Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 47 минути, С-600 написа:

Простакесата доносник заминава при Кобзон.

Тази пък коя е ? Тези жени са млади и даже те харесват. Разсмиваш ги. Все бягаш и се криеш от някакви санитари заради инжекции.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 20 минути, Belefor написа:

Аз не съм казал нито една добра дума за Русия тук? Ако можеш да ми покажеш кога и къде съм защитавал каквото и да е направено от Русия?

Не ме интересува Русия а България. Както и тази тема е за България преди и България сега?!

Ти не си казал. Факт! Но много левичарски изказвания имаш. Факт. И за човек, който е потърсил хляба си на такова място си ми странен. Странен, заради левичарските ти постове. Както съм споменавал, не те осъждам! Едната ми братовчедка е на същото място от .... 25 г.?, но категорично не е с твоите възгледи.

преди 17 минути, parmobil написа:

Много добре ме разбра!!! Под формулировката "дискредитиране на армията" можеш да отидеш да копаеш и защото си написал, че армията не бие достатъчно.

Има и още по-фрапантен случай.

Песента на Емил Димитров "Сбогом Мария" е била забранена, защото издавал тайна че ще се върне (демек служи) 700 дни )

Кафявото малограмотно петно доносник още от соца

преди 4 минути, Miusuka написа:

Ти като граничар ли си служил на Родината?

Заработваш ли малограмотен трол

преди 13 минути, Miusuka написа:

Има и още по-фрапантен случай.

Песента на Емил Димитров "Сбогом Мария" е била забранена, защото издавал тайна че ще се върне (демек служи) 700 дни )

Малко е неясно така защо и какво е цензурирано. Със сигурност не е за издаввне на тайна. Продължителност на службата беше публично известна, не тайна. Песента само я е пял и е изтананикал първоначалната идея за мелодия, която в последствие е написана на хартия и аранжирана за оркестър от професионалисти, не е писал и текста на песента. Не знам дали е правилно да се нарича негова.

Не е като да е нямало глупави поводи за цензура, защото колеги са му завиждали. Като че го няма навсякъде по света, постоянно.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Малко е неясно така защо и какво е цензурирано. Със сигурност не е за издаввне на тайна. Продължителност на службата беше публично известна, не тайна. Песента само я е пял и е изтананикал първоначалната идея за мелодия, която в последствие е написана на хартия и аранжирана за оркестър от професионалисти, не е писал и текста на песента. Не знам дали е правилно да се нарича негова.

Не е като да е нямало глупави поводи за цензура, защото колеги са му завиждали. Като че го няма навсякъде по света, постоянно.

Спомням си в казармата ама в събота и неделя като пуснеха старите тая песен и ни караха зайците да стоим мирно където ни завари. Това бил химна на старите. И веднъж я пускат и някакъв полковник идва на проверка и старите нареждат никой заек да не стои мирно, ама един от нашите точно като напбижава полковника и стои мирно. И полковника го пита защо стои мирно и оня му вика че свирят химна на старите и му е заповядано на стои мирно. И оня полковник като се разяри, като строи само старите и маршова подготовка 2 часа )

преди 20 минути, Miusuka написа:

Спомням си в казармата ама в събота и неделя като пуснеха старите тая песен и ни караха зайците да стоим мирно където ни завари. Това бил химна на старите. И веднъж я пускат и някакъв полковник идва на проверка и старите нареждат никой заек да не стои мирно, ама един от нашите точно като напбижава полковника и стои мирно. И полковника го пита защо стои мирно и оня му вика че свирят химна на старите и му е заповядано на стои мирно. И оня полковник като се разяри, като строи само старите и маршова подготовка 2 часа )

Трябвало е да ги тикне в карцера, след това да си починат от щуротията

преди 21 минути, Miusuka написа:

Спомням си...

...само нея пиех....🤣

Велке, и да ти напомня, че най-успешната пропаганда никога не лъже на 100%. Тя взема един истински завод, един истински работник и една истинска производствена линия, след което добавя приказката за лека нощ: „Бяхме световна икономическа сила, но загниващият Запад толкова ни завиждаше, че реши да ни унищожи.“ Само че има един дребен проблем. Ако БКП е управлявала икономическо чудо, защо режимът изпада не веднъж, а няколко пъти в тежки валутни и дългови кризи? Защо се стига до продажба на част от златния резерв, непрекъснато теглене на нови кредити и накрая – до фактическа неплатежоспособност още преди социализмът официално да приключи? Явно това е било единственото „икономическо чудо“, което фалира няколко пъти, но по страниците на „Работническо дело“ неизменно жъне нови и нови победи. Да, след 1989 г. имаше разграбване, безумна приватизация и ликвидиране на предприятия. Но има една подробност, която удобно се пропуска – Западът не дойде с камиони да ги изнася. Хората, които десетилетия управляваха държавната собственост, просто смениха партийните книжки с нотариални актове и директорските кабинети с бордове на частни фирми. Най-големият фокус на социалистическата пропаганда е, че и днес успява да убеди някои хора, че за всички провали на социализма е виновен... капитализмът.

Благодаря за вниманието по този въпрос!

преди 4 минути, БаалБек написа:

„Бяхме световна икономическа сила, но загниващият Запад толкова ни завиждаше, че реши да ни унищожи.“

Това пък никога не съм го казвал и твърдял. Защо лъжеш и манипулираш?

Също не съм казвал че сме били икономическо чудо. Как си ги измисляш тия откровени лъжи?

преди 6 минути, БаалБек написа:

че за всички провали на социализма е виновен... капитализмът.

Ти четеш ли какво пиша по назад в темата или само се хилиш?

Няколко пъти обяснявам защо падна социализма.

преди 8 минути, БаалБек написа:

Защо се стига до продажба на част от златния резерв, непрекъснато теглене на нови кредити и накрая – до фактическа неплатежоспособност още преди социализмът официално да приключи?

Само не споменавай за кредити че пред сегашните кредити, кредитите при социализма бяха жълти стотинки...

П.П. И още веднъж за някой друг не разбрал. При социализма не сме били икономическо чудо. Просто ни се наложи да си имаме предприятия в отраслите където трябваше да се купува най-важното и нужното от запада. И защото или беше скъпо или можеха да ни врътнат кранчето когато си искат или да ни изнудват, то Партията реши да построи заводи и фабрики и да си имаме собствено производство. Естествено че в началото не бяха на печалба, чи имаше грешки къде да се построят и тровеха народа (Кремиковци и КЦМ), ама не бяхме зависими от много неща от запада.

Много преди 1944 г. „ Филипс “ присъства в България основно чрез внос и продажба на радиа, електрически лампи и друга електротехника, утвърждавайки се като водеща марка за иновации и качество в страната. Филипс остава една от водещите чуждестранни технически компании в България до 1944-та година.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Много преди 1944 г. „ Филипс “ присъства в България основно чрез внос и продажба на радиа, електрически лампи и друга електротехника, утвърждавайки се като водеща марка за иновации и качество в страната. Филипс остава една от водещите чуждестранни технически компании в България до 1944-та година.

Вай, вай. Нещо друго имало ли е в Царство България преди 9-ти?

преди 1 минута, Miusuka написа:

Нещо друго имало ли е в Царство България преди 9-ти?

Оставили ли са им шанс селяните с петолъчките?

ученик.png

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 2 минути, БаалБек написа:

Оставили ли са им шанс селяните с петолъчките?

ученик.png

Ти май пак не прочете всичко което ти написах, а само се изхили. Ама карай да върви...

преди 21 минути, Miusuka написа:

П.П. И още веднъж за някой друг не разбрал. При социализма не сме били икономическо чудо. Просто ни се наложи да си имаме предприятия в отраслите където трябваше да се купува най-важното и нужното от запада. И защото или беше скъпо или можеха да ни врътнат кранчето когато си искат или да ни изнудват, то Партията реши да построи заводи и фабрики и да си имаме собствено производство. Естествено че в началото не бяха на печалба, чи имаше грешки къде да се построят и тровеха народа (Кремиковци и КЦМ), ама не бяхме зависими от много неща от запада.

Нещо се обърках. Нали сме били чудо невиждано при соц-а? Ти пускаше и класации, че сме били на ... 6-то място?

преди 28 минути, Miusuka написа:

Няколко пъти обяснявам защо падна социализма.

Ти си малограмотна, нищо не можеш да обясниш, защото първо не го разбираш. Второ, ако почнеш да разбираш, си аут, като трол и няма да има дребни евра към малката соц пенсия. Затва сте събрани малограмотни тролове пенсионери от села паланки.

преди 9 минути, parmobil написа:

Нещо се обърках. Нали сме били чудо невиждано при соц-а? Ти пускаше и класации, че сме били на ... 6-то място?

Сега на теб отделно ли да ти обяснявам че не сме били чудо невиждано. Чети целия пост. 6-то място чудо невиждано ли е?

преди 57 минути, Miusuka написа:

Сега на теб отделно ли да ти обяснявам че не сме били чудо невиждано. Чети целия пост. 6-то място чудо невиждано ли е?

Да, защото няма такова чудо..

преди 3 часа, Волен написа:

Ами не е, разбира се.

Конституцията на демократичните страни гарантира, че няма да те убият и няма да те вкарат в затвора за критика на правителството. Но няма никаква защита срещу уволнения. Това си е право на работодателя. Последният може да те уволни за каквото си поиска, стига да не нарушава закона.

Гъъъъърч. Не било репресия laughing5

Идиот. Обикновените хора виждат че звезда и обществена личност като Линекер е пострадал, защото си е отворил устата против правителството и започват да се страхуват да говорят. Това как се вързва със "свободата на словото" според теб?

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 3 часа, parmobil написа:

Много добре ме разбра!!! Под формулировката "дискредитиране на армията" можеш да отидеш да копаеш и защото си написал, че армията не бие достатъчно.

Разбрах те, но не можех да повярвам на очите си. Та ти приравни закон в омразната за теб Русия с български закон cantbelieve

преди 57 минути, To7eTo написа:

Така е и така беше, иначе оправи ли се световъртежо?

Оня, медицинският мина, ама днес друг ме налегна. Преди малко се прибрах от бара и както пеят Братя Мангасарян: "В главата ми е малко разглобено"

преди 13 часа, ох боже! написа:

Ако не се лъжа, ти не просто неколкократно, но многократно си се изцепвал, че през соца са криели информацията за ПТПтата, защото не са казвали по телевизията, а сега ни казват за тях.

Вчера или оня ден, на центъра на Берковица, на пешеходната зона, т.е. бул. Мрамор, което е на 150 метра от Об. Съвета и 150 метра от полицията, дете с тротинетка, доколкото разбрах 15 годишно, е ударило тежко друго дете (доколкото разбрах май е 5-годишно).

По телевизията нищо не съм чул. Търся в интернет - нема нищо. Поне Гугъла не ми дава нищо. В Ютюб - пак не намирам нищо.

Би ли ми помогнал, да го откирем тоя толкова трудно откриваем случай и за времената на интернет?

Убеден съм, че с този случай разкри измамата на днешния свят. Уж свобода на словото, а виж за това което някой "доколкото" разбрал случило се днес, онзи ден (неясно кога) никъде ни дума. Крият информацията, даже двама журналисти са уволнили защото не са отразили какво се случва в Берковица 🤣

Все пак, Берковица не е съвсем неглижирана, виж една друга случка от преди седмица са я отразили в медиите (интересно как се е промъкнала през цялата тази цензура днес) : https://trud.bg/a/articles/%D0%BF%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

преди 13 часа, parmobil написа:

Ти не си казал. Факт! Но много левичарски изказвания имаш. Факт. И за човек, който е потърсил хляба си на такова място си ми странен. Странен, заради левичарските ти постове. Както съм споменавал, не те осъждам! Едната ми братовчедка е на същото място от .... 25 г.?, но категорично не е с твоите възгледи.

Всеки си има право на мнение.... Аз уважавам всички мнения на всички хора без значение дали съвпадат или не с моето.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.