Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 часа, Gencho 123 написа:

Няма никаква драма, но ако не можеш да схванеш, давай още да се забавляваме всички.

Би ли обяснил, как при положение, че в 3-4 поредни години наблюдаваме спад в индустриалното производство, та икономиката ни е нагоре? Искам много конкретно да обясниш всичко това. Да не би хотелите изведнъж да са били препълнени месеци наред?

Едно е човек да не схваща, друго е да държи всички да го разберат.. многократно при това

Човека който беше останал с впечатлението, че руснака, който убийците на педофила в Пловдив бил... "педофил", по-добре да не говори за "схващане". Малко е смешно, не за друго.

Погледни икономиката на другите страни, структурата подобна - услугите доминират над индустриалното производство.

Тя структурата може да е подобна, ама индустриалното производство не е "подобно". Самият факт, че не можеш да го разбереш... та, недей да ми говориш изобщо за "схващане".

Дори и в една Русия, която обичаш да цитираш - 31% е индустрията, 56% услугите (вярно ще ти се смеят икономистите и не само, потърждаваш го с всяка следваща публикация) :

Изключително е забавно, как хора, които през живота си не са стъпвали в Русия, които нямат абсолютно никаква представа, какво се случва там... та, постоянно се сравняват с тях. Ти имаш ли идея, че цяла Европа е зависима от "бензиностанцията с ракети" и мястото с "външни тоалетни"!? Ама кво ли те питам теб, ти до оня ден даже не знаеше, че купуваме руски газ и петрол през посредници. То и по тая тема беше адски компетентен.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Би ли обяснил, как при положение, че в 3-4 поредни години наблюдаваме спад в индустриалното производство, та икономиката ни е нагоре? Искам много конкретно да обясниш всичко това. Да не би хотелите изведнъж да са били препълнени месеци наред?

Човека който беше останал с впечатлението, че руснака, който убийците на педофила в Пловдив бил... "педофил", по-добре да не говори за "схващане". Малко е смешно, не за друго.

Тя структурата може да е подобна, ама индустриалното производство не е "подобно". Самият факт, че не можеш да го разбереш... та, недей да ми говориш изобщо за "схващане".

Изключително е забавно, как хора, които през живота си не са стъпвали в Русия, които нямат абсолютно никаква представа, какво се случва там... та, постоянно се сравняват с тях. Ти имаш ли идея, че цяла Европа е зависима от "бензиностанцията с ракети" и мястото с "външни тоалетни"!? Ама кво ли те питам теб, ти до оня ден даже не знаеше, че купуваме руски газ и петрол през посредници. То и по тая тема беше адски компетентен.

Ко става?

Взехте ли Киев? 😂

Ако "вземем" Киев и "вземем" София, ти ще си първият, който ще стане "русофил" тук. Много добре ти помним същите коментари относно Румен Радев преди да спечели изборите, сега също толкова добре и не си вадиш езика от задните му части. По същият начин виеше на умряло и срещу "копейките", които искаха референдум за еврото, а после пак обърна гъзицата. По-забавното е, че дори не осъзнаваш колко жалка карикатура си.

Ако "вземем" Киев и "вземем" София, ти ще си първият, който ще стане "русофил" тук. Много добре ти помним същите коментари относно Румен Радев преди да спечели изборите, сега също толкова добре и не си вадиш езика от задните му части. По-забавното е, че дори не осъзнаваш колко жалка карикатура си.

Ти ли ве мендил? 😂

Помниш ли колко пъти се изложи пред всички потребители?

Помниш ли колко колко много ти се смяха?

Защо се върна? Мислиш ли, че си желан?

Какво казва рибарчето? Хванал ли е нова таранка на гола кука или абонатите му намаляват? На хората им омръзна да четат лъжи и пропаганда!

Брато, ти да говориш за "излагане" и за "ставане за смях"... Аз сигурно нямам толкова постове тук, колкото ти си сменял акаунти. Да не говорим за онзи момент, в който за да докажеш, че не пишеш от 20 акаунта си постна снимка, в която имаше четири компютъра и всичките бяха с отворен браузър на "Kaldata.com". После естествено снимката се изтри. Или когато от личният си YouTube канал си беше снимал форума. Или когато ми диреше постовете в nauka.bg. Или когато ми диреше постове в gong.bg. Определено тоя форум е смисъла на живота ти... ;)

Кофти тръпка, а... Цял живот да си палячо. :)

Брато, ти да говориш за "излагане" и за "ставане за смях"... Аз сигурно нямам толкова постове тук, колкото ти си сменял акаунти. Да не говорим за онзи момент, в който за да докажеш, че не пишеш от 20 акаунта си постна снимка, в която имаше четири компютъра и всичките бяха с отворен браузър на "Kaldata.com". После естествено снимката се изтри. Или когато от личният си YouTube канал си беше снимал форума. Или когато ми диреше постовете в nauka.bg. Или когато ми диреше постове в gong.bg. Определено тоя форум е смисъла на живота ти... ;)

Кофти тръпка, а... Цял живот да си палячо. :)

Там е проблема брат! Бъркаш каналите на телевизора! D

Не мога да отрека, че се кефя когато качваш някой, който не знае какво е ТИР на тира! 😂

Важното е да се смеем, с теб това е неизбежно!!!!! lol6

преди 26 минути, communismatic написа:

Би ли обяснил, как при положение, че в 3-4 поредни години наблюдаваме спад в индустриалното производство, та икономиката ни е нагоре?

От 2015г насам БВП само расте. Така казва Световната банка. Ти като голям специалист ще обясниш ли как става това?

image.png

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=BG

Тир, вече съм обяснил, на какво се дължи всичко това. Хубаво е тая година, да се научиш да четеш с разбиране. Говорим за някакви базисни умения, които се усвояват още в основното училище. Явно много са спаднали критериите за набиране на шофьори на тирове. Вече вероятно не е нужно и основно образование.

току-що, communismatic написа:

Тир, вече съм обяснил, на какво се дължи всичко това. Хубаво е тая година, да се научиш да четеш с разбиране. Говорим за някакви базисни умения, които се усвояват още в основното училище. Явно много са спаднали критериите за набиране на шофьори на тирове. Вече вероятно не е нужно и основно образование.

Проблема се задълбочава поради простия факт, че ти си обяснил на някой, който няма нищо общо с мен! 😂

Виж, на мен не ми пречи да продължаваш да се излагаш, но някак си ми е тъжно, че по този начин сам се обричаш на гибел! 😉

Хубаво е тая година, да се научиш да четеш с разбиране.

Многознайко, пред 'да' не се пише запетая. Редовно я правиш тази грешка.

преди 1 минута, Звяра! написа:

Проблема се задълбочава поради простия факт, че ти си обяснил на някой, който няма нищо общо с мен! 😂

Виж, на мен не ми пречи да продължаваш да се излагаш, но някак си ми е тъжно, че по този начин сам се обричаш на гибел! 😉

Естествено, че няма нищо общо с теб. Това даже ти е и първият акаунт тук. Може би и вчера си се регистрирал.

преди 1 минута, Волен написа:

Остави го да се излага! )

Естествено, че няма нищо общо с теб. Това даже ти е и първият акаунт тук. Може би и вчера си се регистрирал.

То си пише кога съм се регистрирал. Това проблем ли е или си чешиш пръстите на клавиатурата?

преди 1 минута, Волен написа:

Мисля, че точно вчера ти обясних, че когато ми дириш пунктуацията е хубаво да си дириш и собствената, имам предвид да питаш ИИ за собствените си постове, понеже на теб уменията ти не стигат до нещо подобно. Щото вече беше стъпал на криво по тоя параграф.

Остави го да се излага! )

Как успяваш да пишеш от толкова профила едновременно? У вас да не е компютърен клуб?

Мисля, че точно вчера ти обясних, че когато ми дириш пунктуацията е хубаво да си дириш и собствената, имам предвид да питаш ИИ за собствените си постове, понеже на теб уменията ти не стигат до нещо подобно. Щото вече беше стъпал на криво по тоя параграф.

Ехо, тук съм с тира!!!! bye1

преди 3 минути, communismatic написа:

Как успяваш да пишеш от толкова профила едновременно? У вас да не е компютърен клуб?

В тира имам 200 000 мобилни устройства и още толкова стационарни! Кво да се прави - тираджийска му работа! 😂

преди 3 минути, communismatic написа:

Мисля, че точно вчера ти обясних, че когато ми дириш пунктуацията е хубаво да си дириш и собствената ...

Пак грешка със запетаите. В случая пред 'е хубаво' трабва да сложиш запетая:

• Мисля, че точно вчера ти обясних, че когато ми дириш пунктуацията, е хубаво да си дириш и собствената ...

Така ли е написал ИИ? ОК... Пак да повторя, хубаво е като използваш ИИ за моите запетаи, да го питаш и за своите. Щото от много умнеене и много мисъл в главата ти (която изобщо не е празна), не си наблегнал на своите собствени коментари. Това е от многото мозък. Така се получава често при всички ядрени инженери.

преди 1 минута, communismatic написа:

Така ли е написал ИИ? ОК... Пак да повторя, хубаво е като използваш ИИ за моите запетаи, да го питаш и за своите. Щото от много умнеене и много мисъл в главата ти (която изобщо не е празна), не си наблегнал на своите собствени коментари. Това е от многото мозък. Така се получава често при всички ядрени инженери.

С мен защо не искаш да си говориш, а постоянно сънуваш и бълнуваш тира? 😂

Кажи за Киев?

Взехте ли го?

Така ли е написал ИИ?

Не, аз просто знам правилата. Ето ти и ти да се учиш:

Как се пише?® с Павлина Върбанова
No image preview

5. Употреба на запетая в сложното изречение

5.1. Със запетая се отделят простите изречения в сложното изречение, когато са свързани без съюз (изброяват се различни действия). […]

С мен защо не искаш да си говориш, а постоянно сънуваш и бълнуваш тира?

Е как, нали натъртих, че си изключително НЕпсихичноболно момче, за което смисъла на живота му се изразява в писане на тъпотии в интернет. После изведнъж се появи друг акаунт, който вчера беше Фарабундо (или нещо подобно), който пък днес е Волен. Но най-важното е, че няма нищо общо с теб. Изобщо. Ти не пишеш от 20 акаунта едновременно. Няма такова нещо. И си умно момче, даже винаги поздравяваш.

преди 2 минути, Волен написа:

Не, аз просто знам правилата.

Така е, да. В линка има ли дял за четенето с разбиране? Щото там пък ти е другата сила...

Е как, нали натъртих, че си изключително НЕпсихичноболно момче, за което смисъла на живота му се изразява в писане на тъпотии в интернет. После изведнъж се появи друг акаунт, който вчера беше Фарабундо (или нещо подобно), който пък днес е Волен. Но най-важното е, че няма нищо общо с теб. Изобщо. Ти не пишеш от 20 акаунта едновременно. Няма такова нещо. И си умно момче, даже винаги поздравяваш.

До тук добре, но мен ме интересува Киев!

Взехте ли Киев? )

Е, напълно логично е да те интересува Киев. Тя истината винаги боли, колкото и да се правиш на ударен. Скоро пак ще има нов акаунт, натам вървят нещата...

преди 1 минута, communismatic написа:

Е, напълно логично е да те интересува Киев. Тя истината винаги боли, колкото и да се правиш на ударен. Скоро пак ще има нов акаунт, натам вървят нещата...

Отговор няма, що така? 😂

Да не би все още да не сте взели Киев? 😂

Наистина е смешно когато се правиш на ударен за Киев, и обвиняваш мен, че се правя на ударен! 😂

Излагацията е пълна!

Бота блокира! 😂

Няма отговор на елементарен въпрос! 😂

Очаквам да завърти плочата за тира и профилите....! 😂😂😂

Взеха да му треперят ръчичките. Да не изпуснеш волана на тира... На теб майната ти, ама може да бастисаш някое дете.

преди 37 минути, communismatic написа:

Взеха да му треперят ръчичките. Да не изпуснеш волана на тира... На теб майната ти, ама може да бастисаш някое дете.

За Киев не разбрах? 😂

Взехте ли го?

Бота блокира! 😂😂😂😂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.