Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, С-600 написа:

Стоки се намираха а клиентите бяха 95% от народа.

Лада 1500S - 1600куб. се продаваше на тройна цена, на двойна цена бяха Ладите 1200-1300куб. на Солни Пазар в София. Излезли топли топли от лошия Кореком. Какви бизнеси какви пачки хвърчаха не е истина.

Как този кореком се е сдобил с ладите ?

Аз когато съм ходил лади нямаше ,място за автомобили също ,но пък техника имаше. Кокич дали си спомня как е звучал на хитачито Хисарския поп или е забравил ?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, AAUUXX написа:

Аз когато съм ходил лади нямаше ,място за автомобили също ,но пък техника имаше. Кокич дали си спомня как е звучал на хитачито Хисарския поп или е забравил ?

Ти малограмотнико не си ходил никъде. Не си излизал от интерната. Трай по добре.

преди 1 минута, С-600 написа:

Ти малограмотнико не си ходил никъде. Не си излизал от интерната. Трай по добре.

Тогава нямаше интернет бре D

Спомняш ли си когато пуснаха VHS AKAI какви опашки имаше за тях? Кокич дали е гледал Лепа Брена тогава на VHS ?

току-що, AAUUXX написа:

Тогава нямаше интернет бре D

Спомняш ли си когато пуснаха VHS AKAI какви опашки имаше за тях? Кокич дали е гледал Лепа Брена тогава на VHS ?

Покрий се в колибата на село. Лъхаш освен на първак и на страхотна тъпота

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Базите на Кореком за автомобили (ако Лада може да се нарече автомобил) бяха обособени в базите на Мототехника в Сф, Пд и Вн. Май можеше и от Мототехника Русе....разбира се само с USD.

A във Варна имаше един...."по-специален" магазин в който /не винаги/ се намираше това:

kaffe.jpg

преди 2 минути, С-600 написа:

Покрий се в колибата на село. Лъхаш освен на първак и на страхотна тъпота

Сигурно си забравил ,но виж рафта подреден с техника от корекома , аз през 80-те години в края им бях харесал една аудио система всичко в едно ,дек, тунер, усилвател и грамофон с тонколони към 3500лв ,но неуспях да си я купя тогава ,но купих такава няколко години след това през демокрацията.

No image preview

Историята на "Кореком" - част II

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Базите на Кореком за автомобили (ако Лада може да се нарече автомобил) бяха обособени в базите на Мототехника в Сф, Пд и Вн. Май можеше и от Мототехника Русе....разбира се само с USD.

A във Варна имаше един...."по-специален" магазин в който /не винаги/ се намираше това:

kaffe.jpg

От мототехника нашата я взехме за 6500 ,имаше на черно за който не му се чака ,но не помня какви цени са били ,но абсурд двойни или пък тройно от къде балъци които да дадат толкова пари.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Той е пасал цял живот овцете на село. За Кореком е чувал на мегдана вечер докато е припадал от поредния първак

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Сигурно си забравил ,но виж рафта подреден с техника от корекома , аз през 80-те години в края им бях харесал една аудио система всичко в едно ,дек, тунер, усилвател и грамофон с тонколони към 3500лв ,но неуспях да си я купя тогава ,но купих такава няколко години след това през демокрацията.

No image preview

Какво ми показваш картинки с болните ти фантазии. Натегай на първака

преди 1 минута, С-600 написа:

Какво ми показваш картинки с болните ти фантазии. Натегай на първака

Това е картинка от корекома ,след като не си влизал в този магазин да го видиш на снимка че е добре зареден с основно японска техника.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това е картинка от корекома ,след като не си влизал в този магазин да го видиш на снимка че е добре зареден с основно японска техника.

Малограмотен си и затова си за подигравка.

току-що, С-600 написа:

Малограмотен си и затова си за подигравка.

Аве а спомняш ли си онези шоколадовите яйца в кутия във формата на слонче ? Или шоколада тоблерон - не ми харесваше този шоколад нито тогава нито сега ,но шоколадовите яйца бяха с фин млечен шоколад.

току-що, AAUUXX написа:

Аве а спомняш ли си онези шоколадовите яйца в кутия във формата на слонче ? Или шоколада тоблерин - не ми харесваше този шоколад нито тогава нито сега ,но шоколадовите яйца бяха с фин млечен шоколад.

Кога ше се опомниш че си малограмотен слуга. Добре че има интернет и такива като тебе да видят картинки от Кореком и да си фантазират

току-що, Miusuka написа:

А ти си умен и никой не ти се подиграва ) Олигофрен!

И другата болна малограмотна пенсионерка трол я пуснаха да и се подиграват

току-що, С-600 написа:

Кога ше се опомниш че си малограмотен слуга. Добре че има интернет и такива като тебе да видят картинки от Кореком и да си фантазират

Мислих че си ходил в кореком пък ти не си ,сигурно си млад и затова ,нищо не си пропуснал hush

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Аве а спомняш ли си онези шоколадовите яйца в кутия във формата на слонче ? Или шоколада тоблерон - не ми харесваше този шоколад нито тогава нито сега ,но шоколадовите яйца бяха с фин млечен шоколад.

Не помни ,как ще помни човек лободомия?

току-що, nusho73 написа:

Не помни ,как ще помни човек лободамия?

Той тогава най вероятно не е бил роден как да е ходил в кореком?

току-що, nusho73 написа:

Не помни ,как ще помни човек лободамия?

Изпълзя ли най накрая ма нуша, сипаха ли ти мозък-лободамия 😂

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Мислих че си ходил в кореком пък ти не си ,сигурно си млад и затова ,нищо не си пропуснал hush

С кое "мислиш" я го снимай 😂

преди 2 минути, С-600 написа:

С кое "мислиш" я го снимай 😂

Кокич дали видя и чу песента за Марусия ? Ти и се криеш ,но тя те търси.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Кокич дали видя и чу песента за Марусия ? Ти и се криеш ,но тя те търси.

Що така си полиран

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Корекомите бяха така - почти изцяло със западна техника и храни. От там си остана приказката коремско ейце 😆Всъщност не мисля, че корекомите са фактор който можем да посочен като позитив на онази система. По-скоро показват част от системните проблеми на социализма.

преди 10 часа, kaldata1 написа:

Смяташ, че почвата и климата ни са заслуга на Бай Тошо?

Не, но очевАдно е имало и качествена стока по негово време )

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 10 часа, Gencho 123 написа:

то тогава коя е вярната страна на историята ? Социализма ли 😁

Не ти е дадено да знаеш, мойто мило орле. Нивото на умственото ти развитие не позволява да осмислиш такива сложни въпроси )

преди 11 минути, Gencho 123 написа:

Корекомите бяха така - почти изцяло със западна техника и храни. От там си остана приказката коремско ейце 😆Всъщност не мисля, че корекомите са фактор който можем да посочен като позитив на онази система. По-скоро показват част от системните проблеми на социализма.

Корекома беше безмитен магазин ,имаше такива магазини и след 89г до сръбската граница. Всички стоки бяха на по ниски цени.

преди 9 часа, kaldata1 написа:

а половината завършили през соца пишат "сютюен" и "незнам"

Ти да не си учил в някое ромско училище и заради това да са ти такива впечатленията от образованието по онова време?

Ето го реалното положение:

659391902_1253020156996997_8276668628730810670_n.jpg

--- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 8 часа, kaldata1 написа:

Там е въпроса - не сравнявам здравеопазването в България 1975 и сега, защото най-малкото технологиите са съвсем други. Но сравнявам България 1975г. със САЩ / ФРГ / Великобритания 1975г. и ми се доплаква.

А защо не го сравниш с някоя държава от нашата черга, примерно Гърция?

Някак си не е честно да сравняваш държави, които са имали колонии и са ограбили богатствата на целият свят, с държава, която е била под робство пет века.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.