Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 часа, Волен написа:

„Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани...“

May be an image of text

Според мен това е написано за такива родоотстъпници и откровени анти-българи като теб, цоцко и генчо...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, Belefor написа:

Според мен това е написано за такива родоотстъпници и откровени анти-българи като теб, цоцко и генчо...

Дядо малограмотен пенсионер какъв българин си ти ве ! Я кажи за ЕТ дет си имал през соца 😂

пп Не знаех че България не е в Европа и не трябва да бъде в ЕС а трябва да бъде с идиотската Русия

преди 41 минути, livret написа:

Малко старо,но актуално.....

Задачка за активни избиратели в територията/губерния/ Kleta Majka Balgariq

Според НСИ в края на 2020 г, обитаващите територията са 5 043 186 от тях мъже 2 146 899,жени 2 526 287

Гласували на 4 април при управлението на ГЕРБ-СДС

Тук вече избирателите са над 7 милиона/7 634 317/ ,като са гласували и бебетата и непълнолетните

Днес четем в пресата....

Изборният ден в цялата страна започна точно в 07:00 ч. и ще завърши в 20:00 ч. Днес гласуваме за президент, вицепрезидент, както и за парламент. По предварителни данни на ЦИК право да гласуват имат 6 708 189 души.

Питанка: Колко и какви БЕ/Биол. единици/ всъщност се водят в списъците на управлявашите Задунайската губерния????

Малоумбия, не се ли сети да включиш и българите в чужбина? Ако не знаеш, те също имат право на глас, но пък не влизат в преброяването на населението в България.

преди 29 минути, С-600 написа:

Дядо малограмотен пенсионер какъв българин си ти ве ! Я кажи за ЕТ дет си имал през соца 😂

пп Не знаех че България не е в Европа и не трябва да бъде в ЕС а трябва да бъде с идиотската Русия

Не само.....Чуйте.... баница за путин

Streamable
No image preview

Watch Video_2026_08_04-2 | Streamable

Watch "Video_2026_08_04-2" on Streamable.

441904105_2442290765958907_4609490260400440046_n.jpg

Ребята, и ти Велев, аз не мога да разбера защо построяването на нещо е достижение на социализма? Нали страните без социализъм и комунистическа партия строят заводи и централи, произвеждат стоки и т.н? Защо се опитвате да изкарате, че без БКП и СССР щяхме да сме на ниво 1944 г.?

Ако сте тук, за да ръчкате кошера и генерирате трафик - добре, разбирам. Ама хайде стига с тези тъпи доводи, че социализма ни е построил.

СССР се ражда от хаоса на Руската революция през 1917 г., когато болшевиките свалят цар Николай II и слагат край на 300-годишната династия Романови. Следва кървава гражданска война между Червената и Бялата армия, съпътствана от масови репресии, известни като Червения терор. През 1922 г. Русия, Украйна, Беларус и Закавказието подписват договор за създаване на Съюза на съветските социалистически републики – първата комунистическа държава в света.

След смъртта на Ленин през 1924 г. властта поема Йосиф Сталин. Управлението му е белязано от насилствена колективизация, довела до глад и милиони жертви, Голямата чистка с масови арести и екзекуции, както и бърза индустриализация, превърнала СССР в мощна индустриална и военна сила. По време на Втората световна война страната губи около 27 милиона души, но излиза като една от двете глобални суперсили и поставя началото на Студената война.

След Сталин идва Никита Хрушчов, който започва десталинизация и опити за либерализация. Най-напрегнатият момент от управлението му е Кубинската ракетна криза през 1962 г. – 13 дни на ръба на ядрена война, завършили с компромис: СССР премахва ракетите от Куба, а САЩ – своите от Турция.

През 1985 г. властта поема Михаил Горбачов, който въвежда „гласност“ – политическа откритост и свобода на медиите, и „перестройка“ – икономическо преструктуриране с елементи на пазарна икономика. Провалът на преврата през 1991 г. Консервативните Комунисти в партията и КГБ смятат, че реформите на Горбачов разрушават СССР.

Те се страхуват от:

разпадане на съюза,

загуба на власт,

преминаване към пазарна икономика,

политически плурализъм и край на еднопартийното управление.

Затова организират Августовския преврат (1991) – опит да върнат твърдата линия и да спрат реформите.

преди 20 минути, parmobil написа:

Ребята, и ти Велев, аз не мога да разбера защо построяването на нещо е достижение на социализма? Нали страните без социализъм и комунистическа партия строят заводи и централи, произвеждат стоки и т.н? Защо се опитвате да изкарате, че без БКП и СССР щяхме да сме на ниво 1944 г.?

Ако сте тук, за да ръчкате кошера и генерирате трафик - добре, разбирам. Ама хайде стига с тези тъпи доводи, че социализма ни е построил.

Добре, де, а ти защо отричаш построеното само защото е построено по времето на социализма? Защото така излиза на практика. Уж обичате България, ама отричате само построеното при социализма.

По същата логика ако беше капитализъм и построят нещо и аз да ти кажа, "да, ама ако беше социализъм пак щяха да ги построят". Вдяваш ли?

Бежанските вълни до голяма степен са инициирани от Франфуртската школа, които доразвиха своята версия на Неомарксизма на американска почва и наводниха американските и Западноевропейските университети с техни ученици, които станаха апологети на маоизма, марксизма, троцкизма и всички останали левичарски догми!

Кога се появи политическата коректност? – става въпрос за нещо много по-сложно. Имаше един философ – Херберт Маркузе от Франкфуртската школа.

Неговите идеи сега се въплъщават в света. А те бяха много прости. Маркузе е ревизионист-марскист. Несъгласието му с Маркс е само в една точка – че Маркс смята за революционна класа пролетариата (това се видя, че не е вярно), а според Маркузе истинската революционна класа са различни малцинства. Изолираните случаи – това е истинският революционен елемент. Според Маркузе цялата патология трябва да бъде определена за норма, а цялата норма – за патология. „Едва тогава – пише Маркузе – най-после ще разрушим буржоазното общество“.

Всъщност преди повече от 20 години Ориана Фалачи го предсказа и предупреди:

"Ще видите, левичарският глобалисткият елит ще наложи нелегалната имиграция, за да срине Европа в средновековието. Всички работнически борби и за правата на човека ще изчезнат в най-кратко време.

Агентката на ЩАЗИ Ангела Меркел съвсем умишлено във вреда на Европа и в координация с Путин провеждаше такава политика, докато други и до сега са "полезни идиоти".!

Затова и затвори германските АЕЦ,за да са зависими от москалският газ! И лично канеше и посрещаше бежанците!

Смесването на големи групи от хора с различен светоглед, култура и религия никога не е завършвало с положителни резултати!.

Интеграцията на варварите в армията и властта е сред ключовите причини за краха на Западната римска империя!

Рим е превзет от варварите

Untitled.png

преди 1 час, Miusuka написа:

Добре, де, а ти защо отричаш построеното само защото е построено по времето на социализма? Защото така излиза на практика. Уж обичате България, ама отричате само построеното при социализма.

По същата логика ако беше капитализъм и построят нещо и аз да ти кажа, "да, ама ако беше социализъм пак щяха да ги построят". Вдяваш ли?

Абе ти.... нормааленли си бе?

По соца, семейството правехме за 3 месеца, пари за 3-4 апартамента бе говежди. На 15 карах кадет, без книжка...ама носих девочки н Януари Февруаров, бе ...ти си никой! Ясно!

В моя род, хора с тапии на Бкп няма ...бе теле! Всичко е вадено с труд, с присъди, с лежане по арести...

Ще бъдете ликвидирани - до крак!

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

В моя род, хора с тапии на Бкп няма ...бе теле!

И в моя!

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Всичко е вадено с труд, с присъди, с лежане по арести...

И какъв е бил тоя ваш труд, че сте лежали по арести? Вярно че мръсните комунисти не си поплюваха с кяраджиите и тарикатите.

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Ще бъдете ликвидирани - до крак!

Щом казваш... Няма какво да правим тогава. Ще чакаме.

Дано да си поживеете добре, когато няма кой да ви пречи на далаверите.

преди 6 минути, Miusuka написа:

И в моя!

И какъв е бил тоя ваш труд, че сте лежали по арести? Вярно че мръсните комунисти не си поплюваха с кяраджиите и тарикатите.

Щом казваш... Няма какво да правим тогава. Ще чакаме.

Дано да си поживеете добре, когато няма кой да ви пречи на далаверите.

Аз и сега си жовея добре, с част от твоите пари!

За другите неща..няма да те светна....освен наживо... ама то там светва за малко...

преди 2 часа, parmobil написа:

Мине, не мине месец, и ти пак започваш с тази опорка. Като те попита човек: "Защо без БКП и СССР, България нищо не е посторила вече толкова години?"... изчезваш безкрайно, или изтропваш някоя чутовна глупост. Днес какво? Измисли някаква нова смешка за отговор и държиш да ни я кажеш ли? Хайде давай, сцената е твоя )

преди 55 минути, NewRedDragon написа:

Аз и сега си жовея добре

Е па колко добре да си жОвееш, щом караш копърка и заради "доволни" клиенти да ти се налага да правиш чене по два пъти в годината? Карай си нормално такси и ще спестиш от зъболекар angry

на 21.12.2025 г. в 21:39, NewRedDragon написа:

Аз от 12 януари поне за 2 седмици съм на бебешки пюрета - сменям всичко. И двете ченета.

на 2.04.2025 г. в 20:20, teo-glavata написа:

Айде стига с тези лешници (и ядки, изобщо), че вече 10 дена никаква ядка не съм ял :) И още поне толкова няма да мога да ям, че сменям изцяло ченетата :) 

:beer:

Поне вече успяваш ли да събираш редовно парички за нет, че по едно време и на този фронт го беше закъсал?

преди 13 часа, С-600 написа:

Дядо малограмотен пенсионер

При соца малограмотният комсомолец Кокич върви по улицата в София и вижда огромна опашка пред някакъв магазин.

1. Нарежда се той с надеждата да разбере какво се продава.

2. След два часа чакане на опашката, той стига допред и пита продавачката:

3. — Какво дават бе, хора?

4. Продавачката му отговаря ядосано:

5. — Нищо не дават, ами продават!

6. — А какво продават?

7. — Еми няма нищо, ама току-виж пуснали!

Кафява доносническа умряла инструктирана утайка.

преди 1 минута, С-600 написа:

Кафява доносническа умряла инструктирана утайка.

Болшевикът Кокич отишъл на концерт на Кобзон и после го пратили в ада.
След една седмица Сатаната се обажда на Бога:
- Моля те, прибери си го тоя! Накара дяволите да се организират в профсъюзи, всичките малки дяволчета ги направи пионерчета, подстрекава грешните души да вдигат революция...
Взел го Господ в рая. След една седмица дяволът се обажда да пита какво става.
- Как е, Боже?
- Първо, казва се "Другарю Бог"! Второ, не ме занимавай сега, че бързам за партийно събрание. И трето - Бог няма!

преди 14 часа, Miusuka написа:

Няколко пъти го направих, но явно няма смисъл. Там където не ти отърва не отговаряш. Не ти ли е неудобно няколко пъти да ти пиша и отговарям едно и също нещо и ти само да пишеш че пиша празни приказки и си съчинявам.

Например ти обясних подробно че не те питах защо не оценяваш и не се радваш на българските постижения и то не само за АЕЦ-а. Просто тогава се случи, защото преди АЕЦ-а имаше още неща, български постижения, които ти омаловажаваш и отричаш. И като се насъбраха и последно и за АЕЦ-а се присмя тогава ти зададох въпроса защо омаловажаваш и се присмиваш на българските постижения. Но въпреки това ти продължаваш да пелтечиш само едно и също - че само заради АЕЦ съм те питал защо не обичаш българското. А аз не те питах само заради АЕЦ защо не обичаш българското.

Хайде сега да видим какво ще измислиш. Че бягам и не ти отговарям ли? И че си съчинявам ли?

Опитвам се да те разбера, но явно мисъл няма - питах те какво съм си измислил и ти почваш да си анализираш сам твоите приказки. Разбирам от всичко това, че не намираш лъжа в казаното от мен. Никъде не съм споменавал, че не обичам българското, така, че би било добре да спреш с лъжите си най-накрая. Поне нормалните хора биха го направили, за теб не знам какво да мисля.. Вместо обичайните ти общи приказки, дай едно конкретно неща да те видим ? Иначе потвърждаваш на 200% профила на т.н. уотабаутизъм

ТЕЛК-доносник не е мърдал от соц-форума да изкара за попара малограмотника от смръдливата колиба.

преди 14 минути, С-600 написа:

ТЕЛК-доносник не е мърдал от соц-форума да изкара за попара малограмотника от смръдливата колиба.

Да се опитваш да разговаряш с козела Кокич:

преди 14 часа, Belefor написа:

Виждам голямо интелектуално развитие тука. По неведоми пътища линията на БКП прониква и до днес, та сега щом не следваме повелята и не зачитаме социализма автоматично сме класифицирани като втора ръка хора. С други думи, само социалистите ще се окажат достойните българи. Не си почитател на тази система, не ставаш ! Уникални прозрения, признавам тука глупостта на @Belefor надмина всичките ми очаквания.

Специален поздрав :

преди 56 минути, С-600 написа:

да изкара за попара

Попара ли ти се е прияла, Клоши? Колко поста ти трябват за целта? Айде аз ще ти отговарям, та да ме цитираш и да достигнеш бройката )

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Вместо обичайните ти общи приказки, дай едно конкретно неща да те видим ?

Дай пример какво "конкретно" имаш предвид и ще ти напиша.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Попара ли ти се е прияла, Клоши? Колко поста ти трябват за целта? Айде аз ще ти отговарям, та да ме цитираш и да достигнеш бройката )

Да си надроби попара от фалирали есср компании. Може да почне с Варта, BBS Automation и да продължи с Mercer Torgau, Kodi и това са само някои големи основно в германия и само за последният около месец. Списъкът сигурно е безкраен, ако се включат и други страни в есср и по-малко компании и разширяване до една година, вместо само за месец.

преди 8 минути, Gencho 123 написа:

та сега щом не следваме повелята и не зачитаме социализма автоматично сме класифицирани като втора ръка хора.

Втора ръка хора сме всички българи... според новите ни приятели от ЕС. Нали си чувал за Европа на две скорости?

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Пак ли изпълзя изпод масата ве трохар-малограмотник. Пенсионерите те извикаха на помощ

току-що, ivottoshev написа:

Втора ръка хора сме всички българи... според новите ни приятели от ЕС. Нали си чувал за Европа на две скорости?

Трохар какъв българин си ти ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.