Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Лабораториите за биологични оръжия не са ли биолаборатории, умнице?

Топ...изказване...🤣🤣! Тоест, за теб всички биолаборатории са лаборатории за биологични оръжия. ТОП....🤣 Умен си колкото газовия ми котлон....

А аз какво съм написала:

преди 4 минути, БаалБек написа:

В Украйна няма лаборатории за биологични оръжия, което се опитвахте такива като теб да внушите.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:

Тоест, за теб всички биолаборатории са лаборатории за биологични оръжия. ТОП....🤣 Умен си колкото газовия ми котлон....

Ми, не... изобщо не твърдя това, ама както вече написах - толкова много акъл рядко се среща у друг човек. Помня преди няколко месеца, когато реши все пак да се включиш в някаква дискусия без копи-пейст от тук и от там. Даде ни акъл, че не трябвало да се използват повече климатици, понеже имало термопомпи. Така сме щели да премахнем руската енергийна зависимост. Ти си същинско форумно бижу! Гордеем се с теб!

Ми, не... изобщо не твърдя това,

Разбира се...ръката ти сама пише, докато мозъкът ти си почива в кацата с кисело зеле....🤣

току-що, БаалБек написа:

Разбира се...ръката ти сама пише, докато мозъкът ти си почива в кацата с кисело зеле....🤣

Не, бе... умнице мила, тя ръката ми си пише, просто не съм виновен, че понеже си толкова умна, та не си разбрала нищо от написаното от мен. Така, че не ме намесвай в глупостите си заради собствените си проблеми. Ако имаш други въпроси - заповядай. Отдавна не си бях писал с теб, голяма забава пада...

преди 26 минути, communismatic написа:

Сиреч, тия дето твърдяха, че в Украйна нямало биолаборатории, което публично бе опровергано от Тълси Габард...

Кой е твърдял, че в Украйна няма биолаборатории?

В Руспия също има биолаборатории. Ако биолабораториите в Украйна са проблем, тези в Руспия не са ли също проблем?

Волен пак нищо не е разбрал, горкия... Тир, пиши си от истинският профил. И без това винаги ставаш за кашмер...

току-що, communismatic написа:

Волен пак нищо не е разбрал, горкия...

Цитирам те дословно, а ти твърдиш, че не те разбирам.

Ти самият разбираш ли какво пишеш?

Ми то като ме цитираш се иска и да имаш понятие какво конкретно цитираш, как го разбираш и прочее... То в тоя форум болшинството от писарушките постоянно сте все едно сте предрусали с гъби.

преди 3 минути, Волен написа:

В Руспия също има биолаборатории. Ако биолабораториите в Украйна са проблем, тези в Руспия не са ли също проблем?

Руските са мирни, а украинските военни - това твърди "умното" комуне, ама сега бяга, че за пореден път се омаза....

преди 33 минути, communismatic написа:

Сиреч, тия дето твърдяха, че в Украйна нямало биолаборатории ...

Кои са "тия дето твърдяха, че в Украйна нямало биолаборатории"?

преди 2 минути, Волен написа:

Цитирам те дословно, а ти твърдиш, че не те разбирам.

Ти самият разбираш ли какво пишеш?

Комунето никога не е разбирал какво пляка - ФАКТ!

преди 1 минута, Волен написа:

Кои са "тия дето твърдяха, че в Украйна нямало биолаборатории"?

Ходил ли си на психиатър скоро време?

преди 1 минута, БаалБек написа:

Комунето никога не е разбирал какво пляка - ФАКТ!

Кажи, де... Тълси Габард какво говори? Излиза и казва "Няма американски лаборатории за биооръжия?" Това ли казва? Умна си, обаче... няма шест-пет. Да не си ядрен инженер?

Това каква връзка има с въпроса, който ти зададох?

Омазването ти продължава, даже започна и да ухае...Няма как да се измъкнеш. Всеки път те навират в миша дупка.

преди 1 минута, Волен написа:

Това каква връзка има с въпроса, който ти зададох?

А, значи не си... Еми отиди, може да ти е от полза.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Омазването ти продължава, даже започна и да ухае...Няма как да се измъкнеш. Всеки път те навират в миша дупка.

Мда, определено ме навряхте там. Едната не знае понятието "биолаборатории", а другият даже не знае, за какво конкретно спорим...

преди 4 минути, communismatic написа:

Мда, определено ме навряхте там.

Дребна рибка си. Заядливо старче и нищо повече. Не си струва човек да говори с теб.

преди 1 час, communismatic написа:

Естествено, че не разбираш въпроса ми и естествено, че аз търся под вола теле. Аз от край време твърдя, че тоя свръх растеж за който всички говорите се дължи просто на факта, че у нас има инфлация, която е непублично оповестена от НСИ. Това последното е абсолютен факт, който беше потвърден дори от "Политико" преди година-година и половина. Специално въпросната статистика се измерва от НСИ посредством оборот или направо платени данъци, понеже те няма как да знаят какъв ръст реално има в услугите. И какво се получава? Транспортните услуги през 2021-ва са били 1000 лева, а днес са 1200 лева. Ама това не значи, че услугите са се повишили в търсенето или че изведнъж сме започнали да ставаме някакви мега експерти в този компонент, а просто че понеже има висока инфлация, това съответно се отразява и на крайната цена, което най-малкото е доста логично, защото когато вдигнеш заплатата на работника, това се отразява съответно и на твоите разходи и... на крайната цена. Просто защото иначе ще си на загуба. Елементарно... Имай предвид, че тая година пак ще имаме някакъв бум на висок БВП, понеже инфлацията от началото на годината (и по-рано) е направо смазваща. Всеки който пазарува ежедневно е наясно с този факт. Но не е от еврото, разбира се. Еврото докара много мощни инвестиции тук! Направо толкова сме забогатели, че нямам думи.

Можело значи да бъдеш и малко по-конкретен какво искаш да кажеш - всъшност ти не ми задаваш въпрос, а по-скоро ми се струва, че не се доверяваш на НСИ и официалните данни. Или това ти е тезата, или пък както каза в началото - имаме спад в индустрията, следователно като цяло икономиката е надолу, или пък всъщност нямам никакъв ръст защото всичко това което виждаме е само заради инфлацията.

Ще опитам да намеря по-различни данни, при които и инфлацията е взета в предвид. Търся по критерий номинален спрямo реален GDP. Реалния изключва инфлационния ефект в икономиката/при номиналния е вътре т.е. номиналния е с по-високата стойност). Доста числа има, но примерно 2025 спрямо 2024 имаме следното като данни :

Номинален ръст 10,7% (104 м. евро 2024 vs 116 м. евро 2025)

Реален ръст на GDP 3,1 % (изключва ефекта на инфлацията) отново спрямо НСИ

NSI - National statistical institute
No image preview

Gross domestic product (GDP) - national level - Fourth qu...

In the fourth quarter of 2025, the Gross Domestic Product (GDP) grew by 3.0% compared to the fourth quarter of 2024 and there was an increase of 0.8% compared to the third quarter of 2025 at seasonall

с други думи, дори и при високата инфлация която допринася за ръста на цените, все пак има реален растеж в икономиката. Можеш и ти да потърсиш данни, има много източници и е по-меродавно от общите приказки които се обменят по форумите. Това изглежда е положението - реален ръст от 3% при сравнение 2025 спрямо 2024. Акумулирано от 2021 до 2025 излиза към 20% общо за периода (реален ръст на GDP). Сигурен съм, че има точно описани методологии как се изчисляват тези показатели, но така като гледам теб това май не те интересува много много.

Да, де... Аз точно в същият пост обясних, че реалната инфлация е доста по-висока от тая която измерва НСИ. Ама както обикновено ти отново не си разбрал... После се обиждате.

преди 2 часа, communismatic написа:

Лабораториите за биологични оръжия не са ли биолаборатории, умнице?

Ми, не... изобщо не твърдя това, ама както вече написах

Всяка лаборатория, която се занимава с взимане и изследвания на кръв, секрет и урина, не е ли биолаборатория? Ти какво точно твърдиш?

Да, де... Аз точно в същият пост обясних, че реалната инфлация е доста по-висока от тая която измерва НСИ. Ама както обикновено ти отново не си разбрал... После се обиждате.

От какво да се обиждаме, че си съчиняваш нещо отново ли ? Не ти е за пръв път, знаем ти аргументите. В случая разчитаме на приказката един човек ми каза -с други думи от трите тези които гадаех какво искаш да кажеш, ти избра, че не вярваш на НСИ. Твои избор, ще вярваме на Димо Димов от тук нататък за нашата статистика. Това бяха трите теории около които гравитираш, но сега е ясно, на официалните данни не вярваме т.е първата точка е водещата при теб :

НСИ не са достоверни, не им вярвамя

имаме спад в индустрията, следователно като цяло икономиката е надолу,

нямаме никакъв ръст защото всичко това което виждаме е само заради инфлацията.

Как според тебе може човек сериозно да дискутира икономиката, на какво да се базираме, на лични усещания ? Сигурно има нещо гнило в отчитането на НСИ щом казваш, но какво друго имаме като източник.

преди 2 часа, parmobil написа:

Всяка лаборатория, която се занимава с взимане и изследвания на кръв, секрет и урина, не е ли биолаборатория? Ти какво точно твърдиш?

Имаш предвид, че лабораториите, занимаващи се с химични оръжия не са биолаборатории... Още един, който много добре разбира, за какво става дума. И напълно логично пропуска една дузина въпроси, които съм му задал и премина към следващите. Достоен тип, от най-достойните.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

От какво да се обиждаме, че си съчиняваш нещо отново ли ?

Какво си съчинявам, след като съм написал нещо, което ти отново не си разбрал. Това съчинение ли е?

В случая разчитаме на приказката един човек ми каза -с други думи от трите тези които гадаех какво искаш да кажеш, ти избра, че не вярваш на НСИ.

Ти вярваш ли на НСИ?

Как според тебе може човек сериозно да дискутира икономиката, на какво да се базираме, на лични усещания ?

Много забавно звучи от човек, който до преди няколко часа ми цитираше статистика, която аз му обясних, за какво конкретно се отнася...

преди 30 минути, kaldata1 написа:

https://www.facebook.com/reel/2123215358601965/

Соцносталгията в едно клипче - милее за всичко руско, плюе Запада, но всъщност постоянно е по козметичните кабинети и обръща всичко на кючек.

Теб какво ти пука ? Нали е демокрация ,всеки си прави каквото си иска. Наклон ли ще даваш на хората?

Прави впечатление, че тия които плюят руснаците са сред най-интелигентната прослойка тук. Примерно, тира съвсем сериозно написа, че свързвал Русия само с войни. Е, нормално... как да свърже Русия с Достоевски, Чехов, Толстой, Гогол и Пушкин.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.