Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

мн ценно видео за състоянието на флагмана на мощната соц система - "великая могучая страна СССР" :

Може си го "пинвате" комунделите нейде най отгоре преди да бълвате простотии за процъфтяващия соц

А когато плямпате.. Те искат да ни отнемат ресурсите и богатствата.... и това :

В памет на: Роси Антов - Дивак Турлак

Понеже пак започнах да попадам на носталгични писания, как Тодор Живков построил неколко Българии, а после демокрацията, еврогейовете и НАТО са я разрушили, реших да внеса яснота по въпроса, като се надявам да сложа и точка на споровете. И да спрете да се дърляте. Не Тодор Живков построи България. Построихме я Зина и аз. За доказателство прилагам снимка от ученическа бригада през 1979 година. Ще приведа и факти, които лесно могат да се проверят в бригадирските регистри. От 1974 до 1978 година като ученици в основното училище и гимназията създадохме селското стопанство. Ягодите, где ги лапахте, са наше дело. И малините. И картофите. И доматите. И телешкото, где преди да стане телешко бе теле и ядеше сеното, где събирахме. И кукуруза. За свинете, овцете и кокошките. И ... Ако не вервате, проверете у списъците на ТКЗС. После създадохме ЖП транспорта. Ако не вервате, вижте снимката. Аз копая, Зина рине с лопатата. До ЖП линията по Искърското дефиле. После Зина стана студентка, а аз войник. И продължихме да създаваме. Най - вече селското стопанство. Като войник даже ми даваха заплата. Лев и нещо месечно. После станах студент. Първата година създавах консервната промишленост. Втората създавах един винпром. Третата създавах създател на комунизма. Роди се на 22. 04. 1986 година. Тодор Живков се опита да го унищожи. Що го остави да лапа чернобилски млека, докато той папаше австралийски. С деца и внуци. Ама не успя. Унищожи братовчед му. Разликата им бе няколко дни. Отиде си на седем. От левкемия. Не е имало кой да им каже да не ядат краве мляко.Сега моят е на 34 години. Братовчед му остана на седем. Завинаги. У комунизма. И докато създавах, никъде не видех Тодор Живков с вила, с гребло или у кукуруза. Виждах го от време на време да копне първа копка и да бега, а ние да създаваме. После бе зает да търси заеми. Та да плаща пенсиите. Що пари немаше. Ако не вервате, проверете! Лани върнахме заемите му. Работехме без заплата, а като нема заплата, нема осигуровки. И нема как да има пенсии.

А построеното при Тодор рухна не заради демокрацията, еврогейовете и НАТО. То рухна 5 години преди тях. И немаше как да не рухне. Що бе калпаво направено.

За доказателство, пак вижте снимката! Да ви приличаме на строители? "

antow.png

Който разбрал, разбрал...!

Благодаря за вниманието по този въпрос!

преди 22 часа, parmobil написа:
преди 22 часа, ох боже! написа:

Значи си бил в кеча. Тия дето са ти били другари редници там немат нищо общо с малките или големите градове - те са си просто за кеча. Както и ти.

Секретно поделение. Не бяхме събрани от кол и въже.

Глупости.

Нещо си засегнат и се мъчиш да ме клъвнеш?

ПЪлни глупости.

off Ти по кое време си служил и каква беше войнишката заплата? Нямам задни мисли, а питам заради един другар тук.

86 - 87. Всичко живо около мене беше грамотно. В смисъл - не е било некакво постижение, да четеш гладко. Само герой нашего времени може да си помисли, че е. Аз войнишка заплата не съм виждал. Идеята за войнишка заплата в наборна армия, която отдава войнския си дълг за родината си е чиста глупост. Чул съм за някакво левче или колко там беше, но не съм го виждал. А и не ми е трябвало.

Я го питай, колко процента е войнишката заплата от минималната работна заплата, понеже костовистчето, което не отговаря на неудобни въпроси, все избягва конкретният въпрос...

преди 22 часа, attj написа:

Личните ми спомени от 1988 година са от Киев, Москва и Петербург. Украинките бяха най-красиви и най-глупави. Изглежда и още си е така. Не съветват мъжете си безсмислено да не воюват и да не умират. После ще им е тъжно без тях.

Е, значи не съм те разбрал добре. Извинявай!

преди 22 часа, Гост написа:

Българските земи с векове са били част от Отоманската империя. Напълно редно е Турция да ни нападне и да си ги вземе обратно.

Чемодан - Вокзал - Истанбул!

Не е за вярване Кокич да си губи акъла по младите баби Урсула и Кая ? Уж се захласваше по гейпаради в Киев ?

на 12.08.2026 г. в 23:52, parmobil написа:

Сиренче, ти ли си? Фонтанелата ми се отвори от присъствието ти.

Това е нормалното , което трябва да Усещаш ! Надмина очакванията ми ! Браво ! Успя да ме изненадаш.

на 13.08.2026 г. в 0:23, Гост написа:

Слабоумен русороб.

Когато Екатерина превзема Новорусия и я присъединява към руZZката империя през 1764-1783г, там не са живяли никакви руZZнаци.

Тези земи никога не са били руZZки. Те са заграбени от руZZката империя и са били част от Руспия в периода 1764-1917г. След това през 1917г са дадени на украинците.

Значи Руспия е владяла тези земи за общо 153 години, докато те са били притежание на Украйна за 100+ години след това. За сравнение, Отоманската империя е владяла българските земи за 500+ години.

Каква е етничността на хората, населявали Новорусия през 1764г?

През 1764г, когато с указ на руската императрица Екатерина II официално е създадена първата Новоросийска губерния, етническият състав на населението по това време е разнороден поради граничния характер на региона и активните епизоди на колонизация. Основни етнически групи (1764 г.):

1. Украинци (малоруси)

• Мнозинство от постоянното население: Съставляват най-голямата част от местните жители (казаци, местни селяни и бегълци от Деснобрежна Украйна и Киевското княжество).

• Разпределение: Включват запорожки казаци, както и населението от присъединените казашки полкове (Полтавски, Миргородски и др.).

2. Южнославянски и балкански преселници

• Сърби, българи, молдовци и власи: През 50-те години на XVIII в. Руската империя създава военно-земеделските области Нова Сърбия (1752 г.) и Славяносърбия (1753 г.), заселени предимно със сърби, както и с голям брой българи, молдовци и власи от Хабсбургската и Османската империя.

Защо една блондинка-простакеса участва в тема, която явно не я интересува?

Тъкмо бях в настроение да ти обърна внимание и някой админ ти е обърсал шамара.

Честито ! И при следващата ни среща се постарай да ползваш официален етикет !

на 13.08.2026 г. в 0:05, ivottoshev написа:

Ти представяш ли си каква скука ще настане тук, ако изчезнат Дзверо (барабар с всичкте си профили), БаалБуакщата простотии, Цоцко1, Лоботомиро20, Ванката (да ме прощава някой ако съм го пропуснал)?!? Та аз ще влизам във форума само един-два пъти в седмицата и то само в техническите раздели и в лафчето.

Хора, които са в състояние да образуват смях на околните постоянно и непрекъснато, не са изпратени случайно на тази земя с такава дарба D

Аз пък точно заради такива ми изчезна желанието да влизам тук. Когато вляза някъде искам да лежерствам , а не да възпитавам дебили и имбецили. Искам да почивам , а не да работя , ако ме разбираш ...)

преди 15 минути, * Mimski * написа:

Когато вляза някъде искам да лежерствам , а не да възпитавам дебили и имбецили.

Блондинка лежерно ни залива с руZZка пропагандна помия, пък после се цупи, че и нарушаваме спокойствието.

преди 16 минути, * Mimski * написа:

Искам да почивам , а не да работя , ако ме разбираш ...

Да те открехна: на интернета има много сайтове с вицове за блондинки. Там ще се сред свои и ще почиваш спокойно.

Кажи ако искаш да ти препоръчам.

на 12.08.2026 г. в 23:17, ivottoshev написа:

Аз си мислех че някаква дискусия сме заформили, а ти ми декламираш приказки от "Хиляда и една нощ".

Само да те светна, че пътуването до Немция за лечение не е от вчера, а до сега си избирахме да ни управляват Бочко, Шиши и ПеПе-тата.

пп: Да вадя ли пуканки, или стана късно и няма да ни забавляваш повече тази вечер?

Не разбирам с какво ме оборваш (ако въобще ме?). Не ходим до чужбина за операции, не ни управляват крадливи "евроатлантици" на отчет в Кремъл, справяме се както русофобските бивши соц страни или строим усилено детска болница, вместо да се занимаваме с имането на един уж безсребърник като патриах КГБеев?

преди 23 минути, kaldata1 написа:

Не разбирам с какво ме оборваш (ако въобще ме?). Не ходим до чужбина за операции, не ни управляват крадливи "евроатлантици" на отчет в Кремъл, справяме се както русофобските бивши соц страни или строим усилено детска болница, вместо да се занимаваме с имането на един уж безсребърник като патриах КГБеев?

Ходим в чужбина за операции, но въпросът беше защо не се оперираме в просперираща България, а твоят отговор:

на 12.08.2026 г. в 16:20, kaldata1 написа:

Защото си избираме да ни управляват хора, за които авоарите (?!?) на руския патриарх, Турски поток, БОТАШ и Газпром са пред всякакъв национален интерес, махането на МОЧА е повод за скръб, а детската болница е досадна тема, която вече е писнала на всички да им разваля обедите с евтини кюфтета в стола на НС.

... е точно "Приказки от хиляда и една нощ", защото до сега не избирахме хората, които описваш, но пак се лекувахме в чужбина. Следователно ако има вина в управляващите, тя не е в сегашните.

@kaldata1 , той Радев между другото, още ли продължава, да бъде "руски ибрик"?! Нали такава мантра въртеше усърдно до преди няколко месеца? Даже той имаше и страшно много правомощия като президент в парламентарната република България, само дето... така и не уточни, какви конкретно са му правомощията, ама карай. Питам теб, щото по принцип уж си ме блокирал, пък ми гледаш профила най-редовно... 😆

преди 14 минути, communismatic написа:

@kaldata1 , той Радев между другото, още ли продължава, да бъде "руски ибрик"?! Нали такава мантра въртеше усърдно до преди няколко месеца? Даже той имаше и страшно много правомощия като президент в парламентарната република България, само дето... така и не уточни, какви конкретно са му правомощията, ама карай. Питам теб, щото по принцип уж си ме блокирал, пък ми гледаш профила най-редовно... 😆

Бачкер от село пак ли фантазираш

Попитали Кокич кой е Джо Байдън???
- Това е четвъртият президент на САЩ по времето на Путин... Нашият комсомолец информирано отговорил. Нали с Путин са набори от 1952 година...

Нощ, Дядо Кокич и млада баба са в кревата. При дядото не се получава и почва да псува Путин.
Бабата:
- Какво ти е виновен Путин?
Дядото:
- По времето на Брежнев не беше така!

Ето за такива неща ви обяснявам защо при социализма беше и се живееше по-добре. А вие само за банани и материални неща (касетофони, тонколони, тик-так и др.) говорите.

image.png

Много е важно да изградиш умно и работливо младо поколение.

преди 3 минути, Miusuka написа:

За твое сведение, в момента във властта и на ключови позиции в икономиката са точно тези деца от снимката.

Хората, които сега са на 55-65 години - най-продуктивната възраст за лидери и ръководители - са израсли и възпитани в соца.

Ако не ти харесват днешните елити у нас, сърди се на соца.

преди 25 минути, Miusuka написа:

Ето за такива неща ви обяснявам защо при социализма беше и се живееше по-добре. А вие само за банани и материални неща (касетофони, тонколони, тик-так и др.) говорите.

image.png

Видяхме какво са изградили през соца. Затова си трол, защото си малограмотен

Тия които направиха преврата и управляват вече 36 години и съсипват България са "врагът с партиен билет". Те са навсякъде. Във всеки строй. Нагаждат се и се изплъзват като риба. Толкова да хлъзгави. Тарикати, измекяри, далавераджии, схемаджии, крадци и подобни. Нямащи нищо общо със социализма.

преди 2 минути, Miusuka написа:

Тия които направиха преврата и управляват вече 36 години и съсипват България са "врагът с партиен билет".

Трябва да признаеш, че точно това роди соцът: хората които съсипаха и продължат да съсипват България. Родени, възпитани и обучени в соца.

Пък после тръбим колко хубаво било при соца.

преди 17 минути, Фарабундо написа:

Трябва да признаеш, че точно това роди соцът: хората които съсипаха и продължат да съсипват България. Родени, възпитани и обучени в соца.

Пък после тръбим колко хубаво било при соца.

Точно тук е вододела който ти и подобните ти не можете да разберете. Защото сте примитивни материалисти. Всичко което сравняване м/у социализма и капитализма е на материална основа и стоки. А за култура, възпитание и прочие нищо не казвате.

Не напразно е безплатно при социализма най-важното за един човек - здравето и обучението. Всичко друго си е вятър работа. Парите идват и си заминават. Стоките се придобиват и си заминават.

Зная че е трудно за разбиране от хора като тебе, ама вече не може да ти се помогне.

преди 12 минути, Miusuka написа:

Не напразно е безплатно при социализма най-важното за един човек - здравето и обучението.

Я сега за милиарден път като малограмотен платен трол отговори откъде бяха парите

преди 7 минути, С-600 написа:

Я сега за милиарден път като малограмотен платен трол отговори откъде бяха парите

И от къде бяха?

Сега като си плащаме здравните вноски, защо в болница си плащаме и операциите, а при социализма не ги плащахме?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.