Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Само в една истинска демократична държава като Англия - съдът може да нареди на Самсунг и Ейпъл да направят задна врата с която английските тайни служби да могат да проверяват телефони с предтекст - тероризъм! БЕЗ СЪДЕБНА ЗАПОВЕД!

преди 9 минути, Gencho 123 написа:

@Belefor написа, че един вид, ако не вярваме в социализма, комунизма, сме били антибългари и родоостъпници.

Един вид всеки може да си интерпретира каквото си иска?!?!?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, Belefor написа:

Само в една истинска демократична държава като Англия ...

А какво ще кажеш за "демокрацията" във варварска Руспия?

преди 7 минути, Волен написа:

Жалък русоробски лъжец.

"According to an April 2025 freedom of information report filed by The Times, over 12,000 people were arrested, including for social media posts, in 2023 under section 127 of the Communications Act 2003 and section 1 of the Malicious Communications Act 1988. The report also found that the number of annual arrests had more than doubled since 2017 (though in 2023, less than one-tenth of arrests resulted in sentencing).3 A separate report from The Telegraph found that 292 people had been charged for spreading false information and “threatening communications” under the Online Safety Act between when it came into effect in 2023 and February 2025. Some civil liberties groups expressed concern that the laws were being applied broadly and in some cases punished speech protected by international human rights standards (C3)"

преди 13 минути, Волен написа:

А какво ще кажеш за "демокрацията" във варварска Руспия?

Какво да кажа? Там не е демокрация.

Въй тая тема много напреднала. Чудя се като стана въпрос за падналия руски първи "ИИ" робот, какво да кажем за този направо умря:

Пък е и по-нов и напреднал, със западнясала технология...

преди 36 минути, Волен написа:

Кво да коментирам. Изкопирали са западни технологии. В Япония и САЩ ползват такива роботи от години.

Ватниците открили топлата вода и се кефят.

Икопирали са на баба ти хурката. Грозднецто ти киселее нещо, а?

Кога ще видим такива неща в напредналата и просперираща София, или в Брюксел, или в Амстердам, или в Лисабон, или в...

преди 18 минути, Belefor написа:

Един вид всеки може да си интерпретира каквото си иска?!?!?

Твоята интерпретация е, че аз съм бил антибългарин и родоостъпник. Поради какво стигна до този извод - доколкото виждам, явно не вярвам в социализма за разлика от теб и това те е накарало така да квалифицираш хората. Като вече писах, кажи ако не е така, как решаваш кой какъв е, много любопитно ?

преди 39 минути, Gencho 123 написа:

@ivottoshev е ясен - както сам си призна, за него е доблестно руснаците да убиват украинци. Човека си подкрепя фашизма

Ти си уникален тъпак. Това успя ли да го прочетеш с разбиране:

преди 47 минути, ivottoshev написа:

Глупак. Подкрепям избиването на бандеровци, демек на тези, които издигат паметници на фашиста Бандера и с неговото име на уста избиваха деца в Донбас в продължение на осем години.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 43 минути, Волен написа:

Те искат да убиват хората, които много говорят. Животинска му работа. 🙄

Идиот. Тук визираш Мартин Лутър Кинг ли?

преди 2 часа, С-600 написа:

Грамотните завъртат настрани капачката

Защо да си правя труда. Аз съм седнал в заведението да се забавлявам и плащам за това, а не да се трудя.

преди 17 минути, Belefor написа:

"According to an April 2025 freedom of information report filed by The Times, over 12,000 people were arrested, including for social media posts, in 2023 under section 127 of the Communications Act 2003 and section 1 of the Malicious Communications Act 1988. The report also found that the number of annual arrests had more than doubled since 2017 (though in 2023, less than one-tenth of arrests resulted in sentencing).3 A separate report from The Telegraph found that 292 people had been charged for spreading false information and “threatening communications” under the Online Safety Act between when it came into effect in 2023 and February 2025.

Мунчо, и двата закона, които си цитирал (section 127 of the Communications Act 2003 and section 1 of the Malicious Communications Act 1988) са срещу заплахи и псуване, най-общо казано. Провери на интернета и ще видиш. Третият закон пак е за онлайн безопасност.

Ти явно смяташ, че в една демокрацията е напълно допустимо да псуваш по другите като каруцар и да ги заплашваш.

За твое съжаление не работят така нещата. Ако искаш пробвай да ме напсуваш и да ме заплашиш тук на форума. Веднага ще те докладвам на админа и поне няколко дни ще си забранен. Кажи сега, това демокрация ли е или фашизъм?

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Това предполагам цялото е написано с някаква ирония, не ми се вярва сериозно да се казва - нямаме нужното количество хора 🤣 Ако погледнем историята, то при някои държави резултата от социализма/комунизма беше драстично намаляване на количеството хора (Камбоджа намаля с 20-25%). Но да гледаме позитивно, примерно у нас пък между 1944 и 1989 нарастваме с 2 милиона и достигаме 9 милиона. Колко хора ни трябват още за социализма, как може това сериозно да е аргумент - количеството хора... колко трябват за България, 10-15 милиона за да имаме социализъм ?

Генчооо, Генчо. Не става дума за количество, а за качество на хората.

Не умееш да разсъждаваш. Жалко за тебе.

преди 4 минути, Волен написа:

Ако искаш пробвай да ме напсуваш и да ме заплашиш тук на форума. Веднага ще те докладвам на админа и поне няколко дни ще си забранен. Кажи се, това демокрация ли е или фашизъм?

Тук мога да те обиждам колкото си искам. От ръководството са ми казали че ако не използвам псувни на майка, мога да правя каквото реша. Лошото е, че теб ако те плюят, ти си мислиш че дъжд вали. За това съм се спрял на варианта да не те обиждам, а да ти казвам истината в очите. Разбра ли ме, идиот?

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Ти си уникален тъпак. Това успя ли да го прочетеш с разбиране:

По-добре уникален тъпак отколкото @ivottoshev Не е трудно за разбиране :

image.png.e877278c88e5323db27195bf0a2221ab.png.459e4b9d4c4c1299946e33e497c943a1.png

преди 1 минута, ivottoshev написа:

От ръководството са ми казали че ако не използвам псувни на майка, мога да правя каквото реша.

Те така ви разрешават на селските идиоти като теб, защото вие и без това не знаете какви ги говорите. Кво да ви правят; толкова си можете. 🤣😂

преди 5 минути, Miusuka написа:

Генчооо, Генчо. Не става дума за количество, а за качество на хората.

Не умееш да разсъждаваш. Жалко за тебе.

Какво има да разсъждавам, както казах или пишеш с ирония това, или ако наистина го вярваш.. то ситуацията е безнадежна. За количество говориш самият ти. Припомни си преди няколко часа какво написа, пък тогава говори за разсъждаване. Та по твоя коментар кажи си - колко хора са необходими ? :

image.png

преди 23 минути, Sliderum2 написа:

Защо да си правя труда. Аз съм седнал в заведението да се забавлявам и плащам за това, а не да се трудя.

Къде в интерната имате заведение ве малограмотен пенсионер

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

По-добре уникален тъпак отколкото @ivottoshev Не е трудно за разбиране :

image.png.e877278c88e5323db27195bf0a2221ab.png.459e4b9d4c4c1299946e33e497c943a1.png

Ти си уникален тъпак. Верно е!!! Опорката е, че войниците от руската армия са ни клали и изнасилвали (питай Лоботомиарния). У нас идва Трети Украински фронт. Ти може да подкрепяш потомците на тези, които са ни клали и евентуално са изнасилили някоя твоя роднина, но аз не съм токова широко скроен.

преди 27 минути, Волен написа:

са срещу заплахи и псуване, най-общо казано.

Болен. Най общо казано повтарям има над 12 000 арестувани и съдени само от 2024 до 2025 за неща казани или написани по социалните медиий. Дори и да е псуване!

преди 29 минути, Волен написа:

Ти явно смяташ, че в една демокрацията е напълно допустимо да псуваш по другите като каруцар и да ги заплашваш.

Къде е тук свободата на словото? Нали всеки можеше да казва каквото си иска? Каква е разликата в свободата на словото през социализма и през демокрацията?

Виж в щатите има първата поправка , която гласи - всеки може да казва каквото си иска без наказания.... това може да се вземе предвид за демокрация.

преди 32 минути, Волен написа:

Ако искаш пробвай да ме напсуваш и да ме заплашиш тук на форума. Веднага ще те докладвам на админа и поне няколко дни ще си забранен. Кажи се, това демокрация ли е или фашизъм?

С какво се различава това през социализма - Не пиши/говори против правителството/партията със сега - не ме заплашвай или псувай.

преди 1 минута, Belefor написа:

Къде е тук свободата на словото?

Защо аз нямам право да убивам русороби? Каква е тая смотана демокрация, в която аз нямам право да убивам русороби ?!?

Това е чист нацизъм, а не демокрация !!!

(Ако някой случайно някой не разбира, споко, никого не заплашвам. Моите реплики са ирония по повод свободите в една демокрация.)

преди 17 минути, Волен написа:

Те така ви разрешават на селските идиоти като теб, защото вие и без това не знаете какви ги говорите. Кво да ви правят; толкова си можете. 🤣😂

Ми, не. Такова обяснение ми беше дадено когато мен ме обиждаха и тогава се оказа че обида е само псувня на майка. аз не знaех тази подробност и за разлика от тая дето ме обиждаше, отнесох бананите. От тогава ми се развърза езика и вече нищо на никого не спестявам, само не споменавам майка му.

Но ти ако искаш се оплачи на моля другарката, че някой ти казал истината в лицето. Идиот.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Но ти ако искаш се оплачи на моля другарката, че някой ти казал истината в лицето.

Мунчо, пак не си разбрал. Дадох пример със забраните, за да покажа на другия Мунчо, че при демокрацията все пак има ограничния.

На мен не ми дават да убивам русороби, а също така съществуват и ограничения на свободата на словото.

Значи хем демокрация, хем има и известни ограничениве. Това демокрация ли е или фашизъм ?!? Ай сиктир.

Математиката на семейното богатство по времето на НРБ. Редовните доходи: Трима работещи със заплата от 240 лв. носят 720 лв. на месец (8 640 лв. на година) само от редовните си заплати при гарантиран 8-часов работен ден, сигурни почивни дни, платен отпуск и безплатни почивни станции на море.Допълнителният доход от тютюн: Държавата гарантираше изкупуването на всеки килограм предадена продукция (без риск частен прекупвач да те измами) [

Допълнителните 12 000 – 13 000 лв. от тютюн на година бяха огромно богатство.Общ резултат: За една година семейството събира над 20 000 лв.С тези пари, изкарани с честен (макар и изключително тежък) семеен труд на нивата, за една-единствена година е могло да се купи цял голям апартамент от 120 квадрата (10 000 - 12 000 лв.) и пак да останат пари за нова кола „Лада“ (около 6 000 - 8 000 лв.) и пълно обзавеждане.

May be an image of street and text

image.png

преди 1 минута, Miusuka написа:

Математиката на семейното богатство по времето на НРБ. Редовните доходи: Трима работещи със заплата от 240 лв. носят 720 лв. на месец (8 640 лв. на година) само от редовните си заплати при гарантиран 8-часов работен ден, сигурни почивни дни, платен отпуск и безплатни почивни станции на море.Допълнителният доход от тютюн: Държавата гарантираше изкупуването на всеки килограм предадена продукция (без риск частен прекупвач да те измами) [

Допълнителните 12 000 – 13 000 лв. от тютюн на година бяха огромно богатство.Общ резултат: За една година семейството събира над 20 000 лв.С тези пари, изкарани с честен (макар и изключително тежък) семеен труд на нивата, за една-единствена година е могло да се купи цял голям апартамент от 120 квадрата (10 000 - 12 000 лв.) и пак да останат пари за нова кола „Лада“ (около 6 000 - 8 000 лв.) и пълно обзавеждане.

May be an image of street and text

Бабо малограмотнице я пак да кажеш откъде идваха парите за соца

преди 1 минута, С-600 написа:

Бабо малограмотнице я пак да кажеш откъде идваха парите за соца

От развитата и планова икономика и от трудовите хора.

Ти не прочете ли материала. Там пише откъде са идвали парите.

преди 22 минути, ivottoshev написа:

У нас идва Трети Украински фронт.

Това че укрофашисти които са били част от тези полкове са вършели престъпления не трябваше да се уточнява. Не е политкоректно. Оборва всички опорки на отбор амеба.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.