Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Така е, да. Снощи писа с едно име, а днес си с друго. Но със сигурност не си тираджията, не... няма такова нещо грам.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Да отбележим тази знаменателна дата в историята на социализма и комунизма :

Преди 58 години, на 20 август 1968 г. около 23 часа, започва най-прочутата военна операция на бившия Варшавски договор, носеща кодовото име "Дунав".

Поне чехите и унгарците опитаха някаква форма на съпротива срещу този фашистки режим, а ние кротко чакахме. Да се сгромоляса системата от само себе си. Определено беше по-хубаво през социализма сега като чета за събитията в Чехословакия. Защо е било необходимо да се самоубиват при прекрасния социализъм :

https://offnews.bg/analizi/tragediata-na-prazhkata-prolet-234075.html

Да, де... те и украинците с руско самосъзнание пробваха подобна съпротива, ама изгоряха като факли по време на събитията в Одеса например. Само не знам, що не си давал подобен пример, тия неща в "Офнюз" пишат ли ги по принцип?

преди 30 минути, communismatic написа:

Да, де... те и украинците с руско самосъзнание пробваха подобна съпротива, ама изгоряха като факли по време на събитията в Одеса например.

За домашно. Изгледай следното видео от Одеса 2014г и докладвай кой стреля с автомат и по кого стреля:
https://www.facebook.com/groups/359689185844802/posts/987769569703424/

преди 55 минути, Волен написа:

За домашно. Изгледай следното видео от Одеса 2014г и докладвай кой стреля с автомат и по кого стреля:

Да... кажи кой по кого стреля в това видео? Щото направо кристално ясен запис, всичко е ясно в него от - до... Тъй като гледам, цял живот ще бъдеш тираджия. Направо си само за престижна професия, да ти кажа.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

Да отбележим тази знаменателна дата в историята на социализма и комунизма :

Преди 58 години, на 20 август 1968 г. около 23 часа, започва най-прочутата военна операция на бившия Варшавски договор, носеща кодовото име "Дунав".

Поне чехите и унгарците опитаха някаква форма на съпротива срещу този фашистки режим, а ние кротко чакахме. Да се сгромоляса системата от само себе си. Определено беше по-хубаво през социализма сега като чета за събитията в Чехословакия. Защо е било необходимо да се самоубиват при прекрасния социализъм :

https://offnews.bg/analizi/tragediata-na-prazhkata-prolet-234075.html

Вечна памет на Ян Палах и на другите двама, които се самозапалват в знак на протест срещу руското нападение над Прага.

преди 5 часа, attj написа:

За толкова пари само Кокич все още си намира какво да си купи?

Лъже. Да обясни на Роузи какво си намира. Никъде няма евтин първак ! В САЩ отдавна изглежда няма никакви такива като Кокич ! Те са фенове на Урсула и на Кая - дето и двете за нищо не стават !

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Вечна памет на Ян Палах и на другите двама, които се самозапалват в знак на протест срещу руското нападение над Прага.

Ами ти знаеш ли колко трябва да се самозапалят заради американските нападения из целия свят?

Руснаците веднъж нападнали Прага и голям рев.

преди 2 минути, Miusuka написа:

Ами ти знаеш ли колко трябва да се самозапалят заради американските нападения из целия свят?

Кво очакваш пък той да знае? Той човека над 200 поста изписа само и само да ми обясни какви огромни правомощия имал Румен Радев бидейки президент в парламентарна република, прекалено високи очаквания имаш към него... 😆

преди 12 минути, Miusuka написа:

Руснаците веднъж нападнали Прага и голям рев.

То и нацистите веднъж нападнаха своите дружки от СССР, пък цял свят празнува техния разгром.

току-що, kaldata1 написа:

То и нацистите веднъж нападнаха своите дружки от СССР, пък цял свят празнува техния разгром.

СССР и Германия "дружки" ли са били? Хитлер явно е имал много добро мнение за славяните...

преди 3 минути, communismatic написа:

СССР и Германия "дружки" ли са били? Хитлер явно е имал много добро мнение за славяните...

За съжаление, Ади не успя да ви остреля до крак, такива бяха интеррсите на САЩ. Но...втеме има

Кой и как е излъгал Хитлер да си нападне съюзника Сталин? Никакъв соц е нямало да има в България? Или е щял да е като на немските националсоциалисти?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

За съжаление, Ади не успя да ви остреля до крак, такива бяха интеррсите на САЩ. Но...втеме има

Кво стана с наш'та среща? Що все заплашваш "онлайн"? Някой ще вземе да си помисли, че си страхливец и си силен само зад екран... ;)

преди 12 минути, communismatic написа:

А не са ли били до един период, псевдоисториче? Кои разкрояват Европа преди 22.06.1941 г.?

преди 3 минути, parmobil написа:

А не са ли били до един период, псевдоисториче? Кои разкрояват Европа преди 22.06.1941 г.?

Грубата грешка на Хитлер е с глобални последстния !

преди 7 минути, parmobil написа:

Ми, айде, де... Стиска ли ти, да спорим по тая тема? Ама да не вземеш да избягаш както във всички 3464356213 пъти? Що не ми отговори пак на въпроса в темата за СВО-то? Сигурно пак не го видя?

преди 17 минути, communismatic написа:

Кво стана с наш'та среща? Що все заплашваш "онлайн"? Някой ще вземе да си помисли, че си страхливец и си силен само зад екран... ;)

Ще срещнеш челно бързия влак, точно когато не очакваш

преди 1 час, communismatic написа:

Направо си само за престижна професия, да ти кажа.

Ти забелязал ли си каква ти е профилната картинка?

Своих бросаем !!! 🤣😂

image.png

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Ще срещнеш челно бързия влак, точно когато не очакваш

Не знам, дали си наясно, че за абсолютно всички подобни постове, които са директна заплаха, мога да ти спретна едно дело? :)

преди 3 минути, Волен написа:

Ти забелязал ли си каква ти е профилната картинка?

Не, някой ми я беше сложил, ама не бях забелязал досега. Благодаря, че ми отвори очите...

преди 21 минути, communismatic написа:

Ми, айде, де... Стиска ли ти, да спорим по тая тема? Ама да не вземеш да избягаш както във всички 3464356213 пъти? Що не ми отговори пак на въпроса в темата за СВО-то? Сигурно пак не го видя?

1. Ти на моите да си отговарял? Нали ме вадеше от зоната на комфорт, Смехурко

2. Били ли са съюзници СССР и Нацистка Германия? Защото каза, че не били дружки, нали?

преди 2 минути, parmobil написа:

Ти на моите да си отговарял?

Абсолютно, да. На всички. За разлика от теб, дето постоянно бягаш от определени въпроси и най-забавното е, че дори не смяташ, че е нещо нередно. Просто защото си изключително достоен човек. Предполагам, че и в живота си такъв.

преди 3 минути, parmobil написа:

Нали ме вадеше от зоната на комфорт, Смехурко

Току що го направих. Сам си призна, че отговаряш само на определени въпроси, понеже капацитета ти е голям.

преди 4 минути, parmobil написа:

Били ли са съюзници СССР и Нацистка Германия?

Не, не са... Пак да питам - искаш ли пак да те унижа, както съм го правил над 250 пъти до момента. Имаше доста хора, дето ми се пробваха... единият избяга снощи, другият УЖ ме е блокирал, а постоянно ми зяпа профила... другите даже не ги и помня. Ти в интерес на истината не си с нищо по-различен от тях, освен това подозирам че и ти също гласуваш за партия "Петрохан".

преди 2 минути, communismatic написа:

Не, не са...

Официално СССР и нацистка Германия не са били формални военни съюзници (както например Германия, Италия и Япония в Тройния пакт). В дипломатически план договорът между тях е пакт за ненападане.

В практическо, геополитическо и икономическо отношение обаче между август 1939 г. и юни 1941 г. двете тоталитарни държави действат като фактически партньори и съучастници в подялбата на Европа.

Тоест, СССР и нацистка Грмания на практика са били съюзници.

Ти за всяко нещо ли питаш ИИ?! Това е копирано от ИИ, речника ти е толкова беден, че не можеш, да напишеш нищо подобно самичък... И не, не са били никакви съюзници.

току-що, communismatic написа:

Ти за всяко нещо ли питаш ИИ?!

Не за всяко нещо. Питаме ИИ когато искаме да разберем какво е общоприетото становище по дадена тема.

И в случая ИИ ни отговаря, че СССР и нацистка Германия са били партньори. Съюзнически договор между двете няма, но подялбата на Полша е на практика съюзническа подялба - точно както Европа е била поделена по съюзнически в Ялта.

Напразно си анален в случая. Не показваш знание, а (както винаги) показва заядливост.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.