Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Колежке QC Grade има не само за компютърни компоненти, но и за всичко останало, да не говорим за чисто боклучавите производства на масови "храни" на запад. Така че има това разделение по качество на запад, просто не е наречено по този начин както в социализъма.

Колего, колко PC-та знаеш с нещо различно от Intel и AMD?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, Miusuka написа:

Да де, аз ти говоря за регламентирано ниско качество с което чужди фирми ни тровят, а на Западните пазари ядат или се мажат с 1 качество продукти.

Ба и там някои, дори доста от първокачествените стоки са недостъпни ценово и масите консумират по-нискокачествени. Но да, поне си отговарят на описанието и в повечето случаи са по-добри отколкото "същите" боклуци, които се продават в България.

преди 2 минути, parmobil написа:

Колего, колко PC-та знаеш с нещо различно от Intel и AMD?

Нещо си забил грамофона и иглата все на една пътечка прескача.

преди 5 минути, parmobil написа:

Пичос, аз не говоря за спекула, а за регламентирано ниско качество, което имахме в социалистическото битие.

Каква спекула бре, пич? Милка ти правят шоколад с по-малко какао за България, а за Немция си е с нормално качество.

Това няма как да не е регламентирано от шефовете и сведено до работниците. Искаш от мен да ти покажа черно на бяло заповедта на шефа на Милка ли?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Явно Ковид "ваксината" е започнала да му действа...

преди 5 минути, Miusuka написа:

Да де, аз ти говоря за регламентирано ниско качество с което чужди фирми ни тровят, а на Западните пазари ядат или се мажат с 1 качество продукти.

Не разбрах!?! Нали нашето е чудесно? Защо не купуваш българска продукция, а се задоволяваш с чужда? Месо, плодове, зеленчуци, козметика, трикотаж, обувки произвеждаме, нали така? Кой те е задължил да купуваш чужда?

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

чЕкам за процесорите, пич! Какво сме дали на света?

преди 1 минута, parmobil написа:

Не разбрах!?! Нали нашето е чудесно? Защо не купуваш българска продукция, а се задоволяваш с чужда? Месо, плодове, зеленчуци, козметика, трикотаж, обувки произвеждаме, нали така? Кой те е задължил да купуваш чужда?

Ти ептен избудаля. Аз ти се оплаквам че няма вече наши стоки (боб, лук, чесън) а ти ми викаш защо не си купувам. Защото приятелката ти Урсула забрани да произвеждаме. Нямаш право да гледаш кокошки и прасета в двора. Нямаш право да ги колиш ти, трябва в регламентирана (на наш човек) кланица да ги караш.

Освен това аз не купувам чужда, а ти обяснявам че чуждата е на 2-3 качества и то защото ти ме питаш.

На побъркан ми изглеждаш тая вечер. Ама и не само тая.

Аз съм сигурен че е от ваксинацията.

Преди не беше такъв човек.

току-що, Miusuka написа:

Ти ептен избудаля. Аз ти се оплаквам че няма вече наши стоки (боб, лук, чесън) а ти ми викаш защо не си купувам. Защото приятелката ти Урсула забрани да произвеждаме. Нямаш право да гледаш кокошки и прасета в двора. Нямаш право да ги колиш ти, трябва в регламентирана (на наш човек) кланица да ги караш.

Освен това аз не купувам чужда, а ти обяснявам че чуждата е на 2-3 качества и то защото ти ме питаш.

Аз съм сигурен че е от вксинацията.

Кой, коя и къде е забранил(а) да произвеждаме? В кое село не си гледат кокошки и прасета в двора? В трепетно очакване съм да ми покажеш.

Защото този уикенд се върнах от заточение и не забелязах тези рестрикции, които посочваш.

преди 5 минути, parmobil написа:

Кой, коя и къде е забранил(а) да произвеждаме? В кое село не си гледат кокошки и прасета в двора? В трепетно очакване съм да ми покажеш.

Защото този уикенд се върнах от заточение и не забелязах тези рестрикции, които посочваш.

Сори, майна.

Намери си сам.

преди 8 минути, Miusuka написа:

Аз съм сигурен че е от ваксинацията.

Стока има, просто ти търсиш най евтиното, а то не може да бъде, това, което ъъесиш.

По около 5 тона лук прекарвам на месец от от Аржентина, със всички документи за произход от бг територията

преди 12 минути, parmobil написа:

чЕкам за процесорите, пич! Какво сме дали на света?

За чий да даваме на света, дружке? Социализма все още беше паричен строй, но нямаше за като единствена цел печалбата. Че на теб касичката в черепа ти трака само за постъпления щото си капиталиЗт, не значи че тогавашните цели са били такива. Така че нямаше милиардери собственици на компании които да ламтят за пазарен дял и да се стремят към монопол, или поне както е в момента около потребителските процесори към дуопол. Впрочем процесори от всякакви видове се произвеждат и от други компании, но или не са за потребителският пазар, или пристигат вградени в други уреди, не като компонент за самостоятелни компютри.

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

По около 5 тона лук прекарвам на месец от от Аржентина, със всички документи за произход от бг територията

Еми много хубаво. Не се учудвам за теб. В ламтежа ти да забогатееш вредиш на България и народа и. При социализма не се допускаше това. Затова го мразиш.

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Стока има, просто ти търсиш най евтиното, а то не може да бъде, това, което ъъесиш.

Имаше много статии и предавания където паказваха за различното качество на едни и същи стоки. А на всичко отгоре и тук бяха и по-скъпи даже. Пълна анархия. При социализма не се допускаше това.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

За чий да даваме на света, дружке? Социализма все още беше паричен строй, но нямаше за като единствена цел печалбата. Че на теб касичката в черепа ти трака само за постъпления щото си капиталиЗт, не значи че тогавашните цели са били такива. Така че нямаше милиардери собственици на компании които да ламтят за пазарен дял и да се стремят към монопол, или поне както е в момента около потребителските процесори към дуопол. Впрочем процесори от всякакви видове се произвеждат и от други компании, но или не са за потребителският пазар, или пристигат вградени в други уреди, не като компонент за самостоятелни компютри.

Но кое да дадем? Измислили сме? Патентовали ли сме?

Леене с противоналягане е повод за наша гордост, а не вашите измислени глупости.

И пак не знам защо да се фукам с чужди успехи.

преди 16 минути, Miusuka написа:

Еми много хубаво. Не се учудвам за теб. В ламтежа ти да забогатееш вредиш на България и народа и. При социализма не се допускаше това. Затова го мразиш.

Имаше много статии и предавания където паказваха за различното качество на едни и същи стоки. А на всичко отгоре и тук бяха и по-скъпи даже. Пълна анархия. При социализма не се допускаше това.

Мога, правя. И бг ми плащз за издевателствата. Тия като тебе, не ме интересуват. На концерта на Кобзон си....скоро

преди 21 минути, Miusuka написа:

Как вреди? Нали продава българска продукция?

преди 6 минути, parmobil написа:

Как вреди? Нали продава българска продукция?

УжЪс!

Ти не четеш ли или не вдяваш?

преди 43 минути, NewRedDragon написа:

Лъже народа че продава български лук, а го внася от Аржентина.

УжЪс!

УжЪс!

Идея си нямаш, още колко ще смъкна от бг, ама наостина нямаш идея! Близо 5 месеца в ареста за едни кирливи 12 000 $?

Ще ядете дедовия, още много години. Не съм само АЗ, ....пенсии ли? Що? Я в киреча всчкото чефвено крату

преди 15 минути, Miusuka написа:

УжЪс!

Ми продавай български! Урсула ли ти е забранила?

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Близо 5 месеца в ареста за едни кирливи 12 000 $?

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

И бг ми плащз за издевателствата.

Аз съм чувал че бой и онова, другото, не се връщат.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Аз съм чувал че бой и онова, другото, не се връщат

Трябва да забранят затворите, че увеличават състава на прайда. На някои сигурно им харесва. 😁

преди 9 часа, parmobil написа:

Покажи стандарт за три качества! Защото при нас БЕШЕ.

Всяка държава производител на плодове и зеленчуци продава качеството на продукцията си според пазара ,дали е за богата държава или бедна от там и качеството.

преди 8 часа, ivottoshev написа:
преди 9 часа, parmobil написа:

Покажи стандарт за три качества! Защото при нас БЕШЕ.

Сега се сетих че имаше такова проучване породено от постове във социалните мрежи. Ето ти инфо от страницата на нашето Министерство на храните:

Основни резултати от проучването за наличие на „двоен стандарт“ при предлаганите на българския и европейския пазар храни

Ако стане въпрос за качеството на хората, евроатлантидите веднага ще скочат, че всички не могат да бъдат равни и за това е нормално да има милиардери, които си хойкат с частни самолети като Пеевски (който е екстра качество - само четири сантиметра на дължина и въобще не е крив), и такива които едвам свързват краищата въпреки че работят.

Ала опре ли въпросът до качеството на продуктите, тогава вече всички продукти са равни.

А па за капак, аз съм съгласен, щото си знам по презумпция, че като ида в магазина, всичко е боклук. Не съм ял истински сладолед от времето на соца. Ама си купувам и с чиста съвест си го ям, щото знам, че така или иначе е вреден.

За щастие полезните храни си ги отглеждам в двора. А млякото си го купувам от комшийката, на която точно знам на коя ливада й пасат кравите. Млякото и е само едно качество - първо. Като се отчете и факта, че в различните периоди е с различна масленост, но това не е вредно за здравето.

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Обърка се и показа някаква наша първокласна стока от онези времена, но и успя да намериш начин да плювнеш по нея. Това си е талант. Респект, човече wors

Смяташ, че почвата и климата ни са заслуга на Бай Тошо?

Нали знаеш, че хората са яли и преди 09.09.44?

Впрочем и сега има първокласни домати и краставици - даже вчера ядох 2 розова домата, които чак сладниха. Защо ли?

преди 10 часа, ох боже! написа:

Сметай значи кво качество са били българските домати през соца, които се произвеждаха под вещото ръководство на осъзнатия авангард (КОмунистическата партия), който най-добре знае, какво му е нужно на пролетариата, щом третото качество домати тогава беше сто пъти по-качествено и вкусно и екологично от сегашните домати!

Само мога да съжалявам, че нямаш достъп до хубави домати сега. Не пазаруваш ли?

Специално произведен за Кокич -нов модел Москвич Москвич 3 достигна рекордно ниска цена - 1

преди 14 минути, attj написа:

Специално произведен за Кокич -нов модел Москвич Москвич 3 достигна рекордно ниска цена - 1

17000€ той няма толкова пари ,не може да си го позволи и ще остане само негова мечта.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Не съм съгласен. Той уж разсъждава, просто не може да приеме че е на грешната страна на историята.

Гледайки, че тук се дискутира за великия социализъм, за и против. Изглежда който е против социализма е на грешната страна.. то тогава коя е вярната страна на историята ? Социализма ли 😁

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.