които пляскаш през 20 минути. Освен това, вече на няколко пъти ти обясних, че има сума ти свидетелства, какво се случва, когато туристи по случайност се сблъскат с въпросните "рейнджъри" - има заплахи за физическа саморазправа, вадене дори на оръжия и прочее. Пак да повторя - само с четене на "Офнюз", "Дневник" и "Дойче Веле" ще си останеш с писането на глупости.

Умно момче такова, "Ком-Емине" е дълъг над 600 километра, по твоята логика, абсолютно всяко населено място около него е неподходящо, понеже не било "скрито". А не ти ли минава през акъла, че идеята е, да се замажат очите на населението, че наистина това е природозащитна организация, за да могат, да се усвоят едни хубави пари. Или не ти е минавало през акъла. Или не ти е минавало през акъла. Или не ти е минавало през акъла. През акъла. През акъла. През акъла. Акъла. Акъла. Акъла.

Т.е. щом е на 45 километра от столицата ни, то значи мястото бие на очи. Мхм, добре... Интересна логика от един умнокрасив жълтопаветник.

На кои? Бъди конкретен, ако може... Щото дори не е ясно, каква теза защитаваш. Освен малоумната, разбира се...

Верно? Значи има два варианта - или са прикривали въпросната секта, или са некадърници. И от тук изниква и логичният въпрос - що гласуваш за тях?

Ако искаш, да отговарям по 200 пъти на един и същ въпрос, само защото ти си много умен и не можеш, да зацепиш от първият път? И така и не вдявам, защо е проблем, кой какво бил казал от другите партии, а не ти е проблем, че има публично осъждане на въпросната "природозащитна" организация от човек от вашата жалка партия и никой не си е мръднал пръста? Аз до момента даже не разбрах, има ли нещо, за което ПП-ДБ да са виновни? Щото към настоящият момент, все всички други са виновни, само не и те.

Не, аз наистина се надявам, тоя да се ебава с нас. Просто не може да е толкова заблуден, направо е като теле...

Пак ДПС и ИТН са на топа на устата, пак те са виновни, само не и умнокрасивите от ПП-ДБ... 

Уникален... 

Клоуна от ромски произход пак е "на линия"... Отдавна не беше писал по темата за природният газ. Това е тема, по която е доста компетентен. Определено...

Хижа "Петрохан" Е НА "Ком-Емине": https://bg.wikipedia.org/wiki/Петрохан_(хижа)

И именно тука сам се оборваш - имало било спречкване с туристи и местни. Ами да де - защо педофилска секта ще ходи на място, където непрестанно ще бъде притеснявана, вместо да отиде на забутано, изоставено и закътано?

Иначе не се обиждай, но София е по-важен град от Добрич, а и сръбската граница е по-близо до София. Можеш да провериш някоя карта, ако не вярваш.

Гласувам за ПП-ДБ, не защото са идеални или защото нямат черни овци, а защото единствени имат някаква визия как искат да изглежда страната, защото имат сходни на моите виждания за икономиката и геополитиката, а и защото семейно сме били много тъпкани през комунизма - заради земите ни и заради християнската ни вяра и съм отгледан с идеята, че не трябва да се позволява повече най-посредствените хора да получават власт изведнъж.

Не бягай от темата за ДПС и ИТН - откъде-накъде Тошко Йорданов има информация за съдебно-медицински експертиза на трупове от убийство?

Тезата ми е, че "Петрохан" е била ползвана като пункт за трафик на хора и/или наркотици, а дейността е била замаскирана като скаутска организация. Сандев и Терзиев дават разрешителни и пари, смятайки, че някакви еколози ще пазят Балкана от бракониери, а с тези пари групата ходи до Мексико. Другото тепърва ще се разбира ... или няма да се разбере никога по-скоро.

преди 2 часа, communismatic написа:

Напълно логично. Напълно логично е и умнокрасивите, да търсят всякакви малоумни конспирации относно случаят "Петрохан" (например, че световната наркомафия е влизала в профила във "Фейсбук" на Ивайло Калушев, за да прикрие следите, че го е очистила) само и само за да не си зададат въпроса "Каква е тясната връзка между ПП-ДБ и педофилската организация и защо тоя боклук Ивайло Калушев (дето бил много свястно момче, според правилните медии) е толкова добре съпортван от умнокрасивата партия?" Щото при последната "дискусия" се оказа, че Тошко Африкански е виновен, че имал информация (откъде я бил изкопал тая информация беше големият проблем), а жълтопаветника не си задава въпроса "Не е ли по-големият проблем, дали няма логика в думите му относно моята партия?". Това е положението...

Не разбрах аз "Какво печелят ПП-ДБ от Калушев?" Какво? За да подкрепяш някого, не следва ли да имаш някаква полза от това?

преди 2 часа, plamen.spam написа:

т.е. ти не си наясно и не можеш да се аргументираш с факти, но определяш собствените си "логични разсъждения" за меродавни?

Заприличваш ми на едно тъпо комуне... 

Ти пльосна тук опорката, но още при първият въпрос по нея се оказва че не можеш да я защитиш.

Седни си. Слаб 2!

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ти пльосна тук опорката, но още при първият въпрос по нея, се оказва че не можеш да я защитиш.

Седни си. Слаб 2!

Нещо обърка хронологията... така че Слаб (2) е за теб.
Първо изказа твърдение, че е имало проблеми с финансирането (нещо, което не можеш да обосновеш) и чак след това зададе въпроси.

Проблеми с финансирането на IGB никога не е имало, но и децата знаят, че когато искаш да забавиш проект с европейско финансиране, най-лесният начин е да го вкараш в обжалване на процедури на всяка стъпка.

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Нещо обърка хронологията... така че Слаб (2) е за теб.
Първо изказа твърдение, че е имало проблеми с финансирането (нещо, което не можеш да обосновеш) и чак след това зададе въпроси.

Проблеми с финансирането на IGB никога не е имало, но и децата знаят, че когато искаш да забавиш проект с европейско финансиране, най-лесният начин е да го вкараш в обжалване на процедури на всяка стъпка.

Кой обжалва? Правителството ли? Не за друго, но тук спорим дали сме с про-руско управление.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Кой обжалва? Правителството ли? Не за друго, но тук спорим дали сме с про-руско управление.

Когато, например, имаш обжалване от винарска изба и на два пъти от фирма за недвижими имоти на обществената поръчка за инженерингов консултант за изграждане на газопровода, съм склонен да си мисля за всякакви конспирации.

Колкото до про-руското управление, как по друг начин може да се тълкуват (без)действията на тримата най-големи по онова време (ПКП, РР и ББ), по отношение на изпратената и до тримата информация от ДАНС:

image.png

преди 1 час, plamen.spam написа:

Когато, например, имаш обжалване от винарска изба и на два пъти от фирма за недвижими имоти на обществената поръчка за инженерингов консултант за изграждане на газопровода, съм склонен да си мисля за всякакви конспирации.

Демек опорката ти се гради на конспирации :lol6:

Ти ми направи деня. Благодаря ти, човече  :wors:

Хижа "Петрохан" Е НА "Ком-Емине": https://bg.wikipedia.org/wiki/Петрохан_(хижа)

Ми не знам, спори с ръководителят на туристическият съюз, щото за пореден път пишеш тъпотии...

Цитат

Според Венцислав Венев хижата е препродадена през 2005 – 2006 година на бащата на някогашния народен представител от ГЕРБ Искра Фидосова. По това време обектът е работил съгласно разпоредбите на БТС. Преди четири години обаче собствеността е минала в ръцете на неправителствена организация, занимаваща се със отбрана на природата.  "Те я заградиха и не позволяват туристи да минават там по маркираната пътека, да отсядат и да нощуват там ", акцентира Венев.

И именно тука сам се оборваш - имало било спречкване с туристи и местни. Ами да де - защо педофилска секта ще ходи на място, където непрестанно ще бъде притеснявана, вместо да отиде на забутано, изоставено и закътано?

Тъй. Айде попрочети ми обяснението още 200-300 пъти, щото наистина ми писна, да пиша нещо по безброй пъти, само защото ти не можеш, да го разбереш...

Иначе не се обиждай, но София е по-важен град от Добрич, а и сръбската граница е по-близо до София. Можеш да провериш някоя карта, ако не вярваш.

Кво значение има кой град бил "важен" и кой не? Ти ми написа, че мястото било неподходящо, щото било на не знам си колко километра от столицата ни.

Гласувам за ПП-ДБ, не защото са идеални или защото нямат черни овци, а защото единствени имат някаква визия как искат да изглежда страната, защото имат сходни на моите виждания за икономиката и геополитиката, а и защото семейно сме били много тъпкани през комунизма - заради земите ни и заради християнската ни вяра и съм отгледан с идеята, че не трябва да се позволява повече най-посредствените хора да получават власт изведнъж.

Имат визия, да... И как са допуснали един педофил и корумпиран боклук, да си цоца от държавната хазна години наред? Пак нещо ми пропусна питанката...

Не бягай от темата за ДПС и ИТН - откъде-накъде Тошко Йорданов има информация за съдебно-медицински експертиза на трупове от убийство?

Точно ти ли ще ми говориш за бягане от темата? Забавно... ДПС и ИТН имат всякаква вътрешна информация, понеже боравят с такава поради положението си. Самият факт, че поставяш всичко това под съмнение означава, че си изключително наивен... буквално до примитивизъм. Тоя от твоята партия Атанас Атанасов как смята, че можело руснаците да ни нападнат от язовир "Искър"? Той откъде ще има такова понятие, би ли обяснил?

Тезата ми е, че "Петрохан" е била ползвана като пункт за трафик на хора и/или наркотици, а дейността е била замаскирана като скаутска организация. Сандев и Терзиев дават разрешителни и пари, смятайки, че някакви еколози ще пазят Балкана от бракониери, а с тези пари групата ходи до Мексико. Другото тепърва ще се разбира ... или няма да се разбере никога по-скоро.

Аха, ясно.  Т.е. твоите хора от ПП-ДБ са или страшни некадърници, че не са разбрали истината... или просто са част от всичко това. Избери си едно от двете и ми отговори на въпроса "Защо гласуваш за некадърници/извратеняци тогава?" Защото имат "визия"?

преди 5 часа, kaldata1 написа:

Не разбрах аз "Какво печелят ПП-ДБ от Калушев?" Какво? За да подкрепяш някого, не следва ли да имаш някаква полза от това?

Ми, примерно Калушев да им осигурява момчета или да са част от педофилската мафия, т.е. той да им дава част от пая. Между другото е адски забавно, как ПП-ДБ все са много невинни, а ДПС и ИТН са страшни боклуци, щото си били измисляли. До момента не си написал даже твоите хора, да са виновни с нещо, при положение, че през цялото време му осигуряват чадър.

преди 3 часа, plamen.spam написа:

И тоя е ПП-ДБ гласоподавател. Личи му от далече.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Демек опорката ти се гради на конспирации :lol6:

Ти ми направи деня. Благодаря ти, човече  :wors:

Би ли ни светнал, какъв интерес има винарската изба към обществената поръчка за инженерингов консултант за изграждане на газопровода?
Може би опит в изграждане на винопровод?

Съзнателно ли пропусна информацията на ДАНС през 2017 г. към ПКП, РР и ББ?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Би ли ни светнал, какъв интерес има винарската изба към обществената поръчка за инженерингов консултант за изграждане на газопровода?
Може би опит в изграждане на винопровод?

Винарската изба управлява България. Тя е подчинена на руските интереси, следователно управлението на България е про-руско. Точка по въпроса :giggle1:

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Съзнателно ли пропусна информацията на ДАНС през 2017 г. към ПКП, РР и ББ?

Не разбирам какво общо има това с опорката? Подчертал си че ДАНС информира че ще струва 2.5 - 3млрд и че количества за вътрешният пазар не са предвидени. Това означава че сме с про-руско управление?

Като се заговорихме за потоци, я кажи защо про-руското управление на България не реализира проекта за Южен поток?

преди 27 минути, communismatic написа:

Ми не знам, спори с ръководителят на туристическият съюз, щото за пореден път пишеш тъпотии...

Тъй. Айде попрочети ми обяснението още 200-300 пъти, щото наистина ми писна, да пиша нещо по безброй пъти, само защото ти не можеш, да го разбереш...

Кво значение има кой град бил "важен" и кой не? Ти ми написа, че мястото било неподходящо, щото било на не знам си колко километра от столицата ни.

Имат визия, да... И как са допуснали един педофил и корумпиран боклук, да си цоца от държавната хазна години наред? Пак нещо ми пропусна питанката...

Точно ти ли ще ми говориш за бягане от темата? Забавно... ДПС и ИТН имат всякаква вътрешна информация, понеже боравят с такава поради положението си. Самият факт, че поставяш всичко това под съмнение означава, че си изключително наивен... буквално до примитивизъм. Тоя от твоята партия Атанас Атанасов как смята, че можело руснаците да ни нападнат от язовир "Искър"? Той откъде ще има такова понятие, би ли обяснил?

Аха, ясно.  Т.е. твоите хора от ПП-ДБ са или страшни некадърници, че не са разбрали истината... или просто са част от всичко това. Избери си едно от двете и ми отговори на въпроса "Защо гласуваш за некадърници/извратеняци тогава?" Защото имат "визия"?

Ми, примерно Калушев да им осигурява момчета или да са част от педофилската мафия, т.е. той да им дава част от пая. Между другото е адски забавно, как ПП-ДБ все са много невинни, а ДПС и ИТН са страшни боклуци, щото си били измисляли. До момента не си написал даже твоите хора, да са виновни с нещо, при положение, че през цялото време му осигуряват чадър.

И тоя е ПП-ДБ гласоподавател. Личи му от далече.

В резюме:

1. Съгласен си, че хижа "Петрохан" е на Ком-Емине и е фрашкано с туристи, просто е тъпо място, ако искаш да правиш педофилски оргии. И аз съм съгласен.

2. Съгласен си, че хижа "Петрохан" е в Софийска област и е на 45 км от София. Аз пък съм съгласен, че е далеч от Добрич. 

3. Съгласен си, че няма за какво ПП-ДБ да са били близки с Калушев извън мимикрията му на скаутска организация на природозащитници. И аз съм съгласен. 

4. Асен Василев може и да е гей, но няма доказателства да е педофил, за разлика от Владо Кузов от "Атака" и бащата на Костадин Костадинов от "Възраждане". Така де, традиционни русофилски ценности. 

5. ИТН и ДПС имали достъп до следствена тайна, понеже "боравели с такава поради положението си". Ами не - депутатите нямат достъп до класифицирана информация по тежки престъпления. Само по себе си нарушаването на следствената тайна е престъпление. А пускането на партенки от рода на "наш източник каза, че имало семенна течност в момчетата" е подсъдно и по линията за клевета, след като беше опровергано. 

Та така с "Петрохан". Подхвърлиха ви 15 тези, вие клъвнахте на най-невероятната и вече си я доразвихте и си й повярвахте. Извънземните що ги забравихте? 

преди 3 часа, communismatic написа:

Понеже Пламен Умния Ром пак почна да вие на умряло, та и темата е за природният газ, нека да припомним, че след като една седмица не спря, да пише тъпотии за "Боташ", накрая се оказа, че алтернативата (според умната му ромска главица) била, да се разчита на американските танкери с втечнен газ на Просто Киро. Вероятно и той е умнокрасив жълтопаветник... 😆

Има логика, наистина... понеже това е вероятно единственият човек в световен мащаб, който от 2000 документа, който поства (и то по негово желание), към настоящият момент нямаше случай, в който да е разбрал фактически, какво се твърди в самият документ. Толкова много акъл наистина рядко се среща у един човек... Иначе много ги разбира нещата... по абсолютно всичко. Особено и на историческа тематика... гледам, че подписа му още си стои. Очевадно това е нещо особено значимо като постижение за живота му. 😆

Диагнозата е ясна...

OFFTOPIC: Клиничният случай @communismatic

Типичен пример за развитие и трансформиране от хиперлексия (състояние, при което човек има напреднали умения за четене в ранна възраст, но именно поради тази ранна възраст има значителни проблеми с разбиране и осмисляне на прочетеното), към пораснал на години човек, със склонност към грешна интерпретация (често наричан интерпретатор в негативен смисъл).

Интерпретаторът е някой, който несъзнателно или съзнателно изопачава реалността, постъпките на другите или думите им, нагаждайки ги към собствените си вярвания, емоции или страхове.
Тази склонност не е просто липса на разбиране, а активен психологически процес.
Ето основните психологически и когнитивни аспекти:

1. Основни причини за грешна интерпретация:

• Когнитивни изкривявания (Cognitive Biases): Мозъкът използва "преки пътища" за обработка на информация (обикновено създадени в ранна възраст), които често водят до грешки. Това включва избирателно слушане/четене и прибързано заключение;
  • Емоционална реактивност: Когато човек изпитва силни емоции (гняв, страх, тревожност), той интерпретира ситуацията не според фактите, а според това как се чувства в момента;
  • Фундаментална грешка на атрибуцията: Склонност да се обясняват действията на другите с техния характер ("той е зъл/мързелив"), а собствените – със ситуацията ("аз нямах избор");
  • Негативно интерпретационно пристрастие: Често срещано при хора с висока невротичност, които са склонни да тълкуват двусмислени ситуации в отрицателна светлина и да приписват отрицателни мотиви на поведението на другите.

2. Поведение на "интерпретатора":

• Четене на мисли: Произволно заключение, че някой друг мисли негативно за него, без да има реални доказателства - "Явно много ме мразиш", "много ме мразиш, нали?", "очевадно ме мразиш" и т.н.
  • Прибързани заключения: Създаване на крайна картина въз основа на оскъдна информация;
  • Емоционално разсъждение: Вярването, че щом чувства нещо, то трябва да е вярно (напр. "Чувствам се пренебрегнат, значи ме пренебрегват");
  • Персонализиране: Приемане на случайни събития като лична атака или поведение, насочено лично към него;
  • Свръхкомпенсация: Избиването на комплекси е защитен психологически механизъм, при който човек прикрива дълбоки чувства на непълноценност, несигурност или слабост чрез агресивно, арогантно или демонстративно поведение. Това е несъзнателен опит за компенсиране на „слабо място“ чрез доминиране над другите или преувеличено себеизтъкване.
    Особено показателни са реакциите при тригър (натискане на слабото място) - гняв, нападателност, обвинения или арогантност.

3. Личностни характеристики. Според изследвания, хората, които по-често попадат в капана на грешната интерпретация (особено на дезинформация или социални сигнали), могат да имат:

• Висока невротичност: Повишена тревожност и емоционална нестабилност;
  • По-ниска съвестност и доброжелателност: Според някои проучвания, свързани с по-лесно приемане на грешна информация.
  • Черти от "Тъмната триада": Нарцисизъм, психопатия и макиавелизъм, които са свързани с по-често разпространение на грешна интерпретация.

С по-прости думички:
Много е тежко положението с това момче.

преди 10 часа, kaldata1 написа:

Съгласен си, че хижа "Петрохан" е на Ком-Емине и е фрашкано с туристи, просто е тъпо място, ако искаш да правиш педофилски оргии. И аз съм съгласен.

Как реши, че съм съгласен? Аз ти пиша, че дори и Венцислав Венев от БТС директно заявява, че "рейнджърите" са блокирали въпросната хижа и туристите не могат, да минават от там, което тотално не кореспондира с малоумното ти схващане, че било "тъпо" място за оргии? С кое по-точно да съм съгласен, като за пореден път тезата ти отива в кошчето.

Съгласен си, че хижа "Петрохан" е в Софийска област и е на 45 км от София. Аз пък съм съгласен, че е далеч от Добрич. 

Да? Какво като е на 45 километра от София? "Рейнджърите" блокират ли въпросната хижа и позволяват ли на туристите, да минават от там? Да или не? Ако "да" какви глупости говориш, ако "не"... пиеш ли си хапчетата?

Съгласен си, че няма за какво ПП-ДБ да са били близки с Калушев извън мимикрията му на скаутска организация на природозащитници. И аз съм съгласен.

Т.е. ПП-ДБ са невинни? Ми що са проспали тогава сигнала на депутата от собствената си партия? Зададох ти конкретен въпрос - те некадърни ли са или просто Калушев е техен човек? Защо Терзиев дарява такава колосална сума на Калушев, ако не са близки? И какво правят във въпросната хижа със Сандов? Защо Безуханова дарява пари? Защо се снимат на Трифон Зарезан преди три години с Калушев (между другото, пак да повторя... прави впечатление, че Калушев е в средата, т.е. определено това не е бил човек от всички)? Би ли ми дал някакво логично обяснение на всичко това? Разбрахме, че ДПС и ИТН са много лоши, щото са нападнали твоята умнокрасива партия...

ИТН и ДПС имали достъп до следствена тайна, понеже "боравели с такава поради положението си". Ами не - депутатите нямат достъп до класифицирана информация по тежки престъпления. Само по себе си нарушаването на следствената тайна е престъпление. А пускането на партенки от рода на "наш източник каза, че имало семенна течност в момчетата" е подсъдно и по линията за клевета, след като беше опровергано. 

Виж сега, пределно ми е ясно, че си имам работа с човек, дето вярва само на обрани медии, дето са "медии", цоцащи от американски НПО-та, но да обясня. Първо, самият факт, че смяташ, че депутатите от НС нямат никаква идея, какво се случва "зад кулисите", това означава, че си заблуден като теле. Абсолютно всичко си се знае, те боравят със страшно много информация. Най-малкото... журналистите успяват, да "пробият", а депутатите да не могат? Ти сериозно ли го вярваш това? Чувал ли си за "Аферата Уотъргейт" и за двамата журналисти от Уошингтън Поуст, дето по това време са някъде към 30-35 годишни само. Провери в интернет за какво иде реч, сигурен съм, че ти идва като гръм от ясно небе. 
Второ. Ти що реши, че са партенки, би ли обяснил? Ти слуша ли интервюто на един от въпросната секта, който разказа за пребиваването си във въпросната секта на Калушев? Да или не? Т.е. да не вярваме на разпитите и интервютата на хората, дето са го преживели, а да вярваме на ултрадостоверни сайтове като "Фрогнюз", "Офнюз", "Медияпул", "Фактор", "Дневник", "Дойче Веле", "Свободна Европа" и прочее... Много ме кефи, как си вярва само на това, на което му отърва. И най-важното... ПП-ДБ нямали нищо общо със случаят. 😆

преди 9 часа, plamen.spam написа:

Много е тежко положението с това момче.

Само да питам - Как се нарича човек, който в интернет форум толкова много се вманиачил по друг, че започва да му търси апартаменти, осигуровки, постове в други форуми и прочее? Нормален, предполагам? Неболен? Немалоумен? А как се нарича такъв, който си изтипосва "дискусията" със същият този в подписа, при положение, че буквално не е имал никакво понятие, както точно твърди? Нормален, предполагам? Неболен? Немалоумен?

Не знам, дали си даваш сметка, колко жалък и смешен изглеждаш, ама...

Между другото, подобен пост на Васил Терзиев в "Туитър" само доказва, че кмета на София е бил абсолютно наясно с всичко около въпросната организация. Бил "подкрепял" тяхната "кауза"? Каква "кауза" е да затвориш пътя до въпросната хижа, понеже се смяташ за недосегаем? Имало било "дървосекачи"? Какви "дървосекачи" има на върха? Кой ще ти мъкне дървета от там? Дървосекачи може да има надолу по разклона. Още повече, че дървената мафия надали се интересува особено от бор и ела...

преди 46 минути, communismatic написа:

Между другото, подобен пост на Васил Терзиев в "Туитър" само доказва, че кмета на София е бил абсолютно наясно с всичко около въпросната организация. Бил "подкрепял" тяхната "кауза"? Каква "кауза" е да затвориш пътя до въпросната хижа, понеже се смяташ за недосегаем? Имало било "дървосекачи"? Какви "дървосекачи" има на върха? Кой ще ти мъкне дървета от там? Дървосекачи може да има надолу по разклона. Още повече, че дървената мафия надали се интересува особено от бор и ела...

Ясни са нещата - Терзиев разбира, че трима негови познати-педофили са разстреляни и бърза да се "закачи" в общественото съзнание за тях, за да може да си навлече чутовен скандал насред кризата с боклука по това време. Не мисля, че има пролуки в твоята теза.

https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-air/410650-ivan-savov-trimata-na-petrohan-sa-likvidirani-podgotvyali-sa-se-da-byagat

Търся пролуки в официалната теза на властта:

-будисти-педофили, често ходещи до световната столица на будизма - Мексико,

- обитаващи превърната в крепост хижа до сръбската граница, купена от бащата на Искра Фидосова,

- от които половината се самоубиват, причинявайки пожар, който се изгася от само себе си без пожарна,

- после един от останалите търчи до къщата си в Странджа, там си прави чай от матча, целува портрета на Далай Лама,

- сетне търчи 500 км. обратно до Околчица, където гърми две момчета и себе си, а през цялото време МВР не го търси, въпреки, че новината за него е номер 1 във всяка новинарска емисия

@communismatic търся пропуски в тази теза, но я намирам за напълно достоверна и издържана. Как смяташ?

преди 54 минути, kaldata1 написа:

Ясни са нещата - Терзиев разбира, че трима негови познати-педофили са разстреляни и бърза да се "закачи" в общественото съзнание за тях, за да може да си навлече чутовен скандал насред кризата с боклука по това време. Не мисля, че има пролуки в твоята теза.

Ако толкова искаш, дай да проследим, дали в самото му изказване има изобщо някаква логика? Каква е "каузата" им? Айде, питам те...

Не мисля, че има пролуки в твоята теза.

То ти поначало не мислиш...

будисти-педофили, често ходещи до световната столица на будизма - Мексико,

Именно, да. С държавни пари, които са осигурени от...? А това, че са будисти го поставяш отново под съмнение? Ми, ето ти форум, в който Ивайло Калушев е писал. Може да е руска пропаганда, знае ли човек... Или може да става дума за друг "лама" Иво Калушев от България?
https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?t=14181&start=120

обитаващи превърната в крепост хижа до сръбската граница, купена от бащата на Искра Фидосова,

Ми не е ли "крепост"? Да постна пак изказването на оня от БТС? Или да вярваме на "Офнюз", дето ни обясняваха, че Калушев бил много свястно момче...

от които половината се самоубиват, причинявайки пожар, който се изгася от само себе си без пожарна,

Именно, да. Тук най-логичният въпрос, който всеки средноинтелигентен човек би си задал е, какво прикриват с този пожар... А това, че пожарът бил изгаснал от само себе си е теза за умнокрасиви. Разликата в двата записа (доколкото помня) беше 12 часа, когато идва и останалият жив сектант... Колко време, според теб, може да гори една хижа/къща/вила и прочее? И дали правим разлика между тлеене и горене?

сетне търчи 500 км. обратно до Околчица, където гърми две момчета и себе си, а през цялото време МВР не го търси, въпреки, че новината за него е номер 1 във всяка новинарска емисия

Точно така, да. Предполагам, че някой му е влизал в профила във "Фейсбук", че да цитира стихотворението на Ботев? Дървената мафия примерно? Или наркомафията? Или Бойко?

Как смяташ?

Кво стана с въпросите ми относно ролята на ПП-ДБ в самата случка? Нещо пак услужливо пропусна, да ми отговориш? Калушев познават ли го, не го ли познават? И защо всички политически "нишани" сочат към твоята умнокрасива партия?

Направо е заблуден като теле, милия... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.