Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 33 минути, parmobil написа:

Верно ли? А къде е далаверата да му се плаща пенсия толкова време?

Верно ли не се сещаш. Че тя пенсията в повечето случаи не стига само за лекарствата и лечението. Освен това тия които го "лекуват" не им пука че всъщност вземат от държавата. Тя плаща пенсиите. Да не мислиш че фармацефтичната мафия е загрижена за държавата откъде ще намери пари за пенсии?

Стегни се малко...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 5 минути, Волен написа:

Ти не знаеш ли? Къде спиш бе, батка.

Дай ми точният член от Конституцията, кво ми цитираш "Фокус". Искам просто да те видя как се гърчиш в нелепи обяснения...

преди 11 минути, communismatic написа:

Дай ми точният член от Конституцията, кво ми цитираш "Фокус".

Намери си го сам. Нали си много умен. 🤣😂

преди 2 минути, Волен написа:

Намери си го сам. Нали си много умен. 🤣😂

Т.е. не можеш да предоставиш такъв, благодаря... Напълно очаквано. Само да вметна, че това че не може да се провеждат избори в Украйна е пълен абсурд. То ако беше така, нямаше изобщо да се говори за такива, при това още от 2023-та насам. Очевадно избори може да се проведат, просто някои хора нямат такова желание.

преди 8 минути, communismatic написа:

Дай ми точният член от Конституцията, кво ми цитираш "Фокус". Искам просто да те видя как се гърчиш в нелепи обяснения...

No image preview

Про правовий режим воєнного стану Стаття 19. Гарантії за...

1. В умовах воєнного стану забороняються: зміна Конституції України; зміна Конституції Автономної Республіки Крим; проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України,

До капиталистическия преврат 89-та имахме обучена и боеспособна армия и въоръжение, с които бяхме фактор на Балканите, а откакто сме в NATO останаха няколко руски миг-а да летят, няколко Ф-приземени без пилоти и оборудване и едни милиарди в "обещани" самолети > Отказаха ни F-16 и „Грипен“, искаме неустойка от САЩ|Vesti.bg

преди 20 минути, Miusuka написа:

Верно ли не се сещаш. Че тя пенсията в повечето случаи не стига само за лекарствата и лечението. Освен това тия които го "лекуват" не им пука че всъщност вземат от държавата. Тя плаща пенсиите. Да не мислиш че фармацефтичната мафия е загрижена за държавата откъде ще намери пари за пенсии?

Стегни се малко...

Аз пак не разбирам каква е далаверата на държава да плаща пенсия на някого да живее 100 г. А ти?

преди 5 минути, parmobil написа:
No image preview

Про правовий режим воєнного стану Стаття 19. Гарантії за...

1. В умовах воєнного стану забороняються: зміна Конституції України; зміна Конституції Автономної Республіки Крим; проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України,

Ако искаш прочети ми поста още няколко пъти, осмисли го и пак заповядай. Естествено, че може да се провеждат избори. Това се дискутираше изключително широко сред украинското население, даже Арестович още тогава почна да върти гъзицата, подготвяйки почвата за бъдещ президент. В момента бившият министър Фьодоров се опитва да говори по тая тема, подозирам, че Запада стои зад него, защото тия протести бяха изключително съмнителни. В "Х" бях постнал дори снимка какви хора имаше на тия протести, основно момичета и старци, които не протестират защото техните бащи, братя и съпрузи са отвличани всекидневно от улиците на Украйна, а протестират за нещо което е абсолютно без никакво значение за тях. Кво значение има, кой е министър на отбраната на Украйна към настоящият момент!? И без това сума ти хора около Зеленски опраха пешкира, включително и Залужни дето беше като техен идол. То не е много трудно да се сети човек кой дава парите там...
Както и протестите в Сърбия, дето един умнокрасив ми подскачаше тук. Той Вучич може да е страшно корумпиран, може да е най-големият боклук в Сърбия, ама специално той няма абсолютно никаква вина, че била паднала някаква козирка на гарата в Нови Сад. Това са абсолютни измишльотини, на които вярват само умнокрасивите. Той е един президент в парламентарна република, т.е. той няма абсолютно никакви правомощия, че да носи персонална вина за този трагичен случай. Може да е виновен министъра на транспорта примерно, или отговорника на гарата, или собственика на строителната фирма... но не и Вучич.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

До капиталистическия преврат 89-та имахме обучена и боеспособна армия и въоръжение, с които бяхме фактор на Балканите, а откакто сме в NATO останаха няколко руски миг-а да летят, няколко Ф-приземени без пилоти и оборудване и едни милиарди в "обещани" самолети > Отказаха ни F-16 и „Грипен“, искаме неустойка от САЩ|Vesti.bg

Имаш предвид комунистическият преврат.

Ама стига с тези смешки, че сме имали обучена армия. Нали си постъпил през '87г.? Кажи на какво се научи толкова?

преди 2 минути, communismatic написа:

Пак познах, а? Кофти работа... 😆

Кво стана със "срещата" ни? Нещо те хвана май страх?

Умнице, нещо май си забравила да си пиеш хаповете тая вечер...

преди 24 минути, Miusuka написа:

Стегни се малко...

Ами намери си допълнителни £, като нестига пенсията? Изтегли нещо от банката, направи нещо! Баща ми е на 90 и му стига пенсията. Помагай и ти ве, пуяк! Нали фирмите се водят точно на пенсионерите, бе

преди 58 минути, Бохемеца написа:

Америка освобожадва страните единствено от природните им богатства. Виж примерно сега венецуелският нефт кой го управлява. Не, не е венецуелският народ. Същото е и в Ирак, Либия...

Верно ли ве платен соц трол с поредния акаунт

преди 5 минути, parmobil написа:

Аз пак не разбирам каква е далаверата на държава да плаща пенсия на някого да живее 100 г. А ти?

УжЪс!

Далавера за държавата няма, ама тя не потдържа болните живи, а фармацефтичната мафия и лекарите. Те им продават лекарствата и искат да са живи, но болни. Това разбра ли го?

преди 2 минути, parmobil написа:

Ама стига с тези смешки, че сме имали обучена армия. Нали си постъпил през '87г.? Кажи на какво се научи толкова?

преди 4 минути, communismatic написа:

Естествено, че може да се провеждат избори..

По конституция не може. Показаха ти. Не знам защо продължаваш да риткаш и тръшкаш. 🤣😂

преди 2 минути, Волен написа:

По конституция не може. Показаха ти. Не знам защо продължаваш да риткаш и тръшкаш. 🤣😂

100% си я чел въпросната конституция, та затова и когато ти я поисках, ти не пожела, да я дадеш... С тия твои възможности дано дълги години да имаш работа като тираджия.

преди 2 минути, communismatic написа:

Ако искаш прочети ми поста още няколко пъти, осмисли го и пак заповядай. Естествено, че може да се провеждат избори. Това се дискутираше изключително широко сред украинското население, даже Арестович още тогава почна да върти гъзицата, подготвяйки почвата за бъдещ президент. В момента бившият министър Фьодоров се опитва да говори по тая тема, подозирам, че Запада стои зад него, защото тия протести бяха изключително съмнителни. В "Х" бях постнал дори снимка какви хора имаше на тия протести, основно момичета и старци, които не протестират защото техните бащи, братя и съпрузи са отвличани всекидневно от улиците на Украйна, а протестират за нещо което е абсолютно без никакво значение за тях. Кво значение има, кой е министър на отбраната на Украйна към настоящият момент!? И без това сума ти хора около Зеленски опраха пешкира, включително и Залужни дето беше като техен идол. То не е много трудно да се сети човек кой дава парите там...
Както и протестите в Сърбия, дето един умнокрасив ми подскачаше тук. Той Вучич може да е страшно корумпиран, може да е най-големият боклук в Сърбия, ама специално той няма абсолютно никаква вина, че била паднала някаква козирка на гарата в Нови Сад. Това са абсолютни измишльотини, на които вярват само умнокрасивите. Той е един президент в парламентарна република, т.е. той няма абсолютно никакви правомощия, че да носи персонална вина за този трагичен случай. Може да е виновен министъра на транспорта примерно, или отговорника на гарата, или собственика на строителната фирма... но не и Вучич.

Федоров и Залужни (особено) се ползват с подкрепа. Арестович си изигра ролята на Кашпировски в правилен момент. Успокои населението.

Да, корупцията е страховита и не е започнала от Зеленски, но това не дава право на РФ да се прави на гъз. XXI век сме.

преди 3 минути, parmobil написа:

Да, корупцията е страховита и не е започнала от Зеленски, но това не дава право на РФ да се прави на гъз. XXI век сме.

Как по-точно руснаците се правят на "гъз"? Украйна спази ли споразуменията от Минск?

преди 6 минути, communismatic написа:

100% си я чел въпросната конституция, та затова и когато ти я поисках, ти не пожела, да я дадеш...

Не съм адвокат и не ме интересува конституцията на Украйна Чета пресата, включително украинската.

На езика на закона

Конституцията не забранява директно изборите по време на военно положение; тоест, тя не съдържа фразата „изборите са забранени“. Забраната произтича от комбинираните разпоредби на Конституцията и някои специални закони.

Например, член 64 от Конституцията определя кои права могат и кои не могат да бъдат ограничавани по време на военно положение. Правото да избираш и да бъдеш избиран (предвидено в член 38 от Конституцията) не е включено в списъка на „защитените“ права (тези, които не могат да бъдат ограничавани). Следователно, по време на военно положение държавата има конституционното право да преустанови изборния процес.

https://www.pravda.com.ua/rus/columns/2025/12/19/8012609/

преди 4 минути, parmobil написа:

Федоров и Залужни (особено) се ползват с подкрепа.

Еми ето още един аргумент относно провеждането на изборите и защо Зеленски не желае да ги провежда. Благодаря за подкрепата. Виждам, че тира даже те е "лайкнал", явно вече се е съгласил с мен.

току-що, parmobil написа:

И това ли е БНА? Що не говори някой за кашиците? За трудови войски, ЖП?

Не знам, звънни му и го питай.

току-що, communismatic написа:

Украйна спази ли споразуменията от Минск?

Хайде стига с тия изтъркани опорки. Толкова ли си наивен, че да им се връзваш.

А между другото, Руспия спази ли Будапещенския меморандум?

току-що, communismatic написа:

Как по-точно руснаците се правят на "гъз"? Украйна спази ли споразуменията от Минск?

РФ наруши граници, които бяха договорени и ратифицирани. Нали? Или ще кажеш, че си измислям?

преди 45 минути, parmobil написа:

Работническо-селска червена армия. Не знам защо се правиш на неостър.

С две думи Червената армия?

преди 4 минути, Волен написа:

А между другото, Руспия спази ли Будапещенския меморандум?

Да. Друго има ли?

преди 3 минути, parmobil написа:

РФ наруши граници, които бяха договорени и ратифицирани. Нали? Или ще кажеш, че си измислям?

В същите тия граници, които бяха "договорени" и "ратифицирани' се стреляха украинци с руско самосъзнание всекидневно. Веднага давам пример със събитията в Одеса, които поне са доста добре анализирани и дори ООН излязоха с изказване, че виновните няма как да бъдат наказани, понеже липсва политическа воля за всичко това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.